Jump to content


Photo

19/Aug - Streak 2.1 downloads / how-tos (ROM / Superboot / Recovery)


  • Please log in to reply
145 replies to this topic

#81
BooToo

BooToo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 86 posts
  • Location:London
  • Devices:Nexus - Streak - G Tablet
  • Twitter:@Bootooo

Found the solution from xda!
http://forum.xda-dev...ad.php?t=752769
it fact, the error is caused by win7, i follow lufc's instruction and it works! and I got 2.1! :P


Hello CSSL1212,

:P :) :(
I have exactly this problem and the thread 752769 is no longer available...

Could you please give a description of how to solve this Streak driver detection/install problem on Win7/64 as each time I connect it, I get the "do do do" from death...
It seems that it search and cannot fnd the android 1.0 driver..
Hepl :D :( :(

Edited by BooToo, 03 September 2010 - 10:35 PM.

  • 0
BooToo

"What does not kill me makes me stronger"

#82
BooToo

BooToo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 86 posts
  • Location:London
  • Devices:Nexus - Streak - G Tablet
  • Twitter:@Bootooo
Well...
I managed to get my 2.1 update 1 installed on my O2 Streak via the official DELL Wifi download page.

I am VERY surprised by some people comments relative to how slow the 2.1 is coming from 1.6.
Personnaly, I find it MUCH faster...

One thing though... My SD card no longer appear under windows. I explored the settings menue unsucessfully.
Anybody got the same problem and found how to solve it by any chance?
Cheer,
BooToo

  • 0
BooToo

"What does not kill me makes me stronger"

#83
CSSL1212

CSSL1212

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:Dell Streak

Well...
I managed to get my 2.1 update 1 installed on my O2 Streak via the official DELL Wifi download page.

I am VERY surprised by some people comments relative to how slow the 2.1 is coming from 1.6.
Personnaly, I find it MUCH faster...

One thing though... My SD card no longer appear under windows. I explored the settings menue unsucessfully.
Anybody got the same problem and found how to solve it by any chance?
Cheer,
BooToo


I just read your post, congratulations! I trust you found the way to sort out the problem, how can you do that?

One of the solution below in case someone get this problem

-device is not recognized by PC (win7) during Fastboot mode
-go to device manager > right click unknown device > properties > update driver > browse driver in computer > let me choose from computer's drive > choose Android Phone then it should be sorted!

  • 0

#84
fards

fards

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,434 posts
  • Location:staffordshire
  • Interests:Human powered vehicles
  • Devices:Dell Streak
  • Twitter:@fardsmobile

Well...
I managed to get my 2.1 update 1 installed on my O2 Streak via the official DELL Wifi download page.

I am VERY surprised by some people comments relative to how slow the 2.1 is coming from 1.6.
Personnaly, I find it MUCH faster...

One thing though... My SD card no longer appear under windows. I explored the settings menue unsucessfully.
Anybody got the same problem and found how to solve it by any chance?
Cheer,
BooToo


Press the notification area at the top and pressed mount?
Maybe you have a duff USB cable..

  • 0

#85
devilsiaosiao

devilsiaosiao

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Dell Streak From Dell
hi paul im using your guide to update my baseband 00 to 21 to use this 2.1 update. may i ask if im just a normal user. can i do without the SUPERBOOT and recovery images step after i updated to 2.1 using the first 2 step? please help

  • 0

#86
vinokirk

vinokirk

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 670 posts
  • Location:UK
  • Devices:DHD, DZ, SF

kernel/baseband mismatch I think..

you need the same baseband as the boot.img

Mine is an O2 version and i presume the MCR is an O2 version. So the baseband+boot.img must match id say??

  • 0

#87
Techneut

Techneut

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 83 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
  • Interests:Everything!
  • Devices:Dell Streak 5

One of the solution below in case someone get this problem

-device is not recognized by PC (win7) during Fastboot mode
-go to device manager > right click unknown device > properties > update driver > browse driver in computer > let me choose from computer's drive > choose Android Phone then it should be sorted!


This did the trick for me on Windows XP! Thank you VERY much!!!
:P

  • 0
Techneut®
Are you the dove or the statue?

#88
vinokirk

vinokirk

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 670 posts
  • Location:UK
  • Devices:DHD, DZ, SF
Finally the lock screen is back the 1.6 fastness!
There was a big of lag with the previous 2.1 versions, very annoying, especially when your screen timout is something like 30 secs!
But its definately back to the 1.6 speed now :-)

  • 0

#89
mzsigler

mzsigler

    Regular

  • Validating
  • PipPip
  • 149 posts
Does anyone have 8105 in zip form so it can be flashed from an aftermarket recovery? Stock recovery isn't working for me, and the modaco rom just hangs at boot screen.

  • 0

#90
BooToo

BooToo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 86 posts
  • Location:London
  • Devices:Nexus - Streak - G Tablet
  • Twitter:@Bootooo

I just read your post, congratulations! I trust you found the way to sort out the problem, how can you do that?

One of the solution below in case someone get this problem

-device is not recognized by PC (win7) during Fastboot mode
-go to device manager > right click unknown device > properties > update driver > browse driver in computer > let me choose from computer's drive > choose Android Phone then it should be sorted!



I went through wifi for the update so did not need to get the streak identified in recovery mode ;-)

Anyway, I followed your instructions by selecting the android driver manually and the Streak is now fully recognized so BIG THANKS ;-) (By the way, for the one who have this probel, be aware this needs to be done in both normal and recovery mode)

For the USB mount problem, I also found the solution.
It needs to be done manually by clicking the top menu bar on the right of the SIM one (the one where it shows the USB symbol) + click the USB connection and you will be proposed with an option to mount your card.

I guess, this is a difference with Froyo who automatically mount it on my Nexus.

Next stop for me is the 2.2 upgrade (I really miss flash on the sites) as soon as it is available + SIM FREE when the codes start to be distributed and I will have my Adroid dream terminal ;-))))

Edited by BooToo, 04 September 2010 - 10:05 AM.

  • 0
BooToo

"What does not kill me makes me stronger"

#91
timbomfg

timbomfg

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 72 posts
  • Devices:Dell Streak
Flashed, rebooted, now just getting the Dell Logo and the MCR logo flashing.

  • 0

#92
d3v

d3v

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Devices:Dell Streak Unlocked MCR 2.1
New to this and I just followed this procedure and am stuck in the Dell Logo....and all three buttons are lit up

I had a direct purchased Dell Streak - and got applied 6267 yesterday and since then was having issues - so I thought I would follow this and see where it got to

My device was not rooted and I followed the instruction in first screen
fast boot and applied update.pkg
now stuck in dell logo for 30 minutes r so - should I continue to wait ????

please help

  • 0

#93
CSSL1212

CSSL1212

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:Dell Streak

New to this and I just followed this procedure and am stuck in the Dell Logo....and all three buttons are lit up

I had a direct purchased Dell Streak - and got applied 6267 yesterday and since then was having issues - so I thought I would follow this and see where it got to

My device was not rooted and I followed the instruction in first screen
fast boot and applied update.pkg
now stuck in dell logo for 30 minutes r so - should I continue to wait ????

please help


I had such problem yesterday when i flashed the 8105, finally i went thru it after took out the battery. However, the 3 leds are blinking 3 times every few minutes... very annoying... i will try reflashing tonight.

Edited by CSSL1212, 04 September 2010 - 01:35 PM.

  • 0

#94
CSSL1212

CSSL1212

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:Dell Streak

I had such problem yesterday when i flashed the 8105, finally i went thru it after took out the battery. However, the 3 leds are blinking 3 times every few minutes... very annoying... i will try reflashing tonight.


The phone seems working very good so far followed with Paul's procedure: copy the 8105 update.pkg to SD card then reflashing > done! The LEDs do not blink anymore, I am so happy. :)

Thanks Paul. :P

Edited by CSSL1212, 04 September 2010 - 05:40 PM.

  • 0

#95
vinokirk

vinokirk

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 670 posts
  • Location:UK
  • Devices:DHD, DZ, SF

The phone seems working very good so far followed with Paul's procedure: copy the 8105 update.pkg to SD card then reflashing > done! The LEDs do not blink anymore, I am so happy. :)

Thanks Paul. :P

Re flashed 2.1 mcr but still got flashing leds!grrrr

  • 0

#96
BooToo

BooToo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 86 posts
  • Location:London
  • Devices:Nexus - Streak - G Tablet
  • Twitter:@Bootooo

adb-windows shell (or adb-linux shell or adb-mac shell)
su
mount -o remount,rw /dev/block/mtdblock6 /system && rm /system/etc/install-recovery.sh && mount -o remount,ro /dev/block/mtdblock6 /system
exit
exit
I tried the above but I just get "device not found" error following the first bit which means it doesn't understand the mount command. I guess I'm missing something somthing fundamental (a clue!) but I'm in over my head already. Have I missed something simple?

I'm currently on a rooted 7546 build.



Hehehe...
I am now sucessfully on 2.1 official on my O2. So far so good :)

Now, I am trying to install the custom recovery image and am also running through the same issue as above.
My drivers did not get installed automatically under windows and I had to select Android 1.0 manually and it seems that everything got install correctly ( I can connect to the phone using ADB shell when booted or in recovery mode connected to my W7 pc).

However, when I follow the instructions above and try to connect to the phone via the "adb-windows" from the recovery image folder directly (instead of sdk/tools), I get a "Device not found".
How weird is that??????

I have tried the procedure from my sdk/tools folder and all command seemed to work, then I double clicked the "install-recovery-windows.bat" who also seemed sucessfull.

Unfortunately, when I boot pressing the volume buttons, I get the Dell/O2 logos and get back to my 2.1 home screen :P

Not sure what i am doing wrong here so any input is welcome :(

Thanks in advance.
BooToo

Edited by BooToo, 04 September 2010 - 11:14 PM.

  • 0
BooToo

"What does not kill me makes me stronger"

#97
BooToo

BooToo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 86 posts
  • Location:London
  • Devices:Nexus - Streak - G Tablet
  • Twitter:@Bootooo
I managed to solve the problem of Device not found by making a copy of ADB for SDK/Tools in the recovery folder (Low tech but it works...)

But now.. Well, have a look to the erro message I get and hopefully, you won't have to tell me I am not a morron who doesn't know how copy a command line :P


mount -o remount,rw /dev/block/mtdblock6 /system && rm /system/etc/install-recovery.sh && mount -o remount,ro /dev/block/mtdblock6 /system rm failed for /system/etc/install-recovery.sh, No such file or directory

Input more than welcome!!!
BooToo

Edited by BooToo, 04 September 2010 - 11:36 PM.

  • 0
BooToo

"What does not kill me makes me stronger"

#98
peekofai

peekofai

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • Devices:Dell Streak
If you are using koush's recovery, you need to go into partitions to mount system. This may be easier

  • 0

#99
BooToo

BooToo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 86 posts
  • Location:London
  • Devices:Nexus - Streak - G Tablet
  • Twitter:@Bootooo

If you are using koush's recovery, you need to go into partitions to mount system. This may be easier


Hi,
Not sure I understand, could you please ellaborate?
The only Streak partition I see in windows is the SD card. I do not see the system partition...
Thanks,
BooToo

Edited by BooToo, 05 September 2010 - 10:44 AM.

  • 0
BooToo

"What does not kill me makes me stronger"

#100
andystarks

andystarks

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:Dell Direct Streak
Hi,

Newbie here.

I have a Dell direct Streak, 00-EU baseband. I updated with the Dell update on Friday and now have the flashing Menu and Home buttons. My screen is hyper sensitive (making texting impossible).

I have tried to follow the instructions at the top of this topic but my PC (Win7 and XP) cannot find drivers to run the Streak in the Fastboot mode so therefore wont allow me to access the device.

Someone please help me. This unit cost me over £450 and I am totally pee'd off now.

Looking forward to some idiot proof responses, I am not that technically minded and have never had to do this sort of stuff before.

Cheers folks

Andy

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users