Jump to content


Photo

Improve memory management using ICS

- - - - -

  • Please log in to reply
69 replies to this topic

#1
weckl

weckl

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 237 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
I found this topic interesting : (You need to be ROOT and use a root file manager like Root Explorer )

Find build.prop file in \system directory. Edit it and find for

dalvik.vm.heapsize = **

Add or edit this so final edit to look like this:
  • dalvik.vm.heapstartsize = 5m
  • dalvik.vm.heapgrowthlimit = 24m
  • dalvik.vm.heapsize = 32m
All credit to:

http://bbs.anzhi.com...325227-1-1.html

Edited by weckl, 12 July 2012 - 12:39 PM.

  • 0

#2
FrankieADZ

FrankieADZ

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,255 posts
Noobness alert.

what will it do then?

*Sorry* :(

  • 0

#3
Cyda

Cyda

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,448 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wales
  • Devices:Nexus 4 & 7 running PAC
I just use supercharger and it takes care of the business: :ph34r: http://forum.xda-dev...ad.php?t=991276

Edited by Hpez, 12 July 2012 - 02:32 PM.

  • 0

#4
weckl

weckl

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 237 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
Exactly. As Hpez says this is somekind of supercharger manual method. For what I seem to understand from chinese forum this modification takes care of background processes somehow. Sorry, for not explain it clearly...maybe an expert developer of Modaco can explain it much better.

  • 0

#5
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
its currently set to 5, 36, 64.

  • 0

#6
timfimjim

timfimjim

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 632 posts
  • Gender:Male
  • Location:Leeds, UK
  • Devices:Huawei Ascend g300, Nexus 7
Yeah I noticed vm heapsize is 64m by default, I thought 48m was optimum for the amount of ram we have? Or is that debatable?

  • 0

#7
weckl

weckl

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 237 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300

Yeah I noticed vm heapsize is 64m by default, I thought 48m was optimum for the amount of ram we have? Or is that debatable?

Well I really don't have no idea but if that chinese guy have posted a topic remarking those valors then I guess somekind of improvement in performance should be noticed.

  • 0

#8
kxysieg

kxysieg

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Pulse
Just intalled supercharger and test it on antutu result is 2868 :-)
On stock ics

Edited by kxysieg, 12 July 2012 - 08:24 PM.

  • 0

#9
Adyx00

Adyx00

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:Waterford, Ireland
  • Devices:Ascend G300, VF Smart
Should I be worried that I have two dalvik.vm.heapsize entries and no dalvik.vm.heapgrowthlimit when I use Rom Toolbox to edit build.prop? I've also opened it in ES File Esplorer and dalvik.vm.heapgrowthlimit is commented out. There's also another line zhangqijia delete dalvik.vm.heapgrowthlimit=36 temporarily. This is also commented out.

  • 0

#10
ADROW

ADROW

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Devices:Huawei G300
That supercharger thread is too busy for it's own good, information overload :-) I got it installed though and it's certainly feels like it's made an improvement to MIUI in terms of responsiveness.

  • 0

#11
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
5,36,24,32 is what mine is now set to Adyx in Rom toolbox

  • 0

#12
Adyx00

Adyx00

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:Waterford, Ireland
  • Devices:Ascend G300, VF Smart

5,36,24,32 is what mine is now set to Adyx in Rom toolbox

Yeah I have the others set, I'm just wondering why dalvik.vm.heapgrowthlimit is commented out (and thus not appearing in ROm Toolbox). I'll try un-commenting it and see what happens.

Edit: Two reboots later and everything seems to be working fine. heapgrowthlimit is set to 24 and showing in Rom Toolbox. Although ES wouldn't save my build.prop for some reason so I had to use the browser in Rom Toolbox with it's tiny, tiny font.

Edited by Adyx00, 12 July 2012 - 11:43 PM.

  • 0

#13
Colossae3.23

Colossae3.23

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 606 posts
  • Gender:Male
  • Location:South Wales
  • Devices:Nokia Lumia 720

5,36,24,32 is what mine is now set to Adyx in Rom toolbox


?

where's that it Rom Toolbox... or is this n/a for GB?

  • 0

#14
timfimjim

timfimjim

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 632 posts
  • Gender:Male
  • Location:Leeds, UK
  • Devices:Huawei Ascend g300, Nexus 7
Search Google play. I'm pretty certain it's available for gingerbread

  • 0

#15
Colossae3.23

Colossae3.23

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 606 posts
  • Gender:Male
  • Location:South Wales
  • Devices:Nokia Lumia 720
yeah, sorry, I wasn't very clear there. I have RomToolbox pro, but didn't know where to find those settings. Found the buildprop tweak feature, in that app, but couldn't find adyx, nor all of the davilk settings mention in the op.

So, wondered if its because I'm on GB? Although I'm using AtomicMod, and I know that tillaz has it tweaked (so why worry) :D .

I guess really I'm just trying to go to school here.

Edited by eirlysbill1, 13 July 2012 - 09:49 AM.

  • 0

#16
Dazzozo

Dazzozo

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,319 posts
  • Gender:Male
  • Location:York, UK
  • Devices:Crescent, G300, Y300, Nexus 5
  • Twitter:@Dazzozo
If you have two entries for something in the build.prop I believe the last one is used.

  • 0
Like my work? Give me rep!

Like my work a lot? Donate! Remember to leave your forum name if you want to be credited!

#17
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
That's what I did Dazzozo as I think the first entry is deleted after boot or something similar.

Its on every rom Bill.

Build prop tweaks is where you will find it. This is the quickest way but this thread is for ics so as there are a few entries to edit, it requires going into build prop. There is a shortcut for that in rom toolbox or you can navigate to it manually.


  • 0

#18
Adyx00

Adyx00

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:Waterford, Ireland
  • Devices:Ascend G300, VF Smart

yeah, sorry, I wasn't very clear there. I have RomToolbox pro, but didn't know where to find those settings. Found the buildprop tweak feature, in that app, but couldn't find adyx, nor all of the davilk settings mention in the op.

So, wondered if its because I'm on GB? Although I'm using AtomicMod, and I know that tillaz has it tweaked (so why worry) :D .

I guess really I'm just trying to go to school here.

Just to be clear too, my username is Adyx00, there's no adyx in Rom Toolbox. :P

  • 0

#19
Ellis456q

Ellis456q

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 49 posts
  • Devices:G300

Should I be worried that I have two dalvik.vm.heapsize entries and no dalvik.vm.heapgrowthlimit when I use Rom Toolbox to edit build.prop? I've also opened it in ES File Esplorer and dalvik.vm.heapgrowthlimit is commented out. There's also another line zhangqijia delete dalvik.vm.heapgrowthlimit=36 temporarily. This is also commented out.


I have this too, anyway of editing this?. Thanks.

  • 0

#20
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
Don't delete it, its there for a reason

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users