Jump to content


Photo

09/Feb r8 - MoDaCo Custom ROM for the Advent Vega with Online Kitchen


  • Please log in to reply
859 replies to this topic

#101
Nemes1s

Nemes1s

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 83 posts
  • Location:Berkshire, UK
  • Devices:Vega (1.09 + mcr8)
  • Twitter:@FredTrigg
Excellent Paul! btw, did you put in TTS in the end?

  • 0

#102
thedicemaster

thedicemaster

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 365 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy camera, Note 2
fixed my earlier touchscreen and search problems by re-installing mcr7 with the extra search-box included, but i did stumble on a different problem:
USB mice no longer work.
i tried with both my microsoft ARC mouse, and my Lenovo N5901 mini keyboard/mouse combo but neither of them show a mouse cursor and any input is ignored.
USB keyboards still work though.

  • 0

#103
remlap

remlap

    Enthusiast

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPip
  • 282 posts
  • Gender:Male
  • Location:South Wales
  • Devices:Nexus7, GalaxyNexus, NookGlo
  • Twitter:@remlap1986
+1 For USB Mice no longer working.

  • 0

#104
carl rose

carl rose

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 247 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Advent Vega
Beautiful. Thanks very much for this Paul. Lightning quick without any signs of screen corruption. Amazing, I had swapped the wpa_supplicant and installed R6 on top of the 1.08 update and usb switcher R3. Everything was there including my apps and screen layout, only 2 things I had to install were the wpa_supplicant and flash.


Update; There is one thing I have been meaning to ask but keep forgetting, why do you guys think that the backlight goes off when there is something wrong. I mean like taking the usb pen drive out when ifile or any other program is still using it. It could just reboot but it sort of resprings but with the backlight off? Is this fixable?

Thanks in advance

Edited by carl rose, 04 February 2011 - 07:18 PM.

  • 0

#105
eriksp

eriksp

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
Hi,

Has anyone else experienced problems with moving applications to the SD card?
When I try moving application to SD card (from Settings->Applications->Manage Applications), I get error:

"Failed to move application. There is not enough storage left."

If I move application which is on SD card to device, then I am able to move it back. If I move one application from SD to device and try moving another (smaller) to SD I get the same error.

I upgraded to r7 from 1.06.5 MCR r6 MCK r2 using CWM method. Had no problems with movind apps to SD runing old software.

Any ideas?

Thanks,
Eriks

  • 0

#106
rferrett

rferrett

    Addict

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPip
  • 532 posts
  • Gender:Male
  • Location:Plymouth
  • Devices:Samsung Galaxy S3, Advent Vega
  • Twitter:@ralphferrett
+1

I also can't install to my sd for same reason

  • 0
Phone: Samsung Galaxy S3 Omega 6.0
Tablet: Nexus 7 MCR Jr5
Twitter: @ralphferrett
Google+: http://gplus.to/rferrett
URL: http://lunchtimelegend.co.uk

#107
andycap

andycap

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 43 posts
  • Location:Staffordshire UK
  • Devices:Dell Streak (froyo)
  • Twitter:@Andystreak
I too can't move apps to SD. I get the same error.

  • 0
Dell Streak, Htc Desire HD, Advent Vega, iPad 3g 32g.

#108
BuzzGuzz

BuzzGuzz

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 6 posts
Was getting cocky when I was pushing the bake onto my Vega and it started streaming away. Then it stops.

Currently telling me its:

Creating Symlinks.... and it's been like that for 20 minutes now.

Any advice?

Using Windows Vista.

EDIT: Fixed, just closed the DOS window and restarted the bat file, ran straight through in seconds.

Edited by BuzzGuzz, 04 February 2011 - 08:13 PM.

  • 0

#109
agamston

agamston

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
Hey,

I think iv just managed to update to this new MOD and all does seem alot smoother, however

I have noticed that my EC version is 0.0.0 as opposed to 1.7.2 which is visable on Pauls screan shot...is this a problem and have i done something wrong???

any info would be much appreciated ;)

  • 0

#110
ho66es

ho66es

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 45 posts
  • Location:Belfast
  • Devices:Advent Vega, ZTE Blade
  • Twitter:@na

Hey,

I think iv just managed to update to this new MOD and all does seem alot smoother, however

I have noticed that my EC version is 0.0.0 as opposed to 1.7.2 which is visable on Pauls screan shot...is this a problem and have i done something wrong???

any info would be much appreciated ;)


my ec is 1.0.0

not sure if anything what this signifies

  • 0

#111
topitu

topitu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:Mobii Tegra

Unfortunately I have to put that in my topics to manage expectations! I don't want people signing up to Ad-Free / Plus on the assumption they will receive future updates, that's not what it's for and it's caused some friction previously.

re: honeycomb, we'll see when the time comes! ;)

P


I bought an ad-free acount and i can't get this update!!!

Edited by topitu, 04 February 2011 - 08:40 PM.

  • 0

#112
Sir Gash

Sir Gash

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 204 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
  • Devices:HTC Desire / Advent Vega

+1

I also can't install to my sd for same reason


Happens to me too, however, I had this issue on 1.06.5 with the old kernel so it may not be related to r7. Strangely, I can sometimes move a 2MB app without problem but then a 100KB app will not move to SD. Also, sometimes retrying several times I am able to do it.

Maybe there is something wrong with the cache partition on the Vega? Not sure what else it could be, I usually have between 35MB-50MB free internal storage space.

  • 0
ANDROID DEVICES:

HTC Desire
ROOTED/S-OFF
ROM: Oxygen v2.0.3
RADIO: 32.48.00.32U_5.11.05.14

Advent Vega
ROM: VegaComb (Beta 1a) Honeycomb 3.0 :D

#113
jonnic

jonnic

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:ADVENT VEGA
Firstly "Thanks for the Update" !!

Well I managed the above, however it took a few Youtube vids to assist. On that note, I am very much a newbie after purchasing the Vega for my lad.

Would appreciate, maybe just a quick reply if possible from anyone on the following :

I have flash updated, as I am able to play Iplayer online, however would appreciate the ability to play Divx online?
I have just downloaded a new Wallpaper....How do I change it?.
and finally I have a Usb 16gb drive, how do I access it?..

Possibly all simple answers to possibly very basic questions..

Learning more and more as I go along!!

Big THANKS!! in advance..

  • 0

#114
marky444

marky444

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dorset
  • Interests:Lots of Running and keep fit.
  • Devices:Advent Vega, Galaxy portal.
  • Twitter:@marky444
I dont know how you do what you do but you do it very well. Have been very happy with r6 with pp and small bar, but wow. Many thanks for this. ;)

  • 0

#115
Dunetails

Dunetails

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Devices:HTC Desire
Ok, I've tried installing this ROM maybe 8 times now, and it keeps failing. The install fails due to lack of space and then I get a boot loop.

I can recover it by flashing the 1.08 official ROM and I've tried baking r7 with as few elements as possible in the hopes the ROM will fit.

My Vega is brand new with 1.08 installed (arrived today!)

This is the output in my terminal if anyone has any ideas:
remount succeeded
1279 KB/s (768320 bytes in 0.586s)
- exec '/system/bin/sh' failed: Permission denied (13) -
- exec '/system/bin/sh' failed: Permission denied (13) -
- exec '/system/bin/sh' failed: Permission denied (13) -
- exec '/system/bin/sh' failed: Permission denied (13) -
Waiting for device...
- exec '/system/bin/sh' failed: Permission denied (13) -
- exec '/system/bin/sh' failed: Permission denied (13) -
Copying new files...
push: files/system/media/audio/ringtones/Bollywood.ogg -> /system/media/audio/ringtones/Bollywood.ogg
.
.
.
.
.
push: files/system/lib/libnvmm_vp6_video.so -> /system/lib/libnvmm_vp6_video.so
push: files/system/lib/libsonivox.so -> /system/lib/libsonivox.so
failed to copy 'files/system/lib/libsonivox.so' to '/system/lib/libsonivox.so': No space left on device
Creating Symlinks...
- exec '/system/bin/sh' failed: Permission denied (13) -
.
.
.
.
- exec '/system/bin/sh' failed: Permission denied (13) -
Setting permissions...
- exec '/system/bin/sh' failed: Permission denied (13) -
.
.
.
.
- exec '/system/bin/sh' failed: Permission denied (13) -
Flashing boot image...
- exec '/system/bin/sh' failed: Permission denied (13) -
Done, rebooting...

Edited by Dunetails, 04 February 2011 - 10:35 PM.

  • 0

#116
JingleManSweep

JingleManSweep

    Diehard

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPip
  • 348 posts
Just a quick thanks to Paul for all his hard work on the r7 release. Just installed it on my Vega and it is total bliss.

Thanks mate, you will continue to get my continued financial support (MoDaCo subscriptions) for years to come.

Have a beer, cider, whiskey (or whatever your tipple is) on me!

Louis

  • 0

#117
gdwhitehouse

gdwhitehouse

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 78 posts
Dunetails - Have you tried putting on 1.06.5 and running the install from there?

G

Edited by gdwhitehouse, 04 February 2011 - 10:03 PM.

  • 0

#118
bakedecake

bakedecake

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Interests:custom roms
  • Devices:HTC Desire, Advent Vega
  • Twitter:@jonos76
That must be a guiness world record for the longest post ever!

  • 0

#119
Ste_B

Ste_B

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • Gender:Male
  • Location:N.I
  • Interests:NUFC, Andriod, Beer & Cuban cigars
  • Devices:Vega,Bravo,NexusS,OneX
  • Twitter:@Ste_Boyd
Having problems here.

Says Android ADB interface

This device cannot start (code10)

plus i cant get the vega into debugging mode. I tried to update the driver from the kitchen but now my head hurts. Must add that i went to software tool on device and erased all settings, so basically back to stock again.

Might have some beers now and get back to it tomorrow ;) ;)

Edit: When i try to update the driver says 'make sure it is designed to work with windows 32-bit system. If that helps

Edited by Ste_B, 04 February 2011 - 10:35 PM.

  • 0
Posted Image

#120
Tony Williams

Tony Williams

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 91 posts
  • Devices:Advent Vega, Iphone 3GS
Just installed r7 and all seems to be working well. Thanks Paul.

  • 0
Dropbox Referal Link
Share files between your PC/Tablet/phone/ipod
2GB free when you sign up but Click on my link
to get an extra free 250mb ;) for the both of us




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users