Jump to content


Photo

Odin - Download mode not working - help

- - - - -

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
dlui1

dlui1

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:HTC TyTN II (Kaiser)
Hopefully, someone here can help me with this.

I'm trying to flash a ROM using Odin. Everything was working fine up until yesterday.

Odin can detect the Tab in Normal Boot, and Recovery. But when in Download mode, nothing.
It seems the USB ports aren't even recognising something is plugged in when the Tab is in Download mode. I've tried using multiple ports/PCs, and still not working.

Hours before Odin stopped working, I was flashing MoDaCo's kernel/ROM, and back to original FW + Roto JMI Full ROM.

Can you think of anything I can try to get the Tab working with Odin again?
Is it a problem with the USB cable/ports, the PC, or a bad ROM flash? Thanks.

  • 0

#2
steviesteve

steviesteve

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 72 posts
  • Gender:Male
I had a similar problem but it was resolved by rebooting the computer and using a different USB port. It didnt work until reboot.

  • 0

#3
ras0389

ras0389

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Samsung Galaxy p1000
  • Twitter:@ras0389

Hopefully, someone here can help me with this.

I'm trying to flash a ROM using Odin. Everything was working fine up until yesterday.

Odin can detect the Tab in Normal Boot, and Recovery. But when in Download mode, nothing.
It seems the USB ports aren't even recognising something is plugged in when the Tab is in Download mode. I've tried using multiple ports/PCs, and still not working.

Hours before Odin stopped working, I was flashing MoDaCo's kernel/ROM, and back to original FW + Roto JMI Full ROM.

Can you think of anything I can try to get the Tab working with Odin again?
Is it a problem with the USB cable/ports, the PC, or a bad ROM flash? Thanks.


I had the same problem, what i did was change to another USB port and then the Galaxy tab was recognized by ODIN ..
Try as well on another computer (remember to install the drivers 1st)

  • 0

#4
dlui1

dlui1

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:HTC TyTN II (Kaiser)
I already tried changing USB ports and rebooting the computer. It didn't work.

I even tried using multiple computers, and it still didn't work.

So I've just sent it back for warranty instead.

  • 0

#5
stevenz

stevenz

    Diehard

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPip
  • 473 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wellington, New Zealand
  • Interests:Motorcycling
    Tinkering
  • Devices:OG Tab, Note, Touchpad, N7
  • Twitter:@KnightNZ
Odin is pretty flaky. I had to install just the USB drivers separately to get it to work from here:

http://downloadcente..._v1.3.350.0.exe

Then reboot the device _and_ the computer.

  • 0
Motorcycling watchmaker.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users