Jump to content


Photo

Default Orange Signal Boost App

- - - - -

  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
PsYcHoKiLLa

PsYcHoKiLLa

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Nexus 4, Tesco Hudl
  • Twitter:@djsubterrain
I was looking through the zip file for the original Orange rom for the SF2 and extracted all the inbuilt apps, I had read about the "Orange Signal Booster" app which boosts your phone signal using your wifi in your home. I couldn't find it for download from anywhere so I went rummaging about in the rom to find it.

So, if anyone want to install that back in with one of your custom roms, here you go :

http://www.filedropp...gb-23-49341-032

UPDATE: It crashed for me when I tried installing it and running it, gonna try fixing the permissions and investigate, I think it's one of the only useful default apps which we might want to keep around :)

It crashes saying that process com.android.kineto stopped unexpectedly, I did a search for that in the rom zip and the only file I found was "kineto_gan.ko" under system>wifi. From what I can see, there's no such folder on the phone so I can't copy the file over.

UPDATE: Tried pasting it into the modules folder but the app still crashes.

UPDATE: After reading I realised the orange booster app shouldn't be installed but copied over to system>app, I've done this and then restarted the phone, still no joy, it doesn't appear in the app list or in settings.

Any ideas?

I did also find the original launcher if anyone wants that.

Edited by PsYcHoKiLLa, 06 February 2012 - 08:35 PM.

  • 0

#2
windy_miller

windy_miller

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 114 posts
  • Devices:Orange San Francisco II
I suspect there is something that it needs in the original ROM in order to work. I would be interested if you caould get this working though. Also, can you find the app that lets you top up your pay as you go account?

  • 0

#3
PsYcHoKiLLa

PsYcHoKiLLa

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Nexus 4, Tesco Hudl
  • Twitter:@djsubterrain

Also, can you find the app that lets you top up your pay as you go account?


That's called Your Orange, you can get that on the Market. Here's the other Orange apps but the booster ain't there :(

Edited by PsYcHoKiLLa, 07 February 2012 - 05:33 PM.

  • 0

#4
Russ_uk

Russ_uk

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 168 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK & US
  • Devices:Huawei G300 & ZTE Crescent
Been interested in this app for a while. Have you got it working yet PK ?

Hopefully there is a way to get this working for the TMV

  • 0
"Water which is too pure has no fish" - Ts'ai Ken T'an

#5
PsYcHoKiLLa

PsYcHoKiLLa

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Nexus 4, Tesco Hudl
  • Twitter:@djsubterrain
Nah, Sadly I gave up, I'm not one of these clever rom hackers :(

The app just kept crashing, there must be something in the original rom that's needed

  • 0

#6
Russ_uk

Russ_uk

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 168 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK & US
  • Devices:Huawei G300 & ZTE Crescent
Business is keeping me really busy at the moment, but when i get time I'll look into this, it'll be great to get it working.

  • 0
"Water which is too pure has no fish" - Ts'ai Ken T'an

#7
JohnnyZTE

JohnnyZTE

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Gender:Male
  • Location:Newry, Northern Ireland
  • Devices:San Francisco II

Business is keeping me really busy at the moment, but when i get time I'll look into this, it'll be great to get it working.



This is my first post, but I have now unlocked and sorted 6 crescents on to fish and chips, love this phone and so does everyone around me.

But the signal booster is something that Orange only use, the application is indeed looking for something else and I believe it is the VPN segment.
it needs the VPN bit to get onto Oranges Network so its still a secured phone-call.

Thats my guess.

PS take it easy on me. :D


  • 0
N97 lost interest after Nokia did
3 x San Francisco II in this household all on Fish & Chips

#8
Russ_uk

Russ_uk

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 168 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK & US
  • Devices:Huawei G300 & ZTE Crescent

This is my first post, but I have now unlocked and sorted 6 crescents on to fish and chips, love this phone and so does everyone around me.

But the signal booster is something that Orange only use, the application is indeed looking for something else and I believe it is the VPN segment.
it needs the VPN bit to get onto Oranges Network so its still a secured phone-call.

Thats my guess.

PS take it easy on me. :D


I was afraid it was going to be something like that. I was hoping it was going to be a software only issue, but if it is indeed pinging oranges network and not just using the phones WiFi signal guess there's nothing we can do.

Update:

Seams all this is irrelevant anyway as Orange are the only UK network providing a UMA service (which is used to boost the signal)

Edited by Russ_uk, 14 February 2012 - 04:18 PM.

  • 0
"Water which is too pure has no fish" - Ts'ai Ken T'an

#9
PsYcHoKiLLa

PsYcHoKiLLa

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Nexus 4, Tesco Hudl
  • Twitter:@djsubterrain
Here's a thread from someone who apparently managed to get it working on the HTC Sensation on custom roms so any developers might be able to use the method to get it working on ours :)

http://forum.xda-dev...d.php?t=1367036

  • 0

#10
Fuzzra

Fuzzra

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Brutally carved up SFII
Here you go. Install from recovery with install zip from sdcard.

One note: Just run it once, or you'll be up to your eyeballs in lines reading "nrild.libpath=/system/lib/librilswitch.so" in your default.prop and build.prop. I'm a dirty little boy and it adds them without first checking that they're not there.

*Edit: Gah!

Edited by Fuzzra, 15 February 2012 - 08:15 PM.

  • 0

#11
Daniel Meah

Daniel Meah

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade,t-mobile vivacity
  • Twitter:@DanielMeah

Here you go. Install from recovery with install zip from sdcard.

One note: Just run it once, or you'll be up to your eyeballs in lines reading "nrild.libpath=/system/lib/librilswitch.so" in your default.prop and build.prop. I'm a dirty little boy and it adds them without first checking that they're not there.


Its stuck with the red icon :(

  • 0

#12
Russ_uk

Russ_uk

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 168 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK & US
  • Devices:Huawei G300 & ZTE Crescent

Its stuck with the red icon :(

Are you on Orange ?

  • 0
"Water which is too pure has no fish" - Ts'ai Ken T'an

#13
Fuzzra

Fuzzra

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Brutally carved up SFII
Looking at the listed device, presumably not. I should have made it clear that it's only of any use if you use Orange. Every stock ROM has to have something worth saving. ;)

  • 0

#14
Daniel Meah

Daniel Meah

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade,t-mobile vivacity
  • Twitter:@DanielMeah

Are you on Orange ?



Yeh. i used an orange 3G Sim. And as i said it remained on the red icon.

  • 0

#15
Russ_uk

Russ_uk

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 168 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK & US
  • Devices:Huawei G300 & ZTE Crescent
I'm gonna try it with my Orange sim card later, I'll report back

  • 0
"Water which is too pure has no fish" - Ts'ai Ken T'an

#16
Fuzzra

Fuzzra

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Brutally carved up SFII
Unfortunately I don't have a non Orange SIM in the household to try on another network with, and really don't want to get up from my sofa and hike to somewhere with a terrible signal, but a WIFI network I can use to fully test. That said, I tested it against a virgin install of Fish'n'Chips and I made a call with no problem. You absolutely must be connected to a WIFI network to use it - it switches the transport of your call from the phone network to the internet.

  • 0

#17
PsYcHoKiLLa

PsYcHoKiLLa

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 802 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Nexus 4, Tesco Hudl
  • Twitter:@djsubterrain
Wow, Good work bud, thanks for that, gonna install it and I'll let you know, I'm on Orange on the SF2

UPDATE: Mine remains on the Red House icon too. Maybe some ingredient missing

Edited by PsYcHoKiLLa, 15 February 2012 - 06:42 PM.

  • 0

#18
Russ_uk

Russ_uk

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 168 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK & US
  • Devices:Huawei G300 & ZTE Crescent

Wow, Good work bud, thanks for that, gonna install it and I'll let you know, I'm on Orange on the SF2

UPDATE: Mine remains on the Red House icon too. Maybe some ingredient missing


Yup same here, red house is are far as I get.

  • 0
"Water which is too pure has no fish" - Ts'ai Ken T'an

#19
Fuzzra

Fuzzra

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Brutally carved up SFII
Looks like I'll have to poke further. Like a numpty I'd thought that splicing the thing in and stopping the force close would be enough, but apparently it's being insolent. I'll delve further when I'm less likely to be murdered for sitting at my desk at this time of night. :/

  • 0

#20
Russ_uk

Russ_uk

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 168 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK & US
  • Devices:Huawei G300 & ZTE Crescent
Thanks Fuzzra, I appreciate your efforts.

  • 0
"Water which is too pure has no fish" - Ts'ai Ken T'an




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users