Jump to content


Photo

1 Nov V20l: Stock Gingerbread for ClockworkMod (rooted / rooted+deodex)

- - - - -

  • Please log in to reply
84 replies to this topic

#1
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,369 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
I'm prepping Gr5, but in the interim, i've repacked the stock V20l Gingerbread update for ClockworkMod. Baseband 0725 GB version is recommended.

  • V20l stock with root - DOWNLOAD (ROMraid)
  • V20l stock, deodexed with root - DOWNLOAD (ROMraid)
Enjoy! :)

P

  • 3

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#2
kickasskev

kickasskev

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sunderland
  • Devices:Optimus 2x, Desire, HTC One X
Wow THANKYOU........................................:D



Can we add custom kernels to these????

Edited by kickasskev, 01 November 2011 - 08:55 PM.

  • 0

#3
roanitas

roanitas

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Gender:Male
  • Location:Aix-en-Provence
  • Devices:SGS4 / TF300T

Edited by roanitas, 01 November 2011 - 09:07 PM.

  • 0
SGS4 Modaco "Switch stock"
Smartwatch Sony :-) /MBW-150 Sony
TF300T 4.2.1 Root
MiNiX Neo x5 4.2.2 root (no screen miroring - hdcp miracast incompatible on S4) :(

#4
kickasskev

kickasskev

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sunderland
  • Devices:Optimus 2x, Desire, HTC One X

Thanks Man ;)

@kickasskev Horse kernel sr1



Thanks mate ;)



Q. how do do you go about removing the OTA udate thing that hogs the memory in ya phone?

  • 0

#5
kazmierczak

kazmierczak

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
Thank paul
Hello roanitos ces la mascotte

  • 0

#6
Kammy

Kammy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer S500 Cloudmobile
Hi Paul

Are you sure this has root? Tried to amend the build.prop via ES File Explorer, but it claims I dont have root access.

Also installed Root Check from Market and this says the same !

Big thanks for getting this ROM out so quickly, really didnt need the pain of going down the LG update root !

  • 0

#7
ergoen

ergoen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 38 posts
  • Gender:Male
  • Location:Gothenburg, Sweden
  • Devices:LG Optimus 2x
Thanks alot! (V20L stock with root has root for me)
Is there a way to bring up the about phone dialog without going through settings? (It crashes for me..)

  • 0

#8
Tsaglis

Tsaglis

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
  • Gender:Male
  • Location:Athens - Greece
  • Devices:LG O2X, Nokia C7,N97,5800

Thanks alot! (V20L stock with root has root for me)
Is there a way to bring up the about phone dialog without going through settings? (It crashes for me..)

Same here, I reverted back to GR4 for now. It might need a full wipe?

  • 0
Alex

#9
Richard P.

Richard P.

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
  • Devices:LG P990
  • Twitter:@riph
Thanks Paul,

Works a treat, running without any significant issues and smooth as butter (after Titanium Freezing half the LG stuff and running Launcher Pro)
Awaiting your further magic and hoping the source code becomes available.

This should tide me over well enough until ICS gets ported proper.

Richard P.

  • 0

#10
eelco_akker

eelco_akker

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Optimus 2x,iPad 3G,iPhone 4

Same here, I reverted back to GR4 for now. It might need a full wipe?


Yep, Rooted + DEOXEDED isn't rooted

  • 0
LG Optimus 2x, iPhone 4 16GB, iPad 3G 16GB

#11
lap33733

lap33733

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Gender:Male
  • Devices:lg optimus 2x
Same problems as 20j data drops, gps failure. After topogigi all roms have same problems. :(

  • 0

#12
wapz

wapz

    Enthusiast

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPip
  • 168 posts
  • Devices:LG Optimus 2x 2.2.2

Same problems as 20j data drops, gps failure. After topogigi all roms have same problems. :(


Make sure to flash the corrosponding 0725 baseband, otherwise you will get Fast Dormancy issues on 3g draining the battery really fast. The 0725 baseband from the v20l release is available on XDA. This probably means not every baseband is the same, even if they have the same name/date.

  • 0

#13
aaww

aaww

    InfoSec Expert

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 525 posts
  • Gender:Male
  • Location:Luleå,Sweden
  • Interests:- Information Security
    - Android
    - Wild life
    - Adrenalin
  • Devices:Xperia Z2 / Nexus4
  • Twitter:@AlbertAltman
Thank you so much Paul. You make LG look bad and I feel very happy about that :)
Who knew that a one man show can beat a whole team of developers at LG?!


It may not be much, but you have my support and appreciation!

Over all, I buy your apps and have Plus membership @Modaco I will also keep renewing it even after you stop supporting my device.

I highly respect and appreciate your work !

Keep it up bro ! Posted Image

  • 0

#14
Ximo F. Verde

Ximo F. Verde

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Optimus 2X

Same problems as 20j data drops, gps failure. After topogigi all roms have same problems. :(



Same here, still suffering from data drops and occasional off-cell network situations :( :( :( Have to mention that it doesnt exactly happen as b4 and i believe that there might be a sort-of-workaround to fix it but id need more time to test. lap33733 do you by any chance live in spain?

PS. We need to find out why this happens to US and not others, whether this is a HW issue or maybe related to the networks in our countries

  • 0

LG Optimus 2X
stock v20l - rooted & deodexed by Paul
v20l BB (725)


#15
Ximo F. Verde

Ximo F. Verde

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Optimus 2X

Make sure to flash the corrosponding 0725 baseband, otherwise you will get Fast Dormancy issues on 3g draining the battery really fast. The 0725 baseband from the v20l release is available on XDA. This probably means not every baseband is the same, even if they have the same name/date.


This is true, even at MoDaCo there 2 BB's refered to as '725'. The 1st is the one suggested at Gr4's 1st post (LGP990AT-00-V20c-EUR-XX-AUG-02-2011+0_CP.fls) found here: http://www.multiupload.com/4MRUCNQ3NE and the other one is found in Smartflash topic (here at modaco) which is LGP990AT-00-V10d-NEU-XXX-JUL-25-2011+0_CP.fls . Both of them are refered to as BB725. Where in XDA can you find the 725 taken FROM v20l? (im currently using the v20e-Aug2 725 from Gr4 1st post)

PS1 btw v20l seems to be the smoothest GB ive seen so far, i reckon that it would literally fly once modded-cleaned up

PS2 Anybody (else) having these strange cell/data disconnections, pls join forces, let see if theres something we can do about our issue

Edited by Ximo F. Verde, 02 November 2011 - 10:03 AM.

  • 0

LG Optimus 2X
stock v20l - rooted & deodexed by Paul
v20l BB (725)


#16
wapz

wapz

    Enthusiast

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPip
  • 168 posts
  • Devices:LG Optimus 2x 2.2.2

Same here, still suffering from data drops and occasional off-cell network situations :( :( :( Have to mention that it doesnt exactly happen as b4 and i believe that there might be a sort-of-workaround to fix it but id need more time to test. lap33733 do you by any chance live in spain?

PS. We need to find out why this happens to US and not others, whether this is a HW issue or maybe related to the networks in our countries


Flash this baseband and try again.

  • 0

#17
aaww

aaww

    InfoSec Expert

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 525 posts
  • Gender:Male
  • Location:Luleå,Sweden
  • Interests:- Information Security
    - Android
    - Wild life
    - Adrenalin
  • Devices:Xperia Z2 / Nexus4
  • Twitter:@AlbertAltman

Hi Paul

Are you sure this has root? Tried to amend the build.prop via ES File Explorer, but it claims I dont have root access.

Also installed Root Check from Market and this says the same !

Big thanks for getting this ROM out so quickly, really didnt need the pain of going down the LG update root !


Check your super user app!

  • 0

#18
Ximo F. Verde

Ximo F. Verde

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Optimus 2X

Flash this baseband and try again.


This zip file doesn't contain one BB but rather 4 different .fls files (!) How is this supposed to be flashed?? The post on XDA mentions to flash them 'from big to small by smartflash', does this mean that i have to flash the (biggest) file, disconnect the phone when it says 'flash complete', reconnect (again with volume down) flash the next one, disconnect etc etc? Did you (or anybody else for that matter) did so?

Edited by Ximo F. Verde, 02 November 2011 - 10:09 AM.

  • 0

LG Optimus 2X
stock v20l - rooted & deodexed by Paul
v20l BB (725)


#19
Ximo F. Verde

Ximo F. Verde

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Optimus 2X

Yep, Rooted + DEOXEDED isn't rooted


The phone IS rooted, you just have to DL and install superuser in order to be able to give root access to the program/process requesting it

  • 0

LG Optimus 2X
stock v20l - rooted & deodexed by Paul
v20l BB (725)


#20
wapz

wapz

    Enthusiast

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPip
  • 168 posts
  • Devices:LG Optimus 2x 2.2.2

This zip file doesn't contain one BB but rather 4 different .fls files (!) How is this supposed to be flashed?? The post on XDA mentions to flash them 'from big to small by smartflash', does this mean that i have to flash the (biggest) file, disconnect the phone when it says 'flash complete', reconnect (again with volume down) flash the next one, disconnect etc etc? Did you (or anybody else for that matter) did so?


Correct. Flash the biggest to the smallest file seperately followings Paul's Instructions. When it says completed per file close Smartflash and disconnect the cable from the phone (that gets into a sort of bootloop after it is completed, this is nothing to worry about, I usually leave it for 10/20 seconds after completed). When cable is disconnected phone will be off (since no battery is inserted, obviously). Then you reinsert the cable with volume down pressed and do the next file until all four are done. Sometimes you will find that it doesn't work, just try again and don't worry too much. As long as you don't remove the cable while flashing it should be fine.

Most time efficient way to do this is to do a full backup of your rom with a recent clockworkmod, remove battery, update baseband, boot back to clockworkmod, and restore backup. Worked for me.

Edited by wapz, 02 November 2011 - 12:27 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users