Jump to content


Photo

[GUIDE] Change to ANY G300/U8815/U8818 ROM via Boot loader version bypass [HACK]

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
229 replies to this topic

#201
Gary_J_Wright

Gary_J_Wright

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich Norfolk UK
  • Devices:Moto G 2014 2nd gen XT1068
  • Twitter:@Gary_J_Wright

thats great news :D

I think you need to go another thread or something as you found this out :)


new thread http://www.modaco.co...m-hauwei-found/

but this only works for some phones if you get a pink bar to 70% and or reboot its failed

you should get unpacking firmware > pink bar > installing firmware > green tick OK this is if it works

Edited by Gary_J_Wright, 16 July 2012 - 08:41 PM.

  • 1
Posted Image

#202
FrankieADZ

FrankieADZ

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,255 posts

new thread http://www.modaco.co...m-hauwei-found/

but this only works for some phones if you get a pink bar to 70% and reboot its failed

you should get unpacking firmware > pink bar > installing firmware > green tick OK this is if it works

Oh ok :(
So the best way still is the imei hack way then for now then

  • 0

#203
Gary_J_Wright

Gary_J_Wright

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich Norfolk UK
  • Devices:Moto G 2014 2nd gen XT1068
  • Twitter:@Gary_J_Wright

Oh ok :(
So the best way still is the imei hack way then for now then


I had to use the hack way to allow the update.app to work properly i can confirm hack to new tool update.app works
and hack to ics b927 update.app works - i restored a imei backup from b926 fine

  • 0
Posted Image

#204
Rico_89

Rico_89

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 767 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, Vowney V5.
  • Twitter:@Rico_89_
This thread has been lurking around this forum like a shark for a while now and I just had a feeling that one day it was going to bite and I'd have to take the plunge and jump into the IMEI = 0 abyss. And sure enough today was that day.

Special thanks for making everything so clear and easy to understand, although you missed thing in the instructions, "Make sure you have an adult diaper ready". :blush:

Edited by Rico_89, 16 July 2012 - 08:46 PM.

  • 0

#205
sonicaaaa

sonicaaaa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei G300, ZTE Blade,
Hi I just want to share my experience with 927 upgrades.

For some unknown reason I wasn't able to upgrade/downgrade from 885. Neither with Huawei Middle Package nor with the IMEI hack. Tried lot of combinations, nothing working. Always the ram error message.
I then tried with the fastboot method and despite being able to flash, nothing, the phone was stuck on Huawei logo. So I reverted to the Clockwork backup I did just before the fastboot try, the same not working situation as before.
After that I retried with Huawei Middle Package, followed by 882 and this time, unexpectedly it worked!
After that I booted in 882 and then, rebooted with volume up + down and now I was able to install 927 !

I have no idea what my problem was but actually, just retrying it worked.

Thanks to Hans Gruber for some suggestion via pvt.


good luck
sonicaaaa

  • 0

#206
Gary_J_Wright

Gary_J_Wright

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich Norfolk UK
  • Devices:Moto G 2014 2nd gen XT1068
  • Twitter:@Gary_J_Wright

Hi I just want to share my experience with 927 upgrades.

For some unknown reason I wasn't able to upgrade/downgrade from 885. Neither with Huawei Middle Package nor with the IMEI hack. Tried lot of combinations, nothing working. Always the ram error message.
I then tried with the fastboot method and despite being able to flash, nothing, the phone was stuck on Huawei logo. So I reverted to the Clockwork backup I did just before the fastboot try, the same not working situation as before.
After that I retried with Huawei Middle Package, followed by 882 and this time, unexpectedly it worked!
After that I booted in 882 and then, rebooted with volume up + down and now I was able to install 927 !

I have no idea what my problem was but actually, just retrying it worked.

Thanks to Hans Gruber for some suggestion via pvt.


good luck
sonicaaaa


When ever i have a failure CWM always seems to be involved ..... CWM mod works fine after using hack and or tool but not during - Ive semi bricked my g300 a few times trying to replicate error, I have @ least 4 copies of my imei backup (2 each of imei on b892 and 2 on imei b926)

As long as you can boot a rom either B8xx or B9xx and root it to allow install of Toolbox5iromV1.0.4.2.apk you can restore imei as LONG as you have a copy!

Edited by Gary_J_Wright, 17 July 2012 - 09:07 PM.

  • 0
Posted Image

#207
Gary_J_Wright

Gary_J_Wright

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich Norfolk UK
  • Devices:Moto G 2014 2nd gen XT1068
  • Twitter:@Gary_J_Wright
Roskilj xd has found a way possibly to restore imei if lost details below @ own risk

Hi all
I am lost my 5irom folder with my IMEI backup.. And my Imei was 0.Now I have my Imei back and I do this:

1. You must enter the engineering menu. Dial * # * # 2846579 # * # *
2. Go to ProjectMenu/Background setting/Usb ports setting and select Manufacture mode
3. Back to
Background setting and go to Qualcomm background open setting and select background open (pass is 0 (ZERO))
4. Exit the
engineering menu and turn on USB debugging (settings/developer tools/usb debugging)
5. Restart the phone

6. On PC install the DFS Tool (http://cdmatool.com/Demo).Connect the phone and run DFS tool.
7. Go to Ports and double click on dbAdapter Reserved Interface.
8. Close the Ports window and click on SPC.In DFS log must write UNLOCKED DEVICE.
9. If this OK go to Programming and type your IMEI in right place. (you can read Imei from phone box)
10. Click write.

11. When all finish go to ports and disabe dbAdapter Reserved Interface.Unplug your phone.
12. Go to engineering menu again.
13.
Go to ProjectMenu/Background setting/Usb ports setting and select Normal mode
14. Back to Background setting and go to OTP NV filter switch and click Confirm
15.
Back to Background setting and go to Qualcomm background open setting and select background close.
16. Restart Phone.

Thats all.. you now have YOUR IMEI!!! Dial *#06# for check.


Thanks to cicki for founding this tutorial and thanks to tutorial maker :)

YOU DO IT AT ONLY YOUR RISK!!!

rostkilj xd post and find not mine

  • 1
Posted Image

#208
mack_

mack_

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 897 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Interests:Im a techy who tests phones to the max!!
  • Devices:Xperia SP
It worked..after a few tries though...Thanks Dazzozo and Gary

Great Job! lads

Edited by mack_, 31 July 2012 - 12:06 PM.

  • 0
I was once a noob like you.... until i bricked my G300. ^_^
If i helped you or you just like my topic/post ,give me some rep with the green button

#209
ambisingh

ambisingh

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
I have followed the guide however when I get to the section to flashing the firmware when it gets to unpacking the firmware it does about 20% then restarts the whole process then gets to 20% again and then starts from the begging again. What am i doing wrong?

EDIT
seem to have fixed it now i needed to format the sd card before i tried updating it

Edited by ambisingh, 03 August 2012 - 02:20 PM.

  • 0

#210
Ascend

Ascend

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 151 posts
  • Gender:Not Telling
  • Devices:S3, Cubot GT99, G300
I have gone through this whole thread and I think what it is saying is that you need to go through this whole process EVERY time you want to change ROM's.........or have I misunderstood something?

Does that apply to flashing and OTA.

I have a phone that I want to sell and want to return it to original state before putting it on fleabay.

  • 0
Huawei G300 ICS

#211
samjam

samjam

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 557 posts

I have gone through this whole thread and I think what it is saying is that you need to go through this whole process EVERY time you want to change ROM's.........or have I misunderstood something?

Does that apply to flashing and OTA.


It applies to flashing that doesn't work any other way because you can't flash the version you want on top of the version you've got. It is a way to downgrade to a version from which you can flash the version you want.

It does not apply to OTA directly, unless the OTA will not occur from the version you have.

  • 0

#212
elperroderoke

elperroderoke

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 113 posts
  • Devices:Defy+; U8650; U8815
After some upgrades and dwongrades using the middle update.app, now it doesn't work anymore, so I have used this method to downgrade from B926 to B882 and restore my IMEI. Then I did the OTA update to B885 offered by the phone (the B892 wasn't offered). Any way that I wanted was to try the B888 and I just want you to now that I didn' have to do the "hack" to upgrade from B885 to B888, it worked just using the official update.app (power + vol+-), because you said thay you have to do the "hack" every time you change the ROM version.
Regards

  • 0

#213
pazzproducts

pazzproducts

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:HUAWEI G300

When ever i have a failure CWM always seems to be involved ..... CWM mod works fine after using hack and or tool but not during - Ive semi bricked my g300 a few times trying to replicate error, I have @ least 4 copies of my imei backup (2 each of imei on b892 and 2 on imei b926)

As long as you can boot a rom either B8xx or B9xx and root it to allow install of Toolbox5iromV1.0.4.2.apk you can restore imei as LONG as you have a copy!


Sounds tricky... do I make a factory reset to delete CWM and start again? If so, which program I should be the best to use to root it? I have baseband 109808, B892, U8815 Vodafone Italy....
All what I tried (hack, middle update, huawei update....) and NOTHING happened.... I'm still to the original version plus superrecovery....

  • 0

#214
nsmacd1

nsmacd1

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Croydon
  • Devices:Vowney (Verne) V5 & G300
I have managed to use the IMEI hack a couple of times before to swap ROMs but not find that it doesn't work anymore after rebooting - Is there a maximum number of times that this can be used?

I have copied the 5irom folder in the downgrade post and run the tool and all seems to be OK - ie it reports that the IMEI has been restored & to check using *#06# after rebooting, but the IMEI stays the same

Problem solved - I have the app moved to the SD card. Once moved back to the phone it worked perfectly!

Edited by nsmacd1, 09 September 2012 - 09:42 PM.

  • 0
Currently using:-

Posted Image

#215
FrankieADZ

FrankieADZ

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,255 posts
has anyone used the 0 imei method on ICS England ROM?

Ive tired a few times and it doesnt work from what i see

  • 0

#216
FrankieADZ

FrankieADZ

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,255 posts
ive just tried the method again....and the phone now just loops on the huawei logo then goes into recovery....can anyone help me please?

  • 0

#217
tcpaulh

tcpaulh

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,004 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Coolpad F1, Moto G, G300
  • Twitter:@tcpaulh
If you can get cwm on it and make it boot you could try the DFS tool / engineering menu hack in #207

Not sure if this helps. What can you get it to do at the moment? ADB? Fastboot?

  • 0

How To Provide Error Logs

 

There's a problem on KitKat with text wrap / reflow not working. Issue raised here. Please Star and Reply if you think it's a stupid regression


#218
droiddruid

droiddruid

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 210 posts
  • Gender:Male
  • Location:Newcastle, UK

ive just tried the method again....and the phone now just loops on the huawei logo then goes into recovery....can anyone help me please?


Mine done the same. I had to

Wipe Cache Partition > Yes
Wipe Data / Factory Reset > Yes
Advanced > Wipe Dalvik Cache > Yes
Advanced > Fix Permissions > Yes
Reboot > Yes

Then it eventually booted iirc.

  • 0

#219
FrankieADZ

FrankieADZ

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,255 posts

If you can get cwm on it and make it boot you could try the DFS tool / engineering menu hack in #207

Not sure if this helps. What can you get it to do at the moment? ADB? Fastboot?

i just used the tool Gary posted and ive got my imei back...and im back on ICS England :)

worrying 45 mins there :)

thanks for the help everyone :)

Edited by FrankieADZ, 20 September 2012 - 12:17 PM.

  • 0

#220
tcpaulh

tcpaulh

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,004 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Coolpad F1, Moto G, G300
  • Twitter:@tcpaulh
Bet the auld sphincter was wobbling a bit there ;-)

  • 0

How To Provide Error Logs

 

There's a problem on KitKat with text wrap / reflow not working. Issue raised here. Please Star and Reply if you think it's a stupid regression





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users