Jump to content


Photo

[ROM][GER/WWE][ULTRA] WM 6.5.3.9_29007 (three editions)

* * * * * 2 votes

  • Please log in to reply
86 replies to this topic

#61
Thunder141

Thunder141

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 736 posts
  • Location:Germany
  • Devices:B7610, HTC Leo

Hello,

I have installed "NONE" rom and found out that there is some (big) lag between a phone call and actual ring/call screen.
It does not matter if the phone is locked or in wake-up state (screen on).

Please help!

Thank you.


the only real solution for this is use samsung dialer. you can install it from a cab or search the forum for some solution tries that never worked for me.

  • 0

#62
tata_lor

tata_lor

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:samsung b7610, nokia e51

the only real solution for this is use samsung dialer. you can install it from a cab or search the forum for some solution tries that never worked for me.


Actually I did install the samsung dialer, but it does not appear (I have the "normal" win. mob. dialer)

PS: I did install MX version of Daskalos. The lag is gone, but now, the screen does not go off during a call. :( (the proximity sensor is working, as checked with *#0*#)

Edited by tata_lor, 05 March 2011 - 12:37 PM.

  • 0

#63
ally1

ally1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Samsung b7610
I'm a complete newbie when it comes to flashing, and I have to say with all the info to be found in this forum I was able to successfully flash the ROM without having to ask anybody a single question, so kudos to all the nice folks who laid it out pretty clear and organized! I flashed my B7610 to the CHome WWE version (I didn't even know what CHOME was in the beginning) and it's been relatively painless and smooth, very few bugs I must say! Thanks Thunder for a great ROM! It's fast, stable and such a relief from the clunky and bloated WinMo ROM the phone came with. I had a few minor issues to begin with that I've either done away it or just ignored:

- no Start button on the upper left corner where it usually is, or anywhere I could find (finally decided I didn't need CHome and wanted the extra 20mb of RAM or so and thus removed it using Daskalos's app, so wasn't an issue anymore)
- couldn't disable the vibrating touch alert, and adjusting system volume using the volume buttons produced vibrations instead of sounds (installed Samsung Settings, did find them useful, and issues solved)
- could not change "themes" on SPBShell - the one where you're basically just changing colors; I just wanted the background to be black instead of the default blue (changed themes using WinMo - Home>Appearance, and that fixed it for me)
- unable to change the WinMo wallpaper under Samsung Settings, when you tap on Wallpaper you just get a blank screen that you can't do anything on (I guess this is an issue that doesn't need solving for me as I've done away with CHome, reporting it just the same)


That said, here are issues which I haven't resolved yet but aren't critical (will continue to research):


- mark as read/unread in Messaging is not available, I would like this enabled, any ideas?
- Advanced Config warning message shows up every time I start the app, even though I have checked "do not show this message anymore"
- Advanced Config keyboard backlight timeout doesn't work, backlight goes off at 5seconds even though I've set it to go off after 30seconds
- there doesn't seem to be a way to completely turn off the backlight, even under Samsung Settings? That used to be under Power in the Samsung Settings version I had, which isn't in this JC2 WWE version

And some questions:

- how to increase the font size in Messaging?
- how to remove the taskbar that comes out when you tap the top of the screen (which I assume is the Finix taskbar) :(

Haven't tested GPS yet, and I did have the missing text in camera app issue that got resolved the instant I put the 0409.mui file to Windows.

Also, I had been having memory issues with Freda (probably the nearest thing to the iBook reader that we can get for WinMo, and it's free and has a great developer!) that a lot of other Omnia users were having, that a lot of non-Omnia users were not having, that seems to have completely disappeared after I flashed to this ROM.

So far everything else is great. I'm marvelling at my still over 200MB free storage space and over 70MB free RAM. It's never been this much! So happy!

Edit: Also, switching on 'enable to end running programs by tapping "X"' doesn't work

Edited by ally1, 08 March 2011 - 03:55 AM.

  • 0

#64
Thunder141

Thunder141

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 736 posts
  • Location:Germany
  • Devices:B7610, HTC Leo
I put my answers in yur text

I'm a complete newbie when it comes to flashing, and I have to say with all the info to be found in this forum I was able to successfully flash the ROM without having to ask anybody a single question, so kudos to all the nice folks who laid it out pretty clear and organized! I flashed my B7610 to the CHome WWE version (I didn't even know what CHOME was in the beginning) and it's been relatively painless and smooth, very few bugs I must say! Thanks Thunder for a great ROM! It's fast, stable and such a relief from the clunky and bloated WinMo ROM the phone came with. I had a few minor issues to begin with that I've either done away it or just ignored:

- no Start button on the upper left corner where it usually is, or anywhere I could find (finally decided I didn't need CHome and wanted the extra 20mb of RAM or so and thus removed it using Daskalos's app, so wasn't an issue anymore)
*** It's Win MO 6.5.3, so Start Button is lower left symbol

- couldn't disable the vibrating touch alert, and adjusting system volume using the volume buttons produced vibrations instead of sounds (installed Samsung Settings, did find them useful, and issues solved)
- could not change "themes" on SPBShell - the one where you're basically just changing colors; I just wanted the background to be black instead of the default blue (changed themes using WinMo - Home>Appearance, and that fixed it for me)
- unable to change the WinMo wallpaper under Samsung Settings, when you tap on Wallpaper you just get a blank screen that you can't do anything on (I guess this is an issue that doesn't need solving for me as I've done away with CHome, reporting it just the same)
That said, here are issues which I haven't resolved yet but aren't critical (will continue to research):
- mark as read/unread in Messaging is not available, I would like this enabled, any ideas?
*** No Idea
- Advanced Config warning message shows up every time I start the app, even though I have checked "do not show this message anymore"
*** Could be that settings files is read-only. Will have a look at that

- Advanced Config keyboard backlight timeout doesn't work, backlight goes off at 5seconds even though I've set it to go off after 30seconds
- there doesn't seem to be a way to completely turn off the backlight, even under Samsung Settings? That used to be under Power in the Samsung Settings version I had, which isn't in this JC2 WWE version

And some questions:

- how to increase the font size in Messaging?
- how to remove the taskbar that comes out when you tap the top of the screen (which I assume is the Finix taskbar) :(
*** That's WinMo Default, not Finix.
Haven't tested GPS yet, and I did have the missing text in camera app issue that got resolved the instant I put the 0409.mui file to Windows.
*** OK with that. Next rom will have the mui files inside for wwe, too

Also, I had been having memory issues with Freda (probably the nearest thing to the iBook reader that we can get for WinMo, and it's free and has a great developer!) that a lot of other Omnia users were having, that a lot of non-Omnia users were not having, that seems to have completely disappeared after I flashed to this ROM.
*** Can't say anything to Freda.

So far everything else is great. I'm marvelling at my still over 200MB free storage space and over 70MB free RAM. It's never been this much! So happy!

Edit: Also, switching on 'enable to end running programs by tapping "X"' doesn't work
*** That's an 6.5.3 issue, too. Could only be resolved by 3rd party software like AMEBA or something else.


  • 0

#65
arutha0401

arutha0401

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:Samsung B7610
Thanks for this ROM. I'll try this with Freezy1982's Titanium.

  • 0

#66
Thunder141

Thunder141

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 736 posts
  • Location:Germany
  • Devices:B7610, HTC Leo

Thanks for this ROM. I'll try this with Freezy1982's Titanium.


that works very well.

  • 0

#67
Freezy1982

Freezy1982

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 425 posts
  • Devices:B7610, E-Ten M800, HTC P3600

Thanks for this ROM. I'll try this with Freezy1982's Titanium.

that works very well.

Nice to hear, guys :(

BTW: Thunder - I'm using this ROM (CHome Edition GER) since you cooked your V2 => Working great!!! Stable and functional... Thanks once again for your work!

  • 0
Projects:
+-----------------------------+
| ShortMorts..................... |
| T LCARSv1.0.................. |
| T Simplicity v1.1............. |
| JMLMenuSense Collection |
+-----------------------------+

#68
darthveda

darthveda

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 125 posts
  • Location:Bangalore, India
  • Devices:B7610
I am using HOST ENG version, till now didn't have any issues and running great..Only problem is after a day without reboot the memory consumption goes bad and HOST keep quitting, I even used CleanRAM but doesn't help. I reboot and it works fine again.

  • 0

#69
Thunder141

Thunder141

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 736 posts
  • Location:Germany
  • Devices:B7610, HTC Leo

I am using HOST ENG version, till now didn't have any issues and running great..Only problem is after a day without reboot the memory consumption goes bad and HOST keep quitting, I even used CleanRAM but doesn't help. I reboot and it works fine again.


i noticed, too, that host is using much of the available ressources

  • 0

#70
ally1

ally1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Samsung b7610
Been using WWE Chome version for about a week now (with Chome disabled) and it's been great - no operational bugs whatsoever! At least for all the functions I use. I tried two other custom ROMS from two other chefs but found this one to be the best!

  • 0

#71
Thunder141

Thunder141

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 736 posts
  • Location:Germany
  • Devices:B7610, HTC Leo

Been using WWE Chome version for about a week now (with Chome disabled) and it's been great - no operational bugs whatsoever! At least for all the functions I use. I tried two other custom ROMS from two other chefs but found this one to be the best!


thanks for mention that.

  • 0

#72
asbud

asbud

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • Devices:Samsung Omnia Pro B7610
waaaaooow... this ROM is fast! :D
and stable..
thanks a lot thunder..

  • 0

#73
Thunder141

Thunder141

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 736 posts
  • Location:Germany
  • Devices:B7610, HTC Leo

waaaaooow... this ROM is fast! :D
and stable..
thanks a lot thunder..


you're welcome

  • 0

#74
Doirid

Doirid

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Samsung Omnia Pro B 7610
Hey guys,

I got some trouble with my hardware keyboard layout using the NONE Version of your ROM. I want to have quertz hardware keyboard layout, but I got another layout on the Hardware Keyboard, the touchscreen keyboard is quertz.

What is the reason for this, or how I can change this?

Thanks for your work.

Best regards,

Doirid

P.S.: Maybe I know where the problem is, I flashed my device with an official rom and got the swedish csc on my device. Can I just flash a german csc on my device? Where I can get a german csc?

Edited by Doirid, 12 May 2011 - 11:50 AM.

  • 0

#75
arutha0401

arutha0401

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:Samsung B7610

Hey guys,

I got some trouble with my hardware keyboard layout using the NONE Version of your ROM. I want to have quertz hardware keyboard layout, but I got another layout on the Hardware Keyboard, the touchscreen keyboard is quertz.

What is the reason for this, or how I can change this?

Thanks for your work.

Best regards,

Doirid

P.S.: Maybe I know where the problem is, I flashed my device with an official rom and got the swedish csc on my device. Can I just flash a german csc on my device? Where I can get a german csc?


I think I know what you mean.
Visit the site below and search link to multi CSC by thunder post #15. Then look for my post #55 on the issue of using different CSC casing different keyboard layout

http://www.modaco.co...10-build-28244/

  • 0

#76
Thunder141

Thunder141

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 736 posts
  • Location:Germany
  • Devices:B7610, HTC Leo

I think I know what you mean.
Visit the site below and search link to multi CSC by thunder post #15. Then look for my post #55 on the issue of using different CSC casing different keyboard layout

http://www.modaco.co...10-build-28244/


thx for helping out

  • 0

#77
Robinto

Robinto

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
Thank u for very fast roms, i like this.
i only have a very small problem, hope u will fix in next versions, that is: when i install pocket rar 3.93, yahoo messenger pocket 1.1 and some other apps and run its, i cant modify settings for those apps because they dont show any OK or SAVE buttons like on other ROMs.
Here is screenshot:
Posted Image
https://lh4.googleus...1_0003_111g.jpg

Edited by Robinto, 16 May 2011 - 11:30 PM.

  • 0

#78
Doirid

Doirid

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Samsung Omnia Pro B 7610
Thanks for your help ;-)

  • 0

#79
Robinto

Robinto

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
please, also fix SAMSUNG streaming player
thank u very much

  • 0

#80
Thunder141

Thunder141

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 736 posts
  • Location:Germany
  • Devices:B7610, HTC Leo

Thank u for very fast roms, i like this.
i only have a very small problem, hope u will fix in next versions, that is: when i install pocket rar 3.93, yahoo messenger pocket 1.1 and some other apps and run its, i cant modify settings for those apps because they dont show any OK or SAVE buttons like on other ROMs.
Here is screenshot:
Posted Image
https://lh4.googleus...1_0003_111g.jpg


might be 6.5.3 problem. Did not have it on my 6.5.5 or 6.5.0 rom's

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users