Jump to content


Photo

High Resolution Icons For WM 6.5

- - - - -

  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#1
Sb.

Sb.

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 626 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney,Australia
  • Devices:Samsung Focus i917,i900

UPDATED -Windows Se7en Theme- http://www.modaco.co...e/#entry1189678
- Elegance Black Gloss Theme- http://www.modaco.co...s/#entry1179139

DINIK's HD2 icons in 2nd post



Windows 6.5 has brought us some of the best and easiest functioning we have ever seen on windows mobile devices, as it has evolved so has its beauty except for its icons when using the new large start menu.

As many of you have been frustrated with the distorted/pixelated resolution of most of your icons when using custom ROM’s with large icons in the start menu. I have put this guide together for you to show you how to get the full potential of beauty from your device.

First step is to download and install JWMD Icon Changer from here- http://jaywinmodev.b...-mobile-65.html . For those of you who were using this before and had issues with some icons of programs or apps not showing these issues have been fixed with the latest release. There’s a demo on You Tube you can watch to see how to use it but it’s very basic and user friendly.

Next step is to search and download icons which you like, I will post a few links here just to get you started but you can search on Google for more icons as there are literally thousands you can choose from and they’re all free!.

Start searching for icons here- http://www.customxp....ctory/?langid=1 .This is probably one of the best sites for icons. Download files in PNG. format at either 128x128 or 256x256 resolution which is what I prefer except it can cause lag in your menu on some ROM's otherwise I would not recommend going smaller than 128x128 or larger than 256x256 resolution and save it to your computer then to your phone.

Some icons may appear smaller than others or you would like to customize the whole icon, you then need to use a professional paint program like Photoshop to change the size or customize the look of your icons for example with Smart Converter I had to use two icons to replicate the original, one was the ruler which I changed the angle to 45degree's then I placed the beaker on top of it. This is needed as I could not locate an original in that resolution so you therefore have to create some from scratch. Another example is the Sprite back-up icon for which I had to remove the picture from their header on the website then create the right size using Photoshop.

Some of you will probably not be familiar with creating or customizing icons but don’t worry as you don’t necessarily need to use an exact icon as the original because you can use any icon you like and be creative!! B)

Cheers guys! :)

Feel free to post up your displays and if you have any links or icons you have created/customized!

Credit to original authors of icons.

Here’s some photos of Hi-Res icons on my i900 using P_Dhee's 23518 rom- Click on pics to get a clearer image!!!!!
Attached File  Screen01.jpg   42.57KB   732 downloadsAttached File  Screen02.jpg   41.85KB   378 downloadsAttached File  Screen03.jpg   41.95KB   358 downloadsAttached File  Screen04.jpg   42.1KB   260 downloadsAttached File  Screen05.jpg   40.54KB   266 downloads

Install this if you have small icons in start menu- Attached File  Large_Icons.cab   10.34KB   424 downloads
Icons- Ive made some new ones- AEButtons and JWMD Apps(icon changer) Attached File  AEB___JWMD.jpg   143.17KB   197 downloads

200x200 resolution icons by Twolf- Attached File  icons.zip   1.08MB   690 downloads
Ic0nsoft icon- Attached File  Iconsoft.rar   12.12KB   365 downloads
Smart Converter icon- Attached File  Smart_converter.rar   74.98KB   350 downloads
AEButtons- Attached File  aebplus.rar   10.21KB   266 downloads
Icon Changer- Attached File  JWMD_icon_changer.rar   79.75KB   483 downloads

Edited by Sb., 14 February 2010 - 10:40 PM.

  • 0

#2
Sb.

Sb.

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 626 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney,Australia
  • Devices:Samsung Focus i917,i900
Heres DINIKS HTC HD2 icon set installed using JWMD icon changer!

All credit goes to DINIK from XDA- http://forum.xda-dev...highlight=icons for his excellent work on these icons

Attached File  HD2001.jpg   41.27KB   224 downloadsAttached File  HD2002.jpg   42.38KB   102 downloadsAttached File  HD2003.jpg   42.87KB   79 downloadsAttached File  HD2004.jpg   43.09KB   83 downloads



Attached File  DINIK__s_HD2_All_Icons_261209.rar   4.25MB   695 downloads
Attached File  HTC_StartMenu_Selection.rar   7.24KB   383 downloads

Edited by Sb., 28 January 2010 - 08:11 PM.

  • 0

#3
bigfoune

bigfoune

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 257 posts
  • Location:paris
  • Devices:I900-n 900 -omnia 7
yes it s true and here too http://www.vistaicons.com/

  • 0

#4
Talishte

Talishte

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 109 posts
  • Location:Medellin

Any good links to wallpapers if you have too!

here are some HTC ones for a start...
T.
some samples:

Attached Files


  • 0

#5
mr.bhola

mr.bhola

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 191 posts
  • Location:Nederland
  • Devices:amsterdam
sb can you send some icons for me please ?:$ i can not find the the settings and so calculator

  • 0

#6
Sb.

Sb.

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 626 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney,Australia
  • Devices:Samsung Focus i917,i900

sb can you send some icons for me please ?:$ i can not find the the settings and so calculator


Ive attached a file for you in the first post!

Cheers

  • 0

#7
Urbi

Urbi

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
I have custom cooked rom on my omnia. On start menu i have all icon changed by cooker "Ste-V-illage" rom, but i'v installed new programs with ugly icons and i want to change them with Icon changer program... But when i install the newest cab it doesent allow me to browse pictures instead it took me back to main menu of program. I'v tried install a .net 3.5 but it gives me a warnning that i have a newer version of .net and I cant install. What can I do? Tnx for replaying... And sorry for bad english

  • 0

#8
Sb.

Sb.

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 626 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney,Australia
  • Devices:Samsung Focus i917,i900

I have custom cooked rom on my omnia. On start menu i have all icon changed by cooker "Ste-V-illage" rom, but i'v installed new programs with ugly icons and i want to change them with Icon changer program... But when i install the newest cab it doesent allow me to browse pictures instead it took me back to main menu of program. I'v tried install a .net 3.5 but it gives me a warnning that i have a newer version of .net and I cant install. What can I do? Tnx for replaying... And sorry for bad english


Have you read the instructions properly?Do you press and hold on an icon and select "change icon"?

  • 0

#9
Urbi

Urbi

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
Yes, but when it need to open browser it bring back main menu....

  • 0

#10
dinik

dinik

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • Devices:i900 PDA: DXID1 Phone: DXID1

Heres DINIKS HTC HD2 icon set installed using JWMD icon changer!

All credit goes to DINIK from XDA- http://forum.xda-dev...highlight=icons for his excellent work on these icons

Attached File  HD2001.jpg   41.27KB   224 downloadsAttached File  HD2002.jpg   42.38KB   102 downloadsAttached File  HD2003.jpg   42.87KB   79 downloadsAttached File  HD2004.jpg   43.09KB   83 downloads
Attached File  DINIK__s_HD2_All_Icons_261209.rar   4.25MB   695 downloads
Attached File  HTC_StartMenu_Selection.rar   7.24KB   383 downloads


nice to know...that my icons are working well on my old omnia device :)

  • 0

#11
Sb.

Sb.

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 626 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney,Australia
  • Devices:Samsung Focus i917,i900

nice to know...that my icons are working well on my old omnia device :)


Sure do! Especially for the the people running M2D Leo roms! Many thanks!!!!

Edited by Sb., 29 January 2010 - 05:52 AM.

  • 0

#12
mr.bhola

mr.bhola

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 191 posts
  • Location:Nederland
  • Devices:amsterdam

Yes, but when it need to open browser it bring back main menu....


Same problem for me.
first it works great but now its works bad :)
when i want to browse to the folder its going back to the icons.

  • 0

#13
wasubi

wasubi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
  • Devices:Samsung Omnia
x3 same problem here.

  • 0

#14
Talishte

Talishte

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 109 posts
  • Location:Medellin

First step is to download and install JWMD Icon Changer from here-http://jaywinmodev.blogspot.com/2009/10/icon-changer-beta-for-windows-mobile-65.html . For those of you who were using this before and had issues with some icons of programs or apps not showing these issues have been fixed with the latest release. There’s a demo on You Tube you can watch to see how to use it but it’s very basic and user friendly.

I don´t get pass this point :) see image.
It does not let go and find the folder where I have the icons, no matter where I click on the screen, the keyboard is not display so I can write the route either, any ideas for me.
thanks for the interesting post.
using phdee's latest 6.5.3... UL version, am I missing something.
T.

Attached Files

  • Attached File  ICON.png   10.8KB   53 downloads

Edited by Talishte, 30 January 2010 - 01:25 AM.

  • 0

#15
denteno

denteno

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 100 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Omnia
how can i change icons of sub folders ??

in the icon changer all i can change are the links in the start menu but i cant change the icons inside the folders !!

  • 0

#16
Sb.

Sb.

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 626 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney,Australia
  • Devices:Samsung Focus i917,i900

how can i change icons of sub folders ??

in the icon changer all i can change are the links in the start menu but i cant change the icons inside the folders !!


Double click on the icon and it will go into that folder.

  • 0

#17
Sb.

Sb.

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 626 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney,Australia
  • Devices:Samsung Focus i917,i900

I don´t get pass this point :) see image.
It does not let go and find the folder where I have the icons, no matter where I click on the screen, the keyboard is not display so I can write the route either, any ideas for me.
thanks for the interesting post.
using phdee's latest 6.5.3... UL version, am I missing something.
T.


It looks as if you've gone into some other function or your trying to install a theme. You have to install icon by icon. Once youve opened the program and the icons are displayed press and hold on the icon you wish to change. I hope that helps.

MR Bhola -"Same problem for me.
first it works great but now its works bad
when i want to browse to the folder its going back to the icons."

Once you have changed your icons YOU MUST SOFT RESET!!! for it to change!!!

Edited by Sb., 30 January 2010 - 07:45 AM.

  • 0

#18
mr.bhola

mr.bhola

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 191 posts
  • Location:Nederland
  • Devices:amsterdam

It looks as if you've gone into some other function or your trying to install a theme. You have to install icon by icon. Once youve opened the program and the icons are displayed press and hold on the icon you wish to change. I hope that helps.

MR Bhola -"Same problem for me.
first it works great but now its works bad
when i want to browse to the folder its going back to the icons."

Once you have changed your icons YOU MUST SOFT RESET!!! for it to change!!!


Dear friend.
I now but first time it works.
iHave least time make a hard reset for my phone beacause something workings not good.
Now when im installed its not working.
And also on the rom from ryzryz and Ock
I now how to change the icons.
but i cannot come in the file to search

  • 0

#19
Talishte

Talishte

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 109 posts
  • Location:Medellin

It looks as if you've gone into some other function or your trying to install a theme. You have to install icon by icon. Once youve opened the program and the icons are displayed press and hold on the icon you wish to change. I hope that helps.
MR Bhola -"Same problem for me.
first it works great but now its works bad
when i want to browse to the folder its going back to the icons."
Once you have changed your icons YOU MUST SOFT RESET!!! for it to change!!!

thanks Sb,
I´m pretty sure I was doing it the right way: long press on icon, select change icon, then it will take you to a look a like file explorer and there is where the trouble starts, no matter where I click it was not allowing me to go and search for the icons, the one by one part and subsequent soft reset after that is pretty clear now that I manage to get it working looking for an earlier version 2.5 of the sw :)

Cool HTC icons, I´m having fun with them now...

JWMD XDA DEV.

Not sure if this previous versions has any bugs or something but it´s doing it for me, it´s not a complicated program.
T.

Attached Files


  • 0

#20
Sb.

Sb.

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 626 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney,Australia
  • Devices:Samsung Focus i917,i900
Glad its working! :)

With the previous versions some apps and folders would not register. With the latest release everything comes up and is changeable!!!


Dont forget! Once you have changed all the icons to your liking you can save it as a theme and then later when you flash to a new rom you can reinstall it again. Just make sure you copy the file from device to My Storage or else you will lose it!

Have fun with the icons!

Edited by Sb., 31 January 2010 - 01:25 AM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users