richardmlea

Most touchscreen issue’s explained and the reason some touchscreens are dying on P10AN01’s (Advent Vega, Viewsonic 10s, Point Of View Mobii, ect)

59 posts in this topic

Signed up just to say thanks for this topic - I'd bought a Vega on ebay back in April last year that I knew from the description simply had a bad ROM flash problem. Got that sorted a few minutes after receiving it but it had an unresponsive stripe in a perfect line about an inch wide from top to bottom right down the middle of the screen in portrait mode/across in landscape. I was convinced it was a physical fault - I'd tried all the ROMs available at the time and got nowhere with the shuttle tools or your other fixes - even tried the iron just in case it was a detachment problem. I was just about to order a bargain basement tablet on Amazon this morning then remembered the Vega sat in the drawer and thought I'd have one last search for repair tips and found this. Oddly, it didn't show any problem with the firmware for the touch screen - when I checked the TPUtility it showed a valid version 1.7.20.21 but after flashing to a different FW the dead stripe moved (ended up with the reversed strip issue). A few more tries with different FW and I ended up back on my original version numbers but everything working. Vega is now happily running VegaCream RC2 with no issues. (Apologies for the formatting, for some reason IE or the forum code isn't liking 'Enter'.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

The screen on my Vega has just become completely unresponsive, at what point in the steps in the OP would I find if I was going to get any response at all from the screen - in other words after running the tputility do I need to flash the next rom before getting any response or should I be able to get some sort of response even if not calibrated properly before that ?

Sorted :) used the viewpad rom and the screen came back to life, flashed on a new rom and calibrated a few times and now works nicely.

Edited by piran
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I need help.. ready to fleabay this or smash it up.

My 101H touchscreen as been playing up for months. Over sensitive in places, dead in others, double touches, ghost touches etc.... I've tried all the firmwares and whilst sometimes i can get the testrom (1.10.4) to work perfectly, as soon as i flash any other rom including the original advent one it just goes back to playing up..

Any help...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried first one and it worked. You're lifesaver. Thanks a lot!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys

Unfortunately one tablet did not go after the upgrade. I noticed that they are not soldering the pins in ITE. After resoldering ITE, FW works without a problem.

1st photo.

Yellow / Orange pins not soldering.

85589862.jpg

2nd photo.

Resoldering pins OK.

81891309.jpg

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

thank you- the instructions worked!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Thanks Thanks, RICHARD !!!!! :) :) :)

Have to say that I also had the reply "cannot load fw, upgrade failed" ( or something like that ) with fw 99, tried again with fw 101 and it worked like a charm !!!! My device is POV MOBII, now resurrected .

Great forum , great people.

Regards again

Alessandro :D :D :D :D :D :D :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi All,

 

I know this is an old post but I'm stuck.

 

I have gone round and round trying all the firmware versions on this thread and after succeeding in getting the touch working, it's now got the lower cm reversed problem.

 

These are the versions I have tried, in many different orders over many many evenings of trying.

 

firmware/config

1.7.0.20/1.7.0.12

1.7.20.20/1.7.10.5

 

Lots of different versions of these from all the links on this thread.

 

Has anyone a link to download the newer 1.7.20.21 firmware and config?

 

Or has anyone any other recommendations?

 

Thanks for your help,

Tim

allvegasfirmwares.zip

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was wondering if anyone still has the firmware file for the viewpad 10s. Mine has just developed the firmware 99 issue & I use the Tablet a lot for reading while I'm waiting at the doctors with my invalid brother.   Thanks!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.