Jump to content


Photo

Debrand One X

- - - - -

  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#1
GuyAdams

GuyAdams

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 167 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nottingham, UK
  • Devices:HTC One / Nexus 7 3G
  • Twitter:@GuyOnTech
I picked up a One X on T-Mobile yesterday and noticed the ROM is already out of date compared with the official HTC release.

Is it possible to debrand it and get it back on the HTC track?

Thanks

  • 0
Guy

Check out my blog 'Guy Adams on Technology' here

#2
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,366 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Which version are you running?

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#3
carthesis

carthesis

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sheffield
  • Devices:HTC One X (stock O2)
I wouldn't mind knowing how to bin the naff O2 software myself...

I'm on the O2 version of 1.26.206.2. Anyone who can let me know how to get back to pure stock would be doing me a favour.

  • 0

#4
gavinlew

gavinlew

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bristol
  • Devices:XperiaZ,TabletZ,Lumia510,MotoG
  • Twitter:@gavinlew
I'm hoping it's going to be as easy as unlocking the bootloader once htcdev.com is back up and flashing a generic European RUU.

My handset is from Vodafone and has a but of bloat and some remote management stuff which I don't want.

  • 0

--
Devices im currently using

Sony Xperia Z

Sony Tablet Z

Sony Xperia M

Moto G

D2 MTK Chinese Clone Phone (Dual SIM)

Nokia Lumia 510

 


#5
gavinlew

gavinlew

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bristol
  • Devices:XperiaZ,TabletZ,Lumia510,MotoG
  • Twitter:@gavinlew
Update,

From further reading , simply unlocking the bootloader isnt going to let me flash a generic RUU, Super-CID is needed first to achieve this.

However, I have found a generic One X ROM packaged as an update.zip which I am going to try via recovery - this may be as close to stock as we can get for a while.

  • 0

--
Devices im currently using

Sony Xperia Z

Sony Tablet Z

Sony Xperia M

Moto G

D2 MTK Chinese Clone Phone (Dual SIM)

Nokia Lumia 510

 


#6
RaiderX303

RaiderX303

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:Galaxy Nexus, One X, Evo 3D
  • Twitter:@RaiderX303
On my Evo 3D, i debranded it by unlocking the bootloader and changing the CID to HTC__001, maybe its possible to do the same on the One X?

  • 0

#7
EddyOS

EddyOS

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,536 posts
  • Gender:Male
  • Location:Liverpool, Merseyside
  • Devices:Google Nexus 5
  • Twitter:@dj_e1d
Did you do that using Revolutionary or HTCDev.com

  • 0
Google Nexus 4 (LG-E960)
ROM: Android 4.3 (JWR66V)
Bootloader: MAKOZ20i
Recovery: Stock
Radio: 2.0.1700.84
Kernel: Stock

#8
gavinlew

gavinlew

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bristol
  • Devices:XperiaZ,TabletZ,Lumia510,MotoG
  • Twitter:@gavinlew
Hi

An update,

I unlocked mine via htcdev.com, flashed recovery and backed up
I haven't altered my CID so I presume this is still set to Vodafone
All I wanted to achieve was to remove the Vodafone splash screens and their bloat wear including their remote access software so the flashable update.zip together with Pauls boot image to root has done the job.
Just moved over my apps/data from my Nexus using Titanium Backup and Dropbox too

Cheers

Gavin

  • 0

--
Devices im currently using

Sony Xperia Z

Sony Tablet Z

Sony Xperia M

Moto G

D2 MTK Chinese Clone Phone (Dual SIM)

Nokia Lumia 510

 


#9
dj_destruction

dj_destruction

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Hi

An update,

I unlocked mine via htcdev.com, flashed recovery and backed up
I haven't altered my CID so I presume this is still set to Vodafone
All I wanted to achieve was to remove the Vodafone splash screens and their bloat wear including their remote access software so the flashable update.zip together with Pauls boot image to root has done the job.
Just moved over my apps/data from my Nexus using Titanium Backup and Dropbox too

Cheers

Gavin




Hi,



Where did you find the flashable update.zip? was it the generic european 1.26.401.2? as this is what im after.

Thanks in advance
.

Edited by dj_destruction, 13 April 2012 - 08:00 PM.

  • 0
DOING IT FOR THE USER

#10
Emperork

Emperork

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
  • Devices:HTC Desire

Hi

An update,

I unlocked mine via htcdev.com, flashed recovery and backed up
I haven't altered my CID so I presume this is still set to Vodafone
All I wanted to achieve was to remove the Vodafone splash screens and their bloat wear including their remote access software so the flashable update.zip together with Pauls boot image to root has done the job.
Just moved over my apps/data from my Nexus using Titanium Backup and Dropbox too

Cheers

Gavin


when OTA updates roll around, what would you get pushed? As far as I am aware, it is the IMEI that affects updates... so hopefully you should be ok.

the reason i am asking this is that i just put my sensation through the washing machine and ordered a HOX through Voda. I'm sure it will have tonnes of crapware on it when it comes. Now I don't mind mimicing your method, so long as I get normal OTA unbranded updates in the future....?
only thing is i do not really want root access. i'm happy with stock htc rom

Edited by Emperork, 14 April 2012 - 04:11 PM.

  • 0

#11
gavinlew

gavinlew

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bristol
  • Devices:XperiaZ,TabletZ,Lumia510,MotoG
  • Twitter:@gavinlew

Hi,



Where did you find the flashable update.zip? was it the generic european 1.26.401.2? as this is what im after.

Thanks in advance
.


Hi,

Its here ; http://forum.xda-dev...d.php?t=1546970 (Hopefully im allowed to link offsite - any problems remove the post)

Cheers

Gavin

  • 0

--
Devices im currently using

Sony Xperia Z

Sony Tablet Z

Sony Xperia M

Moto G

D2 MTK Chinese Clone Phone (Dual SIM)

Nokia Lumia 510

 


#12
dj_destruction

dj_destruction

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Hi,

Its here ; http://forum.xda-dev...d.php?t=1546970 (Hopefully im allowed to link offsite - any problems remove the post)

Cheers

Gavin



Hi thanks for the reply i thought that was the one you would off used just wanted to check. Have you had any issues with the rom or is it all good? p.s does any one have the stock t-mobile uk ruu?? its software number 1.26.110.5 its a good build as in no software problems or glitches that others seem to be having on the unlock devices so would be handy to have the ruu as a fail safe roll back. :-)

  • 0
DOING IT FOR THE USER

#13
gavinlew

gavinlew

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bristol
  • Devices:XperiaZ,TabletZ,Lumia510,MotoG
  • Twitter:@gavinlew
Hi,

I've had no issues running the ROM, havent got round to applying some of the tweaks yet that I want to-do (Auto Brightness and Legacy Apps Menu Button behaviour).

First full day out with the phone and got 16hours from the battery which I didn't think was bad.

Not tested or verified but TMobile UK RUU here ; http://kuai.xunlei.com/d/XQAAQPWZSHVF

Hope this helps.

Cheers

Gavin

  • 0

--
Devices im currently using

Sony Xperia Z

Sony Tablet Z

Sony Xperia M

Moto G

D2 MTK Chinese Clone Phone (Dual SIM)

Nokia Lumia 510

 


#14
dj_destruction

dj_destruction

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Hi,

I've had no issues running the ROM, havent got round to applying some of the tweaks yet that I want to-do (Auto Brightness and Legacy Apps Menu Button behaviour).

First full day out with the phone and got 16hours from the battery which I didn't think was bad.

Not tested or verified but TMobile UK RUU here ; http://kuai.xunlei.com/d/XQAAQPWZSHVF

Hope this helps.

Cheers

Gavin




You my friend are a legend that is the exact ruu i was after. only thing is i cant for the life of me get it to download!??! which is a bummer.



many thanks tho. i think if i can get hold of the branded rom ruu for all networks (o2, voda, orange, t-mobile, 3 in the uk) i will put em in my dropbox for ease of use n share so others dont needc to search and have an easy back to stock. :-)

  • 0
DOING IT FOR THE USER

#15
gavinlew

gavinlew

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bristol
  • Devices:XperiaZ,TabletZ,Lumia510,MotoG
  • Twitter:@gavinlew

You my friend are a legend that is the exact ruu i was after. only thing is i cant for the life of me get it to download!??! which is a bummer.



many thanks tho. i think if i can get hold of the branded rom ruu for all networks (o2, voda, orange, t-mobile, 3 in the uk) i will put em in my dropbox for ease of use n share so others dont needc to search and have an easy back to stock. :-)


It seems like these RUU's are being hosted on servers inside China, I've found the TMO RUU and am downloading it now , even on a 100mb circuit eta is over an hour.

Once I have it , I will mirror it somewhere.

Cheers

Gavin

  • 0

--
Devices im currently using

Sony Xperia Z

Sony Tablet Z

Sony Xperia M

Moto G

D2 MTK Chinese Clone Phone (Dual SIM)

Nokia Lumia 510

 


#16
dj_destruction

dj_destruction

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

It seems like these RUU's are being hosted on servers inside China, I've found the TMO RUU and am downloading it now , even on a 100mb circuit eta is over an hour.

Once I have it , I will mirror it somewhere.

Cheers

Gavin


Nice one gavinlew thanks for that :-)

edit: It looks like that t-mobile ruu you are downloading might have been an earlier version or not really the uk one as its 1.26.110.2 and not 1.26.110.5 like im running also the radio on the one your downloading is 1.1204.90.13 and mine is 1.1204.91.14. so im not sure but I will try and flash it and see if it works.

Edited by dj_destruction, 17 April 2012 - 05:25 PM.

  • 0
DOING IT FOR THE USER

#17
huwwatkins

huwwatkins

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 66 posts
Odd - I have a white One X on Three UK and my radio version is 1.1204.90.13H

  • 0

#18
dj_destruction

dj_destruction

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Odd - I have a white One X on Three UK and my radio version is 1.1204.90.13H


I believe that Three UK run on the T-Mobile/Orange network as do Virgin Mobile could be why the radio is similar, not sure what the H at the end of your radio stands for it could be the H for Hutchinson 3G maybe?!?!

  • 0
DOING IT FOR THE USER

#19
gavinlew

gavinlew

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bristol
  • Devices:XperiaZ,TabletZ,Lumia510,MotoG
  • Twitter:@gavinlew

Nice one gavinlew thanks for that :-)

edit: It looks like that t-mobile ruu you are downloading might have been an earlier version or not really the uk one as its 1.26.110.2 and not 1.26.110.5 like im running also the radio on the one your downloading is 1.1204.90.13 and mine is 1.1204.91.14. so im not sure but I will try and flash it and see if it works.


Here we go ; http://db.tt/RolbW6sN

Cheers

  • 3

--
Devices im currently using

Sony Xperia Z

Sony Tablet Z

Sony Xperia M

Moto G

D2 MTK Chinese Clone Phone (Dual SIM)

Nokia Lumia 510

 


#20
dj_destruction

dj_destruction

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Thanks gavinlew :-) downloaded in ten minutes excellent.

  • 0
DOING IT FOR THE USER




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users