Site Notice - We are currently investigating an issue with missing download links. Apologies for any inconvenience caused. PaulOBrien

  • Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

ICS + sms error : Code 1

20 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Hi,

lately (since ICS) some of my sms aren´t being delivered, they stay "sending" forever, when I reboot the phone it says that it couldn´t sent them.

Now they say right away that it cannot be sent..

In details it only says error 1.

it only happens to big sms, 1 page low characters ones are sending OK , and mms works good as well...

Do you have any idea what this stands for?

Already reported it to Vodafone..

Is there any advanced configuration for sms in ICS?

tried *#*#4636#*#* but the options in there doesn't help

Edited by PeaceMaker_H
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

I was using Swift keyboard 3, switched to original and it was OK again! :o

Edit: false alarm, it just says sms are being delivered when they are not..

after many test sms,with different keyboard and sms sizes some are sent others are not.. very strange...

Edited by PeaceMaker_H
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Just for your reference, its pointless reporting it to Vodafone. You are using an unofficial Chinese rom which has nothing to do with Vodafone.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Just for your reference, its pointless reporting it to Vodafone. You are using an unofficial Chinese rom which has nothing to do with Vodafone.

yeah, I know, just want to see what they will do..

I have no clue how to solve this..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

did a factory reset on recovery, solved.. not solved...

something fishy here... <_<

Edited by PeaceMaker_H
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

After much more testing, detected that it has to do with special characters like punctuation á é í ó ú , ã õ , ç , normal characters used for Portuguese...

can´t understand why sms containing those letters won´t send.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Solved with : ro.config.smsCoding_National=3

:)

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Well done for working this out. Can you write out a step-by-step guide to the solution to help other people?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Care to explain how you solved it? ...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Use ROM toolbox to edit build.prop,

Find the ro.config.smsCoding_National line, and change the value from 0 to 3.

Here is the list of possible values: 0:Unknown; 1:Turkish; 2:Spanish; 3:Portuguese

But I don´t think anybody else has this problem..

Edited by PeaceMaker_H
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

So what do I do if I'm writing British English most of the time, but I also want to write texts in French, Spanish and Portuguese... :S I never knew that SMS message settings were specific to countries!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

So what do I do if I'm writing British English most of the time, but I also want to write texts in French, Spanish and Portuguese... :S I never knew that SMS message settings were specific to countries!

This is only necessary for sms with special characters to work on Portuguese Vodafone since ur sending them from UK network, I think you will be okay!

Edited by PeaceMaker_H
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks a lot. Will test it tomorrow. A portuguese compliment. :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hello.

Another portuguese in trouble!

I tried that out but the line is not there, it doesn't exist.

Tried to add it but with no success.

Where should it be placed? Before and after what lines?

Thanks.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

No, not at all.

Then what is your problem with editing build.prop?! :mellow:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

No, not at all.

Thanks anyway.

Then what is your problem with editing build.prop?! :mellow:

No problem.

My problem is that the line that has the value to be changed, doesn't exist.

I tried to add it but it didn't worked out.

Could it be because I have to place it in a specific area of the file (before or after some specific line of code)?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

You said "Tried to add it but with no success." which suggested that you were unable to add it at all hence my post.

Anyway I'm pretty sure that order does not matter in build.prop so adding it at the end of the file should do it. If it's not taking effect then perhaps you are entering it wrong or it does not work on your ROM or something?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

You said "Tried to add it but with no success." which suggested that you were unable to add it at all hence my post.

Anyway I'm pretty sure that order does not matter in build.prop so adding it at the end of the file should do it. If it's not taking effect then perhaps you are entering it wrong or it does not work on your ROM or something?

Maybe that is the case. It is not working altough I have already read that this was the solution on another devices.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.