• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

Just received my G3 And Would Like Some Advice

8 posts in this topic

Posted

Hi, I have received my G3 today and having played with it for an hour or so I am very impressed so far.

However, I have a question regarding recovery. I bought the phone from Etotalk.com and was told by them that if I wanted the google services installed on the phone (gmail, Play Store etc) then I would need to also purchase their Etotalk mod rom otherwise the phone would just be the standard Chinese software with no Google services. So I did this and the phone, sure enough, has a custom rom installed as shown in the screen shot.

Screenshot_2013-02-05-03-17-55-1.jpg

This rom has a version of CWM installed which I can access by pressing power & Vol+

CWM1.jpg

However, when I try to do a Nandroid backup using this it hangs at "Backing up boot image" as shown below:

CWM2.jpg

I have left it at this point for half an hour with no change. What do you think I should do. Should I leave this custom rom installed but replace the CWM recovery or should I just replace the rom & the recovery OR should I just leave it alone.

Any advice will be gratefully received

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

do they ship even during Chinese New Year? woud love to get one this week..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Well I ordered mine just before midnight on Tuesday 29th January and it arrived this morning (Tuesday 5th Feb).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ok, quick update. I've followed pubinoot's excellent quide for the temporary CWM install and it worked allowing me to do a nandroid backup. The strange thing is that it appears to have installed the CWM as permanant. Now whenever I boot into recovery it is the CWM 5.5.0.4 and not the original Etotalk version of 6.0.1.1

However, that's fine by me because it seems to be working fine. So now I can try the other roms safe in the knowledge I have my nandroid backup to fall back on.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ok, quick update. I've followed pubinoot's excellent quide for the temporary CWM install and it worked allowing me to do a nandroid backup. The strange thing is that it appears to have installed the CWM as permanant. Now whenever I boot into recovery it is the CWM 5.5.0.4 and not the original Etotalk version of 6.0.1.1

However, that's fine by me because it seems to be working fine. So now I can try the other roms safe in the knowledge I have my nandroid backup to fall back on.

Glad you got it sorted, the 4.1.2 beta works great for me if you want to try it out. Link t it and software in same place as other guide. Not sure what happened with temp install, some seem to get it and others not but as long as you got a backup all's good.
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Glad you got it sorted, the 4.1.2 beta works great for me if you want to try it out. Link t it and software in same place as other guide. Not sure what happened with temp install, some seem to get it and others not but as long as you got a backup all's good.

Thanks for that. I have now installed 4.1.2 and it looks really good. One strange thing happened though which was that after updating to 4.1.2 (excellent guide again by the way) it reported my SD card as being damaged and could not read it. I tried re-seating the card but I could not get the phone to recognise the card. However, if I put the SD card in a card reader my PC could read it fine. So I just backed up the card contents onto my PC and then put it back into the phone and told the phone to reformat the card, restored the data and it is fine again.

Very strange.

Edited by RussellS
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Thanks for that. I have now installed 4.1.2 and it looks really good. One strange thing happened though which was that after updating to 4.1.2 (excellent guide again by the way) it reported my SD card as being damaged and could not read it. I tried re-seating the card but I could not get the phone to recognise the card. However, if I put the SD card in a card reader my PC could read it fine. So I just backed up the card contents onto my PC and then put it back into the phone and told the phone to reformat the card, restored the data and it is fine again.

Very strange.

Glad you got it sorted, i'm sure the G300 sometimes had problems with certain makes of card but not heard of it before with the G3. How are you finding the phone so far.
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Glad you got it sorted, i'm sure the G300 sometimes had problems with certain makes of card but not heard of it before with the G3. How are you finding the phone so far.

I'm really impressed with it so far. Even though it is still only the beta release of JellyBean I havn't come across any bugs or problems.

With respect to the SD card issue I had, I don't think it was a problem with the card or the phone. It was working fine up to the point that I did the 4.1.2 update and it has been working fine again since reformatting it after the update. I think it's one of those things that is best not thought about too much because it does your head in.

At the moment I'm only running it with one sim installed. However, I will be testing it with two sim's soon as this was my original plan. Rather than having a work mobile and a personal mobile I would like to just put both sim's in the one phone.

Anyway, I'm definitely pleased I got the phone and is a good upgrade from the G300.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.