Jump to content


Photo

Now available: New "Endless Ultimate" multi-combination homescreen

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
paholman

paholman

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 408 posts
Now available from the downloads section here:

EDIT: Latest version (0.45c): Battery/Signal on Iconbar are now icons, along with Memory too.

Attached File  EndlessUltimate.gif   505.49KB   228 downloads

Due to the VOX Portrait/Landscape issue using the CommCEntric plugin on my "Endless" homescreen, I decided to try phoneAlarm plugin instead.

With phoneAlarm, I've managed to create an IconBar that can be used with different color schemes, and also delivers the following functionality:-

- Activate/De-Activate Wifi
- Turn on/off Phone Sounds
- SMS alerts/Load SMS Inbox
- Missed Call alert/Load Missed Calls list
- Voicemail alert/Call Voicemail
- Email alert/Load Email Inbox
(All alerts have a repeat functionality so you'll never miss that important Message)

- Switch Profiles (with automatic Profile Switch functionality)
- Switch Tasks or Close unwanted programs
- Activate/De-Activate GPRS connection
- Activate/De-Activate Bluetooth
(Bluetooth Headset Icon will be displayed in front of Bluetooth icon if a BT headset is in use)

Latest version (Battery, Signal and Memory on Iconbar in Landscape)
Attached File  IconBar.PNG   19.45KB   135 downloads

For more info on phoneAlarm visit http://www.pocketmax...oneAlarmSP.html

This works great with the Portrait/Landscape switching on the VOX

Latest version (0.45c)
Attached File  Landscape.PNG   37.04KB   63 downloads

I tried to keep a similar layout to the previous "Endless" screens, and use the same color schemes, so I included a number of different color iconbar backgrounds to keep with these color schemes.

I've also included a number of different backgrounds.

Examples:

Attached File  beach.PNG   82.47KB   57 downloads Attached File  Vista.PNG   55.38KB   72 downloads Attached File  Red.PNG   58.12KB   38 downloads Attached File  Sunset.PNG   76.13KB   43 downloads


Please feel free to comment (good or bad)

;)

Edited by paholman, 07 September 2007 - 12:17 PM.

  • 0

#2
maromacs

maromacs

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
Looks great,

I hope you'll get your approval soon.

  • 0
Who wants to live in the past? Not me............

#3
Mark Ludgate

Mark Ludgate

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
  • Gender:Male
  • Location:Oldbury
  • Devices:HTC s310
Well Done Modaco it's approved.

Great work again Paholman, you raise the bar again......

Mark

  • 0

#4
paholman

paholman

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 408 posts

Well Done Modaco it's approved.

Great work again Paholman, you raise the bar again......

Mark


Thanks.

I've uploaded a revised cab as the LightBlue Iconbar background was missing.

Instead of the installing the new cab, just save this PNG file to \Program Files\phoneAlarm\EndlessUltimate:-

Attached File  IconBarLightBlue.PNG   3.67KB   52 downloads

  • 0

#5
paholman

paholman

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 408 posts
Also added a Transparent (Clear) Iconbar to downloads version

"EndlessUlimate (Facade)" customized, and a clear iconbar
Attached File  Facade_And_Clear.PNG   35.66KB   40 downloads


To save re-installing download here, unzip, save and copy to "\Program Files\phoneAlarm" on the device

Attached File  EndlessUltimate_Clear.zip   827bytes   342 downloads

Note: Transparent iconbar works fine in Portrait, but when switched to landscape, image becomes slightly distorted (Won't crash device though!)
This is currently being fixed by the developer of phoneAlarm and a new version is due out within next two weeks

EDIT: To refresh in landscape, navigate to the "Sound On/Off" icon (next to Settings and Wifi) and toggle. This will refresh screen.

Attached File  Capture_9.PNG   71.76KB   33 downloads

Edited by paholman, 07 September 2007 - 11:35 AM.

  • 0

#6
Vegard07

Vegard07

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:HTC S710
Thank you for this nice homescreen! Just wondering, how do I disable Windows Live on the homescreen? I think this slow down my phone dramatically. I have tried unticking the choices in the Windows Live configuration but this is of no use since there seem to be something overriding this choice?

Edit; never mind...edited the custom xml file. Problem solved!

Edited by Vegard07, 07 September 2007 - 10:12 AM.

  • 0

#7
paholman

paholman

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 408 posts

.... I think this slow down my phone dramatically


Thanks for the info.

Out of interest, as you've managed to edit it now and remove Windows live in the custom one, has performance of your phone improved at all?

  • 0

#8
paholman

paholman

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 408 posts
New version (0.45c) now contains icons for battery, signal and memory on the iconbar in Landscape mode

  • 0

#9
Vegard07

Vegard07

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:HTC S710
By removing Windows Live from the homescreen my phone acts much faster (menus, closing open "windows" etc) . As I have read on other forums users have bad experiences of having Windows Live integrated with homescreen. Other who have this experience?

  • 0

#10
Yehaaa

Yehaaa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Devices:HTC ONE X
coool!! thanks.

  • 0

#11
unclesomebody

unclesomebody

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Devices:Omnia!
there appears to be icons missing at the very top of some colour screens. For example, where you have posted 4 screenshots further up the thread, the far left and far right are missing icons around the word "meeting" but the second from the right has all the icons displayed. Is this something I'm doing wrong?

  • 0

#12
Espensodal

Espensodal

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Devices:HTC s710

there appears to be icons missing at the very top of some colour screens. For example, where you have posted 4 screenshots further up the thread, the far left and far right are missing icons around the word "meeting" but the second from the right has all the icons displayed. Is this something I'm doing wrong?



If its the icons surrounding the profile bar you are referring to, they appear when you have a missed call, new message, mail etc.

  • 0

#13
unclesomebody

unclesomebody

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Devices:Omnia!

If its the icons surrounding the profile bar you are referring to, they appear when you have a missed call, new message, mail etc.


It is those icons I am reffering to. What doesn't make sense is that they are selectable when they are not there! It would be better (and probably far more difficult to code) 
f
there was nothing selectable there when the icons weren't showing, and then they came up when they were selectable. 

Thanks

  • 0

#14
paholman

paholman

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 408 posts

It is those icons I am reffering to. What doesn't make sense is that they are selectable when they are not there! It would be better (and probably far more difficult to code) if
�there was nothing selectable there when the icons weren't showing, and then they came up when they were selectable.

Thanks



Hi,

Sorry, but that's a feature with phoneAlarm, and not something I have control over when making the phonealarm skin. I can have them as selectable all the time, or not at all. I can't have them only selectable when they are "active".
I could raise it as an enhancement with the Developer to see if it's possible.

I did think about not having these icons selectable at all, as the Messages plugin is also on the homescreen, but I got used to accessing my messages etc via this method, so I left them as selectable.

Thanks

Edited by paholman, 11 September 2007 - 04:06 PM.

  • 0

#15
unclesomebody

unclesomebody

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Devices:Omnia!

Hi,

Sorry, but that's a feature with phoneAlarm, and not something I have control over when making the phonealarm skin. I can have them as selectable all the time, or not at all. I can't have them only selectable when they are "active".
I could raise it as an enhancement with the Developer to see if it's possible.

I did think about not having these icons selectable at all, as the Messages plugin is also on the homescreen, but I got used to accessing my messages etc via this method, so I left them as selectable.

Thanks


Thanks for the reply. I wasn't complaining by the way, it was just something I was wondering about! I'm very glad to have got this homescreen working!

  • 0

#16
sama1

sama1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Interests:Love cars, my life, my passion, my work!!!<br /><br />Just started with a smartphone phone, simply impressive!!
  • Devices:S710
Cool Add on, thanks a lot Paholman EXCELLENT JOB

Could it be possible to have skype option instead of windows live?

  • 0

#17
paholman

paholman

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 408 posts

Cool Add on, thanks a lot Paholman EXCELLENT JOB

Could it be possible to have skype option instead of windows live?


Attached is a Skype version of the EndlessUltimate-Default.home:-

Attached File  EndlessUltimate_Skype.home.zip   2.11KB   229 downloads

(Extract to your PC, then copy into "\Application Data\Home" via ActiveSync to your phone)

If you want the Skype option in the other "EndlessUtlimate" homescreens, all you need to do is copy the XML files to your PC, open them in Notepad, and replace the following text:-

<!-- Windows Live Search-->


with this:-

<!-- Skype -->









Save, then copy back your phone.

Thanks

  • 0

#18
Beurlap

Beurlap

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
When I try to install 3.EndlessUltimateV0.45c.CAB I get the following error (translated from Dutch)

"Installation failed. The program can't be installed or the setting can't be processed because the right systemauthorisation is not available."

I followed every step in your README.txt.

Any idea whatcan cause this error?

  • 0

#19
paholman

paholman

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 408 posts

When I try to install 3.EndlessUltimateV0.45c.CAB I get the following error (translated from Dutch)

"Installation failed. The program can't be installed or the setting can't be processed because the right systemauthorisation is not available."

I followed every step in your README.txt.

Any idea whatcan cause this error?


Hi,

Your phone will need to be Application Unlocked due to the cab file adding some registry entries for the black color bars.

There are posts on the Modaco site on how to App unlock your phone, e.g If you have an Orange branded SPV device you can App unlock it here: http://developer.ora...spv/comdef.aspx

Thanks

  • 0

#20
wOLve^

wOLve^

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:HTC TyTn ||
yo paholman...it's gr8 tht thre smebdy's posting the hmscrn equippd wit instrctcn...u'r gr8 man..i did follow evry single step as ur advce...but in my htc phne i coulnd't find the homescreen...at the setting there's today option...i can chse the thems tht prvdd on the stndrd theme box given..there is no adddtnl thms or wat so evr on the box...now how can i add this extrnl thms inside it??and at the program page,i can find the phn alrm appl...i did click at dsply stting but nuttin happnd....any idea??or did i missd any where??need help bro..thnks :D

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users