Jump to content


Photo

15/Jan [GUIDE] Installing the MoDaCo Custom Froyo ROM from scratch (and other ROMS)

* * * * * 18 votes

  • This topic is locked This topic is locked
673 replies to this topic

#21
StevenHarperUK

StevenHarperUK

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,431 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom
  • Devices:Orange San Francisco
If you use this guide and it works, please give me a post so I can see that it's doing it's job.

Also if you spot any typo's - or get stuck because something wasn't clear - please post also.

ta

  • 0

#22
jdtanner

jdtanner

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 77 posts

If you use this guide and it works, please give me a post so I can see that it's doing it's job.

Also if you spot any typo's - or get stuck because something wasn't clear - please post also.

ta


I thought it was excellent!

  • 0

#23
ken218

ken218

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 88 posts
  • Gender:Male
  • Location:London

You need to root the phone as well (Step 1) : this allows you to run stuff as superuser

If you can do step 2, then Step 1 should be easy - its almost the same - just a different file.

Unless the 2nd Step also installs the superuser app. I don't know : I only have 1 device to test it on.


If you do step 2, you will be able to boot the phone in recovery mode by the key combination (vol down + power).
From there, you can flash the custom firmware.

But if you want to use quick boot to boot into recovery, then you will have to do step 1 first.

  • 0

#24
zippypants

zippypants

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 5 posts

I thought it was excellent!



Yes so did I ! I'm a complete Android noob worked a treat

Thanks

Running windows 7

Edited by zippypants, 10 October 2010 - 03:21 PM.

  • 0

#25
Hostile17

Hostile17

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
I cannot seem to get past this bit.
fastboot-windows flash boot boot.blade.superboot.mcri.r3.img

Each time I try I come up against "Waiting for device" in the command prompt window.

I am using XP

cslogg

  • 0

#26
dwattsy21

dwattsy21

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 posts

I cannot seem to get past this bit.
fastboot-windows flash boot boot.blade.superboot.mcri.r3.img

Each time I try I come up against "Waiting for device" in the command prompt window.

I am using XP

cslogg


I too am getting that, using vista

  • 0

#27
StevenHarperUK

StevenHarperUK

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,431 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom
  • Devices:Orange San Francisco
L

I too am getting that, using vista


I know its a lot to ask, but could you try it from an ubuntu livecd. The livecd is a great tool to have around and makes no change to you current os.

  • 0

#28
leetron1

leetron1

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cumbria
  • Devices:Ascend Y300 (Orange Blade)

I too am getting that, using vista


Sure you've mounted you're sd card when prompted..worked for me>>

  • 0

#29
Hostile17

Hostile17

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
I cannot speak for the others but as the SF does not get past the green man it does not get to the point where it asks if you want to mount or not.

cslogg

  • 0

#30
deweylewie

deweylewie

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts
A guide on restoring the phone back to stock ROM and removing superuser would be very useful too.

  • 0

#31
burninglord

burninglord

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:san fransisco
nice step by step-thanks, only problem was getting phone to stay at 'green android' after first reboot after stage 1. It took many attempts at removing battery/reboot before it finally stayed ready for stage 2 (might be quirky phone ?)

Nice and smooth after that!

  • 0

#32
dwattsy21

dwattsy21

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 posts

I cannot speak for the others but as the SF does not get past the green man it does not get to the point where it asks if you want to mount or not.

cslogg


Is anybody else getting this? I got the MD% to work by having it in the fastboot folder on the desktop, and the numbers matched up. But on this step, i turn the phone on with the wolume key pressed up, and it stays on the green man. But when i type in the next command it just syas "waiting for device". How do you mount it??

If I can't get this to work, then i will try an ubuntu live cd, just looking in to how to create one now.

Cheers,

Dave

  • 0

#33
StevenHarperUK

StevenHarperUK

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,431 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom
  • Devices:Orange San Francisco
For the live cd

Go. To ubuntu.com. download a 32bit 10.4 live cd image. It will be a .iso file.
Burn this iso to a disk using Imgburn
Change yout bios to boot from cd. Newer bios have f10 or f12 prompts to get a boot menu

Once you re in ubuntu use firefox and a terminal to do everything.

Edited by StevenHarperUK, 10 October 2010 - 08:12 PM.

  • 0

#34
Blasphemous

Blasphemous

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 143 posts
  • Devices:ZTE Blade

If you use this guide and it works, please give me a post so I can see that it's doing it's job.

Also if you spot any typo's - or get stuck because something wasn't clear - please post also.

ta

Steven,

Thank you for taking the time to put this together. I've already got my SF on R2 but I'd like to be able to use A2SD and I see Paul has added that as an option in R3.

As I have already got R2 and therefore have Superuser on the SF, do I need to do stage 1 again if I want to update to R3? Does R3 require a different Superuser? If so, will Superuser just update when I carry out Stage 1 or do I need to delete my current Superuser from the SF? And if so, how would I go about deleting my current Superuser?

Thank you in advance.

  • 0

#35
StevenHarperUK

StevenHarperUK

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,431 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom
  • Devices:Orange San Francisco

Steven,

Thank you for taking the time to put this together. I've already got my SF on R2 but I'd like to be able to use A2SD and I see Paul has added that as an option in R3.

As I have already got R2 and therefore have Superuser on the SF, do I need to do stage 1 again if I want to update to R3? Does R3 require a different Superuser? If so, will Superuser just update when I carry out Stage 1 or do I need to delete my current Superuser from the SF? And if so, how would I go about deleting my current Superuser?

Thank you in advance.


Honestly I don't know. I suspect.you can skip step 1.
If it was me that's what I would do.

  • 0

#36
blackboab

blackboab

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
hi again...well after a few days of not really getting anywhere with my san francisco ...i have got it to the clockworkmode and i have followed this guide closely but i cant see my sd card on my windows 64 computer...i have tries most things but i cant see it...i was wondering if there is any way of getting this zip update onto the card...i think the card has been wiped clean now...thanks..

  • 0

#37
hillmie87

hillmie87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
  • Devices:White HTC Desire
Good tutorial, very succinct indeed.

thanks alot steve

  • 0

#38
jdtanner

jdtanner

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 77 posts

Honestly I don't know. I suspect.you can skip step 1.
If it was me that's what I would do.


You dont need to do step one or two again unless they change revision number :)

John

  • 0

#39
JennyCide

JennyCide

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:ZTE San Francisco
Finally registered here especially to say thanks for this post - followed instructions exactly and it all worked first time and took just over five minutes.
Did it on ubuntu as suggested and no problems at all.
Full marks for collating all of the various other threads into one coherent how to.

  • 0

#40
ukjeff27

ukjeff27

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco

This is a great guide. I was a bit apprehensive about trying it but this breaks it down in a nice way.

A lot of people put in a lot of work on this site so a big thank you to Paul and the others who make it easier for the noobs.



I myself am a SUPER noob! anyone on this forum know a shop or private individual who can root the phone for me and install the custom rom (for a small fee!)

[email protected] any help appreciated!

Edited by ukjeff27, 11 October 2010 - 03:25 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users