Jump to content


Photo

The android for B7610 collection thread

- - - - -

  • Please log in to reply
144 replies to this topic

#21
ErnstJanF

ErnstJanF

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 572 posts
  • Location:The Netherlands
  • Devices:Omnia QWERTY, Galaxy S II

I've tried in but I still get the same error.
Here are some screenshots of my Ubuntu shizzle.





Make them logical partitions (extended) so that you get partition 5 and 6 :mellow:

  • 0

#22
Da Phoenix

Da Phoenix

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
I still got the same error

Attached File  1.1.jpg   180KB   45 downloads

Attached File  2.JPG   156.27KB   31 downloads

Attached File  3.3.jpg   443.65KB   46 downloads

Edited by Da Phoenix, 27 April 2011 - 11:00 AM.

  • 0

#23
Jamievanm

Jamievanm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lelystad(NL)
  • Devices:B7610
Thanks already! Please post all working features as in the Omnia II thread. :mellow:

Greetings.

  • 0

#24
Da Phoenix

Da Phoenix

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts

Thanks already! Please post all working features as in the Omnia II thread. :mellow:

Greetings.

Can you get it fixed.
Because I can't

  • 0

#25
ErnstJanF

ErnstJanF

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 572 posts
  • Location:The Netherlands
  • Devices:Omnia QWERTY, Galaxy S II

Can you get it fixed.
Because I can't


Try the update again.. You need to do the update for B7610 automatically and NOT through ubuntu :mellow:

  • 0

#26
Da Phoenix

Da Phoenix

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts

Try the update again.. You need to do the update for B7610 automatically and NOT through ubuntu :mellow:

I did the update with my Phone.
using Haret.exe and o2b3update.tar.gz
I only copied it to my storage using ubuntu (I tried to just copy it but it doesn't work)

  • 0

#27
erikcas

erikcas

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,061 posts
  • Location:Castricum, Holland
  • Devices:Samsung B7610
  • Twitter:@castwitz

I did the update with my Phone.
using Haret.exe and o2b3update.tar.gz
I only copied it to my storage using ubuntu (I tried to just copy it but it doesn't work)

Try this:
plug phone to ubuntu. Copy o2b3update to mystorage. Start gparted as root and unmount the partitions (rightclick on partitions, and unmount, do this for both partitions)
Then unplug phone (or change USB settings on B7610 from mass storage to active sync)
Now start haret.

Reason: If you don't unmount properley, it might be that the files you transferred to the partitions can't be read. They just don't seem to be there.

Another thing you can try, in ubuntu, cd to directory where you have downloaded your 02b3update. Now execute: sudo tar zxvf -C o2b3update.tar.gz -C /media/disk

Again, first unmount the partitions before unplugging the phone (or change UB settings on phone)

@ Ernst, maybe you can update this on your guide. It allways is safer to unmount partitions before unplugging. Consequently adding this to every step where you unplug the phone, could prevent users from problems and questions asked.

grtz Erik

  • 0

=====================================

Samsung Cooper, Fit, Gio & Mini Development

CM9 && CM10.1

AndroidArmv6 // Jellaxy

My Github

=====================================


#28
Da Phoenix

Da Phoenix

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts

Try this:
plug phone to ubuntu. Copy o2b3update to mystorage. Start gparted as root and unmount the partitions (rightclick on partitions, and unmount, do this for both partitions)
Then unplug phone (or change USB settings on B7610 from mass storage to active sync)
Now start haret.

Reason: If you don't unmount properley, it might be that the files you transferred to the partitions can't be read. They just don't seem to be there.

Another thing you can try, in ubuntu, cd to directory where you have downloaded your 02b3update. Now execute: sudo tar zxvf -C o2b3update.tar.gz -C /media/disk

Again, first unmount the partitions before unplugging the phone (or change UB settings on phone)

@ Ernst, maybe you can update this on your guide. It allways is safer to unmount partitions before unplugging. Consequently adding this to every step where you unplug the phone, could prevent users from problems and questions asked.

grtz Erik

Thanks but still the same error.
Here is the complete code
[/code]

  • 0

#29
erikcas

erikcas

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,061 posts
  • Location:Castricum, Holland
  • Devices:Samsung B7610
  • Twitter:@castwitz

Thanks but still the same error.
Here is the complete code
[/code]

Miss the code.

Maybe try installing from step 1 from guide.
In every step in the guide where you have to unplug the phone after an action in ubuntu, unmount before unplugging.

I install according to this guide and unmount every time before unplugging. Works everytime.
In fact, just did so. Typing from browser in android now.

Grtz Erik

  • 0

=====================================

Samsung Cooper, Fit, Gio & Mini Development

CM9 && CM10.1

AndroidArmv6 // Jellaxy

My Github

=====================================


#30
Da Phoenix

Da Phoenix

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts

Miss the code.

Maybe try installing from step 1 from guide.
In every step in the guide where you have to unplug the phone after an action in ubuntu, unmount before unplugging.

I install according to this guide and unmount every time before unplugging. Works everytime.
In fact, just did so. Typing from browser in android now.

Grtz Erik

My code is a few posts earlier (previous page)

  • 0

#31
centodue

centodue

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Gender:Male
  • Location:Milan
  • Devices:Samsung OmniaPro/B7610

My code is a few posts earlier (previous page)



are you sure your partition is "disk" and not "disk_" ?
Creating partition in Ubuntu if you write "label = disk" the real label in the end of procedure is "disk_" (I don't know why)

In this case all the instructions to install in this partition must be:

sudo tar zxvf -C o2b3update.tar.gz -C /media/disk_

In every case ATTENTION for label used...in Ubuntu writing "D" is not the same of "d", so the label must be exactly as when partition is mounted.
you can check in the moment you connect the phone and partitions are mounted the "name" that appear in desktop

  • 0

#32
Da Phoenix

Da Phoenix

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts

are you sure your partition is "disk" and not "disk_" ?
Creating partition in Ubuntu if you write "label = disk" the real label in the end of procedure is "disk_" (I don't know why)

In this case all the instructions to install in this partition must be:

sudo tar zxvf -C o2b3update.tar.gz -C /media/disk_

In every case ATTENTION for label used...in Ubuntu writing "D" is not the same of "d", so the label must be exactly as when partition is mounted.
you can check in the moment you connect the phone and partitions are mounted the "name" that appear in desktop


I'm trying right now but it seems to be working.
If I look on my disk(disk_) I see actually files)

  • 0

#33
centodue

centodue

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Gender:Male
  • Location:Milan
  • Devices:Samsung OmniaPro/B7610

I'm trying right now but it seems to be working.
If I look on my disk(disk_) I see actually files)



I can confirm to you that my installation procedure was fast (may be because i made it already many times for previous Enclair version)

I used the italian tutorial indicated in Post#895

May be you can use it. It is in italian but in PDF documents are presents all the images and commands to digit in ubuntu.
I used directly ubuntu PC to install all and formatting with Gparted, all the other steps were the same.

  • 0

#34
Da Phoenix

Da Phoenix

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts

I can confirm to you that my installation procedure was fast (may be because i made it already many times for previous Enclair version)

I used the italian tutorial indicated in Post#895

May be you can use it. It is in italian but in PDF documents are presents all the images and commands to digit in ubuntu.
I used directly ubuntu PC to install all and formatting with Gparted, all the other steps were the same.

Well it worked.
I can use Android
Except the SD Card and the Camera feature


Edit:
My SD Card is working Now.
I formatted like this

At first the Camera worked too.
But after a reboot the camera gives this error
proces.com.android.camera

Attached Files


Edited by Da Phoenix, 29 April 2011 - 06:16 PM.

  • 0

#35
Jamievanm

Jamievanm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lelystad(NL)
  • Devices:B7610
Installed on SD.

Working fine.

Although, when changign the option to install not-market apps, you have to use the back button. And it seems to uncheck the box again. So I cant install any preloaded apk's.
Also I cannot find any home button?! At least not hardware.
Camera doesn't work.
But it all feels a bit more sturdy than 2.1. :mellow:

  • 0

#36
robertas2004

robertas2004

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vilnius
  • Devices:GT-B7610
Hi,
first of all, thanks for very nice tutorial, very usefull.
I install android mod (win) without any errors or problems, android is working perfectly fine. (gt-b7610)
But have a little question, how to remove android mod or revert to Win Mo 6.5, because I suppose now two OS are inside, so android is lagging sometimes, it makes me crazy :o :mellow: :D

  • 0

bananaPosted Imagerules


#37
ydnarp

ydnarp

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Devices:Samsung Omnia Pro B7610

Hi,
first of all, thanks for very nice tutorial, very usefull.
I install android mod (win) without any errors or problems, android is working perfectly fine. (gt-b7610)
But have a little question, how to remove android mod or revert to Win Mo 6.5, because I suppose now two OS are inside, so android is lagging sometimes, it makes me crazy :o :mellow: :D



you can press and hold the end/power button when you're in android then select reboot..or if your android hangs, you can press the reset button, (the small button on top of the sleep/wake button...


btw, i'm still having prob with android increasing temp...is there a work around for this?

  • 0

#38
Jamievanm

Jamievanm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lelystad(NL)
  • Devices:B7610

you can press and hold the end/power button when you're in android then select reboot..or if your android hangs, you can press the reset button, (the small button on top of the sleep/wake button...
btw, i'm still having prob with android increasing temp...is there a work around for this?


Must say the phone feels very warm sometimes. And mine freezes sometimes.

  • 0

#39
imanehicham

imanehicham

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:omnia pro b 7160
i install it for the first time and the adroid works perfect on my B7610 ! and i had remove it but when i try to install it for the second time on My SD i keep Having Errors i Do know Waht to Do !! to have it again on my B7610 .... and the markt didn't work also and sorry for my Bad English

  • 0

#40
ydnarp

ydnarp

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Devices:Samsung Omnia Pro B7610

i install it for the first time and the adroid works perfect on my B7610 ! and i had remove it but when i try to install it for the second time on My SD i keep Having Errors i Do know Waht to Do !! to have it again on my B7610 .... and the markt didn't work also and sorry for my Bad English



have you tried formatting your sd card? it happened to me when i tried to reinstall froyo..i think ErnstJanF has created a thread on this one..

anyways, let me try...

first you need to backup your sd card, then download minitool partition wizard, plug your phone, open mtpw then select the drive of your sd card, right click, select merge, then scroll all the way at the end of the partition (this way, the previously created partition of your first froyo installallation will be merge to your current windows partition), then apply...next thing you need to do is to format it using from your winmo...then run haret from o2beta folder...

hth... :mellow:

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users