Jump to content


Photo

[ROM] Gingerounay 3.0.1 (05/11/2011)

* * * * * 9 votes

  • Please log in to reply
663 replies to this topic

#601
sjaakiespeelman

sjaakiespeelman

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Devices:Acer Liquid Metal
Install "script manager" from the Market without the quotes:

https://market.andro...s.scriptmanager

Open it and tap the menu button > New > New script and give it a name and let it open with "SM editor"

After the line #!/system/bin/sh type this:

chown 1010.1010 /data/misc/wifi/wpa_supplicant

click menu > save

now from the list find the file you just created and click and hold pressed over the file until the menu is open.

Choose:
Open As...> script executable

click hover the help button, to see the help about the icons:

basically after memorizing what each button does, you have to select "run as root" (the icon is identical to the super user icon if you have your device rooted), and the other option is "run at boot" (the shape of the icon is a mechanical wheel).

After that every time you start your android, wifi will work because that script is runned at startup.

Be careful not to remove by mistake the file of the script from your SD (you will need to have it their for this to work)

Hope it helps!

many people have wifi issue, is it possible to fix it please?


thnx to racoq

  • 1

#602
Abhay3012

Abhay3012

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:Acer Liquid Metal S120
Great rom but it takes a long time to start up

  • 0

#603
chemicalbuz

chemicalbuz

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 305 posts

Install "script manager" from the Market without the quotes:

https://market.andro...s.scriptmanager

Open it and tap the menu button > New > New script and give it a name and let it open with "SM editor"

After the line #!/system/bin/sh type this:

chown 1010.1010 /data/misc/wifi/wpa_supplicant

click menu > save

now from the list find the file you just created and click and hold pressed over the file until the menu is open.

Choose:
Open As...> script executable

click hover the help button, to see the help about the icons:

basically after memorizing what each button does, you have to select "run as root" (the icon is identical to the super user icon if you have your device rooted), and the other option is "run at boot" (the shape of the icon is a mechanical wheel).

After that every time you start your android, wifi will work because that script is runned at startup.

Be careful not to remove by mistake the file of the script from your SD (you will need to have it their for this to work)

Hope it helps!

thnx to racoq


i'll try it thanks :)

Edited by chemicalbuz, 13 December 2011 - 01:42 AM.

  • 0

#604
memphis84

memphis84

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:liquid metal
I ve installed gingerounay 3.0 and ssome times display an error: android.process.acore
Any1 can help me to fix it?

  • 0

#605
sjaakiespeelman

sjaakiespeelman

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Devices:Acer Liquid Metal
Had this when i flashed on non-wiped phone..

Will suck cause sometimes you have to restart your dives don;'t you?

I just wiped, and flashed an all was fine..


I ve installed gingerounay 3.0 and ssome times display an error: android.process.acore
Any1 can help me to fix it?


  • 0

#606
memphis84

memphis84

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:liquid metal

Had this when i flashed on non-wiped phone..

Will suck cause sometimes you have to restart your dives don;'t you?

I just wiped, and flashed an all was fine..

problem was syncro from gmail to contacts..

  • 0

#607
Vago76

Vago76

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Liquid Metal
Facebook official app...crash the rom!

  • 0

#608
Matiavelli

Matiavelli

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer Liquid MT, HTC HD7
Hi!
I must thank Vache for doing great work with his ROM - i have used several versions of it (from like 1.0 or so).

I have installed recently the last version of Gingerounay. Everything works great but I was saddened with the abscence of stock notification area because there is no switch to toggle 3g in current version.

AFAICR there was a way to install back the stock notification area and there even was a flashible zip in some older version of this thread. Can someone point me where can I get zip for current version of this ROM or other way to custumize notification area toggles.

  • 0

#609
Smeelious

Smeelious

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 183 posts
  • Gender:Male
  • Location:ONT, CA
  • Devices:SGN, TF101

Hi!
I must thank Vache for doing great work with his ROM - i have used several versions of it (from like 1.0 or so).

I have installed recently the last version of Gingerounay. Everything works great but I was saddened with the abscence of stock notification area because there is no switch to toggle 3g in current version.

AFAICR there was a way to install back the stock notification area and there even was a flashible zip in some older version of this thread. Can someone point me where can I get zip for current version of this ROM or other way to custumize notification area toggles.


Go into TabooTools (should be in your app drawer) and select Acer Notifications. Reboot the phone and you are golden.

  • 0

#610
Matiavelli

Matiavelli

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer Liquid MT, HTC HD7

TabooTools (should be in your app drawer)


It isn't. I've also checked the 'manage applications' list for it and didn't find it. Any idea how can i get it?

  • 0

#611
bstock

bstock

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
Well I rooted my phone recently and I can see taboo tools.

  • 0

#612
andrew21166

andrew21166

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Hello, unfortunately, theRomhave somestick-slipwhen you turnthe terminal reboots, stopson the threelittle robotsfortwo minutes,then restarts.Forthe restseems tobe fine.If I havesome otherbugsI'm telling you.
I'm sorryfor writingbut I usethe translator

  • 0

#613
chemicalbuz

chemicalbuz

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 305 posts

Install "script manager" from the Market without the quotes:

https://market.andro...s.scriptmanager

Open it and tap the menu button > New > New script and give it a name and let it open with "SM editor"

After the line #!/system/bin/sh type this:

chown 1010.1010 /data/misc/wifi/wpa_supplicant

click menu > save

now from the list find the file you just created and click and hold pressed over the file until the menu is open.

Choose:
Open As...> script executable

click hover the help button, to see the help about the icons:

basically after memorizing what each button does, you have to select "run as root" (the icon is identical to the super user icon if you have your device rooted), and the other option is "run at boot" (the shape of the icon is a mechanical wheel).

After that every time you start your android, wifi will work because that script is runned at startup.

Be careful not to remove by mistake the file of the script from your SD (you will need to have it their for this to work)

Hope it helps!

thnx to racoq


It works! really thanks!! if i uninstall script manager, saved script stay on sd or will be deleted too?

  • 0

#614
racoq

racoq

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:Acer Liquid Metal
  • Twitter:@racoq

It works! really thanks!! if i uninstall script manager, saved script stay on sd or will be deleted too?


It will remain on your SD if you uninstall script manager, don't worry ;).

However bear in mind that you will need script manager or other tool that can run scripts with su permissions at boot to guarantee that the script is executed and wifi works.

Edited by racoq, 21 December 2011 - 02:01 AM.

  • 0

#615
pigio92

pigio92

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts
  • Gender:Male
  • Location:Treviso
  • Devices:Liquid Metal
Also my phone is to slow to reboot.
It take 2min in the second img acer.
I flash 3 time, i wipe all but nothing, it is to slow at boot and i saw that the first time after flash it freeze in color triangle.
Anyone has a solution??
I have a microsd 8gb partitioned in ext2.
I hope a solution :(

  • 0

#616
pigio92

pigio92

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts
  • Gender:Male
  • Location:Treviso
  • Devices:Liquid Metal
For me zip file is corrupted 0.o


So i can use link2sd and it works, whats the problem??
I see a lot of people that ask so i tryed and it works. Now i haven t link2sd but is Also slow to reboot 2min

Edited by pigio92, 21 December 2011 - 09:43 PM.

  • 0

#617
Rawbinator

Rawbinator

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:Acer Liquid Metal
I don't understand A2SDGUI...so it just moves all the apps automatically? So far I've been using this for about a week, and the phone's internal memory is at like 40 MB while there still like 320 MB left in the partition. It seems like it hasn't moved anything at all other than the very first time I pressed the 'Apps on internal storage' button. How do I make it move apps again?

  • 0

#618
chemicalbuz

chemicalbuz

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 305 posts
When i try to start voice search i get an error process google voice search.. Is possibile to fix this problem?

  • 0

#619
mAdkoE

mAdkoE

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer Liquid Mt
Is there a way to get the original theme instead of the ics one?

  • 0

#620
Polv89

Polv89

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 85 posts
  • Devices:Acer Liquid Metal
  • Twitter:@Polv89
Is it possible to install Acer Sync on Gingerounay 3.0 from recovery? how?
thanks

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users