Jump to content


Photo

11 Nov: SmartFlash stock baseband release: 1035.21_20110725 (V20l version)

* * * * * 4 votes

  • Please log in to reply
394 replies to this topic

#1
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,228 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
I'm please to make the latest (*at time of writing) LG 2X baseband release available for your use in SmartFlash format. You can check your current baseband in your device's 'About' page.

Please note that you use this at your own risk!

Installing this file WILL fully wipe your device, including the Internal SD. Back up!

SmartFlash for P990 is for use on Windows PCs.

To use P990 flash to flash this baseband:

  • Download the utility file below
  • Download the driver file below
  • Download the baseband file below
  • Run the SmartFlashTool_P990.exe application on your PC
  • Turn device off, remove battery, plug device in while holding volume down - you should see a software update message on screen and the COM port should be filled automatically in the flash application below after installing the drivers if required.
  • Select the 'ROM Copy D/L' tab
  • Ensure 'Normal Mode' is selected
  • Ensure 'Erase CAL' is NOT selected
  • Click the browse button next to 'CP Bin:' and select the baseband (FLS) file
  • Click 'Start' and wait for the flash to complete
The all important files...

  • SmartFlash P990 - DOWNLOAD (Mediafire Pro) - MD5: fe350443518c98f7e089fac48fa36be3
  • SmartFlash drivers - DOWNLOAD (Mediafire Pro) - MD5: 70ebd70389c0e3011d4d6b4434f8458a
  • Baseband 1035.21_20110725 (V20l version) - DOWNLOAD (ROMraid) - MD5: 7ffea57f5ebc1072c21abb79bb58870e
  • Baseband 1035.21_20110725 - DOWNLOAD (Mediafire Pro) - MD5: 703fa0602ef94f64663664fdc738de7d
  • Baseband 1035.21_20110622 - DOWNLOAD (Mediafire Pro) - MD5: ea119deac15915129a228a350d361e80
  • Baseband 1035.21_20110622 (for Gingerbread only) - DOWNLOAD (Mediafire Pro) - MD5: 5583d05810ffa326b9956bfec479c5d3
  • Baseband 1035.21_20110614 - DOWNLOAD (Mediafire Pro) - MD5: 8a5e3fc28333774c9ee8f7af6737f684
  • Baseband 1035.21_20110606 - DOWNLOAD (Mediafire Pro) - MD5: bbffa6a6e36af5750cda0d3ef90b3af0
  • Baseband 1035.21_20110502 (from LG U660 10S update) - DOWNLOAD (Mediafire Pro) - MD5: d7975ee80189c5933ce99e17fc8cc240
  • Baseband 1035.21_20110405 - DOWNLOAD (Mediafire Pro) - MD5: 599fb242c0224894b1ad2eb004586527 (thanks for the file you-know-who!)
  • Baseband 1035.21_20110315 - DOWNLOAD (Mediafire Pro) - MD5: 9b6f600cfa9f528595e5106305770448
Enjoy! :D

P

  • 4

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#2
michaelduijkers

michaelduijkers

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Devices:HTC Desire
the baseband link appears to be broken.

  • 0

#3
ssarl

ssarl

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 38 posts
:D

Not Found

The requested URL /files/paul/2x/2LGP990AT-00-V10b-NEU-XXX-MAR-15-2011+0_CP.fls was not found on this server.

Edited by ssarl, 25 March 2011 - 03:38 PM.

  • 0

#4
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,228 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Link typo fixed. :D

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#5
NisseGurra

NisseGurra

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Devices:Qtek 8300
Same here, this install makes a FULL WIPE of all items, including internal SD.

  • 0

#6
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,228 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Added that to the first post, thx.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#7
sibbor

sibbor

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Gender:Not Telling
  • Devices:HTC One X, LG Optimus 2x
  • Twitter:@sibbor
Almost three minutes and now my 2X is turned off:
"2:57.6 Sec: "Download complete!""

I think I'm safe. Puh! ;-)

  • 0
HTC One X, LG Optimus 2X

#8
NisseGurra

NisseGurra

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Devices:Qtek 8300
Any chance to have the older versions ?, this new is a real battery killer and has way worse wifi performance

  • 0

#9
vicsterscon

vicsterscon

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:HTC Bravo
Paul .. you are incredible!


All succesfull, trailing the new Baseband now

  • 0

#10
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,228 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien

Any chance to have the older versions ?, this new is a real battery killer and has way worse wifi performance

Not in my experience?

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#11
gensplejs

gensplejs

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 103 posts

Not in my experience?

P

I get about 10 megabit pr sec on wifi with the old baseband. I get excatly the same on the new baseband.

Not had it long enugh to comment on battery.

Edited by gensplejs, 25 March 2011 - 07:55 PM.

  • 0

#12
wapz

wapz

    Enthusiast

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPip
  • 168 posts
  • Devices:LG Optimus 2x 2.2.2
00:00.0 Sec  :Download Start...
00:02.1 Sec  :RomBinary Download start
00:02.2 Sec  :PSI RAM writing start
00:02.2 Sec  :Trying to communicate with IFX modem
00:07.4 Sec  :Confirm IFX communication
00:07.4 Sec  :PSI RAM writing end
00:07.4 Sec  :Start PSI RAM 
00:07.4 Sec  :EBL writing start
00:26.9 Sec  :Start EBL
00:26.9 Sec  :Set capabilities to be used
00:27.1 Sec  :Baudrate Change: 115200bps ===> 3000000bps
00:27.2 Sec  :Set flash ID complete
00:27.7 Sec  :Set Infineon CFI Information 1
00:27.8 Sec  :Set Infineon CFI Information 2
00:27.8 Sec  :PSI Download start
00:28.1 Sec  :Set FLASH address
00:29.4 Sec  :PSI Download success
00:29.4 Sec  :SLB Download start
00:29.8 Sec  :Set FLASH address
00:34.2 Sec  :SLB Download success
00:34.2 Sec  :Aeneas Download start
00:35.0 Sec  :Erase was executed rightly!
00:35.4 Sec  :Set FLASH address
00:41.6 Sec  :Aeneas Download success
00:41.6 Sec  :Code Download start
00:42.2 Sec  :Erase was executed rightly!
00:42.5 Sec  :Set FLASH address
02:55.6 Sec  :Code Download success
02:55.6 Sec  :RomBinary Download success
02:57.6 Sec  :Download complete

Let's see if I can restore my backup now with clockworkmod and check if call quality improved any (since it's the biggest problem with my 2x right now, call quality is horrible).

  • 0

#13
thla

thla

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 125 posts
Is the hash right?

Mine is:
MD5: 9B6F600CFA9F528595E5106305770448
SHA-1: 5BA8600D7F181EE71193607C353B07135DE41DF7

  • 0

#14
djmcnz

djmcnz

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 386 posts
  • Gender:Male
  • Location:Amsterdam
  • Devices:Galaxy Nexus, TF201

Is the hash right?

Mine is:
MD5: 9B6F600CFA9F528595E5106305770448
SHA-1: 5BA8600D7F181EE71193607C353B07135DE41DF7


Mine is also: 9B6F600CFA9F528595E5106305770448

And it failed halfway though and has broken my radio. I now have baseband ver: "unknown" and no radio function at all.

But now it's finally worked - on the 5th attempt! 4 x timeouts part way though the process and one auto reboot boot-bounce (no battery). I could load Android after the failed attempts but had no radio and the battery was 999% (nice).

Edited by djmcnz, 26 March 2011 - 08:34 AM.

  • 0

#15
Le_PoUnT

Le_PoUnT

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 24 posts
  • Location:Lille
  • Devices:LG Optimus 2x
  • Twitter:@Le_PoUnT
Apparently you have reversed a md5 code:

Posted Image

Smarflash drivers md5 <> Baseband md5

But in this case, what is the md5 code of Baseband?

  • 0

#16
kruppin

kruppin

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Devices:Optimus 2x
Is it going to be possible to make a "CWM image" to flash the radio in the future instead? Like on HTC? It would be alot easier, and also it would be nice not to lose everything. (Yeah, I know I can do a backup, but still)

  • 0

#17
Le_PoUnT

Le_PoUnT

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 24 posts
  • Location:Lille
  • Devices:LG Optimus 2x
  • Twitter:@Le_PoUnT
Baseband is recognized correctly, but here in France (SFR), UMTS is not functional. I tried with another operator (Bouygues), but the UMTS does not work either.

In fact after a little research, UMTS is not active in the baseband, it is replaced by WCDMA.

Another problem found my battery was at 72% after the update, it was 97%! Such a gap is too big for it to be possible.

Edit: After a restore via CWM, it works with the baseband.
I don't understand why there was this error.

Edited by Le_PoUnT, 27 March 2011 - 05:25 PM.

  • 0

#18
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,228 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
WCDMA=UMTS.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#19
thla

thla

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 125 posts
I got some odd error after flashing mine, unfortunately it was one of those quick popups in the bottom, something about modem not being initialized.

Everything seems to be working though.

  • 0

#20
crazy_elmo

crazy_elmo

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 19 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
  • Devices:LG P990
  • Twitter:@elmo21061977
For anyone experiencing problems on Windows 7 64bit, i had the problem that smartflash crashed halfway through, witch left my phone unable to call etc.
I installed Windows XP Mode (Virtual PC) and tried everything again, thankfully this worked. :D

  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users