• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

LED Camera not working atomic mod

21 posts in this topic

Posted

Hi guys i flashed several times the custom Rom "Atomic Mod" and i also flashed other roms like skatie 1.1 or cm7 but my led on the back is not working when i take a photo although i choose the option yes for using led in the settings of camera app. I need help guys. I dont know that much about flashing.

Another problem i have is that if i want to take a picture with whatsapp for sending it during a conversation with friends the picture is blurred and you cant see anything on it- so i have to open normal camera and take the picture from there :(

Please help me and sorry for bad english

By the way My current rom is atomic mod +s2 kernel + nitroglass.

Best regards

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Merkwürdig ich hatte solche Probleme noch nie und helfen kann ich dir auch nicht sehr.

Machst du full wipe?

Probierte mal eine andere Kamera app z. B FXcamera

*hoffentlich bist du deutsch... Aber kann ich mir schon denken

Edited by fyftyfyftyboy
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ja ich kann deutsch.

Ich mach das für atomic mod + s2kernel + nitroglass so:

1.) wipe data/ factory reset --> Yes - delete all user data

2.) wenn fertig dann auf mounts and storage --> Format /System --> Yes- Format.

3.)dann unter mounts and storage --> format /sdcard --> Yes- Format

4.) Return ins CWM Menü --> advanced --> Partition SD Card = 512MB Swap Size =0M.

5.) Return ins CWM Menü --> mounts and storage --> mount USB Storage-->warten und Zip Dateien auf SD Card kopieren --> wenn kopiert dann auf Unmount und Kabel ab

6.) Return ins CWM Menü --> install zip from SD CARD -->Choose Zip from SD Card-->Zip Datei auswählen ---> Yes - install "Custom Rom"

Warten bis installiert (Ladebalken)

7.)Danach zurück ins CWM Menü und erneut install zip from SDCARD

7.1) install "update-S2-SFR-boot-20121021" (S2 Kernel)

7.2)Danach zurück ins CWM Menü und erneut install zip from SDCARD

7.3)install "Nitroglass v2.1 + killer"

7.4)zurück ins CWM und wippe data/factory reset --> yes delete all user data

7.5)zurück ins CWM--> wipe cache partition

7.6)Zurück ins CWM -->adcanced --> Wipe Dalvik Cache

8.) Reboot System Now (Erster Start kann dauern)

Auf der Stock Rom hats funktioniert aber ich hab kein backup von meiner also muss ich auf Atomic oder auf einer anderen Custom Rom bleiben.

Hoffentlich kann mir einer helfen

MfG

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ich wipe cache und dalvic bevor ich die Rom installierte.

Wieso firmatierst du sdkarte? Das fast damit nix zu tun.

&nitroglass braucht swap.

MFG

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Guck mal genau hin bei punkt 4. Ich partitioniere die SD.

Ist doch egal ob ich SD Karte formatiere oder nicht :S

Soll ich also bevor ich wipe data/ factory reset mache wipe cache und dalvik cache leeren oder erst nach dem Punkt 1.)?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ich mache es immer so:

1:wipe data / factory reset

2.wipe cache partition

3 . wipe dalvic

Aber ich glaube die Reihenfolge ist egal.

Partitioniere mal deine sdkarte mit swap

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Das hat nichts mit dem partitionieren zu tun. Die partitionierung ist für das nitroglass. Das problem liegt irgendwie in den roms oder ich weiß nicht. Ich hab weder gapps noch stock rom gesichert. Irgendwas muss im system geändert worden sein, dass die led nicht funzt

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Installiere mal tpthelper (du weißt bestimmt was das ist) wählst 2a/b aus und installierst dann alles wie gewohnt

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ich hab gestern schon t-flash gemacht.

sys 200mb 35mb cache 208mb dats

hab immer noch das selbe problem mit blitzlicht und kamera bei whats app

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Dann liegt es nicht am System, nicht an der Rom Woran dann?

Vlt ist einfach nur dein Blitzlicht kaput :/

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Die hat vor 2 Wochen als ich noch kein Custom Rom hatte funktioniert. Seit dem Custom Rom ist meine LED futsch

Hab auch keinen Plan. Mir fällt nur noch ein, dass ich CWM viell. neu flashen könnte aber sonst weiß ich auch nicht mehr weiter.

Das größte problem ist, dass bei whatsapp wenn ich "bild machen" klicke das bild in der Vorschau kurz scharf ist und dann alles verschwommen und pixelig wird und ich es dadurch nicht senden kann weil man das bild nicht erkennt :/

Die LED ist mir weniger wichtig als wie das aber es geht beides nicht.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Wenn dir die led nicht wichtig ist wechsle doch zu paranoid jelly da geht bei mir als wunderbar.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Das problem ist ich will eine rom die 100 prozent läuft also eine die alltagstauglich ist. Bei 4.x ist das problem, dass apps nicht laufen oder nicht funktionieren und das sie viele bugs haben, jedoch haben sie eine enorme Geschwindigkeit und laufen echt flüssig...

Edited by honigfisch
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Sie haben nicht viele Bugs wenn du als richtig machts gehen alle apps.

4.x Roms sind schon lange alltagstauglich.

Probiere es einfach aus :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Mal schauen wohin mich der wind treibt :P

Ich versuche mal ne stock rom von jemand anderem und teste mal die led ;)

Ps: danke für die ganzen antworten

Edited by honigfisch
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Probierte mal die aus... Das ist original medion life p4310

Habe ich doch gerne gemacht ;)

Edited by fyftyfyftyboy
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Es passt schon ich lade grade eine und die stock werde ich morgen probieren ;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ok,

Viel Glück :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I have Restored a Stock Rom and the result is:

My LED is not working. I think the LED is broken

However Thank you

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

no problem ;)

aber schon merkwürdig das die led nach einer custom rom kaputt ist...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Ja ziemlich aber das ist halb so schlimm :)

Edited by honigfisch
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.