Jump to content


Photo

[FAQ] Rooting for beginners. [UPDATED 24-02-13]

* * * * * 5 votes

  • Please log in to reply
295 replies to this topic

#201
sui785

sui785

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade II, 2x
  • Twitter:@silent785
Thanks, this worked like a charm. I've been able to install ICS ColdfusionX.

  • 0

#202
on7dd

on7dd

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Hi people. I am not a newbe on computers, but i bought my first Android phone (Medion) a few months ago, and i really want to get rid of some pre-installed apps. I am searching alredy two months on the internet for an all-in (and working) tutorial to 'root' my phone. But to be honest, i really don't know how to start. So my question is simple : is there somebody who wants to do it for me? I don't care that i have to drive 100 kms, but all i want is that my phone will be rooted. I am even willing to donate a gift, as long it"s reasonable. I live in Oudenaarde, Oost-Vlaanderen.
Please, is there anyone who wants to help me?
Harry

  • 0

#203
C3C0

C3C0

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,179 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:Nexus 5
What about flashing custom ROM? You don't need to root prior to flashing custom rom. Custom ROMs are already rooted.

If you don't want to go for custom rom, it is e.g. possible to use my rooted stock rom that is in TPT format so very easy to flash.

You can find it here: http://translate.goo...71.html&act=url
(google translated)

There is also a guide how to backup your original rom right in the second post of that google translated topic - it is recommended to do backup before you make any modifications to original phone's system because
you will probably need it for example when giving phone for warranty repair.

  • 0
Links to my stuff: SlimBean (Android 4.2.2), RootBox (CM/AOKP/PA mix 4.2.2), ParanoidJelly2 (AOSPA 4.2.2), ParanoidJelly (JB), ParanoidAndroid (ICS), MokeeOS (GB), CM7.2 (GB), SKatie (GB), SwedishSnow (GB), Kernels
If you like my contribution to Android community, click donate button on my page at: http://ceco.sk.eu.org
Please, do not use personal conversation to solve your problems. Use forum - its power is often underestimated. If I can't help somebody else will certainly try to. Thanks.

#204
on7dd

on7dd

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Anybody who can help me please?

  • 0

#205
Muloo

Muloo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 100 posts
  • Gender:Male
  • Location:Overijse (Belgium)
  • Devices:SGS3 / ZTE SKATE
  • Twitter:@muloo_r

Anybody who can help me please?


I live in Overijse and well be happy to help you

translation:
Ik woon in 3080 Overijse en wil je graag helpen als het echt moet

  • 0

#206
Wacky.ddw

Wacky.ddw

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 855 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sint-Niklaas (Belgium)
  • Devices:Xiaomi MI-2s 32GB
I live in Sint niklaas 9100, so if you really want that i could do it for you but i would just read the tutorial its easy as pie!

  • 0

>>>> [FAQ] Rooting for beginners <<<<

Tutorial on installing installing Superboot and Clockworkmod.

Changing bootscreen, how to unbrick and more.

[UPDATED 26-02-2012]



#207
Juananagp

Juananagp

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Hi, can anyone help me?.. I installed the CWM Recovery v5.5.0.4 and the phisical keys did not work. Volume up, volume down, home, were unusable. I removed battery and installed the CWM Recovery v4.0.1.5 and everything goes perfect. I repeated the process 2 more times but with the 5.5.0.4 the phisical keys are off.
Does anyone knows how can I solve it?. I have the 4.0.1.5 installed but want to upgrade to the 5.5.0.4
Thanks!

  • 0

#208
on7dd

on7dd

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

I live in Sint niklaas 9100, so if you really want that i could do it for you but i would just read the tutorial its easy as pie!


Hi. I really would like it if you could help me out. Please contact me on [email protected]
Harry

  • 0

#209
m0ther

m0ther

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate
Hi *wipes feet*

First post. i got a skate a few weeks ago and after following this forum for a while I'm about to take the plunge.

Question about making a backup of stock: in part 3 of this guide it states:

"If you make a backup from here, you didn’t make a complete stock backup. You made a backup of everything except the stock recovery partition."

..so is it necessary to make a "complete stock backup", ie. is the stock recovery partition required for a warranty return..? if so how do i make such a backup?


Thanks.

  • 0

#210
Muloo

Muloo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 100 posts
  • Gender:Male
  • Location:Overijse (Belgium)
  • Devices:SGS3 / ZTE SKATE
  • Twitter:@muloo_r

Hi *wipes feet*

First post. i got a skate a few weeks ago and after following this forum for a while I'm about to take the plunge.

Question about making a backup of stock: in part 3 of this guide it states:

"If you make a backup from here, you didn’t make a complete stock backup. You made a backup of everything except the stock recovery partition."

..so is it necessary to make a "complete stock backup", ie. is the stock recovery partition required for a warranty return..? if so how do i make such a backup?


Thanks.


There are allready multiple stock recovery's here on the forum, so if you do not find your ROM there than yes, it is prefered to backup.
I can not tell you how but wacky allready asked the Q. in the forum so the answer is there somewhere

  • 0

#211
Muloo

Muloo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 100 posts
  • Gender:Male
  • Location:Overijse (Belgium)
  • Devices:SGS3 / ZTE SKATE
  • Twitter:@muloo_r

Hi, can anyone help me?.. I installed the CWM Recovery v5.5.0.4 and the phisical keys did not work. Volume up, volume down, home, were unusable. I removed battery and installed the CWM Recovery v4.0.1.5 and everything goes perfect. I repeated the process 2 more times but with the 5.5.0.4 the phisical keys are off.
Does anyone knows how can I solve it?. I have the 4.0.1.5 installed but want to upgrade to the 5.5.0.4
Thanks!


Not volume Up & Down, only vol. down+home+power and keep pressing them until you are in CWM

Edited by Muloo, 03 May 2012 - 11:54 AM.

  • 0

#212
m0ther

m0ther

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate

There are allready multiple stock recovery's here on the forum, so if you do not find your ROM there than yes, it is prefered to backup.
I can not tell you how but wacky allready asked the Q. in the forum so the answer is there somewhere


@Muloo thanks - i did have a look but couldn't see it before, i'll check again. in case anyone knows for sure if one exists it's the Orange UK one OUK_P743TV1.0.0B05 (2.3.5)

Edited by m0ther, 04 May 2012 - 02:19 PM.

  • 0

#213
Juananagp

Juananagp

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Not volume Up & Down, only vol. down+home+power and keep pressing them until you are in CWM


Hi, thanks for your answer. I use "Vol down+power" to enter in the CWM 5 menu, but once inside I can not move trough the menus by using the volume keys. None of the physical keys works.
However, In the CWM 4.0.1.5 I can use the physical keys to move trough the menus.
Does anyone have the same problem?
Thanks!

  • 0

#214
Muloo

Muloo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 100 posts
  • Gender:Male
  • Location:Overijse (Belgium)
  • Devices:SGS3 / ZTE SKATE
  • Twitter:@muloo_r

Hi, thanks for your answer. I use "Vol down+power" to enter in the CWM 5 menu, but once inside I can not move trough the menus by using the volume keys. None of the physical keys works.
However, In the CWM 4.0.1.5 I can use the physical keys to move trough the menus.
Does anyone have the same problem?
Thanks!


This is very strange, i also use the 5.5.0.4 from the first post, i get in CWM with Vol down + home + pwr and can navigate with volume buttons and home, where did you get the CMW from because there is no official release for ZTE but the one in the first post is working fine ...

  • 0

#215
m0ther

m0ther

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate

There are allready multiple stock recovery's here on the forum, so if you do not find your ROM there than yes, it is prefered to backup.
I can not tell you how but wacky allready asked the Q. in the forum so the answer is there somewhere



i guess this is what you were referring to (from the pinned 'custom CWM' thread) - but i can't see any MD5s - should i worry about that..?

http://files.podtwo....tock/zte/skate/

thanks again.

  • 0

#216
Juananagp

Juananagp

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

This is very strange, i also use the 5.5.0.4 from the first post, i get in CWM with Vol down + home + pwr and can navigate with volume buttons and home, where did you get the CMW from because there is no official release for ZTE but the one in the first post is working fine ...


I have the CWM from the first post, have downloaded it again, tried it tonight a couple of times with the same result. Can not navigate trough the menus. Back to the 4.0.1.5 and everything goes right.

  • 0

#217
smaranjetesko

smaranjetesko

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
I have ZTE StarAddict phone and I've tried to install custom rom.
In my ignorance I used some OSF Flasher, patched by radmir after which I cannot start phone nor does it display anything.

I have installed all the drivers from this thread, but I couldn't install Google USB driver.
If I power on it with home button+Volume up+Power on I get in Device Manager, ADB Interface device - CT_ZTE_3GPhone Composite ADB Interface.
But I can't do anything with it.
If I power it on any other way, I get unrecognized device in Device Manager.


Can someone please help me with this. I have no idea what to try next.
I'm using Windows 7.

  • 0

#218
C3C0

C3C0

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,179 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:Nexus 5
Try getting the rom working as first. You can try my tpt from here: http://androidforum....-rom-t1771.html use the third one since it's unbranded stock rom. Version with cwm and root.
This will also install clockworkmod so after that you'll be able to flash any rom you want.

Edited by C3C0, 08 May 2012 - 12:42 PM.

  • 0
Links to my stuff: SlimBean (Android 4.2.2), RootBox (CM/AOKP/PA mix 4.2.2), ParanoidJelly2 (AOSPA 4.2.2), ParanoidJelly (JB), ParanoidAndroid (ICS), MokeeOS (GB), CM7.2 (GB), SKatie (GB), SwedishSnow (GB), Kernels
If you like my contribution to Android community, click donate button on my page at: http://ceco.sk.eu.org
Please, do not use personal conversation to solve your problems. Use forum - its power is often underestimated. If I can't help somebody else will certainly try to. Thanks.

#219
smaranjetesko

smaranjetesko

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
Ok, I have download 3rd ROM, but how can I install it?
I can't boot into old ROM. I can't do anything from the phone.
Is there some Windows application to flash your ROM to the phone?

Edited by smaranjetesko, 08 May 2012 - 02:34 PM.

  • 0

#220
C3C0

C3C0

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,179 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:Nexus 5
Look in this thread:
http://android.modac...-now-available/

Use the same instructions as in Option 1

  • 0
Links to my stuff: SlimBean (Android 4.2.2), RootBox (CM/AOKP/PA mix 4.2.2), ParanoidJelly2 (AOSPA 4.2.2), ParanoidJelly (JB), ParanoidAndroid (ICS), MokeeOS (GB), CM7.2 (GB), SKatie (GB), SwedishSnow (GB), Kernels
If you like my contribution to Android community, click donate button on my page at: http://ceco.sk.eu.org
Please, do not use personal conversation to solve your problems. Use forum - its power is often underestimated. If I can't help somebody else will certainly try to. Thanks.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users