Jump to content


Photo

[UPDATED]Performance Tweaks etc on Android!.

* * * * * 3 votes

  • Please log in to reply
1042 replies to this topic

#21
Mariuszmax

Mariuszmax

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:Samsung B7610

Edit: Just found out that systemclock is in a terrible hurry. My B7610 on Android is 2 minutes ahead of every other clock in my appartment in just 4 minutes (on the other clocks ;))

Edit: Time: is getting worse. B7610 time: 11:06 pm. real time 10:32 pm. I suspect it rushes when screen is blanked (sleep?)

i do not have such problem, when using 24h format, GMT+00.00

Edited by Mariuszmax, 18 January 2011 - 10:44 PM.

  • 0

#22
gauravv

gauravv

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 350 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Omnia B7610
K key not working for me helpp......

  • 0

#23
Mariuszmax

Mariuszmax

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:Samsung B7610

K key not working for me helpp......


you are using open keybord?

  • 0

#24
gauravv

gauravv

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 350 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Omnia B7610

you are using open keybord?

i am using hardware keyboard button K

  • 0

#25
erikcas

erikcas

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,061 posts
  • Location:Castricum, Holland
  • Devices:Samsung B7610
  • Twitter:@castwitz

i do not have such problem, when using 24h format, GMT+00.00

Hmm, interesting, will try that today. I'm using GMT+01:00. Will report this afternoon, when back from work.

Edit: just tried for 5 minutes. No luck. It is 20 minutes ahead already. 24 hrs format, GMT+00:00

Edited by erikcas, 19 January 2011 - 05:32 AM.

  • 0

=====================================

Samsung Cooper, Fit, Gio & Mini Development

CM9 && CM10.1

AndroidArmv6 // Jellaxy

My Github

=====================================


#26
gauravv

gauravv

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 350 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Omnia B7610

1. Open contacts on home screen
2. Slide open keyboard keyboard
3. Press "k"
4. Choose import/export (bottom right @ my menu)
5. It will guide itself.

Good luck

grtz



u r using 512 or 1024



i have tried many times but k key doesnt do anything......please help....

Edited by gauravv, 19 January 2011 - 08:56 AM.

  • 0

#27
Mariuszmax

Mariuszmax

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:Samsung B7610

Hmm, interesting, will try that today. I'm using GMT+01:00. Will report this afternoon, when back from work.

Edit: just tried for 5 minutes. No luck. It is 20 minutes ahead already. 24 hrs format, GMT+00:00

you're right
in fact i had phone connected via USB and no "black screen" but once phone is in sleep mode time is going faster ;)

did you succed to connect via ubuntu virtual box?

Edited by Mariuszmax, 19 January 2011 - 08:57 AM.

  • 0

#28
erikcas

erikcas

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,061 posts
  • Location:Castricum, Holland
  • Devices:Samsung B7610
  • Twitter:@castwitz

you're right
in fact i had phone connected via USB and no "black screen" but once phone is in sleep mode time is going faster ;)

did you succed to connect via ubuntu virtual box?

Not yet I left my USB cable @ work yesterday. Will try after work, will update asap

  • 0

=====================================

Samsung Cooper, Fit, Gio & Mini Development

CM9 && CM10.1

AndroidArmv6 // Jellaxy

My Github

=====================================


#29
erikcas

erikcas

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,061 posts
  • Location:Castricum, Holland
  • Devices:Samsung B7610
  • Twitter:@castwitz

u r using 512 or 1024
i have tried many times but k key doesnt do anything......please help....


1024
stange that "k" on the hardware keyboard is not working..

Question: Is hardwareconfig for keyboard supplied by Omniadroid or could this be custom-rom related? I'm a noob on this..

  • 0

=====================================

Samsung Cooper, Fit, Gio & Mini Development

CM9 && CM10.1

AndroidArmv6 // Jellaxy

My Github

=====================================


#30
superck445

superck445

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
  • Devices:Samsung Omnia Pro B7610

1024
stange that "k" on the hardware keyboard is not working..

Question: Is hardwareconfig for keyboard supplied by Omniadroid or could this be custom-rom related? I'm a noob on this..


mapping the hardware keyboard will probably be very low down on list of priorities of the dev team

unless someone in the b7610 forum has the ability to do it, we will have to wait

anybody got wifi working on b7610 yet?

another problem, with newer version of beta released on 18/01, i cannot get charger recognised. anybody else have that trouble?

  • 0

#31
Ruben1987

Ruben1987

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • Location:Den Helder
  • Devices:Omnia Pro B7610
Hi guys im trying to get it to work via the method on the site, but every time the load tries to format a part of the SD card to ext2 it says failed and it doesnt mount it either it says!
Im trying now to format my SD (to fat32 i presume is necessary) and then load the haret.exe

Edit:

Bummer veen after format of sd card it cant mount the ext2 partition and then just reboots back to WinMo

Edited by Ruben1987, 19 January 2011 - 11:56 AM.

  • 0

#32
mosci

mosci

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 121 posts
  • Devices:Samsung Omnia Pro GT-B7610

1024
stange that "k" on the hardware keyboard is not working..

Question: Is hardwareconfig for keyboard supplied by Omniadroid or could this be custom-rom related? I'm a noob on this..


try the 'F' button ...
works on my B7610 with qwertz-layout

  • 0

#33
Jamievanm

Jamievanm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lelystad(NL)
  • Devices:B7610
I don't seem to understand.

It takes 512 MB of the internal storage on Omnia b7610. And also uses something on dthe sd or not?!

Can you follow the steps, get your internal memory adjusted , but keep everything thats on your sd.?
You also can just turn off and then on and just still use wm6.5 to use all abillities of your phone and use android when wanted?!

  • 0

#34
gauravv

gauravv

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 350 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Omnia B7610

try the 'F' button ...
works on my B7610 with qwertz-layout



F acts as a back key....and which rom u r using....may be tats the diffrence....can u post any video???

  • 0

#35
gauravv

gauravv

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 350 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Omnia B7610

  • 0

#36
Mariuszmax

Mariuszmax

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:Samsung B7610

Hi guys im trying to get it to work via the method on the site, but every time the load tries to format a part of the SD card to ext2 it says failed and it doesnt mount it either it says!
Im trying now to format my SD (to fat32 i presume is necessary) and then load the haret.exe

Edit:

Bummer veen after format of sd card it cant mount the ext2 partition and then just reboots back to WinMo


1: copy all from your SD to your PC
2: format your SD via Samsung= Start/settings/memories/SD then clik "format"
3:uncompress"beta512zip" after download and copy all of them to the root of the My Storage.
4: Start haret.exe from the My Storage\o2beta directory and press Run.
Linux will be starting, examining the present partitions on the SD card, and shrink the fat32 partition size with 1024/512 Mbyte ( theoretically without any data loss ) and create a new 1024/512 MByte ext2 partition. When the partition is ready the filesystems will be initialized and ext2.tar.gz on My Storage will be unpacked to the ext3 partition on the SD card; the valid default.txt ( with the correct root= partition inside ) will be put in My Storage - and we are ready, the system rebooting. In the case you have an ext2/3 partition on the device, you can skip the above process and just edit the default.txt CMDLINE line the "root=/dev/mmcblkxpy" x and y values according your partition ( see below) and unpack the ext2.tar.gz to that partition ( linux: tar xzvf ext2.tar.gz -C /path_to_partition_mounted/ ).
5: After the reset start the haret.exe from the root of My Storage, pressing Run our new Android will be starting.

Edited by Mariuszmax, 19 January 2011 - 02:54 PM.

  • 0

#37
Mariuszmax

Mariuszmax

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:Samsung B7610

You also can just turn off and then on and just still use wm6.5 to use all abillities of your phone and use android when wanted?!


after restart phone will reboot with WinMo

  • 0

#38
mosci

mosci

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 121 posts
  • Devices:Samsung Omnia Pro GT-B7610

F acts as a back key....and which rom u r using....may be tats the diffrence....can u post any video???

ROM? you mean WM-Rom?
wm 6.5 Professional (Build 21868.5.0.69)

the android-thing runs only from the sd-card ... loaded via haret into memory - so there is no rom (yet) ?!?

  • 0

#39
gauravv

gauravv

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 350 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Omnia B7610

ROM? you mean WM-Rom?
wm 6.5 Professional (Build 21868.5.0.69)

the android-thing runs only from the sd-card ... loaded via haret into memory - so there is no rom (yet) ?!?




i dont know menu not working for me ;)
:) :D ;)

  • 0

#40
mosci

mosci

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 121 posts
  • Devices:Samsung Omnia Pro GT-B7610

Hi guys im trying to get it to work via the method on the site, but every time the load tries to format a part of the SD card to ext2 it says failed and it doesnt mount it either it says!
Im trying now to format my SD (to fat32 i presume is necessary) and then load the haret.exe

Edit:

Bummer veen after format of sd card it cant mount the ext2 partition and then just reboots back to WinMo


if the way Mariuszmax described is not a option for you (because you will keep the sd-storage-data)
and you'r a little firm with linux:
connect your phone via usb to your linux-box (can also be a vm)
use gparted to resize your storage so that there is 512MB/1024MB (or more) free space
create a ext2-formated partion from the free space
untar the ext2.tar.gz and the update into the new ext2.partition
copy the haret.exe and the default.txt to the vfat.partition (not the one's from the o2beta-directory - the other ones :) )
umount everything clean :D
run haret.exe from the sd-card and it should boot AND you have all wm-data (like tomtom cards ;)) still left on the device

the automatic partition-resizing did not work for me too
(can't mount for formatting after resizing ;) )

  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users