Jump to content


Photo

My MTeor looses connection settings and mail account

- - - - -

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
jotto

jotto

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:HTC Mteor
From time to time (approximately once a week) my MTeor looses its connection settings. This makes it impossible to connect to the internet, wap, etc. In addition, my POP mail account is deleted.

By restoring a previous backup (using Sprite backup) I'm able to restore these settings and the account, but it's quite frustrating.

Has anyone else experienced this?

  • 0

#2
Pennan

Pennan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Devices:HTC MTeoR, Qtek 9100
Yes, mine did this after turning it off and on for the first time.
But that has been the only time so far during the 2 weeks I have had it.

  • 0

#3
Pagemakers

Pagemakers

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,288 posts
  • Location:Manchester UK
  • Devices:HTC S620
Exactly the same thing happened to me. I hard reset and it did it again. I hard reset a second time and it did it again :D

....and once it has lost your mail settings you can not create the account again because it says the account name already exists!

Edited by Pagemakers, 25 August 2006 - 06:42 PM.

  • 0
Phone History: 7110 > T68 > T68i > 7650 > SPV > E100 > 6600 > P900 > Treo 600 > E200 > C500 > Jam > SDA > C550 > QTEK8100 > iMate SP5 & JasJar > HTC MTeoR > Samsung i600 > HTC S620 > Dash

#4
viskas

viskas

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 145 posts
  • Gender:Male
  • Location:milan
  • Devices:apple iphone 5, nexus 4
  • Twitter:@lucaviscardi
did you find any solution for this problem?!? I could not find any different solution than resetting the phone all the times.
quite frustrating...
it's really annoying...

  • 0

#5
Pagemakers

Pagemakers

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,288 posts
  • Location:Manchester UK
  • Devices:HTC S620
Nope. No solution. Crap really.

  • 0
Phone History: 7110 > T68 > T68i > 7650 > SPV > E100 > 6600 > P900 > Treo 600 > E200 > C500 > Jam > SDA > C550 > QTEK8100 > iMate SP5 & JasJar > HTC MTeoR > Samsung i600 > HTC S620 > Dash

#6
SecureGSM

SecureGSM

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Location:Melbourne, Australia
  • Devices:/StrTrk/MTeoR/Oxygen/++++

Nope. No solution. Crap really.


HTC WWE MTeoR

Radio : 1.06.00.10
RIL Version: 2.002
ROM: 1.13.251.2
Protocol: 32.37.7010.01H


see if your MTeoR ROM any dfferent to this?

Edited by SecureGSM, 16 September 2006 - 10:18 AM.

  • 0

#7
Pagemakers

Pagemakers

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,288 posts
  • Location:Manchester UK
  • Devices:HTC S620
Exactly the same.

  • 0
Phone History: 7110 > T68 > T68i > 7650 > SPV > E100 > 6600 > P900 > Treo 600 > E200 > C500 > Jam > SDA > C550 > QTEK8100 > iMate SP5 & JasJar > HTC MTeoR > Samsung i600 > HTC S620 > Dash

#8
jotto

jotto

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:HTC Mteor
The best solution I've got so far is to backup regularly using Sprite Backup and restore only the system settings when this happens.

My tasks, calendar, documents, etc, are not reverted as those are not part of the system settings.

  • 0

#9
Pagemakers

Pagemakers

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,288 posts
  • Location:Manchester UK
  • Devices:HTC S620
Sorry. That's not the point. The damn phone should not loose these settings full stop.

Every smartphone I've had from the original SPV upwards has not done this so I don't expect a fifth or sixth generation phone to do this either.

(not getting at you BTW).

  • 0
Phone History: 7110 > T68 > T68i > 7650 > SPV > E100 > 6600 > P900 > Treo 600 > E200 > C500 > Jam > SDA > C550 > QTEK8100 > iMate SP5 & JasJar > HTC MTeoR > Samsung i600 > HTC S620 > Dash

#10
viskas

viskas

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 145 posts
  • Gender:Male
  • Location:milan
  • Devices:apple iphone 5, nexus 4
  • Twitter:@lucaviscardi
I spoke to italian HTC customer care.
there's a "block" of units with software problems around europe. you can only solve the problem by flashing the unit with a new software.
the update is only available at HTC repair service.

there's no solution to the battery life problem. the only response to that could be a new improved battery on the market soon. the qualcomm chipset is too "hungry" when in 3g mode.

  • 0

#11
Pagemakers

Pagemakers

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,288 posts
  • Location:Manchester UK
  • Devices:HTC S620
Thanks for the info. Strange they haven't released the software like every other smartphone manufacturer does.

  • 0
Phone History: 7110 > T68 > T68i > 7650 > SPV > E100 > 6600 > P900 > Treo 600 > E200 > C500 > Jam > SDA > C550 > QTEK8100 > iMate SP5 & JasJar > HTC MTeoR > Samsung i600 > HTC S620 > Dash

#12
viskas

viskas

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 145 posts
  • Gender:Male
  • Location:milan
  • Devices:apple iphone 5, nexus 4
  • Twitter:@lucaviscardi
this is exactly what I told them.
they had no reply to this remark.
hope to solve the problem soon and to find the battery as soon as possible.

  • 0

#13
SecureGSM

SecureGSM

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Location:Melbourne, Australia
  • Devices:/StrTrk/MTeoR/Oxygen/++++
Hello viskas!

could you please post the ROM info to this thread as soon as you have your MTeoR flashed with the latest firmware? This info should help us alot. keep us informed. Thank you.




I spoke to italian HTC customer care.
there's a "block" of units with software problems around europe. you can only solve the problem by flashing the unit with a new software.
the update is only available at HTC repair service.

there's no solution to the battery life problem. the only response to that could be a new improved battery on the market soon. the qualcomm chipset is too "hungry" when in 3g mode.


  • 0

#14
SecureGSM

SecureGSM

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Location:Melbourne, Australia
  • Devices:/StrTrk/MTeoR/Oxygen/++++
Just wanted to add that my MTeoR loosing BT pairing with TOMTOM GO 500 once or twice a week as well. seems to be related issue.

Edited by SecureGSM, 19 September 2006 - 03:50 PM.

  • 0

#15
gaxy

gaxy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:MteoR
Hello

The Problem whit the loosing connection of GPRS:

On my phone everything work fine whit the GPRS / UMTS.. exept wehn i made a Bluetooth connection.. after shering the bluetooth connection and restart my MTeoR the GPRS / UMTS thing will not work anymore until i reset my handy .... just for your knowlage

Greetings GaXy

  • 0

#16
Pagemakers

Pagemakers

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,288 posts
  • Location:Manchester UK
  • Devices:HTC S620

Just wanted to add that my MTeoR loosing BT pairing with TOMTOM GO 500 once or twice a week as well. seems to be related issue.



Same here

  • 0
Phone History: 7110 > T68 > T68i > 7650 > SPV > E100 > 6600 > P900 > Treo 600 > E200 > C500 > Jam > SDA > C550 > QTEK8100 > iMate SP5 & JasJar > HTC MTeoR > Samsung i600 > HTC S620 > Dash

#17
Pagemakers

Pagemakers

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,288 posts
  • Location:Manchester UK
  • Devices:HTC S620
Just changed my ROM to the imate ROM and what do you know.....2 days later and all the the settings and email accounts are lost again.

Crap, crap phone.

Don't buy one!

  • 0
Phone History: 7110 > T68 > T68i > 7650 > SPV > E100 > 6600 > P900 > Treo 600 > E200 > C500 > Jam > SDA > C550 > QTEK8100 > iMate SP5 & JasJar > HTC MTeoR > Samsung i600 > HTC S620 > Dash




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users