• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

CM9 ROMs

11 posts in this topic

Posted (edited)

Hi,

Everytime I flash a CM9 ROM, I get the same problem. When I use the ROM for 10 or 15 minutes (to configure everything etc...), my phone "boot loops". I said "boot loops" (with " ") because my Liquid reboots only three times.

Then everything seems to be ok but when I use the ROM for 10 or 15 minutes, it "boot loops" again. And it directly "boot loops" when I try to search or download something on the Play Store.

I'm not the only one who's getting this problem, but CM9 ROMs are working for a lot people, so I have idea how to solve this really annoying problem. I tried to set "100" for swapiness, disable swap, overclocking, disable overclocking, reflash the ROM, do the wipes etc... Nothing worked.

Please, help. :)

Edited by Daimao94
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Not sure about this, but it may be due to the limited amount of ram of the A1, while it doesn't do it on the E. Just a theory tho, I'm no expert on CM9 roms.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

But some people with an A1 installed it without any problem.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I used cm9 for five months without a boot loop .. I found good performance and stability of A1 with overclock to 1ghz and AutoKiller .. say it again excellent rom for everyday use :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

plz paste the download link here..... :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

-Alex93- : Oh nice, how did you overclock ? I mean... what options did you selected ? And what is AutoKiller ? A task killer ?

asfar : Just search in the forum...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

-Alex93- : Oh nice, how did you overclock ? I mean... what options did you selected ? And what is AutoKiller ? A task killer ?

asfar : Just search in the forum... http://www.modaco.co...rt-by-corasaaa/

http://www.modaco.co...or-liquid-4pda/

http://www.modaco.co...iquida1liquide/

Excuse me for my bad english :)

I used the 9-cm-JB-Adreno-4 and I found it very good rom for every day with these values ​​to oveclock

1025

1050

1125

1200

1275

1325

1350

1375

1400

1425

1450

1475

1500

1600

1500 smartassv2 min. 245mhz max 1036mhz..

autokiller https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rs.autokiller&feature=more_from_developer#?t=W251bGwsMSwxLDEwMiwiY29tLnJzLmF1dG9raWxsZXIiXQ.. version pro with this values Aggressive..I use it with all the rom .. improves system speed and battery life :)

i have the micro sd class 2 and the system have very good speed :) maybe we write in private I will send you back up my rom so you realize the speed and stability that I managed to get with this ICS ;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Well, I would like to try your settings, but I always get a bootloop when I try to go in the Play Store.

EDIT : Always, and always, and always, and always : bootloop.

But that time that's a real bootloop : it reboots three times, I can show the lockscreen for 1 second and it directly bootloops so I can't do anything. Let's go back to CM7.2... :(

WTF has my sh*tty Liquid ? Will I have a functional CM9 ROM a day ? :angry2: :angry2: :angry2:

Edited by Daimao94
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

No idea ? :(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I've never tested CM9, but I think bootloop is most of the time due not enough RAM. Try after booting to go immediatly to Applications -> Active services and kill everything that is there so you have as much RAM as possible. Then try to install autokiller from the playstore and indeed set it on aggressive. That should keep the RAM free.

Also, check if in CM settings Purging of Assets is enabled, 16 bit transparency is enabled, surface dithering disabled...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

I've never tested CM9, but I think bootloop is most of the time due not enough RAM. Try after booting to go immediatly to Applications -> Active services and kill everything that is there so you have as much RAM as possible. Then try to install autokiller from the playstore and indeed set it on aggressive. That should keep the RAM free.

Also, check if in CM settings Purging of Assets is enabled, 16 bit transparency is enabled, surface dithering disabled...

Ok, I'm gonna try this. :)

EDIT : Wow, I don't know how, but It worked ! I flashed the ROM, I set my Google Account, I installed AutoKiller and Titanium Backup, like everytime. But this time it worked ! :D

Thanks.

Edited by Daimao94
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.