• Announcements

    • PaulOBrien

      Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such software Nintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance) CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission) ROMs must give full credit to the original author ISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • PaulOBrien

      Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sebastian404

ZTE V9/Light 2.2 Update now available..

292 posts in this topic

I'm running the official 2.2 from Optus.

Does anyone knows how to root it?

oneclickrecovery works and install the recovery, but I'd like to get one that roots only.

androot, z4root and visionary don't seem to work.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have been following Sebastians guide on page one post 9, everything is fine until I enter the com port.

From the doc:

After PORT CONFIG press OK , the FIRST (OPEN ) will change to (READY)

This does not happen to me. It stays on Open and does not change to ready. I have the port correct.

I am running Superuser, I turned on my device using up and down volume, when i saw the button, and I am running the patched .exe (which is in the same directory as the installation file).

When I try and backup, I get BACKUP NV ERROR.

I don't understand what I am doing the wrong, the only thing I am unsure about is step 5:

5) run Sales_MultiDL_MSM7227_V1.00.01 program and at the bottom left point it at the location you unrared the larger file

Could it be not working because I went strait from stock 2.1 to cynagen mod? I skipped updating to 2.2 because the dumb guide I read didn't list it in the steps.

Here is my original post for more info: http://android.modaco.com/content-page/340...5-31/page/200/#

If anyone can help me it would be so very much appreciated, I really wanna play with my new device!

Edited by neslot
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Did you dump the ROM or have you already updated it?

Sadly I didn't dump the rom first so any help Seb would be a huge help. I'm having to use another provider in the meantime but it is not a great solution.

Edited by sneakytoiletroll
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sadly I didn't dump the rom first so any help Seb would be a huge help. I'm having to use another provider in the meantime but it is not a great solution.

i did a dump of my one (i also have a telecom v9 tablet) so hopefully it will help in getting it working fir you.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
This does not happen to me. It stays on Open and does not change to ready. I have the port correct.

Could it be not working because I went strait from stock 2.1 to cynagen mod? I skipped updating to 2.2 because the dumb guide I read didn't list it in the steps.

Here is my original post for more info: http://android.modaco.com/content-page/340...5-31/page/200/#

In your Original post ,you said ..

These are the steps i performed in case people want it a bit more clear cut..

Device: Optus MyTab (ZTE V9)

- Completed Optus Official 2.2 Upgrade (Optus_V9 Upgrade Tool_30th_April.zip)

- Followed Guide as from V9 Tools File (Flash CM7 to ZTE v9.docx)

Once in the OS itself and the device was working.

- Copied the Google Apps pack(gapps-gb-20110307-signed.zip)

- Rebooted into Recovery Mode.

- Then follow the normal steps of Installing a Zip file and choose the Google Apps File.

Files used:

* v9 Tools.zip (and all files inside of location as requested by guide)

* update-cm-7.1.0-RC0-V9-KANG-signed_20110531.zip

* gapps-gb-20110307-signed.zip

Worked 1st shot, no problems.. Just stick to the above lineup and i cant see any issues from what ive tested ;)

So which is true?? , in one post you say you went from stock 2.1 to CM7 , skipping 2.2 , and in another post you claim to have done the 2.2 upgrade and then installed CM7 and it worked "1st shot" ...

*confused*

Edited by garfin
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

garfin, ntonio is some other guy, i guess it kind of looks like neslot ;).

I did not upgrade to 2.2, I definetly should have, but i read a guide on another forum which didn't state that step!!

Is there a way I can download the stock rom as a zip and flash it from recoverymod?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have flashed kallt_kaffe's cm7 on my device, and it was working fine, until I reboot after uninstalling some unneeded stuff with root explorer. It is now stuck on the skateboard logo, so I ran the steps Sebastian404 mentioned, however, it fails and message says: The version is not matching,can not use this software!, after I click start all on download. Any ideas?

Just to make sure I had it right

I ran the .exe that was installed, not the patched one

also cannot check SU, says sent ID to get license when I try

did I get it right?

EDIT: nvm got it back running ;) Realised I had to flash it using the patched .exe

Edited by iChopstick
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

5) run Sales_MultiDL_MSM7227_V1.00.01 program and at the bottom left point it at the location you unrared the larger file

I dont fully understand the above, does this mean click SW and then point it to the directory of the extracted rom files?

I guess it must be something else, as step 10 is the same..

10) at the bottom of the application under 'File Information' press SW Directory and browse to the 'V9_GENERICV1.0.0B03(offical)' directory

If anyone can help me out that would be great.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can Sebastian or one of the other guys assist? I'm getting desperate, tempted to throw away the tablet, it's caused so much frustration and wasted time.

I've just going through the guide once again in post 9, and once again I get stuck at step 9:

9) using hardware manager find the port for your device and set it in Sales_MultiDL_MSM7227_V1.00.01's setting (read the DOC file for more info)

I get the com port from device manager, enter it in my cracked copy of v9 flasher and instead of OPEN changing to READY it just stays on OPEN.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Can Sebastian or one of the other guys assist? I'm getting desperate, tempted to throw away the tablet, it's caused so much frustration and wasted time.

I've just going through the guide once again in post 9, and once again I get stuck at step 9:

9) using hardware manager find the port for your device and set it in Sales_MultiDL_MSM7227_V1.00.01's setting (read the DOC file for more info)

I get the com port from device manager, enter it in my cracked copy of v9 flasher and instead of OPEN changing to READY it just stays on OPEN.

I used Sales_MultiDL_MSM7227_patched.exe and it worked, location the port of your device, check SU, and follow the rest of Sebas404's steps.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am following every step to best of my ability, it's just in Sales_MultiDL_MSM7227 (cracked) when i select the corresponding correct com port it just stays on OPEN instead of READY.

Paypal donation for whoever helps fix this!

Edited by neslot
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
garfin, ntonio is some other guy, i guess it kind of looks like neslot ;).

OMG ... i musta been tired, and crosseyed when looking at that , sorry gents..

Get yourself going with KK's repackaged Optus 2.2 Rom ..

Then once your going again as an Optus 2.2 Rom'ed device... you can try the CM7 upgrade process, suggest you take a read of Caustic Soda's guide , maybe less confusing ??

Edited by garfin
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am following every step to best of my ability, it's just in Sales_MultiDL_MSM7227 (cracked) when i select the corresponding correct com port it just stays on OPEN instead of READY.

Paypal donation for whoever helps fix this!

If Tablet is showing in device manager of windows, but your not getting 'ready' in the Sales_...exe it would seem that the Tablet is NOT in FTM or programmable mode ..

Edited by garfin
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks for that, I'll try and get to look at it this weekend.

How did you get on with it ? did you find out any reasons why 850mhz wouldnt work for sneakytoiletroll?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok, guys, I've managed to screw up my V9 using the files as a TPT, but people seem to have had more success with the .EXE that is also linked...

I recommend you proceed with care..

If any of you have an Optus mytab and are feel like installing it, can you PM me before you run it.. I might be able to fix my tab with your help...

Hi, I have just upgraded my ZTE V9 to 2.2. Its working a treat apart from it registering my SIM card with my mobile carrier. have you come across this before?

thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi ;) i've tried to do everything you told but i'm realy noob in these things :D ... i just don't know how to edit the file :D and put there my IMEI what editor did you use

i realy need help :D SOLVED :P

Hi I´m having the same problem, I upgraded to 2.2 but my IMEI have changed, I try to edit it with the hex editor but it is always in the same. Everytime I reboot after trying to restoreNV the IMEI don´t change.

Can someone help me?

Thanks!!!

Edit: Problem solved

Edited by alombardo
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks for that, I'll try and get to look at it this weekend.

Any luck with the whole 850mhz thing Seb?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi,

I'm a newbie.

my device is zte v9 light.I've downloaded the 2 rar files in my computer.So can someone tell me what next to do in order to upgrade to ver 2.2 for my zte v9 light

tq

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any guys manage to overclock this v9? if anyone know how do let me know.

My only gripe with this v9 is its speed...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

I have a problem with updating my ZTE V9 Light 7. I tried to update Android 2.1 update 1 to Android 2.2, but it can't be done by following instructions given in the beginning of this thread. Is there any simple step by step instructions for this kind of update (2.1 update 1 -> 2.2) somewhere?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I finally got flash to work in Opera mobile :)

Now finding ways to overclock

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I finally got flash to work in Opera mobile :)

Now finding ways to overclock

How did you get this working?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, all,

After the the upgrade to 2.2 i've tried and tried to get the imei back but i just cant. Backup NV failed with multisales app. I even tried just upload to a channle1.nvm file someone put here in one of the threads and i couldn't...

The question is is that if i use vol+ & vol- &poiwer i get a serial port, but backup NV and restore NV always fail, altough i can still upload an image (that's how i updated to 2.2).

I i use hust vol- & power there is no serial port detected as i get an unknown device...

Any help or suggestion would be great.... Thank you in advance, Mario.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
"The version is not matching,can not use this software!"

Finnish Zte Light from operator Sonera...

The version is not matching,can not use this software!" <--Same problem. What's wrong wiht ZTE V9 update? Help me please.

11) in Action Mode tick the 'Backup NV' box and then Press 'Start All' ----> FAIL! What's wrong?

12) you should find a file called 'Channel1.nvm' in the program directory, take a copy of that. <--- How can i find this file??? B) Where will it end?

EDIT: Android 2.2 installed! It Work! :)

Edited by JJ.Strange
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well seems alot of ppl pm me bout installing flash, let me share then. Btw its flash-lite NOT flash 10. Dont flame me :)

First go here: http://www.mediafire.com/?ix2iwdm4otl

Download & install. If cant install just change the extension from zip > apk. If any browser open do kill it. Then run again.

I used the Opera Mobile & it seems 'can' run flash videos website but sometimes cant. Seeing its only flash-lite, not the gpu assist Flash 10, flash game cant seem to run

BTW I still cant find a way to overclock it....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.