Jump to content


Photo

Just got my ETEN X500


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
DirtyF

DirtyF

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:null
Good morning all,
I got my x500 last saturday and I want to give you my first feeling about it.

When I unpacked it, my first disapointement was the leather case which does not have any beld clip. I found also the quality of it a bit cheapo.

The second bad impression was the lack of paper owner manual. There is a quick start guide which must be very difficult to understand for a newbie in the PDA world.

There is a small card in the box where you find a registration number for you to go to the E-Ten web site. I did the step on the web site and I had to fill in a form where a mandatory field is the model of your device. Guess what, the X500 is not in the list, so, you cannot register. Not professional approach.......

I must say that I am using PDA's for a while, my prior models where LOOX 720 and Qtek S100. This is to tell you that I love to customize with additional sofwares.

Tomtom 5.21 installed on it without problem, but, the sound!!!!! No sound guys. I did not test Tomtom6, I will ASAP.
Softick Card Export does not work, even the latest release !!!!!
wm5storage does not work even with a workaround which consist of replacing a dll.
This is ennoying since I cannot use my PDA as USB storage anymore.
SJphone, problem with the sound, like tomtom5.

Anyone can tell me these are third party software. OK but all of them where working on my previous devices.

Finally I found a real bug which cannot be related to wm5 itself. When you setup your sound like the following: pda=no sound and ring tone=any level, then the ring tone does not work and you miss your calls.

I did the same test on a different machine running wm5 and it rings as expected.

The rest of the X500 seems to be pretty stable, I am really impatient to install tomtom6 on it since I am also missing my navigation system.

This device smell like good but not mature enough. The company itself does not reflect a real professional behaviour through its web site.

I am expecting from this forum to find people for sharing impressions and tips about this nice piece of hardware.

Francis.

Edited by DirtyF, 29 November 2006 - 10:50 AM.

  • 0

#2
dez16v

dez16v

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
  • Location:Manchester
  • Interests:Computers, Football, Smartphones, Beer, Ladies, Gadgets, Oldham Athletic, Quality Cars, Bit Torrents.
  • Devices:SPV C600 512mb / SPV M700
Hi mate,

I have just read your quick review of the Eten Glofish. Could you tell me where you bought it from and how much you paid? There is a guy selling them on ebay at the moment for £650.00. Would you think this is too dear now that you have used yours for a week or two?

Have you found any other issues with it and have you resolved the sound issues?

Cheers...dez16v

( [email protected] )

  • 0
"Winners never quit", "Quitters never win"!

#3
briant

briant

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Location:Geneva, Switzerland
  • Devices:iPaq 5935 - brilliant!

...Tomtom 5.21 installed on it without problem, but, the sound!!!!! No sound guys. I did not test Tomtom6, I will ASAP....


Hi Francis,

Did you try Tomtom 6 yet? Any, err, sound?

Looking forward to your reply and thanks in advance,

Brian.

  • 0

#4
SmokinBrit

SmokinBrit

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
  • Location:Everywhere
  • Devices:Glofiish x500
Hi,

I posted a longer post elsewhere in conjunction with another member having the same troible as myself but maybe Francis you can give me some help as it appear you have cracked what I am unable to do my full post is here

http://www.modaco.co...om-t251520.html

Bottom line I can't get TomTom Navigator 6 to connect to the X500 GPS device

any ideas?

Many thanks

  • 0

#5
trinode

trinode

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts

There is a guy selling them on ebay at the moment for £650.00.



Jeez! 339.58 inc vat at clove.co.uk... (or M700 (x500 with worse camera, but a qwerty keyboard) @ 346.62 inc)

  • 0

#6
pthomson

pthomson

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Devices:Eten Glofiish X500
Smokin, Have you tried different com settings?

  • 0
Posted Image

#7
EtenNewbie

EtenNewbie

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Hi,

Got my ETEN 500 yesterday and GPS works with everything apart from Memory Map OS. To fix it I changed the settings to use NMEA chipset, COM4 Baud 57600, works great now.

I found out the COM port and Baud rate by going to Start > Settings > System > GPS > Hardware Tab.

Then it was just a matter of trial and error with the Manufacturer chipset, but out of a choice of 4 its not that time consuming :rolleyes:

Hope this helps someone.

EtenNewbie
--

Edited by EtenNewbie, 25 May 2007 - 01:34 PM.

  • 0

#8
fjdb3

fjdb3

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Hi! I just received mine as well. No problem with the COM port for programs and for the device hardware, but where did you configure it to use the NMEA chipset?

  • 0

#9
Trininorm

Trininorm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Eten X500
[quote name='EtenNewbie' post='822068' date='May 25 2007, 09:11
Got my ETEN 500 yesterday and GPS works with everything apart from Memory Map OS. To fix it I changed the settings to use NMEA chipset, COM4 Baud 57600, works great now.
EtenNewbie
--[/quote]

Dear Friend,

You seem to be so very knowledgeable... I can't call you "newbie".
I am a very much out of depth with my new X500 and as was said there is no literature to help.
Would you be willing to write me at [email protected] so that I would be able to communicate with you more simply on an ongoing basis to get help in coming to know how to fully operate and benefit from my X500?

Kind regards,
Norman O Imambaksh (Currently in the USA)
646-323-3128

Edited by Trininorm, 20 June 2007 - 06:20 PM.

  • 0

#10
James

James

    AKA 'jlowap' MoDaCo Old Skool

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,545 posts
  • Gender:Male
  • Location:North Devon, UK
  • Interests:3D Mech Design, Music, DJing and drinking ;)
  • Devices:Desire HD & iPhon
Hi Norman,

Welcome to the Site, If you have any items you wish to get help with then just post a new topic and ask! dont be scared! :)

This is a very friendly site..

  • 0
James Lovell

#11
James

James

    AKA 'jlowap' MoDaCo Old Skool

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,545 posts
  • Gender:Male
  • Location:North Devon, UK
  • Interests:3D Mech Design, Music, DJing and drinking ;)
  • Devices:Desire HD & iPhon

but where did you configure it to use the NMEA chipset?


You only need this if you are configuring the GPS setting in the Memory Map sofware..

http://www.memory-map.co.uk/

  • 0
James Lovell




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users