XMasterNinni

[Tool][Linux] ZTE Porting Tool [Update: v5.0 - 29.07.12]

142 posts in this topic

Hmm all times im trying to start porting tool on windows with cygwin im getting this error. I followed all steps on xda to install cygwin on windows.

post-954811-0-76092800-1343631701_thumb.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does the installation differ for cygwin? If so, follow those as well.

When I ported, all I got was data, meta-inf and system, for some reason no boot.img. Any ideas?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

@timoti111

You have to follow this tutorial:

(WINDOWS OPTION 1) Install Cygwin, which is a Unix environment for Windows. You can install a custom Cygwin that has all the required packages to run the kitchen:

Click here for a pictorial guide to assist you with the Cygwin install (thanks to carl1961).

  1. Download and install the Java JDK for Windows 32-bit from here or directly from java.sun.com (requires an email address) (WARNING: Do not install Cygwin before the JDK!! If you already installed Cygwin, then see NOTE2 below.)
  2. Download the file dsixda_cygwin_install.zip, unzip it and follow the instructions in the "kitchen_readme.txt" file to install a customized version of Cygwin. Done!

NOTE: If you already have an old installation of Cygwin on your PC, it may not work with the kitchen due to missing packages. Open the 'cygwin_required.txt' attachment (end of this post) to see which packages you may need to install.

NOTE2: If you had installed Java after Cygwin, then the kitchen may have issues finding the Java executable file, which will require an edit of the .bash_profile file. See here to fix it.

Just replace the Kitchen with my tool.

@utternoob

You're on Windows? Are you sure you followed the steps in my readme correctly?

Edited by XMasterNinni
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Using Linux. Positive I followed the steps but I'll try the latest update and start anew

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmh...that's strange. Are you using MethodA or B?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

B as my port is from Ace. Think it's 2.3.5, so using skatie as a base

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

You know, if you choose Method A you can also port ROMs from other devices than ZTE ones too...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

However can't get easy access to internet so can't download the rom. Or is that different in v5.0?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nope :D

That's very strange...are you sure youre base_rom has got a boot.img?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah. Skatie does right?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

If the ROM you want to port is 2.3.5...yes.

Are you sure that you FIRST start the tool and put the extracted ROMs to tge right place afterwards?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't port ZTE Skate's H3Blues to Blade, wifi and Bluetooth dont work

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

#Wh

I can't port ZTE Skate's H3Blues to Blade, wifi and Bluetooth dont work

What does logcat say?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

#Wh

What does logcat say?

Ok i will get a logcat and then will upload it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

How do we start the latest one?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same like on every version

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh ok. CD to tool folder and then ./porting tool.sh doesn't work. Not sure why?

My bad, downloaded wrong thing :(

Edited by utternoob
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

After going back to a previous raspberry pi image, rom ported ok, but booted up, got to skatie logo, and then went straight into recovery. Think the libs may need replacing, or is that covered in porting process?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

After going back to a previous raspberry pi image, rom ported ok, but booted up, got to skatie logo, and then went straight into recovery. Think the libs may need replacing, or is that covered in porting process?

It's covered in porting process but because the ROM is meant for the Ace there will be extra stuff that needs to be taken care of.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Removed some touchwiz and kies stuff, not sure what else I can remove. There was a Wi-Fi folder, and replaced the system apps as well. Could it be boot-animation? Got a problem where I can't logcat due to being offline, so can't see what's going on

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there, I'm a novice to this area and would like to bring the Samsung Galaxy Ace ROM but I have a problem, the screen always looks backwards. Is there any solution to rotate the screen? Only the screen because the sensor of the screen is correct.

Thanks! :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

This topic should be pinned

1

Share this post


Link to post
Share on other sites
This topic should be pinned

I'd agree with that.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.