Jump to content


Photo

Sunnysoft - stanovisko k aplikacím SmartPack

- - - - -

  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts
  • Location:Prague, CZ
  • Devices:Samsung i600, HTC Typhoon
Možná jste si všimli že Sunnysoft nabízí na webu balíček SmartPack, kde je kromě starých známých aplikací Slovník (Dictionary) a Budík (Alarm) trojice mimořádně zajímavých programů - Backup Manager, SMS FILTER/VCard a Company Contact.

Zajímalo mě, proč mi ta trojice posledních nechodí tak, jak by měla. Resp. nechodí mi Backup Manager a SMS filter/VCard. Na webu mají u těch tří poznámku že "na blokovaných telefonech" je omezená funkčnost.
Ve skutečnosti:

Backup Manager - záloha se spustí ale uprostřed zálohování se telefon restartuje
SMS Filter, Vcard - nejde vůbec nainstalovat
Company Contact - na mém telefonu plně funguje (i když by neměl)

Do Sunnysoftu jsem volal několikrát. Nakonec jsem mluvil se specialistou, který mi řekl tohle:

- aplikace byly vyvíjené/testované pro telefony c500 prodávané Orange na Slovensku (tehdy s nějakou beta verzí WM2003) a pro staré Motoroly s WM2002
- vývoj je téměř 3/4 roku starý (květen 2004) a testováno a vyvíjeno to bylo pouze pro WM2003 nikoliv WM2003 Second Edition
- byla to jednorázová akce a další vývoj už prý nebude
- plná funkčnost byla prý jen na nějakých Motorolách kde běželo vývojářské prostředí a byl tam certifikát pro plnou manipulaci s registry, což standardně žádný telefon nemá.
Na můj dotaz, proč to teda dávají na trh jsem nedostal odpověď ale pán argumentoval tím, že se ten systém pořád mění (!) a že oni neměli ani možnost WM2003SE otestovat. Pochopitelně na Eurotel Smartphone II to nezkoušeli a asi ani nemají zájem s tím něco dělat, protože v SE jsou nějaké systémové změny (proto asi chodí Company Contacts).

Zkrátka a dobře, vyzkoušet to můžete, pokud vám něco z toho chodit bude, tak fajn a jestli ne, tak se nic neděje, je to zadarmo. Spíš mě mrzí že Microsoft s.r.o. je uvedený jako partner Sunnysoftu při uvedení tohoto balíčku, který nebyl ani testovaný na aktuálně prodávané verzi operačního systému. Přijde mi to dost neuvěřitelné.

Pokud by Sunnysoft rozchodil VCard na WM2003SE tak by byli jediní na trhu, kdo takovou aplikaci nabízí a pro mraky uživatelů je to kriticky důležitá věc (viz diskuze Symbian vs. WM z tohoto a minulého týdne tady na Modacu). Je škoda, že se k tomu staví takhle, je škoda že se k vývoji staví takhle - třeba velmi povedený program Mail Center nebyl od okamžiku uvedení na trh aktualizován a vylepšen o drobnosti, které by z něj udělaly nejlepší e-mailový program na platformě Smartphone. Přijde mi to prostě škoda. Nedá se nic dělat, naštěstí na některé programy existuje funkční alternativa, bohužel ne zadarmo a bohužel ne od české firmy.

*** UPDATE ***
Aktuální situace (14.2.2005 16hod)
- po aplikaci prográmku na odstranění bezpečnostních certifikátů (viz dále) se zdá být Backup Manager zcela funkční
- VCard se objeví jako možnost odeslání z kontaktů (ale na Nokii se mi nepodařilo vizitku odeslat resp. podařilo se odeslat ale na Nokii nic nepřišlo)
- příjem VCard mi z Nokie nejde vůbec
- v příchozích SMS se telefonní čísla doplňují jménem z kontaktů
Takže Backup Manager funguje a poslední ne zcela rozchozená věc je VCard aplikace.

  • 0
************************
Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Samsung SGH-i600 (european version of BlackJack)
Eurotel Smartphone II (HTC Typhoon)
Eurotel Smartphone (HTC Tanager)
Nokia N70, N73
************************

#2
ogarzlin

ogarzlin

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
Dle meho zkoušení a testů, má Smarthone II od Eurotelu aktivovaný "registry lock".
Dělalo mi to naprosto stejné problémy jako tobě. Nejen soft od Sunnysoftu, ale taky editor registrů např. při vyhledávání.
Pomohlo až toto
http://www.mobilejoe...ht=sda unlocker
Po aplikaci funguje vše jak má. Pozor, po případném přeflashování třeba znovu odemknout - moje zkušenost.
Jirka.

  • 0
__________________
Eurotel Smartphone II

#3
Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts
  • Location:Prague, CZ
  • Devices:Samsung i600, HTC Typhoon

Dle meho zkoušení a testů, má Smarthone II od Eurotelu aktivovaný "registry lock".
Dělalo mi to naprosto stejné problémy jako tobě. Nejen soft od Sunnysoftu, ale taky editor registrů např. při vyhledávání.
Pomohlo až toto
http://www.mobilejoe...ht=sda unlocker
Po aplikaci funguje vše jak má. Pozor, po případném přeflashování třeba znovu odemknout - moje zkušenost.
Jirka.

<{POST_SNAPBACK}>


No tak to je ovšem BOMBA!
Jdu na to kouknout. A funguje ti ten příjem vizitek z Nokie?

  • 0
************************
Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Samsung SGH-i600 (european version of BlackJack)
Eurotel Smartphone II (HTC Typhoon)
Eurotel Smartphone (HTC Tanager)
Nokia N70, N73
************************

#4
ogarzlin

ogarzlin

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
Příjem vizitek z nokie chodí OK, nejde mi ale
vizitky do nokie odeslat přes IR.

  • 0
__________________
Eurotel Smartphone II

#5
Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts
  • Location:Prague, CZ
  • Devices:Samsung i600, HTC Typhoon

Příjem vizitek z nokie chodí OK, nejde mi ale
vizitky do nokie odeslat přes IR.

<{POST_SNAPBACK}>


Já teď zkoušel Sunnysoft Backup Manager a jede jako dráha.
Hledal jsem něco ohledně Sprite a ejhle - ve WM2003SE je možné ochranu registrů zapínat a vypínat pomocí certifikátů takže Sprite v nové verzi nejdřív tu ochranu "systémových databází" vypne, provede backup a pak jí zase zapne. Zajímavé.

Jdu na ten VCard. Je k tomu potřeba používat jejich upravený Homescreen (Windows Default nebo VCard) nebo to jede i bez toho?

T.

  • 0
************************
Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Samsung SGH-i600 (european version of BlackJack)
Eurotel Smartphone II (HTC Typhoon)
Eurotel Smartphone (HTC Tanager)
Nokia N70, N73
************************

#6
ogarzlin

ogarzlin

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts

Já teď zkoušel Sunnysoft Backup Manager a jede jako dráha.
Hledal jsem něco ohledně Sprite a ejhle - ve WM2003SE je možné ochranu registrů zapínat a vypínat pomocí certifikátů takže Sprite v nové verzi nejdřív tu ochranu "systémových databází" vypne, provede backup a pak jí zase zapne. Zajímavé.

Jdu na ten VCard. Je k tomu potřeba používat jejich upravený Homescreen (Windows Default nebo VCard) nebo to jede i bez toho?

T.

<{POST_SNAPBACK}>


Mě to jde i bez toho, z Nokie přijme VCard bez problémů, opačně mi to nejde.
Nicméně teď jsem mluvil s pánem ze Sunnysoftu a byl o poznání sdílnější a zajímalo ho to atd. Uvidíme....

  • 0
__________________
Eurotel Smartphone II

#7
ogarzlin

ogarzlin

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
Tak trošku jsem si s tím hrál. Odeslat VCard ze Smartphounu jde, na Nokii mi to přijde ovšem jako obyčejná textovka. Z Nokie přes SMS do SP to nejde vůbec, resp. se nepovedlo. Přes IR to jde z Nokie do SP perfektně, všechny čísla z kontaktu, email atd. Naopak to nefunguje.
Podotýkám, že mám starou Nokii 6210.
Jirka.

  • 0
__________________
Eurotel Smartphone II

#8
Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts
  • Location:Prague, CZ
  • Devices:Samsung i600, HTC Typhoon

Tak trošku jsem si s tím hrál. Odeslat VCard ze Smartphounu jde, na Nokii mi to přijde ovšem jako obyčejná textovka. Z Nokie přes SMS do SP to nejde vůbec, resp. se nepovedlo. Přes IR to jde z Nokie do SP perfektně, všechny čísla z kontaktu, email atd. Naopak to nefunguje.
Podotýkám, že mám starou Nokii 6210.
Jirka.

<{POST_SNAPBACK}>


Volali mi ze Sunnysoftu.
- Nokie používá binární VCard, který je problém. Odesílání by ale přesto mělo fungovat dobře, je prý ale potřeba odesílat ve formátu +420... Já to těď zkoušel a stejně mi to nejde. Na obou Nokiích to vizitku nepřijme. Prostě nepřijde vůbec.
- Na příjem vizitek je prý fakt potřeba mít aktivní ten jejich VCard nebo Windows Default homescreen. Ačkoliv ho mám, tak mi to VCard na homescreen nepíše (a mělo by, podobně jako počet SMS atd) a nemám žádný jiný telefon, ze kterého bych zkusil vizitku přijmout.

  • 0
************************
Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Samsung SGH-i600 (european version of BlackJack)
Eurotel Smartphone II (HTC Typhoon)
Eurotel Smartphone (HTC Tanager)
Nokia N70, N73
************************

#9
Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts
  • Location:Prague, CZ
  • Devices:Samsung i600, HTC Typhoon

... na Nokii mi to přijde ovšem jako obyčejná textovka.


No to je ale v pořádku. Na webu píšou že příjem je pouze v textové podobě.

  • 0
************************
Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Samsung SGH-i600 (european version of BlackJack)
Eurotel Smartphone II (HTC Typhoon)
Eurotel Smartphone (HTC Tanager)
Nokia N70, N73
************************

#10
ogarzlin

ogarzlin

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts

No to je ale v pořádku. Na webu píšou že příjem je pouze v textové podobě.

<{POST_SNAPBACK}>


Zajímavé je, že pokud VCard pošlu sám na sebe z SP, taky nepřijde. Zjistil jsem,
že na Homescreen VCard se dá navigačním tlačítkem sjet až dolů, nic to sice nezobrazuje, ale po zmáčknutí akce vyskočí obrazovka přijatých VCard, bohužel prázdná. Zdá se, jakoby si tato aplikace nevěděla rady s voláním API pro SMS, nebo možná zprávu přijme ale chyba je ve volání funkcí pro zobrazení. Mohlo by to souviset se změnou některých knihoven na této verzi WM2003SE. Utvrzuje mě v tom i to, že nedojde ani VCard v textové podobě, tak jak ji SP vytvoří.

A ještě jeden postřeh, tentokrát k T9 - slovník přidaných slov je společný pro všechny jazyky - tedy slovo které přidám např. v anglické T9 se mi potom nabízí ve všech jazycích. Víte někdo, kde jsou tyto slova uloženy? Evidentně již mimo T9...dll
Jirka.

  • 0
__________________
Eurotel Smartphone II

#11
aionmad

aionmad

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

A ještě jeden postřeh, tentokrát k T9 - slovník přidaných slov je společný pro všechny jazyky - tedy slovo které přidám např. v anglické T9 se mi potom nabízí ve všech jazycích. Víte někdo, kde jsou tyto slova uloženy? Evidentně již mimo T9...dll
Jirka.

<{POST_SNAPBACK}>


Na nekterych telefonech se nachazi v souboru mst9.udb, ale u Smartphonu II je v souboru \Storage\Application Data\t9aw.udb. Na format mst9.udb existuje dokonce editor, ale na t9aw.udb bohuzel zatim ne...

  • 0

#12
Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts
  • Location:Prague, CZ
  • Devices:Samsung i600, HTC Typhoon

Na nekterych telefonech se nachazi v souboru mst9.udb, ale u Smartphonu II je v souboru \Storage\Application Data\t9aw.udb. Na format mst9.udb existuje dokonce editor, ale na t9aw.udb bohuzel zatim ne...

<{POST_SNAPBACK}>


Někde jsem viděl aplikace na editaci databází WM2003 ale víc jsem se o to nezajímal. Jestli by se někomu povedlo udělat verzi "cestiny" namísto třeba norské T9 a přitom nechat českou (což se hodí třeba pro psaní poznámek co pak je potřeba exportovat s češtinou), tak by to byla bomba. Já to zatím řeším tak že u většiny slov co v SMS používám už mám pomalu udělané "ceske" duplikaty v uživatelském slovníku a jen si vybírám ty bez háčků v nabídce. Trochu to zdržuje ale jde to.

  • 0
************************
Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Samsung SGH-i600 (european version of BlackJack)
Eurotel Smartphone II (HTC Typhoon)
Eurotel Smartphone (HTC Tanager)
Nokia N70, N73
************************

#13
Vanis

Vanis

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Devices:Siemens C35 :)
Napadlo mě hodit jsem topic něco jako "SOFTWARE", kde by lidi dávali tipy na užitečné freewary apod. zkrátka vše co se softu týče. Myslím, že by to bylo pro spoustu lidí užitečné ...

  • 0
Vanis
ICQ 70992833
Eurotel Smartphone II

#14
Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts
  • Location:Prague, CZ
  • Devices:Samsung i600, HTC Typhoon

Napadlo mě hodit jsem topic něco jako "SOFTWARE", kde by lidi dávali tipy na užitečné freewary apod. zkrátka vše co se softu týče. Myslím, že by to bylo pro spoustu lidí užitečné ...

<{POST_SNAPBACK}>


Tak to založ :lol: Freeware není problém. Akorát se musí dávat bacha na linky a vkládání komerčního SW, po tom jde Modaco jako býk po červeném hadru :(

  • 0
************************
Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Samsung SGH-i600 (european version of BlackJack)
Eurotel Smartphone II (HTC Typhoon)
Eurotel Smartphone (HTC Tanager)
Nokia N70, N73
************************

#15
Vanis

Vanis

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Devices:Siemens C35 :)

Dle meho zkoušení a testů, má Smarthone II od Eurotelu aktivovaný "registry lock".
Dělalo mi to naprosto stejné problémy jako tobě. Nejen soft od Sunnysoftu, ale taky editor registrů např. při vyhledávání.
Pomohlo až toto
http://www.mobilejoe...ht=sda unlocker
Po aplikaci funguje vše jak má. Pozor, po případném přeflashování třeba znovu odemknout - moje zkušenost.
Jirka.

<{POST_SNAPBACK}>



mě ten odkaz nejde :lol: sice jsem se po nějakém úsilí na ty němčoury regnul, ale moc si toho nepočtu, když neumím speakovat pa německy ...
mohli byste mi tu utilitku sem hodit ? díky

  • 0
Vanis
ICQ 70992833
Eurotel Smartphone II

#16
Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts
  • Location:Prague, CZ
  • Devices:Samsung i600, HTC Typhoon

mě ten odkaz nejde :lol: sice jsem se po nějakém úsilí na ty němčoury regnul, ale moc si toho nepočtu, když neumím speakovat pa německy ...
mohli byste mi tu utilitku sem hodit ? díky

<{POST_SNAPBACK}>


Nemohli. Není to freeware a MoDaCo to automaticky hodí do podezřelých zpráv a některý moderátor to vyhodí..
Kdyby to bylo někde na webu, tak by se dal vložit link na stažení...

  • 0
************************
Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Samsung SGH-i600 (european version of BlackJack)
Eurotel Smartphone II (HTC Typhoon)
Eurotel Smartphone (HTC Tanager)
Nokia N70, N73
************************

#17
Majkl

Majkl

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Location:Zlin, Czech Rep.
  • Devices:QTec 8010
No tak já to dám k sobě... Zítra hodím link.

  • 0
Eurotel Smartphone II / Qtek 8010

#18
Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts
  • Location:Prague, CZ
  • Devices:Samsung i600, HTC Typhoon

No tak já to dám k sobě... Zítra hodím link.

<{POST_SNAPBACK}>


A je to :D

Nepiš že to je konkrétně SDA unlocker ale ten soubor přejmenuj třeba na ET-bezpecnost nebo tak nějak aby to nevypadalo nápadně a hned to někdo nesmazal. A napiš že použití je na vlastní riziko!

  • 0
************************
Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Samsung SGH-i600 (european version of BlackJack)
Eurotel Smartphone II (HTC Typhoon)
Eurotel Smartphone (HTC Tanager)
Nokia N70, N73
************************

#19
Majkl

Majkl

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Location:Zlin, Czech Rep.
  • Devices:QTec 8010
ET-zámek

Tak tady je ten soubor, který vám u ET Smartphone II odstraní zámek registrů. Použití na vlastní nebezpečí!

Edited by Majkl, 02 March 2005 - 07:35 AM.

  • 0
Eurotel Smartphone II / Qtek 8010

#20
Jenycek

Jenycek

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • Location:Kladno, Czech Republic
  • Devices:Qtek 8310
V jakem formatu musi byt cisla v SMS aby je SMS filter dokazal "prelozit" na jmena z adresare? Tuto funkci docela ocenim, protoze jsem zvykly z meho minuleho mobilu, ktery to delal automaticky.

  • 0
Jenycek
ICQ: 296917876
email: web(dot)net(at)ramdata(dot)org
http://www.ramdata.org

Qtek 8310 + 1GB Kingmax




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users