Jump to content


Photo

24/Jan 2.5.1.8: ClockworkMod for the Advent Vega


  • Please log in to reply
231 replies to this topic

#201
wellibob

wellibob

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:SGS.Vega.Desire.San Francisco

a very simple method to get clockworkmod on your vega, mobii or viewpad 10s is to extract an original rom like 1.09 extract it and replace the recovery.img with the clockworkmod version. double click lvds.bat and let nvflash do the work for you


This seems logical. Once ive replaced the recovery image (clockwork) can you explain the procedure from there. do i run it whilst connected to pc etc etc. Thankyou :D

  • 0

#202
nfuse

nfuse

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:HTC Desire Viewpad 10S

This seems logical. Once ive replaced the recovery image (clockwork) can you explain the procedure from there. do i run it whilst connected to pc etc etc. Thankyou :D


after tablet had booted vega rom download vega recovery from market (or modaco) and place the custom vega rom on your sdcard in zip format
execute vega recovery and if everything went wel clockworkmod is loaded.

clear al cache, reset default, and wipe dalvik then choose zip from sdcard and execute. wait few minutes and reboot and again if al went wel you have now a custom rom, and be as happy as me

if you have any questions you now where to find me B)

  • 0

#203
Paris2011

Paris2011

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Female
  • Location:Derby
  • Interests:Ask and I might tell ya!!
  • Devices:Advent Vega

a very simple method to get clockworkmod on your vega, mobii or viewpad 10s is to extract an original rom like 1.09 extract it and replace the recovery.img with the clockworkmod version. double click lvds.bat and let nvflash do the work for you.

Good Luck.

Thanks for this advice...i never truly understood how to put on CWR (even tho I have read loadsof threads on here relating to it) but with this very simple instructions I have now got it and can make a backup....Cheere

  • 0

#204
wellibob

wellibob

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:SGS.Vega.Desire.San Francisco
I cant go any further, ive tried everything but am unable to install the usb driver (on win 7 x64) Ive read through all forums, and cannot locate the vega in device manager at all. without this usb driver i cant go foward. Edit ive managed to get the usb drivers install for the vega, but i go into recovery mode, and vega is connected to pc, run the softwareImage_v1.09_Vega_Final (with clockwork image in) and application just shuts down ????? ie vega stays in recovery mode, and does not update

Edited by wellibob, 05 April 2011 - 10:04 AM.

  • 0

#205
nfuse

nfuse

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:HTC Desire Viewpad 10S

I cant go any further, ive tried everything but am unable to install the usb driver (on win 7 x64) Ive read through all forums, and cannot locate the vega in device manager at all. without this usb driver i cant go foward. Edit ive managed to get the usb drivers install for the vega, but i go into recovery mode, and vega is connected to pc, run the softwareImage_v1.09_Vega_Final (with clockwork image in) and application just shuts down ????? ie vega stays in recovery mode, and does not update


are you shure you are in recovery mode? somethimes it helps to press back button about 4seconds instead of 2 and then press power for 3 seconds and release back after 3 and then release power after 3 seconds. Also do you use an original vega rom extract it replace it with the right recovery.img and started lvds.bat ? Also i had problems with win7 64 bit and used a laptop with 32bit win7

If you still have problems i can give you an url of a custom original Rom from my site (i have my website hosted @home so not publishing the url here :D

Good luck

  • 0

#206
wellibob

wellibob

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:SGS.Vega.Desire.San Francisco
Im obviously not noticing somethink i should when im doing this procedure. Device connected, usb drivers installed, in recovery on vega, run softwareImage_v1.09_Vega_Final. click next to continue, box shuts down, and nothink happens. grrrr

Edited by wellibob, 05 April 2011 - 10:32 AM.

  • 0

#207
nfuse

nfuse

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:HTC Desire Viewpad 10S

Im obviously not noticing somethink i should when im doing this procedure. Device connected, usb drivers installed, in recovery on vega, run softwareImage_v1.09_Vega_Final. click next to continue, box shuts down, and nothink happens. grrrr


can you tell me wat the dos screen on your pc is showing? does it upload the image or something like cannot find bla bla.

  • 0

#208
nfuse

nfuse

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:HTC Desire Viewpad 10S
sorry double post :D

Edited by nfuse, 05 April 2011 - 11:19 AM.

  • 0

#209
wellibob

wellibob

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:SGS.Vega.Desire.San Francisco
Nvflash started
UnKnown device found
Press enter to continue:

Im guessing the device unknown is the issue here.

In device manager the vega is liisted as Nvidia composite device. If this is the problem, its says the best driver is already installed.....

  • 0

#210
nfuse

nfuse

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:HTC Desire Viewpad 10S

Nvflash started
UnKnown device found
Press enter to continue:

Im guessing the device unknown is the issue here.

In device manager the vega is liisted as Nvidia composite device. If this is the problem, its says the best driver is already installed.....


did you use the original drivers from the vega? my best bet is to do a system restore (before the nvidia driver install) and try the original drivers your device has to show up as a pbx device

  • 0

#211
wellibob

wellibob

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:SGS.Vega.Desire.San Francisco

did you use the original drivers from the vega? my best bet is to do a system restore (before the nvidia driver install) and try the original drivers your device has to show up as a pbx device



Im going to quickly bang on win 7 x86 on a machine and try. win 7 x64 is simply giving me grief with this usb driver. Ill report back soon

  • 0

#212
simonta

simonta

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,298 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southampton
  • Devices:Vega. HTC Desire

to show up as a pbx device


Shows up as a pbx! Now that would be interesting...:D

No need for system restore or anything so drastic. Simply replace the drivers. However, as I have said soooo mannnnyyyy times, do NOT try update drivers. it will usually fail.

http://android.modac...-driver-guides/

In order to flash the Advent ROM, you MUST be in recovery mode and you MUST have the Nvidia Recovery device driver loaded. Nothing else will work.

  • 0
If I've helped you, you want to say "thanks" and you do not use Dropbox (it's enormously useful, especially with mobile devices), please consider signing up for it using my reference. You'll get 2GB of disk space for files available anywhere, any time on any device. They give us both an extra 250MB if you do sign up!

Sign up for Dropbox

Apple? I'd rather eat my own kidneys!

#213
wellibob

wellibob

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:SGS.Vega.Desire.San Francisco

Shows up as a pbx! Now that would be interesting...:D

No need for system restore or anything so drastic. Simply replace the drivers. However, as I have said soooo mannnnyyyy times, do NOT try update drivers. it will usually fail.

http://android.modac...-driver-guides/

In order to flash the Advent ROM, you MUST be in recovery mode and you MUST have the Nvidia Recovery device driver loaded. Nothing else will work.


Ok. finally got clockwork installed. Now in clockwork. i have r8 vega prebaked rom on my sd card. I wipe data etc , but upon selecting r8 zip i get this

finding update package...
opening update package...
Verifying package...
E:signature verfication failed
Installation aborted

Edited by wellibob, 05 April 2011 - 06:37 PM.

  • 0

#214
beegee1962

beegee1962

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 379 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tokyo
  • Interests:HTC phones, Android, Japan, Softbank, Android tablets
  • Devices:HTC Desire, Galaxy Tab 10.1 3G

Ok. finally got clockwork installed. Now in clockwork. i have r8 vega prebaked rom on my sd card. I wipe data etc , but upon selecting r8 zip i get this

finding update package...
opening update package...
Verifying package...
E:signature verfication failed
Installation aborted


Switch off signature verification

CWM Menu -> "install zip from sdcard" -> "toggle signature verification"

  • 0

#215
FrownBreaker

FrownBreaker

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 207 posts
  • Devices:R1
I flashed a stock 1.09 Rom and the fired issued the ADB commands...

What's the problem do I need admin rights on the Win7 side (32-bit ultimate) or on the Advent side do I need to mount things as r/w


**UPDATE GOT CLOCKWORK RECOVERY INSTALLED USING VEGA TOOLS!***

D:\r8-vega-update-modacocustomrom-unsigned>adb-windows push recovery.img datalocal
failed to copy 'recovery.img' to 'datalocal': Read-only file system
http://android.modac...vega/page/200/#
D:\r8-vega-update-modacocustomrom-unsigned>adb-windows push flash_image datalocal
failed to copy 'flash_image' to 'datalocal': Read-only file system

D:\r8-vega-update-modacocustomrom-unsigned>adb-windows shell chmod 4755 datalocalflash_image
Unable to chmod datalocalflash_image: No such file or directory

D:\r8-vega-update-modacocustomrom-unsigned>adb-windows shell datalocalflash_image recovery datalocalrecovery.img
datalocalflash_image: not found

Edited by FrownBreaker, 07 April 2011 - 12:15 AM.

  • 0

#216
beegee1962

beegee1962

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 379 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tokyo
  • Interests:HTC phones, Android, Japan, Softbank, Android tablets
  • Devices:HTC Desire, Galaxy Tab 10.1 3G

I flashed a stock 1.09 Rom and the fired issued the ADB commands...

What's the problem do I need admin rights on the Win7 side (32-bit ultimate) or on the Advent side do I need to mount things as r/w
**UPDATE GOT CLOCKWORK RECOVERY INSTALLED USING VEGA TOOLS!***

D:\r8-vega-update-modacocustomrom-unsigned>adb-windows push recovery.img datalocal
failed to copy 'recovery.img' to 'datalocal': Read-only file system
http://android.modac...vega/page/200/#
D:\r8-vega-update-modacocustomrom-unsigned>adb-windows push flash_image datalocal
failed to copy 'flash_image' to 'datalocal': Read-only file system

D:\r8-vega-update-modacocustomrom-unsigned>adb-windows shell chmod 4755 datalocalflash_image
Unable to chmod datalocalflash_image: No such file or directory

D:\r8-vega-update-modacocustomrom-unsigned>adb-windows shell datalocalflash_image recovery datalocalrecovery.img
datalocalflash_image: not found


Not sure if it happens when you copied the output, but there seems to miss some / in your command.

It should be:
adb push recovery.img /data/local/ not adb-windows push recovery.img datalocal

  • 0

#217
David.m

David.m

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 27 posts
  • Gender:Male
  • Location:Reading, uk
  • Devices:Galaxy s
  • Twitter:@torres76
Hi im still trying to use adb all i get is "adb is not recognised as an internal or external command" drivers are correct debugging is on, im in slave mode.

PLEASE HELP ME....

  • 0

#218
ace_dynamo

ace_dynamo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts

Hi im still trying to use adb all i get is "adb is not recognised as an internal or external command" drivers are correct debugging is on, im in slave mode.

PLEASE HELP ME....


Have you tried restarting your machine and the Vega? Also have you added the details to Path in System Properties/Environmental Variables C:\Program Files\Android\android-sdk\tools;C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools (bold depends on where you've installed the sdk tools to).

  • 0

#219
FrownBreaker

FrownBreaker

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 207 posts
  • Devices:R1

Not sure if it happens when you copied the output, but there seems to miss some / in your command.

It should be:
adb push recovery.img /data/local/ not adb-windows push recovery.img datalocal


Thanks I was using the adb files from the modaco download so I altered the commands to match, I tried the Google SDK with no luck (ADB could not fine the device but the ADB server started fine). In the end usbdview delete, disconnecting the PC from the network so Win7 did not auto install dirvers, and Vegatools let me get Clockwork working, 4mins later on CyanogenMod 7!!

  • 0

#220
JamD

JamD

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Devices:Orange San Franciso
Hello, I have installed MCR r8, on top of the latest advent ron. Everything is running fine. I bought Tom manager from the market, flashed the latest cwm, went to reboot in to recovery, but it sticks at the android and box logo.
Any ideas

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users