Jump to content


Photo

[23/07/2013][ICS] Eco CM9 - aiming for stability and battery efficiency

* * * * * 14 votes

714 replies to this topic

#101
andr0idbeliev3r

andr0idbeliev3r

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 253 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Sapo a5 (Portugal's ZTE Blade)
Thanks for the zip :) one thing, Is the áudio Routing fixed in this ROM ? Viber doesn't seem to direct the áudio to any of the speakers :P

  • 0
Thanks to all developers for developing such beautifull and stable ROMS and thanks to Google for developing android aaaaand thanks to the original creators of android.

My devices:

ZTE Blade- MegaDrive 4.0.4

#102
jventura

jventura

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade

Uh... why don't you just add OI File Manager to the ROM? It's free, fast, and it gets the job done.


And its proprietary! CMFileManager is a community effort.. Much more value in that!
But if you want, you can remove CMFileManager from the zip inside /system/app, and install OIFileManager. I had OI FIle Manager before, and it is a good file manager, although CMFileManager is better for root things. Try to edit system.prop in CMFileManager. You can edit it right there on the phone..

instagram, facebook, viber and sometimes on browser it keeps on returning back to home screen:D


Don't know what the problem is. I had a problem on the browser also, but it was a one-time thing.. I'll be looking for it. If you find a pattern of failure, inform here so I can try to replicate it..

Thanks for the zip :) one thing, Is the áudio Routing fixed in this ROM ? Viber doesn't seem to direct the áudio to any of the speakers :P


I don't know of any problem about audio routing, well, I don't even know what problem is that! Wasn't it working in cm9?

Edited by jventura, 19 December 2012 - 10:26 PM.

  • 0

#103
96frozen

96frozen

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 159 posts

And its proprietary! CMFileManager is a community effort.. Much more value in that!
But if you want, you can remove CMFileManager from the zip inside /system/app, and install OIFileManager. I had OI FIle Manager before, and it is a good file manager, although CMFileManager is better for root things. Try to edit system.prop in CMFileManager. You can edit it right there on the phone..



Don't know what the problem is. I had a problem on the browser also, but it was a one-time thing.. I'll be looking for it. If you find a pattern of failure, inform here so I can try to replicate it..



I don't know of any problem about audio routing, well, I don't even know what problem is that! Wasn't it working in cm9?


The problem with audio routing is that it is choosing the speaker to have calls on apps such as viber / skype, and there's another problem which is earplugs detection on CM9's and CM10's.

  • 0
ROM: CM10 by KonstaT

CWM: GEN2 CWM 6.0.1.1 by Snap.IT

Thank all of the developers topics, rate them 5 stars, they are the people who are keeping your cellphone alive.

Thanks to KonstaT, Snap.IT, tilal6991, daemond, Ganster (this guy is specially awesome for fixing OMX on 4.x ROMS), burstlam and many others that I can't think of right now :D

#104
zte_maciek

zte_maciek

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:ZTE BLADE
Is there a way to clear the notification bar?

  • 0

#105
jventura

jventura

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade

Is there a way to clear the notification bar?


The "X" on the upper-right?! :)

  • 0

#106
judas1977

judas1977

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
I want to ask if there is fix for mms implemented? Just like in burstlam's ROM (fix backported from cm10). I have my blade as "spare" phone with your minimalistic cm7. And I'm thinking of change it to your cm9 version...

  • 0

#107
jventura

jventura

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade

I want to ask if there is fix for mms implemented? Just like in burstlam's ROM (fix backported from cm10). I have my blade as "spare" phone with your minimalistic cm7. And I'm thinking of change it to your cm9 version...


Are you talking about automatic mms retrieval? I submitted that fix to cm10, cm9 and cm7, so this cm9 has it, as the Eco cm7..

  • 0

#108
judas1977

judas1977

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
Oh, I thought that your build with that patch was the first one, but I couldn't find it (couple of weeks without modaco and blade:)). There was general bug on ics, different devices have had problems with mms retrieving... people couldn't receive/send mms at all. But it was fixed on blade, apparently by your patch:)

  • 0

#109
Mettafox

Mettafox

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 61 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:Samsung Galaxy S II i9100
Great work jventura...
Your rom is great, but, can you add other I/O Scheduler, like SIO?
Noop is good, but SIO is better for a better and smooth UI.

Thanks :D

  • 0
Devices:
Sapo A5 (ZTE Libra) - CyanogenMod 10 KonstaKang (Android 4.1.2 Jelly Bean)
Samsung Galaxy S II i9100 - Stock Android 4.1.2 Jelly Bean with TouchWiz 5.0

Recovery:
Sapo A5 (ZTE Libra) - ClockworkMod 5.0.2.0 from ROM Manager
Samsung Galaxy S II i9100 - Stock recovery

#110
Snap.IT

Snap.IT

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 861 posts
  • Gender:Male
  • Location:Stockholm, Sweden
  • Devices:ZTE Blade 3, Alcatel OT995

Great work jventura...
Your rom is great, but, can you add other I/O Scheduler, like SIO?
Noop is good, but SIO is better for a better and smooth UI.

Thanks :D


Just download the code, run menuconfig, add whatever schedulers you want, compile.

There are at least 50 guides on the net on how to do this, it won't make any difference in performance but have at it.

For now the fastest scheduler is noop with deadline being a close second, then bfq, then vr, then cfq and last and least SIO.

I don't know why people would EVER run SIO on flash drives, it makes no sense what so ever.

  • 0

#111
dhoomktoo1

dhoomktoo1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
  • Gender:Male
  • Devices:OMCSkate,SFBlade
jventura..great rom ! are you planning to come up with Eco versions for cm10 / 10.1 with better battery efficiency?

  • 0

#112
jventura

jventura

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade

jventura..great rom ! are you planning to come up with Eco versions for cm10 / 10.1 with better battery efficiency?


Probably not.. But you can apply the ideas of the 3rd post to cm10 or cm10.1 by KonstaT.. :)

  • 0

#113
ufizo

ufizo

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 222 posts
  • Gender:Male
  • Location:Roorkee, India
  • Devices:DELL XCD35
  • Twitter:@ufiz0
Thank you for this ROM.
Very happy with it.

  • 0

#114
survietamine

survietamine

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Location:near Paris, FRANCE
  • Interests:systems admin, mobile devices
  • Devices:Atrix/Nexus 7/Blade/Archos70it
hello, I come from an old CM7 and I did (in CWM) :
- wipe
- format /system
- install zip of latest Eco CM9
- install zip of mini gapps

Issues :
- gapps are missing (I tried to reinstall gapps zip = same)
- forced close when I choose Settings> Themes

Did I miss something ?
Maybe because I didn't put a SIM card ?
It is because I have an Atrix now, and I wanted to prepare this phone before I give it to someone.
Thanks for your help.

P.S. : When I flashed the ROM's zip, at the end I could read some kind of message :
"installing extras : not enought free space... skipping".

Edited by survietamine, 26 December 2012 - 04:52 AM.

  • 0

#115
survietamine

survietamine

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Location:near Paris, FRANCE
  • Interests:systems admin, mobile devices
  • Devices:Atrix/Nexus 7/Blade/Archos70it

...
Issues :
- gapps are missing (I tried to reinstall gapps zip = same)
- forced close when I choose Settings> Themes
...
P.S. : When I flashed the ROM's zip, at the end I could read some kind of message :
"installing extras : not enought free space... skipping".


I flashed the themes.zip and now Themes settings doesn't crash anymore.
But I put a SIM card and still not be able to configure a Google account.
I've also tried to flash the ICS gapps zip from goo.im => same result.

Edited by survietamine, 26 December 2012 - 05:17 AM.

  • 0

#116
judas1977

judas1977

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
MAYBE you are out of space on system partition? What partition scheme do you have? It shouldhave at least 160MB of system... if your partition is at least as big as author of Rom suggested-try to manually mount system partition before installing gapps... sometimes installation script fails and then gapps don't install at all

  • 0

#117
jventura

jventura

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade

I flashed the themes.zip and now Themes settings doesn't crash anymore.
But I put a SIM card and still not be able to configure a Google account.
I've also tried to flash the ICS gapps zip from goo.im => same result.


Open the terminal application and do "df". Search for the System partition.. Does it have 160MB or more?
If not, you have to do a TPT do get at least 160MB in the system partition. Else, consider Eco CM7 which fits in a 128 MB system partition!

  • 0

#118
Butcher55

Butcher55

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
  • Devices:ZTE Blade
Great rom! so happy with it. but can you help me?do you use App2SD?i was using swedish snow before and it has Darktremor`s a2sd script added in rom so you can use ext partition to install apps. Please can you add this script to your rom?Or any advice?:) I have 500mb ext2 partition

Sorry for my "great" english :P

  • 0

#119
survietamine

survietamine

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Location:near Paris, FRANCE
  • Interests:systems admin, mobile devices
  • Devices:Atrix/Nexus 7/Blade/Archos70it

Open the terminal application and do "df". Search for the System partition.. Does it have 160MB or more?
If not, you have to do a TPT do get at least 160MB in the system partition. Else, consider Eco CM7 which fits in a 128 MB system partition!


Hello, thanks for your answer.
You're right, `df` indicates that my /system partition has only 136 MiB.
I have a GEN1, but I did (long time ago) a TPT to GEN2.
But I didn't touch my Blade during one year because I bought Defy and Atrix models.
Maybe I had put it back to GEN1, cannot remember.
I'll set it to GEN2 and retry your ROM then.

Best regards and congrats for your efforts.

  • 0

#120
jventura

jventura

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade

Great rom! so happy with it. but can you help me?do you use App2SD?i was using swedish snow before and it has Darktremor`s a2sd script added in rom so you can use ext partition to install apps. Please can you add this script to your rom?Or any advice? :) I have 500mb ext2 partition

Sorry for my "great" english :P


Hi there,

I don't use app2sd, so I can't be of any help to you, but maybe someone knows something. Anybody? :)


Hello, thanks for your answer.
You're right, `df` indicates that my /system partition has only 136 MiB.
I have a GEN1, but I did (long time ago) a TPT to GEN2.
But I didn't touch my Blade during one year because I bought Defy and Atrix models.
Maybe I had put it back to GEN1, cannot remember.
I'll set it to GEN2 and retry your ROM then.

Best regards and congrats for your efforts.


You will need the TPT to make /system with 160MB..

Edited by jventura, 26 December 2012 - 11:56 PM.

  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users