Jump to content


Photo

Zvoneni

- - - - -

  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
lukash

lukash

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Tak konecne mam meho milaska ;) . Trvalo mi asi den nez jsem se snim aspon trochu naucil :D . Chtel bych se zeptat jestli nejde nekde v registrech zmenit nastaveni zvoneni na sms, kalendar, budik ... (bere mi to pouze midi) chtel bych mit smsku jako wav nebo wma, ale to se mi uz nastavit nepovedlo. Nemate s tim nekdo zkusenosti?

  • 0
************************************
Lukas Vogeltanz
Pribram, Czech Republic
ICQ: 38952252
Skype: surfer_lukash
Phone: SMT 5600 (I-mate SP3) ceska ROM
************************************

#2
lukash

lukash

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Neco jsem nasel v topicu Uprava registru pro zacatecniky, je to ono?

  • 0
************************************
Lukas Vogeltanz
Pribram, Czech Republic
ICQ: 38952252
Skype: surfer_lukash
Phone: SMT 5600 (I-mate SP3) ceska ROM
************************************

#3
Majkl

Majkl

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Location:Zlin, Czech Rep.
  • Devices:QTec 8010
Asi ano, vyzkoušej ;-)

  • 0
Eurotel Smartphone II / Qtek 8010

#4
Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts
  • Location:Prague, CZ
  • Devices:Samsung i600, HTC Typhoon

Tak konecne mam meho milaska  ;) . Trvalo mi asi den nez jsem se snim aspon trochu naucil :D .  Chtel bych se zeptat jestli nejde nekde v registrech zmenit nastaveni zvoneni na sms, kalendar, budik ... (bere mi to pouze midi) chtel bych mit smsku jako wav nebo wma, ale to se mi uz nastavit nepovedlo. Nemate s tim nekdo zkusenosti?

<{POST_SNAPBACK}>


Všechna tahle "zvonění" jdou bezproblémů nastavit minimálně jako .WAV - ale ty soubory musíš mít ve správném adresáři a to bez ohledu na to, jestli máš ostatní zvonění (vyzvánění) pomocí úpravy registrů puštěné z karty nebo ne. Ten adresář je zkrátka v každém případě:

storage\Application Data\Sounds

Nikde jinde to ve .WAV zvuky na tyhle "události" nenajde.

  • 0
************************
Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Samsung SGH-i600 (european version of BlackJack)
Eurotel Smartphone II (HTC Typhoon)
Eurotel Smartphone (HTC Tanager)
Nokia N70, N73
************************

#5
lukash

lukash

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

Všechna tahle "zvonění" jdou bezproblémů nastavit minimálně jako .WAV - ale ty soubory musíš mít ve správném adresáři a to bez ohledu na to, jestli máš ostatní zvonění (vyzvánění) pomocí úpravy registrů puštěné z karty nebo ne. Ten adresář je zkrátka v každém případě:

storage\Application Data\Sounds

Nikde jinde to ve .WAV zvuky na tyhle "události" nenajde.

<{POST_SNAPBACK}>


Tak jsem nasel v registrech kde se da ta cesta k temto zvuku zmenit. Uz to fachci jak ma :D .
Kdyby to nekoho zajimalo:
HKEY_CURRENT_USER -> Control Panel -> SoundCategories -> Alarm, Ring....
je tam Directory a zmenit Value Data: treba na \storage\my documents\my sounds\

  • 0
************************************
Lukas Vogeltanz
Pribram, Czech Republic
ICQ: 38952252
Skype: surfer_lukash
Phone: SMT 5600 (I-mate SP3) ceska ROM
************************************

#6
Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts
  • Location:Prague, CZ
  • Devices:Samsung i600, HTC Typhoon

Tak jsem nasel v registrech kde se da ta cesta k temto zvuku zmenit. Uz to fachci jak ma  :D .
Kdyby to nekoho zajimalo:
HKEY_CURRENT_USER -> Control Panel -> SoundCategories -> Alarm, Ring....
je tam Directory a zmenit Value Data: treba na \storage\my documents\my sounds\

<{POST_SNAPBACK}>


Četl jsem že s tím je velkej problém a obecně se to na 2003 vůbec nedoporučuje. Když vlezeš do nastavení zvuků v settings tak se telefon často zablokuje nebo naopak vyresetuje všechna nastavení zvuků apod. A kdybys náhodou potřeboval zapnout telefon bez karty, tak prý vůbec nestartuje. Já s tím osobně nemám zkušenosti protože nechci riskovat takové problémy kvůli pár zvukům SMS apod.

Víc dalších tipů je na odkazu co je napsaný v příspěvku "pár úvodních informací" a jsou tam i tyhle registry plus třeba jak změnit blikání LED apod. To všechno jsou věci které jsou podle mě za hranicí bezpečných úprav.

  • 0
************************
Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Samsung SGH-i600 (european version of BlackJack)
Eurotel Smartphone II (HTC Typhoon)
Eurotel Smartphone (HTC Tanager)
Nokia N70, N73
************************

#7
lukash

lukash

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

Četl jsem že s tím je velkej problém a obecně se to na 2003 vůbec nedoporučuje. Když vlezeš do nastavení zvuků v settings tak se telefon často zablokuje nebo naopak vyresetuje všechna nastavení zvuků apod. A kdybys náhodou potřeboval zapnout telefon bez karty, tak prý vůbec nestartuje. Já s tím osobně nemám zkušenosti protože nechci riskovat takové problémy kvůli pár zvukům SMS apod.

Víc dalších tipů je na odkazu co je napsaný v příspěvku "pár úvodních informací" a jsou tam i tyhle registry plus třeba jak změnit blikání LED apod. To všechno jsou věci které jsou podle mě za hranicí bezpečných úprav.

<{POST_SNAPBACK}>


Hm, tak to me zarazi :cry: . Udelam to radsi jak je to popsane nekde v jinem topicu, snad se povede.

  • 0
************************************
Lukas Vogeltanz
Pribram, Czech Republic
ICQ: 38952252
Skype: surfer_lukash
Phone: SMT 5600 (I-mate SP3) ceska ROM
************************************

#8
Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts
  • Location:Prague, CZ
  • Devices:Samsung i600, HTC Typhoon

Hm, tak to me zarazi  :cry: .  Udelam to radsi jak je to popsane nekde v jinem topicu, snad se povede.

<{POST_SNAPBACK}>


Systémové zvuky na kartě? Jak jinak to chceš udělat než šáhnout do registrů? A hlavně - co tím získáš? Jsou tak velké že ti zabírají užitečné místo v paměti telefonu? Podle mě to jsou úpravy které vůbec nemají smysl. Vyzváněcí melodie z karty, to je něco jiného. Já tam mám tak 20MB melodií, protože používám různé melodie pro různé skupiny lidí i pro různé individuální kontakty. Ale zvuk SMS je jeden soubor, nejde nastavit aby ten telefon hrál jinou melodii v případě že přijde SMSka od jednoho člověka a jinou melodii když přijde od jiného. Takže to je jen pár zvuků a obvykle jsou krátké a nezabírají moc místa.

  • 0
************************
Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Samsung SGH-i600 (european version of BlackJack)
Eurotel Smartphone II (HTC Typhoon)
Eurotel Smartphone (HTC Tanager)
Nokia N70, N73
************************

#9
Vanis

Vanis

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Devices:Siemens C35 :)

Systémové zvuky na kartě? Jak jinak to chceš udělat než šáhnout do registrů? A hlavně - co tím získáš? Jsou tak velké že ti zabírají užitečné místo v paměti telefonu? Podle mě to jsou úpravy které vůbec nemají smysl. Vyzváněcí melodie z karty, to je něco jiného. Já tam mám tak 20MB melodií, protože používám různé melodie pro různé skupiny lidí i pro různé individuální kontakty. Ale zvuk SMS je jeden soubor, nejde nastavit aby ten telefon hrál jinou melodii v případě že přijde SMSka od jednoho člověka a jinou melodii když přijde od jiného. Takže to je jen pár zvuků a obvykle jsou krátké a nezabírají moc místa.

<{POST_SNAPBACK}>




mimochodem když už jsme u těch zvuků a melodií, co tady sem tam postnout nějakou srandovní či jinak zajínavou melodii či zvuk, já jsem toho prolezl relativně dost a nic se mi pořádně nelíbilo, asi budu muset něco udělat sám ...

  • 0
Vanis
ICQ 70992833
Eurotel Smartphone II

#10
Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts
  • Location:Prague, CZ
  • Devices:Samsung i600, HTC Typhoon

mimochodem když už jsme u těch zvuků a melodií, co tady sem tam postnout nějakou srandovní či jinak zajínavou melodii či zvuk, já jsem toho prolezl relativně dost a nic se mi pořádně nelíbilo, asi budu muset něco udělat sám ...

<{POST_SNAPBACK}>


Já jsem to udělal přesně tak jak píšeš - vytvořil jsem si svoje vlastní pomocí wave editoru v Neru. Jinak dobrej zdroj je downloady na www.coolsmartphone.com a nebo http://soundprovider.funurl.com/ nebo http://funwavs.com/movie/sounds/

  • 0
************************
Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Samsung SGH-i600 (european version of BlackJack)
Eurotel Smartphone II (HTC Typhoon)
Eurotel Smartphone (HTC Tanager)
Nokia N70, N73
************************

#11
Vanis

Vanis

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Devices:Siemens C35 :)

Já jsem to udělal přesně tak jak píšeš - vytvořil jsem si svoje vlastní pomocí wave editoru v Neru. Jinak dobrej zdroj je downloady na www.coolsmartphone.com a nebo http://soundprovider.funurl.com/ nebo http://funwavs.com/movie/sounds/

<{POST_SNAPBACK}>



OK, díky, zkusím se mrknout

  • 0
Vanis
ICQ 70992833
Eurotel Smartphone II

#12
Hapy

Hapy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Systémové zvuky na kartě? Jak jinak to chceš udělat než šáhnout do registrů? A hlavně - co tím získáš? Jsou tak velké že ti zabírají užitečné místo v paměti telefonu? Podle mě to jsou úpravy které vůbec nemají smysl. Vyzváněcí melodie z karty, to je něco jiného. Já tam mám tak 20MB melodií, protože používám různé melodie pro různé skupiny lidí i pro různé individuální kontakty. Ale zvuk SMS je jeden soubor, nejde nastavit aby ten telefon hrál jinou melodii v případě že přijde SMSka od jednoho člověka a jinou melodii když přijde od jiného. Takže to je jen pár zvuků a obvykle jsou krátké a nezabírají moc místa.

<{POST_SNAPBACK}>


Ako je mozne nastavit melodie - zvonenia (napr. wma, wav) pre kontakty tak, aby boli ulozene na SD karte ? Ak ich ulozim na kartu napr. do foldra "Sounds" a zmenim v registroch cestu, zvonenia mi sice pre telefon idu, ale pre individualne kontakty nie (viem ich zvolit ku kontaktu, ale pri potrvdeni upravy kontaktu mi hlasi error.

  • 0

#13
Vanis

Vanis

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Devices:Siemens C35 :)
Můj první pokus v Neru - wave editoru ... :D


UPDATE
ééé, kde jsou ty fajly ???

Edited by Vanis, 12 March 2005 - 09:47 AM.

  • 0
Vanis
ICQ 70992833
Eurotel Smartphone II

#14
Vanis

Vanis

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Devices:Siemens C35 :)
Zdravíčko, mám problém s WMA zvoněním. Jednoduše použiji RJV RegTweaks a změním cestu k melodiím na paměť. kartě, všechno OK. Ovšem, když chci přiřadit zvonění v tel. seznamu nějaké osobě, tak mi to hodí hlášku "vyzvánění nefunguje správně, můžete zvolit jiné". WAVy fungují v poho. Zajímavé je, že když jdu do Nastavení --> Zvuky, tak tam ty WMA soubory přehraju v pohodě i fungují jako vyzváněcí melodie, zkrátka ale v těch kontaktech přiřadit nejdou :D Nevíte, kde by mohl být kámen úrazu ? Díky

Edited by Vanis, 28 March 2005 - 03:46 PM.

  • 0
Vanis
ICQ 70992833
Eurotel Smartphone II

#15
Hapy

Hapy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Zdravíčko, mám problém s WMA zvoněním. Jednoduše použiji RJV RegTweaks a změním cestu k melodiím na paměť. kartě, všechno OK. Ovšem, když chci přiřadit zvonění v tel. seznamu nějaké osobě, tak mi to hodí hlášku "vyzvánění nefunguje správně, můžete zvolit jiné". WAVy fungují v poho. Zajímavé je, že když jdu do Nastavení --> Zvuky, tak tam ty WMA soubory přehraju v pohodě i fungují jako vyzváněcí melodie, zkrátka ale v těch kontaktech přiřadit nejdou :D Nevíte, kde by mohl být kámen úrazu ? Díky

<{POST_SNAPBACK}>


To iste som sa ja pytal pred par tyzdnami (vid dva prispevky vyssie). Myslim si, ze idu iba WAV, takze som si ich dal na kartu. Bohuzial su o dost velke, takze zaberaju dost z kapaciyu karty. Mam vsak 512 MB, tak to celkom ujde.

  • 0

#16
Vanis

Vanis

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Devices:Siemens C35 :)

To iste som sa ja pytal pred par tyzdnami (vid dva prispevky vyssie). Myslim si, ze idu iba WAV, takze som si ich dal na kartu. Bohuzial su o dost velke, takze zaberaju dost z kapaciyu karty. Mam vsak 512 MB, tak to celkom ujde.

<{POST_SNAPBACK}>



to se mi nezdá, že by to bralo jen WAVy. když jsem WMA melodie narval do Storage\Appliacation Data\Sounds, tak šly k těm kontaktům bez problémů přiřadit, což ale nechci, potřebuji zvonění na kartě. Ještě jsem nezkoušel nastavit cestu manuálně v registrech, třeba je zrada v RJV Tweaks, nevím :roll:

  • 0
Vanis
ICQ 70992833
Eurotel Smartphone II

#17
Majkl

Majkl

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Location:Zlin, Czech Rep.
  • Devices:QTec 8010

to se mi nezdá, že by to bralo jen WAVy. když jsem WMA melodie narval do Storage\Appliacation Data\Sounds, tak šly k těm kontaktům bez problémů přiřadit, což ale nechci, potřebuji zvonění na kartě. Ještě jsem nezkoušel nastavit cestu manuálně v registrech, třeba je zrada v RJV Tweaks, nevím  :roll:

<{POST_SNAPBACK}>


Na 100% to bere WMA, mám je na kartě, a mám v registrech (v jiném vlákně) změněnou cestu k nim.

  • 0
Eurotel Smartphone II / Qtek 8010

#18
Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts
  • Location:Prague, CZ
  • Devices:Samsung i600, HTC Typhoon
Tak máš někde něco blbě. Já používám taky RJV Tweaks UI a a individuální zvonění mi jedou v obou formátech z karty...

  • 0
************************
Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Samsung SGH-i600 (european version of BlackJack)
Eurotel Smartphone II (HTC Typhoon)
Eurotel Smartphone (HTC Tanager)
Nokia N70, N73
************************

#19
Vanis

Vanis

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Devices:Siemens C35 :)

Tak máš někde něco blbě. Já používám taky RJV Tweaks UI a a individuální zvonění mi jedou v obou formátech z karty...

<{POST_SNAPBACK}>


Dnes jsem v práci neměl co dělat, tak jsem prolízal modaco a pár lidí mělo ten stejný problém, co já, leč rada žádná, je to otrava, no :roll:

  • 0
Vanis
ICQ 70992833
Eurotel Smartphone II

#20
Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts
  • Location:Prague, CZ
  • Devices:Samsung i600, HTC Typhoon

Dnes jsem v práci neměl co dělat, tak jsem prolízal modaco a pár lidí mělo ten stejný problém, co já, leč rada žádná, je to otrava, no  :roll:

<{POST_SNAPBACK}>


Netuším čím to může být, nedokážu tady nasimulovat tenhle problém, protože mě to hraje v pohodě oboje z adresáře \Storage Card\Sounds\. Přesně takhle mám zadanou tu cestu v RJV Tweaks.
Jediný co mě napadá, že jsem měl cestu na zvuky přesměrovanou na kartu už dřív (předtím než jsem si přečetl o téhle utilitě) a je možné že tam ten záznam v registrech byl jiný než to dělá samotný RJV. Fakt nevím...

Jediný změněný se mi zdá:
HKEY_CURRENT_USERControlPanelSoundsRingTone0

  • 0
************************
Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Samsung SGH-i600 (european version of BlackJack)
Eurotel Smartphone II (HTC Typhoon)
Eurotel Smartphone (HTC Tanager)
Nokia N70, N73
************************




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users