• Announcements

    • PaulOBrien

      Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such software Nintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance) CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission) ROMs must give full credit to the original author ISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • PaulOBrien

      Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
KonstaT

[DEV][ROM][8.1.] CyanogenMod 10 (Android 4.1.2)

3135 posts in this topic

You can downgrade gen2 updated to gen3 with a gen2 TPT.

Thank you! As being pretty upset I did it before your post not knowing that I made a better brick or worse.

I used the Gen2-v2a2.zip from the official site of tpt but:

1. the checksum did not matched :blink:

2. after the green line gone to 100% a small text appeared "error" but it said "~finished successfully" ;)

Looks like everything is working well now except for:

- the Google Now what collapses without FC... (???)

- and there is some DLNA / UPnP error bubbleUPnP or similar apps do not see the network and close

(Es File Explorer discovered the network and no problem logging in)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am using exdialer as my default dialer. Dialing works fine but I am not able to find original cm dialer in the launcher app drawer. although I can see the phone.apk in settings - manage apps but not able to start default dialer.. Wonder if anyone can help me to get it back into my app drawee

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, it is a shame that I posted as a silly kid. Now I read back over 50 pages and realized that 5 pages back would have been good enough for most of my problem.

But as always... an updated list style issue menu at the topic sidebar would be perfect!

:oDLNA / UPnP still does not work - I hope that it is just a bug what can be solved while it was working well with 2.3!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mio180: if the checksum didn't match why do you install? That means it is not downloaded/moved correctly. And why not using my link for Gen2 160mb system v10 custom?

Wipe everything and install again. But be more careful.

@ dhoomktoo1: Default dialer should be in the drawer, so it is a serious problem. If your system is 160MB or more, wipe and install again. If not, use the TPT from the link above.

Edited by elrond_bs
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi elrond_bs,

I downloaded (mine) several times but getting each time the exactly same chksum what was still different the one seen on the site.

It is working perfect (of course it has bad cam, no google voice, and some known bug or issue)

Felt too late when I downloaded what you linked and I was pretty tired when realized it is not jut an *.img but a bunch of file.

I found that a too hard job without tpt helper...

OK. I go and use your linked image if you promise it has DLNA support :P

What else can be better if I start it again?

Thank you!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
@Mio180: if the checksum didn't match why do you install? That means it is not downloaded/moved correctly. And why not using my link for Gen2 160mb system v10 custom?

Wipe everything and install again. But be more careful.

@ dhoomktoo1: Default dialer should be in the drawer, so it is a serious problem. If your system is 160MB or more, wipe and install again. If not, use the TPT from the link above.

If you change the standard dialer into another dialer then that dialer will start by default.

To get back to the standard dialer enter settings -> apps click your installed dialer (exdialer) and clear it's setting as standard dialer.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, but his dialer doesn't show in app drawer. Even if you install 5 other dialers, the stock one is still there (except, if you deliberately hide it).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yes, but his dialer doesn't show in app drawer. Even if you install 5 other dialers, the stock one is still there (except, if you deliberately hide it).

It's much more likely that something changed after the installation of exdialer since it changed after that. If you use a theme with icons the icon for dialer that used to open the JB dialer will open exdialer instead if it's selected as default dialer.

It's not like the dialer magically dissapeared. It's still there.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, i haven't been following the blade scene in a while, I still use swedish snow RLS7 on a blade that used to be a gen 1 (updated it to 2 by using the ss RLS7 TPT)

Now I want to install this rom but I am a bit confused on how I have to do it

1. run gen1 to gen2 V10a by using TPThelper

2. turn off phone, power back on by holding volume+ and menu button

3.in clockwork flash the rom

4. install gabbs

5. done

Is this correct? Where do I place the actual rom on my sdcard so iI can find it in clockwork?

Also I keep reading that 16.11 (i think?) is the best version of this rom, I never use youtube on my phone, should I use this version?

Sorry for these stupid questions.

Edited by bloobzor
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snap...I have already tried clearing the defaults for exdialer. But still not able to get back the default dialer. As you rightly said ..it must be there since the calling is working all right ..but I just can't seem to find it in the app drawer. Phone.apk is there in system / app folder. Can also see the it in settings / manage app. Just can't seem to find a way to start the default dialer...weird

EDIT : took a nandroid backup and reinstalled the ROM on top with out any wipes. Dialer back in app drawer and works likes a charm. Thanks for all your help.

Edited by dhoomktoo1
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, i haven't been following the blade scene in a while, I still use swedish snow RLS7 on a blade that used to be a gen 1 (updated it to 2 by using the ss RLS7 TPT)

Now I want to install this rom but I am a bit confused on how I have to do it

1. run gen1 to gen2 V10a by using TPThelper

2. turn off phone, power back on by holding volume+ and menu button

3.in clockwork flash the rom

4. install gabbs

5. done

Is this correct? Where do I place the actual rom on my sdcard so iI can find it in clockwork?

Also I keep reading that 16.11 (i think?) is the best version of this rom, I never use youtube on my phone, should I use this version?

Sorry for these stupid questions.

sounds fine, although full CWM backup first & format/wipe before starting, but TPT will do that anyway.

I came from SS too, so many more usability features and not much performance drop. I used 1611 after reading on here - not tried latest so can't comment but everything works that I need so am happy.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does this ROM supports ext4 for link to SD?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, of coarse it does. I use exactly ext4 with Link2SD. :) You need Clockworkmod 5 or 6 for that.

Edited by elrond_bs
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

One question, if the devs made a android 4.2 ROM, what would you have to do to get it stable? or it would be as stable as cm10 because its still jelly bean?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

KonstaT already commented on that, few pages back. He said 4.2 is a lot of work, but not worthed at all, because most new things can't work on our ARM6 CPU, and rest of the changes are insignificant. Also CM10.1 is still in the beginning and 4.2 proved to be quite buggy even for supported devices. :D

I guess 4.1 is the last stable and working Android we will see for our device. And that is a great achievement for such an old phone with ARM6.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Agreed, remember that the first blades were released with Eclair 2.1

Now we have 4.1 !!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

sounds fine, although full CWM backup first & format/wipe before starting, but TPT will do that anyway.

I came from SS too, so many more usability features and not much performance drop. I used 1611 after reading on here - not tried latest so can't comment but everything works that I need so am happy.

Thanks mate, was a bit scared to do it but did it anyway. Just booted in the new rom and looks like everything is working!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone tried to get USB tethering working, I really need that feature, no success for me so far.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I managed to get it working with PdaNet from Play Store. But you must also install software for your PC to work. Follow the instructions in the app, it is explained.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I read some posts ago, the 24/11 is going to be the last release - is this so?

Won't be further developments?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noob q for devs. Is there a way to figure out the background and hex values for the colors used in a newly installed cm 10 theme? Want to use the same values to some other configurable apps.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

First of all, you should ask this in another thread.

Still: easiest way - make a screenshot, open it on your computer, check the value of the color with Paint.NET (it shows it in HEX as well as RGB). Another way - decompile the theme.

Edited by elrond_bs
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.