Jump to content


Photo

Automatic QCN WiFi MAC patcher for Windows. (v0.3 updated 17/11)

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
arnoldziq

arnoldziq

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 74 posts
  • Gender:Male
  • Location:High Wycombe, UK
  • Devices:Google Nexus 4
Attached archive contain simple Win32 based program.
The program is editing QCN file, make a copy of it and replace mac address for a new one.
The original file remain intact.
Program is able to generate random mac addresses on request.

Attached File  modaco.PNG   39.7KB   255 downloads

Any one want to test it ?

Delphi 5 source codes on demand.
Sorry for all misspelling errors :P English isn't my native language.

v0.3 - minor code changes and clean up.
Attached File  MACChanger_v0_3.zip   225.4KB   956 downloads

v0.2 - set mac address to default location, when the file was already patched.
Attached File  MACChanger_v0_2.zip   225.49KB   127 downloads

v0.1 - initial release
Attached File  MACChanger.zip   217.85KB   159 downloads

Edited by arnoldziq, 18 November 2011 - 09:43 AM.

  • 5
Google Nexus 4 (stock)
Unlocked Orange Monte Carlo 16GB with o2. Z3 ROM.

#2
glossywhite

glossywhite

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,891 posts

Attached archive contain simple Win32 based program.
The program is editing QCN file, make a copy of it and replace mac address for a new one.
The original file remain intact.
Program is able to generate random mac addresses on request.

Attached File  modaco.PNG   39.7KB   255 downloads

Any one want to test it ?

Delphi 5 source codes on demand.
Sorry for all misspelling errors :P English isn't my native language.

Attached File  MACChanger.zip   217.85KB   159 downloads


I'm glad to see that I inspired you! :)

This works really well!

Edited by glossywhite, 16 November 2011 - 01:30 PM.

  • 1

#3
xiaoyaoswim

xiaoyaoswim

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 365 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate
Nice work. Posted Image

  • 0

#4
glossywhite

glossywhite

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,891 posts

Nice work. Posted Image


Why are you rolling your eyes?

  • 0

#5
D3abL3

D3abL3

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 597 posts
  • Gender:Male
  • Location:Trofa, Porto, Portugal
  • Devices:ZTE Skate, "virgin" SGS
  • Twitter:@D3abL3
Works flawlessly! ;)

Thanks.

  • 0

Did I help? Hit me a Posted Image Posted Image

Vote here please! :)

ADB Made Easy

Posted Image


#6
arnoldziq

arnoldziq

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 74 posts
  • Gender:Male
  • Location:High Wycombe, UK
  • Devices:Google Nexus 4

I'm glad to see that I inspired you! :)

This works really well!


Sure you did. :)

  • 0
Google Nexus 4 (stock)
Unlocked Orange Monte Carlo 16GB with o2. Z3 ROM.

#7
glossywhite

glossywhite

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,891 posts

Attached archive contain simple Win32 based program.
The program is editing QCN file, make a copy of it and replace mac address for a new one.
The original file remain intact.
Program is able to generate random mac addresses on request.

Attached File  modaco.PNG   39.7KB   255 downloads

Any one want to test it ?

Delphi 5 source codes on demand.
Sorry for all misspelling errors :P English isn't my native language.

Attached File  MACChanger.zip   217.85KB   159 downloads


Just a point: You need to modify this program so that it goes by the locations of the MAC address, and doesn't simply rely on their being "11:22:33:44:55:66" placeholder MAC address, as it failed when I attempted to patch a pre-patched QCN.

The addresses are 0x1e08 to 0x1e0d
Thanks! :D

Edited by glossywhite, 16 November 2011 - 09:13 PM.

  • 0

#8
arnoldziq

arnoldziq

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 74 posts
  • Gender:Male
  • Location:High Wycombe, UK
  • Devices:Google Nexus 4

Just a point: You need to modify this program so that it goes by the locations of the MAC address, and doesn't simply rely on their being "11:22:33:44:55:66" placeholder MAC address, as it failed when I attempted to patch a pre-patched QCN.

Thanks! :D


Sure. I can easy do it, but I did test the program only with one QCN file. My own one.
I'm not sure, ale the files are same size and content.
If so, and mac address is always on same position in file, therefore it is no point to search for default mas address, but just simple go to proper location and set whatever we want to.
To test it, I need at least few examples of QCN files from different phones.

  • 0
Google Nexus 4 (stock)
Unlocked Orange Monte Carlo 16GB with o2. Z3 ROM.

#9
D3abL3

D3abL3

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 597 posts
  • Gender:Male
  • Location:Trofa, Porto, Portugal
  • Devices:ZTE Skate, "virgin" SGS
  • Twitter:@D3abL3

Sure. I can easy do it, but I did test the program only with one QCN file. My own one.
I'm not sure, ale the files are same size and content.
If so, and mac address is always on same position in file, therefore it is no point to search for default mas address, but just simple go to proper location and set whatever we want to.
To test it, I need at least few examples of QCN files from different phones.


Yes, the mac address location is all the same: 0x1e08 to 0x1d0d

  • 0

Did I help? Hit me a Posted Image Posted Image

Vote here please! :)

ADB Made Easy

Posted Image


#10
glossywhite

glossywhite

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,891 posts

Yes, the mac address location is all the same: 0x1e08 to 0x1d0d


I can see no reason why the MAC address location would change, especially since NVITEMS is unaffected by ROMs and updates.

  • 0

#11
arnoldziq

arnoldziq

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 74 posts
  • Gender:Male
  • Location:High Wycombe, UK
  • Devices:Google Nexus 4

Just a point: You need to modify this program so that it goes by the locations of the MAC address, and doesn't simply rely on their being "11:22:33:44:55:66" placeholder MAC address, as it failed when I attempted to patch a pre-patched QCN.

The addresses are 0x1e08 to 0x1e0d
Thanks! :D


It is done, in version 0.2.
The file is attached to the first post.

  • 1
Google Nexus 4 (stock)
Unlocked Orange Monte Carlo 16GB with o2. Z3 ROM.

#12
cnvzode

cnvzode

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
THX ,,, :) :)

  • 0

#13
delostdog

delostdog

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Zte Wide
hi..
this is my first post,
i have a silly question
where is QCN file located?
thanks before

  • 0

#14
arnoldziq

arnoldziq

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 74 posts
  • Gender:Male
  • Location:High Wycombe, UK
  • Devices:Google Nexus 4

hi..
this is my first post,
i have a silly question
where is QCN file located?
thanks before


You have to use QPST 2.7 Build 366 software from Qualcomm to read one from your OMC/Skate.

  • 0
Google Nexus 4 (stock)
Unlocked Orange Monte Carlo 16GB with o2. Z3 ROM.

#15
delostdog

delostdog

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Zte Wide

You have to use QPST 2.7 Build 366 software from Qualcomm to read one from your OMC/Skate.

actually i'm trying to get my wlan macaddress back in my zte blade N880
I don't know how to use qpst
but i will try it
thank you for your advice

  • 0

#16
arnoldziq

arnoldziq

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 74 posts
  • Gender:Male
  • Location:High Wycombe, UK
  • Devices:Google Nexus 4

actually i'm trying to get my wlan macaddress back in my zte blade N880
I don't know how to use qpst
but i will try it
thank you for your advice


The tool and the method were tested with ZTE Skate not with ZTE Blade. Be extra careful and/or find similar tread on Blade forum.

  • 0
Google Nexus 4 (stock)
Unlocked Orange Monte Carlo 16GB with o2. Z3 ROM.

#17
King Mustard

King Mustard

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 118 posts
Any idea why I am receiving this message?:

"Your phone doesn't write MAC address, Please Confirm!"

I flashed r2-OUK_P743TV1.0.0B05 via FTM_flash_tools

dest-10.ini is within FTM_flash_tools\files, and contains:

[MAGIC_NUM]
set=262626

[SMT_TOTAL_LOCKNET]
total=3

[SMT_LOCKNET_1]
COUNTRY=Ó¢¹ú
SERVER=Orange
NET_TYPE=0
MCC=234
MNC=33
SUB_NET=----

[SMT_LOCKNET_2]
COUNTRY=Ó¢¹ú
SERVER=Orange
NET_TYPE=0
MCC=234
MNC=86
SUB_NET=----

[SMT_LOCKNET_3]
COUNTRY=test
SERVER=test
NET_TYPE=0
MCC=001
MNC=01
SUB_NET=----

Can this "Mac Address Changer" program fix this? If so, how?

  • 0

#18
arnoldziq

arnoldziq

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 74 posts
  • Gender:Male
  • Location:High Wycombe, UK
  • Devices:Google Nexus 4

Any idea why I am receiving this message?:

"Your phone doesn't write MAC address, Please Confirm!"
[...]
Can this "Mac Address Changer" program fix this? If so, how?


Yes. It can help you to do it.
Just read carefully this tread : Tutorial - Get your MAC Address if you already unlocked - NOW UP!
The tool can be use to avoid mess around with hex editors etc. . It will set MAC address instead.

  • 0
Google Nexus 4 (stock)
Unlocked Orange Monte Carlo 16GB with o2. Z3 ROM.

#19
King Mustard

King Mustard

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 118 posts

Yes. It can help you to do it.
Just read carefully this tread : Tutorial - Get your MAC Address if you already unlocked - NOW UP!
The tool can be use to avoid mess around with hex editors etc. . It will set MAC address instead.

I am trying to follow that guide.

I get to 5. and on the Backup tab, I have No Active Ports.

EDIT: I went into "QPST Configuration" and added new port in the Ports tab. Then the Software Download app found it :)

Edited by King Mustard, 13 December 2011 - 02:23 PM.

  • 0

#20
gordies

gordies

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:San Francisco 2
Worked an absolute treat with a random MAC address and I am now happily surfing on my SF2 - thank you !

Edited by gordies, 24 April 2012 - 10:03 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users