Jump to content


Photo

26/Jan 2.2 - MoDaCo Custom ROM for Sprint CDMA Hero (now with online kitchen)

- - - - -

  • Please log in to reply
403 replies to this topic

#41
nemesys504

nemesys504

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:CDMA HTC Hero

If someone can either dump the OTA update (best option) or provide me a system nandroid after the update (if the above isn't possible), i'll update MCR.

P


http://bit.ly/fresh-rom-sprint-mr

Hope this helps. Got it from http://forum.xda-dev...ad.php?t=584032. Says its the actual sprint release. I love your ROM. Would love it more with the new update. Great work.

UPDATE: http://rapidshare.co...3608/update.pkg

Should be an unmodified update package. Got it from here http://forum.xda-dev...ad.php?t=586229 on post #7.

Edited by nemesys504, 19 November 2009 - 08:36 AM.

  • 0

#42
Gambit727

Gambit727

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:CDMA HTC Hero
In order to load the Sprint MR, I downgraded to the original shipping ROM using the RUU, then ran the MR, re-rooted and updated to MoDaCo 1.1. Now Voicemail is Force Closing. I guess I should have done the Voicemail update first.

I'll restore from nandroid and try that...

edit: Scratch that, I just restored to the recovery image and I DID have the upgraded version of voicemail installed and working, no idea why it is force closing after installing MoDaCo 1.1. Prior to the MR it was working on the MoDaCo ROM. Anyone else experience similar?

Edited by Gambit727, 19 November 2009 - 05:06 AM.

  • 0

#43
Gambit727

Gambit727

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:CDMA HTC Hero
Oops I guess I wasn't thinking last night. The MoDaCo ROM reverses the MR update, so now I have some strange brew of the MR update with the 1.1 MoDaCo ROM on top, so disregard previous post. I'll wait on an updated MoDaCo ROM.

  • 0

#44
Rokair

Rokair

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Sprint HTC Hero

Oops I guess I wasn't thinking last night. The MoDaCo ROM reverses the MR update, so now I have some strange brew of the MR update with the 1.1 MoDaCo ROM on top, so disregard previous post. I'll wait on an updated MoDaCo ROM.


Paul, I know I'm just being impatient... (Sorry ahead of time.) But, should we still be expecting an update for the Maintenance Release from you? I tried the Fresh ROM... Even after a Nadroid restore to just after Root and a complete system wipe it didn't work correctly with Apps2SD and didn't seem to work correctly with the Super User Application (no prompts).

Besides I REALLY like your 1.1 version so I'm hoping to stay with Modaco.


Thanks,
Jim (rokair)

  • 0

#45
The Ragin Asian

The Ragin Asian

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:Sprint HTC Hero (CDMA)

http://bit.ly/fresh-rom-sprint-mr

Hope this helps. Got it from http://forum.xda-dev...ad.php?t=584032. Says its the actual sprint release. I love your ROM. Would love it more with the new update. Great work.

UPDATE: http://rapidshare.co...3608/update.pkg

Should be an unmodified update package. Got it from here http://forum.xda-dev...ad.php?t=586229 on post #7.


Paul: Just out of curiosity, was this what you needed? Is there anything we can do to help push this update into your ROM asap? Thanks for all the excellent work!

  • 0

#46
Rokair

Rokair

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Sprint HTC Hero

Paul: Just out of curiosity, was this what you needed? Is there anything we can do to help push this update into your ROM asap? Thanks for all the excellent work!


I spoke too fast when i put up my last post. Over at XDA MoDaCo indicated that yes he would work on this for us (keep in mind that it appears that Paul is really just doing this out of kindness and maybe a little sport as he doesn't seem to have a CDMA Hero) but that he was out of town (actually in the US) on Business. He also indicated that we might see something on Mondayish... :-)

I am glad to see multiple people working on ROMs and to see that people are even taking MoDaCo's work and building on it. But, I have simply had no issues with MoDaCo's 1.1 ROM and to be honest my primary reason for Rooting is to get a good implementation of Apps2SD. I also like that the Super User Application actually works in Paul's ROM.

Hope this helps ease the waiting. I know for me half the battle is always knowing.

Paul, Thank-You for your efforts. No matter your motivation the results are greatly appreciated.


-Rokair

  • 0

#47
The Ragin Asian

The Ragin Asian

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:Sprint HTC Hero (CDMA)
Extremely helpful thank you! Some of the craftier people over at the XDA forums have figured out a good Unofficial MoDaCo update that I think will work fine as well, in the event that I just can't wait for Paul to update it. Who knows how long before I'll get the itch! Know how to edit the build.prop files by chance? I don't mind loading a new ROM but I do want it to say the correct build after its loaded!

Unofficial 1.2

  • 0

#48
Rokair

Rokair

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Sprint HTC Hero

Extremely helpful thank you! Some of the craftier people over at the XDA forums have figured out a good Unofficial MoDaCo update that I think will work fine as well, in the event that I just can't wait for Paul to update it. Who knows how long before I'll get the itch! Know how to edit the build.prop files by chance? I don't mind loading a new ROM but I do want it to say the correct build after its loaded!

Unofficial 1.2


I wish I knew more about the technical details of this stuff and I hope to learn more at some point. I am technical but really a Microsoft programmer/manager (yea I slipped into the management world and forgot 80% of what i knew).

I had seen the Unofficial 1.2 which could be an option with the itch or the Fresh Rom is getting closer. .5D (just released) seems to address most of their issues but they are still having issues getting WIFI Tether to work and it seems there may still be an issue with bluetooth headsets (Media, but phone seems to work). (This issue is important for me as I listen at home, on walks, and at work via a MOTO S9HD.)

I really just like how stable MoDaCo 1.1 was from the very beginning, I don't really care to strip all the Sock Apps as that really doesn't free up extra ROM (that I care to use) and I use the Apps2SD anyway, ... I am not unhappy with MoDaCo 1.1 so I will likely stay there until MoDaCo has an update. (The only MOD I do to MoDaCo 1.1 is to execute the command to remove the SSH. Not sure if it is really true or not but it seems that the battery does better without it and I don't seem to have a use for it. I even very successfully ran the Swapper application on top of this for a little while, but it doesn't make a huge difference in my case and I don't want to kill my SD card so I don't use it now.)

Edited by Rokair, 22 November 2009 - 03:34 PM.

  • 0

#49
lpeezy99

lpeezy99

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

If someone can either dump the OTA update (best option) or provide me a system nandroid after the update (if the above isn't possible), i'll update MCR.

P


Hey Paul,

I don't know if you know but the with this new update from Sprint, Copy Protected Apps cannot be downloaded from the Market anymore. I'm missing like 10 of my great apps now. Is there anyway that this can be corrected in the new ROM that you will be releasing?

  • 0

#50
esoteric1311

esoteric1311

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:HTC Hero (Sprint)
@Paul

Willing to be a guinea pig if you need one. Running 1.1 currently

  • 0

#51
nordah

nordah

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:HTC HERO (Sprint)

Yeah I am seeing issues like that on my Sprint HTC Hero. Most of them are non-essential apps but I just ran into one with Calendar. If you click on an address inside an event in your calendar, Google Maps will not run properly and you are forced to shut Google Maps down. But if I execute Google Maps by itself it works.


I'm having trouble with Google Maps as well. I thought I may have broken something so I went back to my original Nandroid back-up then reapplied MoDaCo.

Google Maps launches fine from its widget/icon, however when I search for anything I get the error message:
"The application Google Maps (process com.google.android.maps) has stopped unexpectedly. Please try again"

Is this an artifact of MoDaCo moving "Google Maps and Google Voice Search to data partition to allow easy update", and if so, has anyone found a solution? Removing the battery didn't seem to help. Would a hard reset be a solution to this type of problem, or if not, how would one move the applications back to their original locations?

Thanks!

Edited by nordah, 24 November 2009 - 12:24 AM.

  • 0

#52
esoteric1311

esoteric1311

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:HTC Hero (Sprint)

I'm having trouble with Google Maps as well. I thought I may have broken something so I went back to my original Nandroid back-up then reapplied MoDaCo.

Google Maps launches fine from its widget/icon, however when I search for anything I get the error message:
"The application Google Maps (process com.google.android.maps) has stopped unexpectedly. Please try again"

Is this an artifact of MoDaCo moving "Google Maps and Google Voice Search to data partition to allow easy update", and if so, has anyone found a solution? Removing the battery didn't seem to help. Would a hard reset be a solution to this type of problem, or if not, how would one move the applications back to their original locations?

Thanks!


I found that if you uninstall google mapps, then redownload and reinstall from the market, it fixes the problem.

  • 0

#53
nordah

nordah

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:HTC HERO (Sprint)

I found that if you uninstall google mapps, then redownload and reinstall from the market, it fixes the problem.


Thanks esoteric. I thought that might fix the problem but I've been unable to find 'Google Maps' (as google says to look for) on the market. Would someone mind posting the app so I can reinstall it?

  • 0

#54
Will22

Will22

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:HTC Hero (Sprint)

For the complete newbies, these are the steps you need to take with a 'virgin' Hero:

- Download and install (via rooting) the patched recovery image (step by step guide to follow)
- Download this custom ROM, and copy it to your SD card
- Enter the recovery image (if you're not in it already) by powering on while pressing 'home'
- Select 'nandroid backup' from the menu to do a backup
- If you copied the custom rom as update.zip, select 'apply sdcard:update.zip', else select the option below.
- all done


Hello, can you please post detailed guide for really complete newbie (me)?

Thank you

  • 0

#55
Will22

Will22

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:HTC Hero (Sprint)

Hello, can you please post detailed guide for really complete newbie (me)?

Thank you


Nevermind, i figured it out!
Thank you

  • 0

#56
Will22

Will22

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:HTC Hero (Sprint)
Looks like i'm running low on memory with this rom: it is around 35-50 megs

Any advise for newbie?

  • 0

#57
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,343 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
I've just updated WaveSecure to 3.0.0.37, which is now hard-reset proof! :D

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#58
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,343 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Updated wavesecure (3.0.0.40) now in first post, fixes SIM swap bug.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#59
AllDay24/7

AllDay24/7

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Sprint Hero
I have been having a ton of force close issues, and have tried everything.
  • Reformatting and Repartitioning sdcard
  • Restoring and re-installing rom
  • Exchanged phone and starting over
  • Wiping everything Dalvik, ext3, user data
Finally I got it down to one thing, the sdcard is where all the issues are occurring. Now I use backup for root users, and evertime I reboot, I have to load into recovery mode, wipe ext3, reboot and then restore apps. Its a pain in the a@#. It works, but there has to be another way. Anyone got any idea if there is something I am missing.

  • 0

#60
Butler1981

Butler1981

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:HTC Hero (Sprint)

Hi there,

First off, thanks for all the hard work...Gone through the entire process and all is working perfectly.

My question is whether apps 2 sd is actually working?

I've put completely bare ROMs on my hero (reverted back to stock ROM, wiped it, wiped & partitioned the sdcard to fat32, ext2 & swap, then flashed with 1.1). I then go to install an app and it doesn't show up on the SD card and my internal memory decreases (indicating that its not on the SD card?)

Don't think I've missed any relevant details, but Im keen to get this working.

Any help would be greatly appreciated.


I have the same question.
"About Phone" shows that I am using the MoDaCo ROM. However my internal phone memory still shows on 13MB avail. My ext partition is 1024MB.

Using the HTC Hero (Sprint)

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users