Jump to content


Photo

HELP - Streak won't start!!


  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#21
T_r_i_s

T_r_i_s

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 98 posts
  • Location:Altrincham
  • Devices:Dell Streak

Hey T_r_i_s no probs I myself sometimes don't see replies. My streak reports no charger detected, I kept playing a little bit with it to see if I could go back to 0% battery juice to see if I could kick start the charging again but that didn't help. The pics you posted in MMI 09 option gives me NO CHARGER DETECTED while yours is detected, I've plugged the original, a Kodak one 700ma did a sony too nothing worked, even got a slacker dock just to try, as no one in my country has a streak that I know off.
Even looking on the internet no one seems to have fixed this issue without taking it back. My streak is a beta unit so not an option for me.


It sounds like you and PECHU77 have the same issue? Do either of you have a multimeter to check whether there is a charge/current coming from the lead?

  • 0

#22
rebski

rebski

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 175 posts
  • Devices:Dell Streak
@T_r_i_s

I was thinking of buying a proper Dell car charger after my experiences, thanks for letting us know that even the 'Dell' ones can have the same issue (having second thoughts now). Would be interesting to find out if they were rejects/fakes?

Yes it would be interesting. The seller has said "I am very sorry to hear this. I have sold 100's of these and never had any complaints.

Please send the item back to us."

This is now its way to them so lets see if the replacements are any better. As for fakes, well I cannot make out any difference between them and the Dell originals that came with the Streak. So possible quality control rejects may be an explanation.

Sometimes Dell direct does a reasonable deal on the Car Docking Kit (Cradle, Dash Mount, Adapter, 30pin/USB Cable)
I bought one for £34 incl delivery. Bearing in mind that the cable is £26.39 incl. that could make the full kit a bit of a bargain

Edited by rebski, 31 January 2011 - 03:07 PM.

  • 0

#23
defcon666

defcon666

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:dell streak

I ran in to the same problem and this def helped me out. Thank you. My phone was dead in the morning for some reason and when I plugged it into both the wall and the usb, it wouldnt charge and so the phone would not boot. I was able to get in to fastboot mode when I was plugged in to the wall but when I did the MMI-BB or whatever that choice is, it would tell me the battery was too low to run the test, but when I did the *#301# and choose the ac/charger option which I believe was option 09, I brought me to the screen showing the battery status. As you can see in the pictures from the OP, it shows highlighted in yellow that the phone is charging and also shows the %. I waited for the % to get to 5% and then pulled the battery, got out of fastboot mode, and then started the phone back up as usual. When it booted as normal, the charger started working again.


I did exactly what he did and my streak boot up again. but for some reason the landscape and portrait mode didnt work properly.
So I tried the engineer mode. and it works just fine now.

  • 0

#24
Teedoe3

Teedoe3

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Dell Streak 5

I ran in to the same problem and this def helped me out. Thank you. My phone was dead in the morning for some reason and when I plugged it into both the wall and the usb, it wouldnt charge and so the phone would not boot. I was able to get in to fastboot mode when I was plugged in to the wall but when I did the MMI-BB or whatever that choice is, it would tell me the battery was too low to run the test, but when I did the *#301# and choose the ac/charger option which I believe was option 09, I brought me to the screen showing the battery status. As you can see in the pictures from the OP, it shows highlighted in yellow that the phone is charging and also shows the %. I waited for the % to get to 5% and then pulled the battery, got out of fastboot mode, and then started the phone back up as usual. When it booted as normal, the charger started working again.



Someone please help me! I've tried all of your methods and my Streak still won't power on. What else could I try? Dell won't help me because I bought my Streak off of someone and I can't verify where they got it from so I'm pretty much stuck. :D

  • 0

#25
T_r_i_s

T_r_i_s

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 98 posts
  • Location:Altrincham
  • Devices:Dell Streak

Someone please help me! I've tried all of your methods and my Streak still won't power on. What else could I try? Dell won't help me because I bought my Streak off of someone and I can't verify where they got it from so I'm pretty much stuck. :D

What is (or not) displayed when you try to power it on?

  • 0

#26
notacake

notacake

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
I'm having similar problems, except I can't get it to power on in any mode, whether I have the battery in or out, connected to PC or to mains. This is actually my 3rd Streak, #1 had a component burn out (which I'll get to in a second), and #2 kept overheating and restarting/turning itself off.

I think #3 has died because I (foolishly) connected it to the car charger that may have been responsible for the death of #1 (although in my defence I did check out the car charger and couldn't find anything wrong with it). It wouldn't charge from the car charger, however when I disconnected it to charge it when I got home, it did still keep coming up with the empty battery screen. When I got home and put it on charge it flashed up the soft keys for a second, then they went out. Now I'm not getting anything from it at all.

I have a feeling the phone is dead, but if anyone has any suggestions, please advise. Some more things I've checked: battery voltage is 0, voltage on battery terminals when I've got the phone plugged in is 2.8mV (sounds like the charging IC is blown), currently searching for a similar battery to try jump starting it (but with it not powering from USB I'm not hopeful), and I've completely tore down the USB cable to make sure it's all working end-to-end.

  • 0

#27
brokenpixel

brokenpixel

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 88 posts

I'm having similar problems, except I can't get it to power on in any mode, whether I have the battery in or out, connected to PC or to mains. This is actually my 3rd Streak, #1 had a component burn out (which I'll get to in a second), and #2 kept overheating and restarting/turning itself off.

I think #3 has died because I (foolishly) connected it to the car charger that may have been responsible for the death of #1 (although in my defence I did check out the car charger and couldn't find anything wrong with it). It wouldn't charge from the car charger, however when I disconnected it to charge it when I got home, it did still keep coming up with the empty battery screen. When I got home and put it on charge it flashed up the soft keys for a second, then they went out. Now I'm not getting anything from it at all.

I have a feeling the phone is dead, but if anyone has any suggestions, please advise. Some more things I've checked: battery voltage is 0, voltage on battery terminals when I've got the phone plugged in is 2.8mV (sounds like the charging IC is blown), currently searching for a similar battery to try jump starting it (but with it not powering from USB I'm not hopeful), and I've completely tore down the USB cable to make sure it's all working end-to-end.


I had that problem, still have, probably will never get it fix, so I bought a second battery and a desktop charger, problem solved, I use the USB cord to run ADB if needed, I also bought the Slacker G2 dock thinking it might work, but didn't, at the end I'm quite happy I got a second batt, I don't have to be "pluged in" charging for 2 hours.

Other option i was considering was getting a Mugen 4800mah battery and I can forget about charging for a few days, but then that battery will probably take ages to fully charge... normal battery takes 4hours on my desktop charger, I know takes longer, but don't really care since I have 2 batteris.

  • 0

#28
SajiB_DROID

SajiB_DROID

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cyprus
  • Devices:Dell Streak 5

HI

I HAVE THE EXACT PROBLEM (MY STREAK HAS NO 1 DAY IN USE :rolleyes: ), NO SAFE MODE, NO RECOVERY MODE, ONLY FASTBOOT MODE, I TRY WITH THE MMI-BB TEST AND AT THE END THE SCREEN GOES WHITE AND DO NOTHING.

ON THE OPTION 09 (USB/AC CHARGER) THE VALUES ARE OUT OF RANGE, FOR EXAMPLE:

BATTERY-VOLTSGE = 4360 mV
CHARGE STATE: 43690 %
TEMPERATURE: 4095.85°C

AND NO CHARGER DETECTED MESSAGE

WHAT THIS MEANS? THE BATTERY IS FRIED OR MAYBE A HARDWARE PROBLEM.

WHAT ELSE CAN I :) DO? THANKS



hi... i have the same problem now. did u fix ur streak? if yea pls share how u did. thanx.

  • 0
Dell Streak.

#29
tabi26

tabi26

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
plz help me last night i trun my streak in engineering mode.but its struck i put out my streak battry and inser battry again then power on but nothing happend streak look like dead. Posted Image

  • 0

#30
1Quik7

1Quik7

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
I think I'm having a similar problem, at least in terms of the car charger.

I started carrying around my AC/DC power convertor with a USB port and charged my phone the past week like that. Well yesterday the phone started doing a looping reset about every few min or so, I figured it was an App update or something and I would have to re-image(DJ_Steve_1.9) I believe. I get home and the phone will not turn on unless it's plugged into the PC...it powers off at the Dell logo, it powers off at the Clockwork recovery console, I can get into Fastboot rarely.

Well today everytime I try and power up it says my battery is either not there or it's charging, but won't give me any other screen. I take the battery out and one of the little gold connectors literally has a burn mark or hole in it at the contact point, like it was melted thru. So I'm hoping that it's just a faulty battery and I won't have to re-image.

And of course to make things worse I get out my cheap little 'back-up' Samsung flip phone and it isn't working either! It will only stay powered on for a few minutes with the SIM card in, if I take the SIM out it's fine. I didn't really think SIM cards could go 'bad' but I guess they do, and that might fix a few issues I've been having with the Streak as well.

  • 0

#31
aega

aega

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Dell streak
got the same problem, in option 09 it says no charger connected, but i have two chargers, and one was tested, it works properly, any ideas how to fix that?

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users