Jump to content


Photo

How to fix touch problem(advent vega, P10, 10S)


  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
alexzhou

alexzhou

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Devices:advent vega
I get one best way to fix the touch problem.

the following link is one factory 2.2 ROM that can help you fix.

http://www.adrive.co...lic/Qzd7Yw.html ( P10_image_20110411_v1.10.4_std_dev.exe )
Just 14days for share on this web

Flash it on Nvflash mode.

after install, open P10. take out usb cable and charger. when the red word windows is coming, press "back".

and wait, don't touch until the language select windows is coming.

then you will find the touch problem is fixed.

if have problem still. or you want to use it without problem on futrue.

then install recovery. and run recovery, select " mount & storage-----format boot, format cache, format system, format data", power off.

reinstall P10_image_20110411_v1.10.4_std_dev.exe.

after do it. then you can install any other ROM without touch problem.

for some p10, need reinstall P10_image_20110411_v1.10.4_std_dev.exe 3~5times to fix.

Hope it can help you!

Edited by alexzhou, 21 March 2012 - 02:06 AM.

  • 1

#2
richardmlea

richardmlea

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 327 posts
  • Gender:Male
  • Location:Manchester, England
  • Interests:Technology, science, movies, motorcycles, classic volkswagons, paintball, skiing to name a few of my interests.
  • Devices:P10AN01, TF201, HTC Sensation
  • Twitter:@richard lea
I did this today a about 9am on a vega with a re-occouring fault. The touchscreen works normally on stock roms but the touchscreen goes dead at the top after a few hours running honycomb or ics. This is a fault I have seen on several touchscreens and loads of people have the same issue.
It is now 15 hours later and it is still working perfectly, for now anyway. It has been on all day (on charge) running a 15 hour youtube video :blink: I will continue to test.
I just went and did all the steps first time including wiping data/cache ect. In cwm restore and then installed your rom and calibrated and then installed ics.
Thanks alex
P.S. do you work for shuttle? I ask because that looks like a testing rom.

  • 0
Richard Lea
[email protected]
Replacement Tablet Screens UK
I offer a friendly, UK Advent Vega repair service for hardware problems. Just PM or email me your requirements.
Replacement Touchscreens, LCD's and repair service for most Tablets.

#3
alexzhou

alexzhou

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Devices:advent vega
yes. it's testing rom. i don't work on shuttle, just get it from their engineer.

  • 0

#4
alexzhou

alexzhou

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Devices:advent vega
if you want to install other rom. you must go to recovery---mount & storage---Format data, cache, boot, system---then reinstall this 0411 rom. and then reinstall ics or vegacomb. will work fine. i had fixed more by this way

  • 0

#5
richardmlea

richardmlea

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 327 posts
  • Gender:Male
  • Location:Manchester, England
  • Interests:Technology, science, movies, motorcycles, classic volkswagons, paintball, skiing to name a few of my interests.
  • Devices:P10AN01, TF201, HTC Sensation
  • Twitter:@richard lea
about 48 hours since doing this fix and its still working well.
Thanks again A :) lex.

  • 0
Richard Lea
[email protected]
Replacement Tablet Screens UK
I offer a friendly, UK Advent Vega repair service for hardware problems. Just PM or email me your requirements.
Replacement Touchscreens, LCD's and repair service for most Tablets.

#6
Oldbarzo

Oldbarzo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 122 posts
  • Location:N. Ireland
  • Interests:Computers (Home Builder)<br />Wargaming (WWII Tabletop miniatures)<br />Hacking and general modifcations to Mobile Phones<br />PCs and electronics.
  • Devices:HTC Wildfire, ZTE Blade (SF)
Hi
I have just tried this as I have been getting Screen Freezing while using ICS Beta 1.
Freezes occur during the use of any app or when using email and the browser.
Hoping this will cure it. Currently re-installing ICS Beta 1.

Oldbarzo Edit: Have now been running ICS Beta 1 now since above post and no freezes. Before I was lucky to get 20 to 30 mins working time before it froze on me, so it would appear that my problem is cured. Time now is 2215 gmt

Edited by Oldbarzo, 09 March 2012 - 10:19 PM.

  • 0
Advent Vega CM 10.1 (Unofficial) Alpha 9b OC 1504
ZTE Blade (Orange San Fran) CM 9 CFX Coldfusion Rel: 15/06
Motorola RAZRi Unlocked, Rooted Homemade Fastboot JB 4.1.2
Commtiva N700 (FM6) Stock Rom w/tjstyle kernal overclocked 864Mhz
Orange Tahiti (Huawei Mediapad) HWMOD ICS Rom w/3.0.42 Kernal (XDA Devs) OC 1550
Nexus 7 Modaco r9 Nightlies.

#7
Oldbarzo

Oldbarzo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 122 posts
  • Location:N. Ireland
  • Interests:Computers (Home Builder)<br />Wargaming (WWII Tabletop miniatures)<br />Hacking and general modifcations to Mobile Phones<br />PCs and electronics.
  • Devices:HTC Wildfire, ZTE Blade (SF)
Hi
Unfortunately after a reboot the same problem has recurred. When I switch the Vega on sometimes the screen flashes as normal but then goes blank for a sec then flashes again and continues booting. When this startup occurs I get freeze. If the Vega screen flashes and continues with the
Boot the Vega does not freeze.
This only happens with ICS Beta1.
Alpha 2 and 3 do not exhibit this fault neither does HI Chimera.


Stransky

  • 0
Advent Vega CM 10.1 (Unofficial) Alpha 9b OC 1504
ZTE Blade (Orange San Fran) CM 9 CFX Coldfusion Rel: 15/06
Motorola RAZRi Unlocked, Rooted Homemade Fastboot JB 4.1.2
Commtiva N700 (FM6) Stock Rom w/tjstyle kernal overclocked 864Mhz
Orange Tahiti (Huawei Mediapad) HWMOD ICS Rom w/3.0.42 Kernal (XDA Devs) OC 1550
Nexus 7 Modaco r9 Nightlies.

#8
richardmlea

richardmlea

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 327 posts
  • Gender:Male
  • Location:Manchester, England
  • Interests:Technology, science, movies, motorcycles, classic volkswagons, paintball, skiing to name a few of my interests.
  • Devices:P10AN01, TF201, HTC Sensation
  • Twitter:@richard lea

Hi
Unfortunately after a reboot the same problem has recurred. When I switch the Vega on sometimes the screen flashes as normal but then goes blank for a sec then flashes again and continues booting. When this startup occurs I get freeze. If the Vega screen flashes and continues with the
Boot the Vega does not freeze.
This only happens with ICS Beta1.
Alpha 2 and 3 do not exhibit this fault neither does HI Chimera.


Stransky

just an idea stransky but have you tried unplugging your touchscreen and try with a mouse and no touchscreen. You will then know if it is the touchscreen causing your issue, if the freeze happens without the touchscreen connected then you can rule that out as the cause.

  • 0
Richard Lea
[email protected]
Replacement Tablet Screens UK
I offer a friendly, UK Advent Vega repair service for hardware problems. Just PM or email me your requirements.
Replacement Touchscreens, LCD's and repair service for most Tablets.

#9
Oldbarzo

Oldbarzo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 122 posts
  • Location:N. Ireland
  • Interests:Computers (Home Builder)<br />Wargaming (WWII Tabletop miniatures)<br />Hacking and general modifcations to Mobile Phones<br />PCs and electronics.
  • Devices:HTC Wildfire, ZTE Blade (SF)

just an idea stransky but have you tried unplugging your touchscreen and try with a mouse and no touchscreen. You will then know if it is the touchscreen causing your issue, if the freeze happens without the touchscreen connected then you can rule that out as the cause.


Hi Richard
Have not tried that as the last time I unplugged the touchscreen I was unable to reconnect it, the little insert broke. (I was replacing faulty speakers).
I had to return to PC World for repair and they did not send me back my own Vega but another one (recorded Serial Number was different)
So I am loath to try that in case I break it again.

Funny thing is that it does not do the Flash, blank, flash with any other rom. I am re-installing Beta 1 with no enhancements just in case
the addition of Performance boost etc are the cause.
Just moved from Honeyice Chimera which I have been using all day and no freezes. So it is definitely something I must have added to ICS.

Stransky

  • 0
Advent Vega CM 10.1 (Unofficial) Alpha 9b OC 1504
ZTE Blade (Orange San Fran) CM 9 CFX Coldfusion Rel: 15/06
Motorola RAZRi Unlocked, Rooted Homemade Fastboot JB 4.1.2
Commtiva N700 (FM6) Stock Rom w/tjstyle kernal overclocked 864Mhz
Orange Tahiti (Huawei Mediapad) HWMOD ICS Rom w/3.0.42 Kernal (XDA Devs) OC 1550
Nexus 7 Modaco r9 Nightlies.

#10
richardmlea

richardmlea

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 327 posts
  • Gender:Male
  • Location:Manchester, England
  • Interests:Technology, science, movies, motorcycles, classic volkswagons, paintball, skiing to name a few of my interests.
  • Devices:P10AN01, TF201, HTC Sensation
  • Twitter:@richard lea

Hi Richard
Have not tried that as the last time I unplugged the touchscreen I was unable to reconnect it, the little insert broke. (I was replacing faulty speakers).
I had to return to PC World for repair and they did not send me back my own Vega but another one (recorded Serial Number was different)
So I am loath to try that in case I break it again.

Funny thing is that it does not do the Flash, blank, flash with any other rom. I am re-installing Beta 1 with no enhancements just in case
the addition of Performance boost etc are the cause.
Just moved from Honeyice Chimera which I have been using all day and no freezes. So it is definitely something I must have added to ICS.

Stransky

Are you downoading flash from the market after installing ics or using the version packaged with ics. I have noticed flash 11 from the market causes ics to not play flash properly.

  • 0
Richard Lea
[email protected]
Replacement Tablet Screens UK
I offer a friendly, UK Advent Vega repair service for hardware problems. Just PM or email me your requirements.
Replacement Touchscreens, LCD's and repair service for most Tablets.

#11
Oldbarzo

Oldbarzo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 122 posts
  • Location:N. Ireland
  • Interests:Computers (Home Builder)<br />Wargaming (WWII Tabletop miniatures)<br />Hacking and general modifcations to Mobile Phones<br />PCs and electronics.
  • Devices:HTC Wildfire, ZTE Blade (SF)

Are you downoading flash from the market after installing ics or using the version packaged with ics. I have noticed flash 11 from the market causes ics to not play flash properly.


Hi Richard

You misunderstand, I am not referring to Adobe Flash. WHat I am trying to convey is the sequence of start-up
of the Vega. i.e. Normally the screen will flash white and continue installing the current Rom.
The problem I am having with ICS Beta 1 is that the screen will flash white the go blank then flash
again and continue with the boot sequence.
If the screen flashes and continues to boot I do not get the freezes during operation, this
only occurs if I get the double flash on startup.

Oldbarzo

  • 0
Advent Vega CM 10.1 (Unofficial) Alpha 9b OC 1504
ZTE Blade (Orange San Fran) CM 9 CFX Coldfusion Rel: 15/06
Motorola RAZRi Unlocked, Rooted Homemade Fastboot JB 4.1.2
Commtiva N700 (FM6) Stock Rom w/tjstyle kernal overclocked 864Mhz
Orange Tahiti (Huawei Mediapad) HWMOD ICS Rom w/3.0.42 Kernal (XDA Devs) OC 1550
Nexus 7 Modaco r9 Nightlies.

#12
richardmlea

richardmlea

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 327 posts
  • Gender:Male
  • Location:Manchester, England
  • Interests:Technology, science, movies, motorcycles, classic volkswagons, paintball, skiing to name a few of my interests.
  • Devices:P10AN01, TF201, HTC Sensation
  • Twitter:@richard lea

Hi Richard

You misunderstand, I am not referring to Adobe Flash. WHat I am trying to convey is the sequence of start-up
of the Vega. i.e. Normally the screen will flash white and continue installing the current Rom.
The problem I am having with ICS Beta 1 is that the screen will flash white the go blank then flash
again and continue with the boot sequence.
If the screen flashes and continues to boot I do not get the freezes during operation, this
only occurs if I get the double flash on startup.

Oldbarzo

Yeah I mis-read that. That's a fault i havent noticed on any of mine, weird. I will reboot a few times to see if i can reproduce it.

  • 0
Richard Lea
[email protected]
Replacement Tablet Screens UK
I offer a friendly, UK Advent Vega repair service for hardware problems. Just PM or email me your requirements.
Replacement Touchscreens, LCD's and repair service for most Tablets.

#13
richardmlea

richardmlea

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 327 posts
  • Gender:Male
  • Location:Manchester, England
  • Interests:Technology, science, movies, motorcycles, classic volkswagons, paintball, skiing to name a few of my interests.
  • Devices:P10AN01, TF201, HTC Sensation
  • Twitter:@richard lea
I cant reproduce it. I have just rebooted 2 vegas side by side. 10-15 times with a fresh ics install on both, then 10-15 times with one having vega boost (no swap) and then 10-15 times with one running vega super boost (with swap). All times they booted fine and identically. I dont ever see a white screen on boot.
This is exactly what happens when I boot. I press the power button, the backlight on the lcd comes on for second then goes off for a second then comes back on and about 5 second later I see the the vegaics by cass, kernel by Ejtagle message on a black background, a few seconds later I get the animated Vegaics logo.
Have you tried using a different SD card for you swap patition, or no sd card (just for testing)?

  • 0
Richard Lea
[email protected]
Replacement Tablet Screens UK
I offer a friendly, UK Advent Vega repair service for hardware problems. Just PM or email me your requirements.
Replacement Touchscreens, LCD's and repair service for most Tablets.

#14
Oldbarzo

Oldbarzo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 122 posts
  • Location:N. Ireland
  • Interests:Computers (Home Builder)<br />Wargaming (WWII Tabletop miniatures)<br />Hacking and general modifcations to Mobile Phones<br />PCs and electronics.
  • Devices:HTC Wildfire, ZTE Blade (SF)

I cant reproduce it. I have just rebooted 2 vegas side by side. 10-15 times with a fresh ics install on both, then 10-15 times with one having vega boost (no swap) and then 10-15 times with one running vega super boost (with swap). All times they booted fine and identically. I dont ever see a white screen on boot.
This is exactly what happens when I boot. I press the power button, the backlight on the lcd comes on for second then goes off for a second then comes back on and about 5 second later I see the the vegaics by cass, kernel by Ejtagle message on a black background, a few seconds later I get the animated Vegaics logo.
Have you tried using a different SD card for you swap patition, or no sd card (just for testing)?


Hi Richard
Yes I tried with a 16GB card in place of my current 32GB. Same thing happens except now I get the backlight on lcd comes on goes off, comes on (exactly as per your test) and continues the boot sequence. When this occurs
I now get the freezing, but it does not occur immediately. I could be browsing this forum via Tapatalk or stock browser on Tabletroms or reading an email and suddenly when I go to scroll the screen or tap to open a thread/email
the screen is frozen and it requires a reboot to get out of it. The freezing can happen after 10mins or 30mins but is usually somewhere in between. I have on occasion managed to keep holding the back button and pressing the start button several times and came out of it as if it had been asleep, but I usually just reboot
as the buttons are so fragile the constant operating may wreck them.

If on the other hand the screen backlight comes on, dims slightly and continues with the boot sequence I can use the Vega for hours at a time without freezing happening.
The thing is that this only started happening when I installed Beta 1, ICS Alpha 3 nor Honeyice Chimera did not exhibit this freezing.

As I stated in a previous post my original Vega (purchased May 2011) had to be sent away for repair and the Vega I received back was not the same as the Serial No. inside the door
was missing and when I opened it up the serial inside was different from the one I had recorded and which was on the repair docket. But dmesg showed no bad nand blocks on
my original and I have not been able to get a dmesg on this Vega as every time I try it freezes.

Oldbarzo

Edit: Now freezing no matter which way the boot sequence occurs. Reverted to Alpha 3 and no freezes, weird or what. Now going to try HI Chimera.

Edited by Oldbarzo, 13 March 2012 - 08:52 PM.

  • 0
Advent Vega CM 10.1 (Unofficial) Alpha 9b OC 1504
ZTE Blade (Orange San Fran) CM 9 CFX Coldfusion Rel: 15/06
Motorola RAZRi Unlocked, Rooted Homemade Fastboot JB 4.1.2
Commtiva N700 (FM6) Stock Rom w/tjstyle kernal overclocked 864Mhz
Orange Tahiti (Huawei Mediapad) HWMOD ICS Rom w/3.0.42 Kernal (XDA Devs) OC 1550
Nexus 7 Modaco r9 Nightlies.

#15
Oldbarzo

Oldbarzo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 122 posts
  • Location:N. Ireland
  • Interests:Computers (Home Builder)<br />Wargaming (WWII Tabletop miniatures)<br />Hacking and general modifcations to Mobile Phones<br />PCs and electronics.
  • Devices:HTC Wildfire, ZTE Blade (SF)
Hi
Chimera does not exhibit the feeezing. So I have now gone through
The sequence noted by Divxdemon on Tabletroms and will see if it makes a difference.

Oldbarzo

Edited by Oldbarzo, 14 March 2012 - 01:55 PM.

  • 0
Advent Vega CM 10.1 (Unofficial) Alpha 9b OC 1504
ZTE Blade (Orange San Fran) CM 9 CFX Coldfusion Rel: 15/06
Motorola RAZRi Unlocked, Rooted Homemade Fastboot JB 4.1.2
Commtiva N700 (FM6) Stock Rom w/tjstyle kernal overclocked 864Mhz
Orange Tahiti (Huawei Mediapad) HWMOD ICS Rom w/3.0.42 Kernal (XDA Devs) OC 1550
Nexus 7 Modaco r9 Nightlies.

#16
Oldbarzo

Oldbarzo

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 122 posts
  • Location:N. Ireland
  • Interests:Computers (Home Builder)<br />Wargaming (WWII Tabletop miniatures)<br />Hacking and general modifcations to Mobile Phones<br />PCs and electronics.
  • Devices:HTC Wildfire, ZTE Blade (SF)

Hi
Chimera does not exhibit the feeezing. So I have now gone through
The sequence noted by Divxdemon on Tabletroms and will see if it makes a difference.

Oldbarzo


Hi All

Update: Ran the Test Rom and calibrated screen, then ran Modded Stock 1.10v2 ,formatted boot, cache, data and system.
Then installed Test Rom again and calibrated the screen as per the post by DivxDemon on Tabletroms.
Installed ICS Beta 1 and have been running it for over 3 hours now and not 1 freeze, keeping fingers crossed
but this appears at the moment to have worked.

Oldbarzo

  • 0
Advent Vega CM 10.1 (Unofficial) Alpha 9b OC 1504
ZTE Blade (Orange San Fran) CM 9 CFX Coldfusion Rel: 15/06
Motorola RAZRi Unlocked, Rooted Homemade Fastboot JB 4.1.2
Commtiva N700 (FM6) Stock Rom w/tjstyle kernal overclocked 864Mhz
Orange Tahiti (Huawei Mediapad) HWMOD ICS Rom w/3.0.42 Kernal (XDA Devs) OC 1550
Nexus 7 Modaco r9 Nightlies.

#17
H17737

H17737

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Can someone re-up the rom please ?

  • 0

#18
GedBlake

GedBlake

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 88 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ashton-under-Lyne, near Manchester, UK
  • Interests:Philosophy, Tech, Sci-Fi, Prog Rock
  • Devices:Advent Vega, Nexus 7

Can someone re-up the rom please ?


Uploaded to my dropbox...

http://dl.dropbox.co...0.4_std_dev.exe

GED.

edit: the download link at the top of this thread now appears to be working again - any problems, you can always get it from my dropbox.

Edited by GedBlake, 21 March 2012 - 06:27 AM.

  • 1
"Good Judgement Comes with Experience, but Experience Comes from Bad Judgement"

“No one is useless in this world who lightens the burdens of another.”
~ Charles Dickens ~

Advent Vega: VegaBean Beta 6 with 1GB ext2+zRam
Nexus 7 (16GB) WiFi: MoDaCo CyanogenMod10.1, r11 (JellyBean 4.2.2, JDQ39) and franco #58 kernel

#19
H17737

H17737

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
re-uploaded myself for future proofing:
JHeberg

  • 0

#20
reddragon105

reddragon105

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
Sorry if this is a dumb question, but I'm a relative Android newb - just got an Advent Vega as my first tablet, installed VegaICS Beta 1 and am having touchscreen issues with it, so trying this method to fix it.

I'm stuck at this part -
"then install recovery. and run recovery, select " mount & storage-----format boot, format cache, format system, format data", power off."

Where do I install recovery from? Is this a specific app? I'm following a guide to install ClockworkMod, but it says that to boot into recovery you need to install the Vega Recovery Boot app from the Android Market - which I can't do because this 0411 ROM doesn't have Market access.

So how do I get into recovery to format boot, cache, etc?

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users