Jump to content


Photo

Want a touch recovery?-generate it yourself!

- - - - -

  • Please log in to reply
91 replies to this topic

#61
bladyle

bladyle

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bulgaria
  • Devices:Acer Liquid MT
  • Twitter:@bladyle

thats, what I needed!!!! thx

cat proc/mtd
dev:    size   erasesize  name
mtd0: 00500000 00040000 "boot"
mtd1: 0c640000 00040000 "system"
mtd2: 00500000 00040000 "recovery"
mtd3: 00080000 00040000 "setupdata"
mtd4: 00100000 00040000 "misc"
mtd5: 00100000 00040000 "kpanic"
mtd6: 03b00000 00040000 "cache"
mtd7: 00200000 00040000 "flex"
mtd8: 0b900000 00040000 "userdata"


same as mine...should be working

  • 0

#62
franzo87

franzo87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:Acer Liquid metal t&l

My little guide to get cwm 6 on our phone without a computer

1. Download bladyle's cwm zip here: http://minus.com/llBzrGFd15YuQ

2. Extract "recovery_6001.img" then rename the extracted .img "recovery.img"

3. Download recovery manager: http://www.modaco.co...?/topic/329772-[APP]-Recovery-Manager-v0.36-[BETA] (copy the whole link, not just the blue link) then install the apk on your phone

4. Open the app then click on the recovery tab

5. Click on "install recovery" and select the recovery.img that you extracted

6. Click on reboot recovery then enjoy :D


I've done... and now if i try to go in recovery i get fastboot mode :(

Edited by franzo87, 21 July 2012 - 05:25 PM.

  • 0

#63
Mtman1

Mtman1

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 686 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Liquid MT

I've done... and now if i try to go in recovery i get fastboot mode :(

are you sure your pressing vol up, focus and power buttons? If so, try a few more times. If that doesn't work, just install it the proper way

Edited by Mtman1, 21 July 2012 - 05:36 PM.

  • 0

#64
franzo87

franzo87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:Acer Liquid metal t&l

are you sure your pressing vol up, focus and power buttons?


yes and i've also tried "reboot recovery" from titanium backup and from recovery manager...

  • 0

#65
Mtman1

Mtman1

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 686 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Liquid MT
Just install the normal way then. It worked for me...

  • 1

#66
franzo87

franzo87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:Acer Liquid metal t&l

Just install the normal way then. It worked for me...


done!! it worked for me tooo :)

thanks

  • 0

#67
Mtman1

Mtman1

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 686 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Liquid MT
Two questions
1) what's the blobs folder in the clockworkmod folder on the sd card?
2) apparently it's possible to delete cwm backups with 6.x.x.x, is it possible and how do you do it?

PS both my guide and the proper method worked for me

  • 0

#68
franzo87

franzo87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:Acer Liquid metal t&l
I like it... the big problem is it don't see the ext4 partition...I'm thinking if coming back to cmw 5 :( who have made the support for sd-ext for cmw 5? :D

  • 0

#69
Lens_flare

Lens_flare

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,504 posts

he big problem is it don't see the ext4 partition.

Maybe it's about incompleteness of my source.. it doesn't have ext4 line in recovery.fstab
add that

/sd-ext ext4 /dev/block/mmcblk0p2 /dev/block/mmcblk0
and generate again

Edited by Lens_flare, 22 July 2012 - 05:08 AM.

  • 1

#70
bladyle

bladyle

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bulgaria
  • Devices:Acer Liquid MT
  • Twitter:@bladyle
I think the "blobs" folder is ".android_secure"

@Lens_flare


W:Unable to get recovery.fstab info for /datadata during fstab generation!
W:Unable to get recovery.fstab info for /emmc during fstab generation!
W:Unable to get recovery.fstab info for /sd-ext during fstab generation!

i will add the line for sd-ext but isn't that way support only ext4 and no ext3? and what about first and second warning ?

  • 0

#71
Lens_flare

Lens_flare

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,504 posts

W:Unable to get recovery.fstab info for/datadata during fstab generation!
W:Unable to get recovery.fstab info for/emmc during fstab generation!
W:Unable to get recovery.fstab info for/sd-ext during fstab generation!

Koush assumes ALL devices in his damned imaginaerum DO have those partitions.

i will add the line for sd-ext but isn't that way support only ext4 and no ext3?

ext4 as I know compatible with older ones. e2fsck is the evidence.

  • 0

#72
bladyle

bladyle

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bulgaria
  • Devices:Acer Liquid MT
  • Twitter:@bladyle
OK
Generated new img 6.0.1.0 version. Should be supportig ext4 partitons now.


http://minus.com/lbirLjciFOgzfC

  • 1

#73
Mtman1

Mtman1

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 686 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Liquid MT
What.... I just flashed 6.0.0.1 :( thanks, trying now

  • 0

#74
Mtman1

Mtman1

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 686 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Liquid MT
Two things,
1) thank you sooo much bladyle for this
2) with my guide, you have to rename the recovery as recovery.img or you will end up in fastboot mode

Edited by Mtman1, 22 July 2012 - 10:00 AM.

  • 0

#75
Lens_flare

Lens_flare

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,504 posts

with my guide, you have to rename the recovery as recovery.img or you will end up in fastboot mode

I thought fastboot might flash anything and it not discriminate you passed "recovery.img" or "brickmysystemplease"(I point: without any extension).

  • 0

#76
Mtman1

Mtman1

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 686 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Liquid MT
I know it seems weird, but when I didn't rename it, it always went to fastboot. But when it was called recovery.img it always worked....

  • 0

#77
bladyle

bladyle

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bulgaria
  • Devices:Acer Liquid MT
  • Twitter:@bladyle
yes it must renamed recovery.img first and then flash it via fasboot or other methods

  • 0

#78
bladyle

bladyle

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bulgaria
  • Devices:Acer Liquid MT
  • Twitter:@bladyle

I know it seems weird, but when I didn't rename it, it always went to fastboot. But when it was called recovery.img it always worked....


if you didn't rename it program is searching for recovery.img and if didn't find it can't flash it :)

otherwise i think it can be flashed in fastboot with other name but you need to specify the full path and name

  • 0

#79
Lens_flare

Lens_flare

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,504 posts

if you didn't rename it program is searching for recovery.img and if didn't find it can't flash it :)

soo, if I name it "pleasebrickmysystem" and type then:
fastboot -i 0x0502 flash recovery pleasebrickmysystem
fastboot -i 0x0502 reboot
it won't boot recovery then?
WTF...you definitely are doing something wrong.

  • 0

#80
Mtman1

Mtman1

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 686 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Liquid MT

if you didn't rename it program is searching for recovery.img and if didn't find it can't flash it :)

otherwise i think it can be flashed in fastboot with other name but you need to specify the full path and name

yes, but I wasn't using the program, I was using recovery manager which searches for .imgs. if I didn't rename the file, it would end up in fastboot mode, but when I did rename it, it worked fine....
Anyway, this thread is confusing me :D

Edited by Mtman1, 22 July 2012 - 10:26 AM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users