Jump to content


Photo

Trying to upgrade to DC22

- - - - -

  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
level140

level140

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 107 posts
I am trying to upgrade, but the updater says I don't have an omnia i910... Do I need to flash back to the plain CF03 first? And can someone give me that img? (Not as a torrent, my computer won't download those)

  • 0

#2
cac2us

cac2us

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 92 posts
  • Gender:Male
  • Location:Oklahoma, USA
  • Devices:VZW Omnia

I am trying to upgrade, but the updater says I don't have an omnia i910... Do I need to flash back to the plain CF03 first? And can someone give me that img? (Not as a torrent, my computer won't download those)


If you have a custom CF03 ROM installed then you must run the CF03 update first.
Then Hard Reset. (Stylus in the hole then Send+End then Send).
Then run the DC22 update then Hard reset, then flash a custom ROM.

If you don't use MMS then try one of my custom DC22 ROMs.

http://www.4shared.c...35/sharing.html

EDIT:
DC22.img is up.

Enjoy.

Edited by cac2us, 25 April 2010 - 06:12 PM.

  • 0

#3
level140

level140

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 107 posts
I do use MMS, but thanks anyways.

Thanks for the DC22img. Could someone point me to the original CF03 installer or and img? (again, not a torrent)

  • 0

#4
guy_incognito262

guy_incognito262

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Devices:Omnia i910
Correct me if I am wrong, but I think you only need to flash back to the original CF03 if you want to use the Samsung installer for DC22. I think you can flash from a custom CF03 rom directly to DC22 if you update via the DC22.img using UMDL. <- That's what I did, and it seems to have worked fine.

  • 0

#5
level140

level140

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 107 posts
Yah that worked. Thanks

  • 0

#6
cac2us

cac2us

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 92 posts
  • Gender:Male
  • Location:Oklahoma, USA
  • Devices:VZW Omnia

Yah that worked. Thanks


A little after the fact but I found the CF03.img here.

http://www.google.co...;rlz=1I7GGLJ_en

Thanks to TwistedSamurai From Omnia Hub Forum.

Enjoy.

Edited by cac2us, 26 April 2010 - 12:28 AM.

  • 0

#7
jaycarl

jaycarl

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 185 posts

If you have a custom CF03 ROM installed then you must run the CF03 update first.
Then Hard Reset. (Stylus in the hole then Send+End then Send).
Then run the DC22 update then Hard reset, then flash a custom ROM.

If you don't use MMS then try one of my custom DC22 ROMs.

http://www.4shared.c...35/sharing.html

EDIT:
DC22.img is up.

Enjoy.


isn't the whole point to flash to a new rom is to have better functionality on the phone? why would anyone flash to a rom with less functionality?

just wondering

  • 0

#8
.Ejekt

.Ejekt

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 109 posts
  • Devices:Samsung Omnia SCH-i910
What's the verdict on updating to DC22 with Windows 7?

  • 0

#9
.Ejekt

.Ejekt

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 109 posts
  • Devices:Samsung Omnia SCH-i910

What's the verdict on updating to DC22 with Windows 7?


Update complete and successful!
Windows 7 x64
(Used Vista updater)
Did not flash back to CF03 before upgrade.

  • 0

#10
nmayer79

nmayer79

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 posts
  • Location:nky
  • Devices:Incredible

Update complete and successful!
Windows 7 x64
(Used Vista updater)
Did not flash back to CF03 before upgrade.


you used the official upgrade tool? it told me i already had i already had the latest software and the upgrade failed. i deff dont have dc22 on my phone already?????? trying the umdl route now.....

  • 0
Don't be too proud of this technological terror you've constructed

#11
nmayer79

nmayer79

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 posts
  • Location:nky
  • Devices:Incredible

you used the official upgrade tool? it told me i already had i already had the latest software and the upgrade failed. i deff dont have dc22 on my phone already?????? trying the umdl route now.....


umdl isn't working either, couple months ago was having problem connecting to win 7 at all via activesync (wmdc) fix that i finally found was to turn advanced network functionality off. not sure if that's why this isn't working for me or not. Only way i can get umdl to even attempt to work is if i use the unified image file button but every time i hit detect and turn phone on i get weird error messages???? Any thoughts, comments, advice???

Edited by nmayer79, 05 May 2010 - 05:55 PM.

  • 0
Don't be too proud of this technological terror you've constructed

#12
peperonikiller

peperonikiller

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 246 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iowa, USA
  • Devices:Omnia i910, Moto Q9C
  • Twitter:@peperonikiller

umdl isn't working either, couple months ago was having problem connecting to win 7 at all via activesync (wmdc) fix that i finally found was to turn advanced network functionality off. not sure if that's why this isn't working for me or not. Only way i can get umdl to even attempt to work is if i use the unified image file button but every time i hit detect and turn phone on i get weird error messages???? Any thoughts, comments, advice???


Make sure for Windows Mobile Device Center you have Allow USB connection unchecked. Set your phone for Mass Storage Mode. Then reset the phone without UMDL just in case windows needs to go thru a driver install at all. Then you can try to reset it again with UMDL in detect mode

  • 0
Join my Facebook group HERE
Posted Image

#13
nmayer79

nmayer79

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 posts
  • Location:nky
  • Devices:Incredible

Make sure for Windows Mobile Device Center you have Allow USB connection unchecked. Set your phone for Mass Storage Mode. Then reset the phone without UMDL just in case windows needs to go thru a driver install at all. Then you can try to reset it again with UMDL in detect mode


!*$! left my phone on activesync.... dont i feel stupid.... havent flashed since storm's 28205 came out.... good looking out peperonikiller



well that didn't solve my problem.. Think it has something to with turning advanced network setting off to get activesync to work. but i dont think just turning it back on will help. my win 7 ultimate 64 just dont like my phone!! Keep getting some winusb initialize error plus 5 or 6 more error pop ups. most of them say something about winusb??????????

Edited by nmayer79, 11 May 2010 - 12:31 AM.

  • 0
Don't be too proud of this technological terror you've constructed

#14
jbrittmartin

jbrittmartin

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 138 posts
just got back to this forum for the first time in a long while.

what's with the DC22 update?

what's it add or remove? how is it better?

  • 0

#15
rpmm70

rpmm70

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • Location:San Diego, CA
  • Devices:Verizon i920

just got back to this forum for the first time in a long while.

what's with the DC22 update?

what's it add or remove? how is it better?

DC22 is just another official update from Samsung. This is from the update site:


Samsung has released a software upgrade for the SCH-I910, which is recommended to be installed. This upgrade includes numerous software additions/enhancements/corrections. The update may take up to 10 minutes to complete if the system is already set up.

This upgrade contains several enhancements and features. Highlights are listed below.

* Qualcomm Patch (M6801BSMBRLAZ56205) is updated. Improving overall call quality.
* Multiple Updates/Fixes applied to the Opera browser.
* Update to XT9 is applied to correct Add word issues seen by users.
* Algorithm codec has been corrected to allocate correct amount of memory when attaching a Full resolution image file to a MMS message. This will fix “Image resize Fail” seen by some users.

  • 0
ROM: S.i920.2.0V.DC23.21889
AMDZero ZeroSense v1.5




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users