Jump to content


Photo

[MOD] STATUS BAR POWER WIDGETS

- - - - -

  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,836 posts
  • Gender:Male
  • Location:R* North
  • Interests:ET Life
  • Devices:Moto G

Posted Image mod to add status bar power widget Posted Image

this mod is a port of konstaT's version for the blade (massive thanks to him)

& will add the power widgets to your status bar like those found in cm7

(only available for 2.3.4 rom's for now)


themed for bluemonte ROM (will only work with 1.8.D +)

6 icon version for bluemonte

LINK >> http://www.mediafire...7e7zx5xndbya9nb


Posted Image




themed for bluemonte ROM (will only work with 1.8.D +)

9 icon scrollable version

LINK >> http://www.mediafire...1y8u4wuu5t4ikas


Posted Image Posted Image




stock android theme

soon




version for the pinkpearl theme

6 icon version >> http://www.mediafire...d9cd3x93zg6qxqn

9 scrollable icons >>http://www.mediafire...1f766y07l1wwfhr




how do i install this ??


just add the .zip file you downloaded to your sd card, boot into clockwork recovery & flash the .zip the same way you flash a custom rom (but do not do any of the wipes)


Edited by tillaz, 13 November 2011 - 05:18 AM.

  • 4

#2
Petesky

Petesky

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
  • Devices:HTC Desire
Where is it ?

  • 0

#3
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,836 posts
  • Gender:Male
  • Location:R* North
  • Interests:ET Life
  • Devices:Moto G

Where is it ?


i will have it up today.. i need to upload the new version of bluemonte first as any old versions of my roms will not work with the mod
(had to deodex systemui)


  • 0

#4
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,836 posts
  • Gender:Male
  • Location:R* North
  • Interests:ET Life
  • Devices:Moto G
links to match bluemonte added

note the BLUEMONTE VERSION will only work with the latest version of bluemonte v1.8.D

ATOMIC-BLUE NEEDS UPDATED FIRST BEFORE THEY WILL WORK SO PLEASE DO NOT TRY

  • 0

#5
almera8

almera8

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands
  • Devices:Orange Monte Carlo
Hi Tillaz,

Just tried the 9 icon one on CM7 v2.0 and it doesn't work. Message: (translated from dutch) (proces com.android.systemui) aplication has stopped unecpectedly. Please try again. Unfortunately I did not create a backup, how can I recover from this? (Will try the 6 icon one in the meanwhile).

Reading your post again, I think I should have waited for stock android theme ...

Edited by almera8, 29 October 2011 - 09:58 PM.

  • 0

#6
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,836 posts
  • Gender:Male
  • Location:R* North
  • Interests:ET Life
  • Devices:Moto G

Hi Tillaz,

Just tried the 9 icon one on CM7 v2.0 and it doesn't work. Message: (translated from dutch) (proces com.android.systemui) aplication has stopped unecpectedly. Please try again. Unfortunately I did not create a backup, how can I recover from this? (Will try the 6 icon one in the meanwhile).

Reading your post again, I think I should have waited for stock android theme ...


this mod will not work with cm7... but cm7 already has this feature anyway Posted Image

Edited by tillaz, 30 October 2011 - 12:36 AM.

  • 0

#7
almera8

almera8

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands
  • Devices:Orange Monte Carlo
Posted Image I am a new to Android and didn't read well enough.... I think I have fixed it by replacing the system folder files from the CM7 ROM to the downloaded zip file and load it via recovery. The status bar has returned to my OMC...

  • 0

#8
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,325 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Blade III
Good job on the porting, but I think it's missing some thanks/credits? *grhhmm* :P

Btw, there is also a version with ten buttons nowadays. I also doubt that the same file will work with all of the custom ROMs for Skate (unless all custom ROMs are based on the same stock ROM).

  • 0

#9
Wacky.ddw

Wacky.ddw

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 855 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sint-Niklaas (Belgium)
  • Devices:Xiaomi MI-2s 32GB
Did this exactly the way discribed above and the notifications bar just disappeared.

  • 0

>>>> [FAQ] Rooting for beginners <<<<

Tutorial on installing installing Superboot and Clockworkmod.

Changing bootscreen, how to unbrick and more.

[UPDATED 26-02-2012]



#10
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,836 posts
  • Gender:Male
  • Location:R* North
  • Interests:ET Life
  • Devices:Moto G

Good job on the porting, but I think it's missing some thanks/credits? *grhhmm* :P

Btw, there is also a version with ten buttons nowadays. I also doubt that the same file will work with all of the custom ROMs for Skate (unless all custom ROMs are based on the same stock ROM).


yeh, sorry about that, i started a version from scratch & then ended up porting your version... totally forgot Posted Image

i have tested on all roms for skate & all work fine 2.3.5 & 2.3.4 (except cm7 for the obvious reasons)

  • 0

#11
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,325 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Blade III

yeh, sorry about that, i started a version from scratch & then ended up porting your version... totally forgot Posted Image

i have tested on all roms for skate & all work fine 2.3.5 & 2.3.4 (except cm7 for the obvious reasons)

It's all OK. :)

Yeah, I'm sure that the power widget functions work, but there might be some problems elsewhere. It might have misplaced texts etc in usb-mounting procedure or at carrier label. I had mixed resource id issues like that when porting it from 2.3.4 again to 2.3.5.

  • 0

#12
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,836 posts
  • Gender:Male
  • Location:R* North
  • Interests:ET Life
  • Devices:Moto G

It's all OK. :)

Yeah, I'm sure that the power widget functions work, but there might be some problems elsewhere. It might have misplaced texts etc in usb-mounting procedure or at carrier label. I had mixed resource id issues like that when porting it from 2.3.4 again to 2.3.5.


yep, your right it force closes on 2.3.5 when trying to connect usb storage... should be an easy fix though Posted Image

  • 0

#13
Amit.V

Amit.V

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 99 posts
  • Devices:ZTE Blade
tillaz, Maybe you can help me.

I have the blade and i use the MCSF rom by WBAW which is based on the skate. do you think i can use those power widgets in it?

i need a really simple power widget. i'll be happy with only 2 buttons - wi-fi and rotate.


  • 0

#14
gitf@ce

gitf@ce

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 283 posts
  • Gender:Male
  • Location:Newmarket(ish), England
  • Devices:Skate - Streak - Transformer

tillaz, Maybe you can help me.

I have the blade and i use the MCSF rom by WBAW which is based on the skate. do you think i can use those power widgets in it?

i need a really simple power widget. i'll be happy with only 2 buttons - wi-fi and rotate.



Try Notification Toggle (free off the market), then you can choose the buttons you want.

  • 0

#15
Amit.V

Amit.V

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 99 posts
  • Devices:ZTE Blade

Try Notification Toggle (free off the market), then you can choose the buttons you want.


thanks. i have it but it's not as good.



  • 0

#16
Wacky.ddw

Wacky.ddw

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 855 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sint-Niklaas (Belgium)
  • Devices:Xiaomi MI-2s 32GB
I like the noficationsbar a lot, its very usefull and this way i have more desktop space :D

But i have a question if i want to change the 6 icons to the 9 icons bar, can i just install it over the other bar? Or do i have to do the wipes, reinstall the rom and then install the other notificationsbar?

Allso can you modify the 6 icon bar with other functions? like remove the sync button with a screenbrightness button.

  • 0

>>>> [FAQ] Rooting for beginners <<<<

Tutorial on installing installing Superboot and Clockworkmod.

Changing bootscreen, how to unbrick and more.

[UPDATED 26-02-2012]



#17
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,836 posts
  • Gender:Male
  • Location:R* North
  • Interests:ET Life
  • Devices:Moto G

But i have a question if i want to change the 6 icons to the 9 icons bar, can i just install it over the other bar? Or do i have to do the wipes, reinstall the rom and then install the other notifications bar?


yes install the same way, over the top, no wipes required Posted Image





  • 0

#18
painkiller_93

painkiller_93

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Optimus Black
I installed the 6 icons bar on Bluemonte 1.8D and lot of things became pink, such as the wifi icon

Edited by painkiller_93, 05 November 2011 - 03:04 PM.

  • 0

#19
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,836 posts
  • Gender:Male
  • Location:R* North
  • Interests:ET Life
  • Devices:Moto G

I installed the 6 icons bar on Bluemonte 1.8D and lot of things became pink, such as the wifi icon


sorry it looks like i have uploaded the pink version by mistake lol, will change it now Posted Image

Edited by tillaz, 05 November 2011 - 03:53 PM.

  • 0

#20
Mub6

Mub6

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 97 posts
  • Devices:Orange Monte Carlo
How do you ammend which buttons show on the CM7 power bar notification widget?

  • 0
www.prestonwasteoil.co.uk




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users