Jump to content


Photo

How to Flash your i900 Omnia phone

* * * * * 2 votes

  • Please log in to reply
287 replies to this topic

#21
arbaheti

arbaheti

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:Samsung Omnia i900
Thanks a lot for the guidelines mate....

  • 0

#22
ericbaber

ericbaber

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Samsung Omnia i900
Thanks for the post. I followed all the instructions, updating to BOHH5 (t-mobile, since my SIM is t-mobile). It all seems to have updated ok but I'm now getting a "Network Lock" message and it's not connecting to a network. Previously the phone was unlocked so I'm assuming it's now locked to t-mobile; however, given that my SIM is t-mobile, why isn't it connecting to the network? Any tips on how to either unlock it again, or at least get it to connect to t-mobile? Thanks.(Version now is i900XXHH7/BOHH5)

Edited by ericbaber, 26 June 2009 - 05:32 AM.

  • 0

#23
Feramando

Feramando

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts


any better links to download this because RapidShare is giving me a lot of problems.



  • 0

#24
shokka9

shokka9

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,499 posts
  • Gender:Male
  • Location:The moon
  • Interests:Everything
  • Devices:iPhone 5, HTC One
  • Twitter:@shokka9
google it.

It is posted in my 'How to use a Custom ROM' thread at samsung-omnia.com

It is everywhere bro :D

Laters

  • 0

HTC One | Unlocked Bootloader | CWM | Root | S-OFF


#25
XtremeMaC

XtremeMaC

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 77 posts
  • Location:Istanbul
  • Devices:i900 Omnia
awesome guide :D

Edited by XtremeMaC, 27 June 2009 - 11:41 PM.

  • 0

#26
kc_boss_816

kc_boss_816

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kansas City, MO
  • Devices:Unlocked Omnia I900
With vista why do you need "Microsoft Windows XP CD or .ISO image and the serial key"????


How do i acquire one of those two???? :D

  • 0
Rocking a Custom WM6.5 ROMs for i900 by Ryrzy. :)

#27
uansari1

uansari1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
I'm in the same boat as some of the other newbs. I'm well-versed in flashing my old T-mo Dash... but I have a HP Vista laptop and do not have a Win XP iso. Any way around this so that I can flash to a 6.5 ROM? Also, what's the most advisable SPL to use with the i900? I have a Celcom Malaysia Omnia.

Thanks...

  • 0

#28
simma

simma

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Devices:Samsung Omnia i900 8GB

Hey guys... I'm having a very frustrating problem with VMWare. This is that no mattter what, it won't detect the phone when I connect it.

I have disabled Mobile Centre in Vista, I have active sync 4.5 and installed the modem drivers but whenever I plug my phone it, it just makes the "vista usb noise" and XP won't detect it, not even if I try to force a connection from ActiveSync...

I've tryied different versions of VMWare and different windows versions and NOTHING. I have run out of ideas and was wondering whether any of you have come accross this problem before and know of any possible solutions?

Thank you very much in advance!


haha dude I had this same problem. on the xp VM, go to 'Edit Settings' and make sure there is a USB controller there...other wise your VM won't support any usb device!

Edited by simma, 02 July 2009 - 08:54 AM.

  • 0
[size=1] [/size]

#29
nxtvctm

nxtvctm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:i900
I am getting stuck with this message - PDA device not found, timeout error.

How do I fix this?

I am running virtual xp on windows 7.

Ph: i900XXHJ1
PDA: i900DTHJ9

do i have the latest update?

  • 0

#30
jdsm

jdsm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
thanks alot boys

great work

  • 0

#31
cga

cga

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 376 posts
  • Devices:Omnia

Thank you, sector.

Thats brilliant.


I'm actually flashing my Omnia MSHJ1 to DXIA5 and I don't see any progress, it looks like first file downloading has stopped 16%

I can see it on the screen and it is not moving from 16%

Should I keep waiting? What can I do

I'm using WMware virtual XP image

Please any help is appreciated

  • 0
OCK Build 23569: alphaUI Omnia 23639 Lite Omnia UL 23551 Omnia i900Omnia_23548_Lite_beta1 Omnia 23545.5.5.0_Lite_beta1 Omnia_23544_Lite_beta1 Omnia_25007.5.3.3_Lite_beta1 Omnia ROM EL build 23542.5.5.0 Omnia ROM L base DXIF1 build 21893 Omnia ROM EL base DXIF1 build 21892 OmniaOmnia ROM EL base DXIF1 build 23540Omnia_28230_EL Omnia ROM EL base DXIF1 28227Omnia ROM EL base DXIF1 23534Omnia ROM L base DXIF1 23534Omnia ROM L base DXIF1 23530Omnia ROM EL base DXIF1 21892 Omnia ROM EL DXIF1 build 23529Omnia ROM 23529 TitaniumSenseOmnia ROM EL DXIF1 21891Omnia ROM EL DXIF1 23519Omnia ROM EL DXIF1 24001.5.5Omnia ROM L DXIF1 24001.5.5Omnia ROM EL DXIF1 28217.5.3.3

Omnia ROM Lite base DXIF1 build 21888.5.0.86 COM 2


#32
PZIJ

PZIJ

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
I am reading and trying for weeks now. I read almost every topic and every forum about upgrading my ROM (Brandend Vodafone) from my Omnia i900(v).

It is already discussed that the code to get ride of the incorrect software version is not working. I did managed to get to the preconfiguration but I could not choose for Singapore (I think the countries named in the list are just the Vodafone networks in these countries). I thought I choose for New Sealand and it looked promising but after some hard resets etc etc I still couldn't go further with the updater.

I tried to install the Samsung modem and it told me the installation was succesfull but Nothing happens when I connect my Omnia (reset or not..I even tried Hard reset). I can't see a screen from the modem and in my Desktop PC (configuration) I can't see a modem or something linked to the Samsung Modem. I am using Windows XP and not Vista with the VMware.

Yes I shut down all the firewalls and I tried to shut down the virus program.

This is my Omnia:

PDA version: i900XKHG5/ARHG5
Phone version: i900BUHG5

Nothing on it anymore after a couple of hard resets..

Tried the hex editor also..

I don't think it is a (bad) phone..I think its just me but I am lost right now.. Hope you guys can push me in the right direction.

I really want to update the ROM because of some bad habits in this version like unstability, gps fix, Only in Dutch right now (I have 2 Omnia's identically) And my girlfriend want to have the English and above all I want to get ride of the Vodafone crap.

Hope you can help me...

Thanks already.

Edited by PZIJ, 13 July 2009 - 04:54 PM.

  • 0

#33
krlosRD

krlosRD

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • Location:Santiago, RD
  • Devices:Samsung OMNIA i900
  • Twitter:@krlosRD
I wish there could be a way to flash the i900 via MicroSD :D

I sent my Omnia to spain since June to see if samsung can repair it. I'm praying... ;)

  • 0
CJp

Samsung Omnia i900 8gb+ 16gb MicroSDHC
--««Shokka9 WM6.5 Beta M2D 21500 10.04.2009»»--

#34
lazz174

lazz174

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
hello, im new to this but it says,

"Run the updater" where do I get the updater from? program?

  • 0

#35
rafi300

rafi300

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:Samsung Omnia
Hi! I'm a TOTAL newbie to Windows and all this flashing thing. I've been a Symbian user most of my tech life, and been hacking and flashing firmwares on it, but Windows and Omnia is totally new for me. Now to start off, I need some help in two subjects.

1. I have a Vodafone Samsung Omnia i900V with the following version fw PDA: i900XXHHD/ACHH3 Phone: i900NSPR0
Now my question is what type of firmware this is. Its currently unlocked as I'm using the phone in India, If i flash it with say Windows 6.5 directly would it get locked again?

2. If i upgrade to Windows 6.5 via the cooked roms, can I downgrade back to another cooked rom of Windows 6.1 using the same procedure? Need some help and guidance before i start playing around. Would highly appreciate some feedback.

Thanks!

  • 0

#36
123450

123450

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Location:Slovenia
Hi!


Yesterday i tried to flash my omnia with xray man's dxia5 rom. I followed steps provided in this topic and still i got this error during the flashing:

Step 3. Customer image Downloading
Downloading CSC...
GetSize : 6164480
CSC finished.
Step 4. Phone image Downloading
Downloading PHONE...
Switch USB to Phone Success...
Error! PhoneUSB Detect Failed
Port Create retry (25)
Port Create retry (24)
Port Create retry (23)
Port Create retry (22)
Port Create retry (21)
Port Create retry (20)
Port Create retry (19)
Port Create retry (18)
Port Create retry (17)
Port Create retry (16)
Port Create retry (15)
Port Create retry (14)
Port Create retry (13)
Port Create retry (12)
Port Create retry (11)
Port Create retry (10)
Port Create retry (9)
Port Create retry (8)
Port Create retry (7)
Port Create retry (6)
Port Create retry (5)
Port Create retry (4)
Port Create retry (3)
Port Create retry (2)
Port Create retry (1)
Port Create retry (0)
Download failed!!


I definetly had samsung modem driver installed, all virus programs programs and firewall turned off and i still got this error. I tried to reinstall modem driver but it didn't help so i had to unplug my phone :) . So i tried to turn it on and at first i thought i bricked it. It was stucked in a screen with phone and exclamation icon. So after ten minutes of swearing my phone restarted and the rom was updated. So even though flashing wasn't done yet my phone works completly normal now. There is only one slight problem left. When i turn my phone on that screen with that icon still appears for about 5 seconds and than phone starts normally. Is there any way besides reflashing to fix that? Because everything else works fine. Oh and my storage wasn't formated during flashing. Should i format it now.



Thank you!

Edited by 123450, 23 July 2009 - 07:39 AM.

  • 0

#37
123450

123450

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Location:Slovenia
Nevermind I reflashed without any errors. I forgot to reboot my computer after installing modem in my 1st try :) . So i just want to say thanks to this forum because i wouldn't learn to flash without it ;) .

  • 0

#38
emil_h_

emil_h_

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Devices:huawei ideos X5
ok, my problem is, that i flashed my omnia,
the rom says:"job done!"
i wait until the phone reboots,
then i try to align the screen,
and it never ends.
i touch the crosses, but it does not stop.
i'm now afraid that i'll have toreplace the screen,
wich i do not like.
however, i'm waitin for anybody,
to tell me, what's wrong.
thx in advance.

  • 0

#39
snudel

snudel

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:Samsung Omnia i908
I am also trying to flash my omnia and it's not really working:

PDA Device Found!
-------------------------------------------------------------------------------------
PDA Device ready to download! 
Please Press Start Button if You want to download image now...
-------------------------------------------------------------------------------------
PDA 1 starts downloading...
Don't plug it out until the label becomes blue!!!
-------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------
Step 1. Eboot image Downloading
Downloading EBOOT...

and it remains at 0%
whats wrong there?

  • 0

#40
ddc0806

ddc0806

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Omnia i910, i900
Sector,

So if all I get when I turn on the phone is the red charging light, is it bricked? Any way to get it back?

Dave

  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users