Jump to content


Photo

LG P970 Optimus Black Clockworkmod

- - - - -

  • Please log in to reply
84 replies to this topic

#1
Xantaro

Xantaro

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:LG P970 Optimus Black
Hi!

Yesterday i got my LG P970. I tried building clockworkmod Recovery. After some trouble because of the Strange Partitionlayout, it seemed to work at last. After flashing the image and Rebooting to Recovery via "adb reboot recovery" Clockworkmod showed up. But when hitting Power to select an Option from the clockwork Menu it just shows the Clockworksmod Logo. Tapping Power again shows the Menu again. So i took out the Battery some Time and startet the Phone again. It still boots every time in the clockworkmod Menu.

Has anyone some Idea why this happend? I editet the Entrys in the recovery.fstab file to match the Partitions on the P970 and followed >>this<< Guide.

  • 0

#2
rashad1

rashad1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Location:New York
  • Devices:LG Optimus Black P970
I just got my LG Optimus Black today too, I rooted it using gingerbreak, now I'm waiting for a custom recovery to I can customize my phone and have something to fall back on incase something goes wrong.

  • 0

#3
Xantaro

Xantaro

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:LG P970 Optimus Black
Yeah I should wait too for someone who has more Expirience to build clockworkmod. Now my Phone only Boots in a non functional custom Recovery and the LG Mobile Updater doesn´t work to restore the Phone.

  • 0

#4
rashad1

rashad1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Location:New York
  • Devices:LG Optimus Black P970

Yeah I should wait too for someone who has more Expirience to build clockworkmod. Now my Phone only Boots in a non functional custom Recovery and the LG Mobile Updater doesn´t work to restore the Phone.


So you can't use the phone at all right now?

  • 0

#5
Xantaro

Xantaro

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:LG P970 Optimus Black
Yes at the moment i can´t use the Phone.

  • 0

#6
digitalfrost

digitalfrost

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
Bricked mine as well. It's stuck in the bootloop with the keys flashing. I would appreciate any help.

  • 0

#7
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,340 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Just got one!

Will open a Black area shortly.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#8
maxisma

maxisma

    I'm pretty awesome

  • Members
  • PipPipPip
  • 177 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dorsten, Germany
  • Interests:Squash
    E-Guitar
    E-Bass
  • Devices:Acer Liquid MT & LG Optimus 2x
  • Twitter:@maxisma
I guess you flashed your boot partition with the recovery image. Try getting into NVFlash / SmartFlash mode somehow to fix it.

  • 0
Follow me on Twitter: www.twitter.com/maxisma

Posted Image

Donate to MoDaCos Cancer Research fund


#9
Xantaro

Xantaro

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:LG P970 Optimus Black

I guess you flashed your boot partition with the recovery image. Try getting into NVFlash / SmartFlash mode somehow to fix it.

Flashed it to /dev/block/mmcblk0p4, that should be the Recovery. The ramdisk contained the Images showed when restarting the Phone with adb restart recovery.
I think my mistake was that i forgot to change the Partition Sizes in BoardConfig.mk. But at least I learned that it is not a good Idea to do such stuff half asleep in the middle of the Night. :unsure:

Edited by Xantaro, 14 May 2011 - 02:06 PM.

  • 0

#10
Batkoto

Batkoto

    Who's the Man

  • MoDaCo Gold
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney
  • Devices:LG Optimus 4x HD, Optimus L7

I guess you flashed your boot partition with the recovery image. Try getting into NVFlash / SmartFlash mode somehow to fix it.

NVFlash wont work here, it is for NVidia devices. Optimus Black is TI (Texas Instruments) and to flash new bootloader you will need OMAP Flash and then you will need to flash the binary using SmartFlash which again is different from Optimus 2x

Im sure Paul will release some info very soon :unsure:

  • 0

#11
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,340 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
I'll be uploading a fix for this (and opening a Black area) tomorrow. :unsure:

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#12
Phoenyx77

Phoenyx77

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Devices:HTC Desire
  • Twitter:@PhoenyxRLP
Super, this is a wicked message. I've been waiting eagerly for ClockworkMod.

  • 0

#13
ch_uy

ch_uy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:HTC Wildfire, LG Optimus Black

Super, this is a wicked message. I've been waiting eagerly for ClockworkMod.

Yeah :unsure: thanks from me in advance!

  • 0

#14
rashad1

rashad1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Location:New York
  • Devices:LG Optimus Black P970
Can't wait to flash CWM on to this phone, bring the stock Roms please :-)

Thanks Paul

  • 0

#15
masei

masei

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Samsung Galaxy
  • Twitter:@marsei
Me too, Glad to hear that recovery and so the ROM's is not far away. Nice phone but wrong kernel ;-)

  • 0

#16
rashad1

rashad1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Location:New York
  • Devices:LG Optimus Black P970
Any progress? :unsure:

  • 0

#17
aerosoul

aerosoul

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
me too please

thanks paul

  • 0

#18
digitalfrost

digitalfrost

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
Can anyone help me settings up the recovery.fstab file? Here's to output of mount:

rootfs 					/ 						rootfs 		rw 0 0
tmpfs 					/dev 					tmpfs 		rw,relatime,mode=755 0 0
devpts 					/dev/pts 				devpts 		rw,relatime,mode=600 0 0
proc 					/proc 					proc 		rw,relatime 0 0
sysfs 					/sys 					sysfs 		rw,relatime 0 0
none 					/acct 					cgroup 		rw,relatime,cpuacct 0 0
/dev/block/mmcblk0p5 	/lgdrm 					ext3 		rw,nosuid,nodev,relatime,errors=continue,barrier=1,data=ordered 0 0
tmpfs 					/sqlite_stmt_journals 	tmpfs 		rw,relatime,size=4096k 0 0
tmpfs 					/mnt/asec 				tmpfs 		rw,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
none 					/dev/cpuctl 						cgroup rw,relatime,cpu 0 0
/dev/block/mmcblk0p8 	/system ext3 						ro,relatime,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/block/mmcblk0p9 	/data ext3 							rw,nosuid,nodev,relatime,errors=continue,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/block/mmcblk0p6 	/dvp/hwkey 				ext3 		rw,nosuid,nodev,relatime,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/block/mmcblk0p6 	/dvp/userdata 			ext3 		rw,nosuid,nodev,relatime,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/block/mmcblk0p10 	/cache 					ext3 		rw,nosuid,nodev,relatime,errors=continue,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/block/vold/179:16 	/mnt/sdcard 			vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relatime,uid=1000,gid=1015,fmask=0702,dmask=0702,
llow_utime=0020,codepage=cp437,iochars
et=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0

/dev/block/vold/179:16 	/mnt/secure/asec 		vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relatime,uid=1000,gid=1015,fmask=0702,dmask=0702,
llow_utime=0020,codepage=cp437,io
charset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0


tmpfs /mnt/sdcard/.android_secure 				tmpfs 		ro,relatime,size=0k,mode=000 0 0

Here's cat /proc/partitions:
major minor  #blocks  name

 179		0	1912832 mmcblk0
 179		1		128 mmcblk0p1
 179		2		512 mmcblk0p2
 179		3	   6144 mmcblk0p3
 179		4	   6144 mmcblk0p4
 179		5	   2048 mmcblk0p5
 179		6	   2048 mmcblk0p6
 179		7	   8192 mmcblk0p7
 179		8	 660480 mmcblk0p8
 179		9	1161088 mmcblk0p9
 179	   10	  65536 mmcblk0p10
 179	   11		128 mmcblk0p11
 179	   12		128 mmcblk0p12
 179	   16	1927168 mmcblk1

Also how do I set the sizes in BoardConfig.mk? Am I right that BOARD_BOOTIMAGE_PARTITION_SIZE is 6144 * 4096 (blocksize) = 0x01800000 ?

Any help would be greatly appreciated :P

  • 0

#19
erik501

erik501

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
Any news?
I have installed clockwordmod and use the dual recovery,at reboot the telephone stay in lg logo and wont boot.
I'm looking for a method to retrieve the phone as the LG software can not recover it.
Please help Thanks and sorry for my english

  • 0

#20
UncleCracker

UncleCracker

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:LG P970, Milestone

Yeah I should wait too for someone who has more Expirience to build clockworkmod. Now my Phone only Boots in a non functional custom Recovery and the LG Mobile Updater doesn´t work to restore the Phone.


I just found a Link to the German Recovery image with the 1&1 Branding. It should work to get back to a working System flashing this file.

http://csmg.lgmobile..._00/V10A_00.kdz

@Xantaro: Do you think digitalfrost is right about calculatong the partitionsizes for BoardConfig.mk? Can you post your recovery.fstab?

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users