Jump to content


Photo

i-mate SPL rom update - no wm6 yet?

- - - - -

  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
Mysterious Stranger

Mysterious Stranger

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 776 posts
  • Devices:Acer dual sim thingy..
"Operating System Update for original units
Note: This ROM is for devices whose software versions are less than Version 01.08 "


"Latest Release details:

The main improvements from the original Operating System, are:

Midi New midi engine for ringtone playback

Camera app Improved stability of camera application for picture taking and video recording

Telephony: Added several radio improvements, including GPRS reconnect fix, ‘unknown call’ handling, and better handling when an incorrect APN is set.

Localisation: Improved the localized wording of some of the applications "


No mention of wm6 though :-(

Available at club imate for registered users.

M.S

  • 0

#2
zabirp

zabirp

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 108 posts
  • Devices:SPV C500 SPV M500
Thanks for the heads up.

Definetly recommend this update, imo made a big difference, doesn't have the delays running the start menu for the first time after a reset, entering device lock code used to be a bit slow before, lot better now. Texting's quicker too.

Much happier now :rolleyes:

  • 0

#3
Mysterious Stranger

Mysterious Stranger

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 776 posts
  • Devices:Acer dual sim thingy..

Texting's quicker too.


TBH I still find it cumbersome and avoid sending texts when using this handset. For me, the first WM handset in a longtime that can't keep up with txting! It's a pain :-(

M.S

  • 0

#4
slimgym

slimgym

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
  • Location:Potters Bar, Herts.
  • Devices:iPhone, E51
I just got an SPL to replace the bulkier SP5m. Loved the SP5m, speedy, liked the wifi, but end of the day the wifi wasn't a major factor. The SPL is a lot smaller than the SP5m and a nicer handset. Sadly the firmware on it was 1.04 and it failed to update to 1.08 but the phone still lived (however it still reports itself as 1.04!). When I try to update, it says the phone already has the same or later firmware :)

I contacted i-mate via their online help (twice, it kept dropping out) and in the midst of trying to help (which they didn't really) they said "for the moment we are not sure when a new ROM will be available" which isn't good news for WM6 as they announced the WM6 ability of the SPL in feb?

I have quite a few bugs with 1.04, signal indication freezes (you go out of service but it still shows signal), it takes an age to re-establish signal once it's dropped out, various crashes and of course the total inability to fully app unlock it :P

I-mate haven't been very helpful, they say I need to go to a service centre, both require proof of purchase, and as a second hand customer I need to specifically pay them £30 for second user warranty (it's not like the handset can be a year old yet!) and considering the handset was only £90 it's a bit steep!

Great phone, poor service, shame on you i-mate.

  • 0

#5
virtualtrevor

virtualtrevor

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:I-Mate SPL

No mention of wm6 though :-(

Available at club imate for registered users.

M.S



Does anyone know if there is an update ROM (to WM6) out there somewhere?

Thanks!

  • 0

#6
lostpilot

lostpilot

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:IMATE SPL, HTC HERALD
Hi
I see Imate SPLs sold out in China with WM6 on web, can anybody from China please confirm if it is real or not?

Please see the link
http://www.lantnt.com/phone.asp?id=996

  • 0

#7
defygravity

defygravity

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:i-mate spl

Hi
I see Imate SPLs sold out in China with WM6 on web, can anybody from China please confirm if it is real or not?

Please see the link
http://www.lantnt.com/phone.asp?id=996



that is pretty sure. my phone's system is wm6, the pic is not shoot on my phone,but same
Posted Image

  • 0

#8
Mysterious Stranger

Mysterious Stranger

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 776 posts
  • Devices:Acer dual sim thingy..

Hi
I see Imate SPLs sold out in China with WM6 on web, can anybody from China please confirm if it is real or not?

Please see the link


WARNING link is suspect - symantec blocks an exe downloader when I click it, follow at your own risk!

Still no news from imate about wm6 - we know the puma can run it, come on imate!

M.S

  • 0

#9
defygravity

defygravity

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:i-mate spl

WARNING link is suspect - symantec blocks an exe downloader when I click it, follow at your own risk!

Still no news from imate about wm6 - we know the puma can run it, come on imate!

M.S


i do not know why in china wm6 are flashed in the rom! i heard spl are bulid by htc.

Edited by defygravity, 22 October 2007 - 02:09 PM.

  • 0

#10
Mysterious Stranger

Mysterious Stranger

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 776 posts
  • Devices:Acer dual sim thingy..

i do not know why in china wm6 are flashed in the rom! i heard spl are bulid by htc.



IIRC they're TechFaith Wireless units. HTC's (current!) stuff is better built ;-)

M.S

  • 0

#11
lostpilot

lostpilot

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:IMATE SPL, HTC HERALD

that is pretty sure. my phone's system is wm6, the pic is not shoot on my phone,but same
Posted Image


Hi defygravity,

I have 7 SPL phones in the company and they freeze many times in a day ;)
I need a ROM other than IMATE wheter it is Puma or Amoi E70, doesn't matter WM5 or WM6, can you please send me a link for a rom to download? :( ThanksPosted Image Posted Image Posted Image View Member Profile Posted Image Add as Friend Posted Image Send Message Posted Image Find Member's Topics Posted Image Find Member's Posts <script type=text/javascript> ipsmenu.register( "post-member-851338", '', 'popmenubutton-new', 'popmenubutton-new-out' );

  • 0

#12
lostpilot

lostpilot

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:IMATE SPL, HTC HERALD
More WM6 pictures for SPL - AMOI 70 (TechFaith Unit)
http://www.tompda.co...1/4/2/5/1_1.asp

  • 0

#13
lostpilot

lostpilot

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:IMATE SPL, HTC HERALD
Hi,

I found a WM6 SPL phone and uploaded the rom dump to rapidshare,
I appriciate if someone can put the dump in a rom upgrade package with some how to docs and share with others

This rom is for TechFaith Wireless (TFW) PUMA_T phone
branded and sold as
I-MATE SPL
AMOI E70
FLY Iq-110


http://rapidshare.co...Iq-110.zip.html

Posted Image

Posted ImagePosted Image

Edited by lostpilot, 28 October 2007 - 08:06 PM.

  • 0

#14
madds

madds

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
it seems theres not much interest in this rom upgrade....
I'm looking foward to that...
Maybe you'll get better help @ xda-devs, i've seen your post there.

  • 0

#15
lostpilot

lostpilot

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:IMATE SPL, HTC HERALD
Looking for WM6 for I-mate SPL, AMOI E70 and Fly IQ-110?
See http://forum.xda-dev...ad.php?t=296243

Edited by lostpilot, 30 October 2007 - 11:49 PM.

  • 0

#16
virtualtrevor

virtualtrevor

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:I-Mate SPL

Looking for WM6 for I-mate SPL, AMOI E70 and Fly IQ-110?
See http://forum.xda-dev...ad.php?t=296243



Thanks ;) but I just couldn't wait any longer -- I went for a T-Mobile Shadow :( ...what a sweet phone!

http://www.t-mobileshadow.com/

Thanks to everyone who had a suggestion!

  • 0

#17
reddish

reddish

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:spv m1500
could some one e-mail me this update or reply with a link to where i can download this update i can not get this from club i-mate as my phone has been registered my some one else [email protected]

Edited by reddish, 02 December 2007 - 10:38 PM.

  • 0

#18
roma0803

roma0803

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 654 posts
  • Location:The Netherlands
  • Devices:Samsung Omnia II/Nokia N82
You can always start an ftp client and point it to ftp://ftp.clubimate.com and download the correct rom from their public server.

  • 0
When I die, I want to die like my grandfather, who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car.

#19
asrrin29

asrrin29

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Location:MI, USA
  • Devices:AT&T Tilt aka. HTC Kaiser
I recently recieved an i-mate SPL as a gift for my birthday. the company that sold it was TravrrlTele.com based out of Fort Lauderdale, Fl, USA. It came preinstalled with WM6.0, Microsoft Office Mobile, and some other stuff.

The phone works perfectly (except I can't find how to enable T9) but I beleive it was flashed with WM6.0 after getting shipped from i-mate before getting shipped to me.

  • 0

#20
reddish

reddish

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:spv m1500
i have been to there ftp server but there file names are not clear to which phone the updates are for i am running ver 1.4 and its very slow, if someone could tell me the name of the file i need that would be a great help

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users