Jump to content


Photo

29 Jun: 4.0.0.5 - ClockworkMod Recovery for the LG Optimus 2X

* * * * * 2 votes

  • Please log in to reply
311 replies to this topic

#101
djmcnz

djmcnz

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 386 posts
  • Gender:Male
  • Location:Amsterdam
  • Devices:Galaxy Nexus, TF201

I still have problems when i boot to recovery i need to reinsert the SDcard is this normal?

Using recover r1.

Regards
Medman

Thx for this great tool


I have this problem too. But only with Paul's app, when I use the key combo it's fine. Which method are you using to get to recovery?

  • 0

#102
dw33n

dw33n

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:LG Optimus 2x

I can't get clockworkMod recovery to install on my 2x. I had to use my girlfriends xp laptop to root my phone as i can't get the drivers to properly install on my windows 7 64 bit pc, but i eventually got it rooted. When i try to run the batch file from the same laptop, with debugging mode enabled, all that happens is a CMD window briefly pops up and then vanishes in seconds.

If i try to install it from my windows 7 pc i get a cmd window saying
Obviously i'd like to get the adb drivers working on my w7 pc but if not getting cwm on my 2x via my sisters pc would be nice :D


I'm getting the same as Arival, CMD window pops up and then hangs saying "adb-windows wait-for-device" I've tried several different computers all with the same result. Running Win7 64-bit on all machines.

  • 0

#103
roni-in

roni-in

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

adb reboot recovery doesn't work on the 2X.

What did it say when flashing after the psneuter error?

P


it resumed with:

adb-windows wait-for-device

adb-widnows push clockworkmod.img /data/local/ (works)

shell dd if=/data/local/clockworkmod.img of=/dev/block/mmcblk0p7

9084+0 records in
9084+0 records out
4651008 bytes transferred


What to do?

  • 0

#104
wapz

wapz

    Enthusiast

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPip
  • 168 posts
  • Devices:LG Optimus 2x 2.2.2
Why is it that the O2x has so much trouble recognizing the SDCard in CWM and in the OS after booting? If i soft-reboot with the app into CWM it never recognizes my SDCard first time. The same problem appears often after I boot android that it doesn't see my SDCard, after taking it out and putting it back it sees it and starts scanning.

I've seen some other people with a similar issue, so what can we do about it?

  • 0

#105
kruppin

kruppin

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Devices:Optimus 2x

Why is it that the O2x has so much trouble recognizing the SDCard in CWM and in the OS after booting? If i soft-reboot with the app into CWM it never recognizes my SDCard first time. The same problem appears often after I boot android that it doesn't see my SDCard, after taking it out and putting it back it sees it and starts scanning.

I've seen some other people with a similar issue, so what can we do about it?


I'm having the exact same problem, but it just started with Fr6 or 7 I think. Gone to recovery alot of times, worked everytime till I got Fr6, then it got badword. :D

  • 0

#106
roni-in

roni-in

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

it resumed with:

adb-windows wait-for-device

adb-widnows push clockworkmod.img /data/local/ (works)

shell dd if=/data/local/clockworkmod.img of=/dev/block/mmcblk0p7

9084+0 records in
9084+0 records out
4651008 bytes transferred
What to do?


Any ideas? I tried anything to get into recovery mode...not working for me :-(
do you need any additional information to help me?

THX

  • 0

#107
IBTECH

IBTECH

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 108 posts
  • Devices:Omnia II
I having problem restoring to my stock nandroid backup.
The restore finishes fine (no errors) but the device gets stuck on the LG logo. i assume the issue is with stock only supporting ETX3 while Paul's MCR converts the system to EXT4.
I am running the latest recovery so i assume it would support both.

Here is what i did in details, maybe someone can help:

- Installed the latest recovery image from this thread.
- Did a nandroid backup of my stock firmware.
- wiped and flashed fr7 MCR. the device booted just fine.
- Did a a nandroid backup of fr7
- wiped and tried to restore back to stock. getting stuck at the LG logo.

Any idea?

  • 0

#108
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,455 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@@paulobrien
Use the EXT3 revert package posted in this forum.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#109
IBTECH

IBTECH

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 108 posts
  • Devices:Omnia II

Use the EXT3 revert package posted in this forum.

P


Thanks! found it and will try!
Maybe you can post this in the OP for future reference for other people?

  • 0

#110
Riemen

Riemen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
  • Devices:LG Optimus 2x
  • Twitter:@-

Any ideas? I tried anything to get into recovery mode...not working for me :-(
do you need any additional information to help me?

THX


Same for me. What am I doing wrong?
O2X is rooted and USB-debugging is on.

D:\Tobias\Desktop\3.0.1.4-r1-2x-clockworkmod-modaco>adb-windows push psneuter /d
ata/local/psneuter
cannot stat 'psneuter': No such file or directory

D:\Tobias\Desktop\3.0.1.4-r1-2x-clockworkmod-modaco>adb-windows shell chmod 4755
/data/local/psneuter
Unable to chmod /data/local/psneuter: No such file or directory

D:\Tobias\Desktop\3.0.1.4-r1-2x-clockworkmod-modaco>adb-windows shell /data/loca
l/psneuter
/data/local/psneuter: not found

D:\Tobias\Desktop\3.0.1.4-r1-2x-clockworkmod-modaco>adb-windows wait-for-device


D:\Tobias\Desktop\3.0.1.4-r1-2x-clockworkmod-modaco>adb-windows push clockworkmo
d.img /data/local/
1931 KB/s (4651008 bytes in 2.351s)

D:\Tobias\Desktop\3.0.1.4-r1-2x-clockworkmod-modaco>adb-windows shell dd if=/dat
a/local/clockworkmod.img of=/dev/block/mmcblk0p7
9084+0 records in
9084+0 records out
4651008 bytes transferred in 2.831 secs (1642885 bytes/sec)


When I reboot my device with holding volume down and power, I see a android bot with a bag and after that it is resetted to factory defaults...
Anyone can help me?

Edited by Riemen, 06 April 2011 - 07:19 PM.

  • 0

#111
djmcnz

djmcnz

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 386 posts
  • Gender:Male
  • Location:Amsterdam
  • Devices:Galaxy Nexus, TF201

Same for me. What am I doing wrong?
O2X is rooted and USB-debugging is on.
When I reboot my device with holding volume down and power, I see a android bot with a bag and after that it is resetted to factory defaults...
Anyone can help me?


Hold pwr and vol_dwn UNTIL recovery.

Search.

  • 0

#112
Riemen

Riemen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
  • Devices:LG Optimus 2x
  • Twitter:@-

Hold pwr and vol_dwn UNTIL recovery.

Search.


If I hold them longer, the device constantly reboots, alternately showing the bot and the LG Logo.

I also tried the 'LG 2X Recovery Boot' Application from the market. It says rebooting to recovery mode, but nothing happens, so i think the flashing procedure went wrong.

I already tried to search for this, but didn't get any useful answer. If there is one already, could you please point me the right direction?

EDIT: There seems to be something strange with this psneuter file. I could see it in my archiver-program, but it didn't unzip it athough I checked unzip all files.
After that I unzipped only this file and it seemed to work. After adding it to the right folder, I get the following message:

C:\modaco>adb-windows push psneuter /data/local/psneuter
* daemon not running. starting it now *
* daemon started successfully *
1718 KB/s (557962 bytes in 0.317s)

C:\modaco>adb-windows shell chmod 4755 /data/local/psneuter

C:\modaco>adb-windows shell /data/local/psneuter
mmap() failed. Operation not permitted

C:\modaco>adb-windows wait-for-device

C:\modaco>adb-windows push clockworkmod.img /data/local/
1955 KB/s (4651008 bytes in 2.323s)

C:\modaco>adb-windows shell dd if=/data/local/clockworkmod.img of=/dev/block/mmc
blk0p7
9084+0 records in
9084+0 records out
4651008 bytes transferred in 3.386 secs (1373599 bytes/sec)

Still booting to recovery mode doesn't work...

Edited by Riemen, 06 April 2011 - 07:53 PM.

  • 0

#113
djmcnz

djmcnz

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 386 posts
  • Gender:Male
  • Location:Amsterdam
  • Devices:Galaxy Nexus, TF201

If I hold them longer, the device constantly reboots, alternately showing the bot and the LG Logo.

I also tried the 'LG 2X Recovery Boot' Application from the market. It says rebooting to recovery mode, but nothing happens, so i think the flashing procedure went wrong.

I already tried to search for this, but didn't get any useful answer. If there is one already, could you please point me the right direction?


Okay.

Nvflash back to stock
Install Paul's recovery (will root for you)
Load custom rom
Advise us

  • 0

#114
Riemen

Riemen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
  • Devices:LG Optimus 2x
  • Twitter:@-

Okay.

Nvflash back to stock
Install Paul's recovery (will root for you)
Load custom rom
Advise us


No need to. Tried again and now it worked. Thanks anyway.

  • 0

#115
Arival

Arival

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • Devices:HTC Hero, HTC TyTN II, N73

What does Device manager say?
Is the Usb drivers installed properly(No Yellow/red Exclamation marks)?


On my w7 pc theres a yellow exclamation mark next to the adb drivers, on my gf's laptop it says everything is fine.

  • 0

#116
Arival

Arival

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • Devices:HTC Hero, HTC TyTN II, N73

I'm getting the same as Arival, CMD window pops up and then hangs saying "adb-windows wait-for-device" I've tried several different computers all with the same result. Running Win7 64-bit on all machines.


Do the adb drivers work for anyone on w7 64bit?

Is my problem on the xp machine because I used superoneclick to root before running this tool? I figured I'd need to be rooted before I did anything else :-s

  • 0

#117
o2mike

o2mike

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ASUS Padfone 2
Hi Paul, thanks for your great work. I really would like to install this and try your custom ROMs but there is one question I have.

Launching Recovery

To boot ClockworkMod Recovery, either:[list]
[*]Turn the device on while holding the volume down and power buttons until recovery loads
[*]Download the OPTIONAL 99p 'LG 2X Recovery Boot' application from the Android Market (NOTE: This app is completely optional - if you do use it, thanks for your support - there is a discussion topic for the app here)

Can this possibly bring the effect discussed in the following link?
http://forum.xda-dev...d.php?t=1013157

  • 0

#118
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,455 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@@paulobrien
No...

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#119
scuj1

scuj1

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • Gender:Male
  • Location:Edinburgh
  • Devices:LG2X (CM7 Nightlies)
  • Twitter:@scuj1
Any reason why when running in Terminal

/Volumes/NO\ NAME/3.0.1.4-r1-2x-clockworkmod-modaco/chmod +x install-clockworkmod-mac.sh

I get

-bash: /Volumes/NO NAME/3.0.1.4-r1-2x-clockworkmod-modaco/chmod: No such file or directory

When it's there! B)

Edit: Managed to 'cd' the directory, then re-done, then get this

[codebox]MacBook:3.0.1.4-r1-2x-clockworkmod-modaco John$ ./install-clockworkmod-mac.sh
1120 KB/s (557962 bytes in 0.486s)
property service neutered.
killing adbd. (should restart in a second or two)
Johns-MacBook:3.0.1.4-r1-2x-clockworkmod-modaco John$[/codebox]

When I turn off, then on, holding vol down and power, just boots into the LG logo then the box with arrow and just repeats until I let go. I then end up with my 2X in factory settings.

Edit 2: Having just lost 2 hours of my life, maybe an idea to say this needs to be run from the internal SD and not external! Arrrrrrgh :D

Edited by scuj1, 07 April 2011 - 05:34 PM.

  • 0

#120
yong hong

yong hong

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Optimus 2X
Hi,

i am having some issues with CWM recovery for my LG optimus 2x.

Phone details:
Baseband
1035.21_20110315
Kernel:
2.6.32.9-dirty
Build:
FRG83G
Version:
V10a

I have downloaded FR8 with FR9 preview options both signed and unsigned.

Booted into recovery.

But I get this error message:

E: can't open /sdcard/070411-1918-Fr8-update-modacocustomrom-2x-kitchen-unsigned-MD5-939d95489dd1b69681533788f80a28ee.zip (bad)
installation aborted

tried on another SD card. Same problem.

Reinstalled CWM recovery. Also same issue. Wiped data and did a factory reset as well. Does not work.

interestingly, I am able to backup/restore.

Help pls!!! Really want to try the custom rom.

EDIT: Managed to flash to fr9. It seems strange. But it finally worked after I downloaded the baked Rom directly on my phone instead of my desktop . Thanks Paul!


Yong Hong

Edited by yong hong, 08 April 2011 - 04:06 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users