• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

Bricked G300

42 posts in this topic

Posted (edited)

Hi, I'm looking for help. I have a big problem with my Huawei G300. One day i was trying to turn on my phone and... nothing. Actually i can't change firmware and do nothing. When im trying vol+ and power... only Huawei slash screen and my phone turning off. When I'm trying vol - and power the same. Vol + - and power working, but everytime when im using it at step 2 i can see "Update Failed". Doesnt matter which firmware im using, is that official rom from huawei or something else, is that middleupdate. I was trying on other SD card, the same... Can i do something to get my phone back alive? Lastest Rom on my phone were newest ICS from Huawei site. Please help me.

Edited by zordonpl
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Have you a middle file before flashing? Does not sound like it is bricked if you can flash firmware to it. Is the good news for you.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I know... but all flashing attempts ending with "Update Failed" no matter whoch ROM i'm using....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

@Shakryo01

The same like with any other. I think mine g300 were on B952

30kudmf.jpg

Edited by zordonpl
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Installation of oficial update depends on which region is your device from. It means you cannot force install it, because it checks your IMEI which doesnt fit to some "security check" in that install file... My phone was on B934 or so, and I cannot install B952 directly from sd card update, and cant update it via force update --- till that time, I "zero" my IMEI... But... If you dont start it, you cant zero imei and cant force install any FW...

Only hope is that you have some NANDROID backup via CWM - any backup of old system. If yes, try to flash CWM in which you made that backup (boot in flash mode), and recover it with that update...

Maybe it helps

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Installation of oficial update depends on which region is your device from. It means you cannot force install it, because it checks your IMEI which doesnt fit to some "security check" in that install file... My phone was on B934 or so, and I cannot install B952 directly from sd card update, and cant update it via force update --- till that time, I "zero" my IMEI... But... If you dont start it, you cant zero imei and cant force install any FW...

Only hope is that you have some NANDROID backup via CWM - any backup of old system. If yes, try to flash CWM in which you made that backup (boot in flash mode), and recover it with that update...

Maybe it helps

Well a lot of us here have flashed that serbia rom to our English phones with English imei on there no problem and It was how a lot of people fixed there phone from this situation.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

If it will work, then it will be great news for me... btw. is there any difference between S8815 and S8815-1? Because I got only S8815, and B952 Worldwide (oficial from huawei site) fit it better...

I will test it next time when flashing or repairing OS xD THX anyway

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

anyone have any idea how to fix that phone?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Try putting it in to Fastboot mode. I know you said you where having problems on the original post but really try and get in to there! (I did read the first post)

Volume down + power button hold the power button for 30 seconds. Let me know if you can enter fast boot... Hopefully it will hang on the logo.

If it will work, then it will be great news for me... btw. is there any difference between S8815 and S8815-1? Because I got only S8815, and B952 Worldwide (oficial from huawei site) fit it better...

I will test it next time when flashing or repairing OS xD THX anyway

I have loaded a few foreign ROM's on my old phone. I also know that some people have used Chinese roms as well to try and get past this issue with it keep failing. I had the same problem but it was basically sitting down for a few hours and try every single ROM and middle file I could get my hands and then keep on loading them on til you find one that goes though.

Edited by sharkyo01
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

After last updating huawei created a file "sd_update". That it is:

ilename = /mmc1/dload/update.app

call RCV_MODULE_END_EVENT failed,module = OEMSBL_VER_LIST

CMD=0xf,moduleaddr = 0xd2000000, len_tmp=0x6000

filename = /mmc1/dload/update.app

call RCV_MODULE_END_EVENT failed,module = OEMSBL_VER_LIST

CMD=0xf,moduleaddr = 0xd2000000, len_tmp=0x6000

@sharkyo01

That how my phone looks after holding vol down + power 1 min :(

2q2ffhe.jpg

PS: After connecting phone to PC without a battery and holding volume down + power in my system appears "Android Sooner Single ADB Interface"

Edited by zordonpl
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

This picture is FLASHMODE, it stays there till you remove battery... So it means if it stays on HUAWEI LOGO, you can flash there CWM or something... You need to have battery inside xD

EDIT - that file is what I said before... cannot update, because different versions - not fit IMEI check...

Try to FORCE FLASH that FILE sharkyo01 recommended...

Edited by penthaler
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

That is the mode I want you in :P

Give me a 5 minutes and sort out the instructions..

Also that is a GB starter logo. Have you tried flashing a GB rom on to it?

Start at the download of AIO Android flasher as you have done the first part.

Turn off your phone pull the battery for 10 seconds. Put the battery back in.

Too enter fast boot you need hold the volume button down and push the power button. The hold the volume button down for about 30 seconds. It should stay on the logo screen.

Then you plug it in to your PC make sure you have installed the full driver set for the G300.

I use this

http://forum.xda-dev....php?p=28719715

Then download this it is a custom recovery.

http://www.modaco.co...t-updated-1601/

Start up Android AIO flasher on the first load up screen your see fastboot flasher.

Select Recovery then select file you have downloaded off Modaco and flash it to the phone. It will flash it to the phone. Your see at the bottom it be a success or failure via the black box at the bottom.

After you should be able to load in to CWM. Hold power button up and push the power button make sure you hold the volume button up.

Edited by sharkyo01
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Sharkyo01 - I got the same logo on ICS, so not only GB starter logo xD

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

That's strange coz i had that logo on ICS too... I was trying everyting, with middleupdate too. But every flashing were "update fail" or something similar

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I get a different logo on mine ... That logo was for Gingerbread in the UK.

Try them instruction I gave you that will give you CWM maybe you can flash a repack on it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

That happen

post-1016328-0-15725600-1370884728_thumb

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Nice, did you ever UNLOCK BOOTLOADER? If not, you are not able to flash CWM to your phone... (tested only when rooted, without unlocking BL - CWM failed to flash in any way)

Edited by penthaler
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Nice, did you ever UNLOCK BOOTLOADER? If not, you are not able to flash CWM to your phone... (tested only when rooted, without unlocking BL - CWM failed to flash in any way)

Guy, thats my GF phone. I have Wave with Bada so I'm new in this system. Her brother updated to ICS and rooted, but he don't know what he done after that, he was using some tutrorials from web. Now I'm trying to do something to back alive that phone... ;/

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ok, so actualy is possible, that the phone has root only, locked Bootloader... So you cant flash custom recovery to try flashing some ICS repack of oficial ROM. So, there are only two possibilities left.

1. service - warranty

2. try to force install SERBIA ROM provided by sharkyo01 before. Maybe it could reflash it right as he told. If not, check possibility NO.1

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I was trying to push my luck a bit in hope it had the boot loader unlocked.

Let me have a think for a bit and a dig out around to see if i can come up with anything.

Have you tried getting in to standard recovery? (Volume button up and power button) Make sure she hold the volume button up and remove the battery for 10 seconds)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

huawei logo appears and thats all

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Just checking those update.app files (worldwide and serbia one) and the only difference is, that the serbia has one more file - updatecust.app file about 46MB... But the update.app s are SAME...

Sharkyo01 - did you force update / sdcard update with both files or only with that one (the main around 630MB large)? Did you ever tested only that worldwide one to update or recover G300?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Never touched the world wide B952 just the serbia one.

I would just try anything and everything. If you have a warranty take it back and deal with it that way if not go for it. Let us know any more. I am planning on writting a massive thread on all this stuff. Because I have a lot of data I have collect from this site and been milling it over.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

try this :

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.