Jump to content


Photo

[GUIDE] Upgrade from B926 to B927 via fastboot

- - - - -

  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#21
andy.hyde4

andy.hyde4

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 260 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Devices:Huawei G300, Nexus 5
it wont let me boot into fastboot? hold volume down and it just boot normaly

  • 0

#22
Rico_89

Rico_89

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 767 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, Vowney V5.
  • Twitter:@Rico_89_
@andy.hyde4 Pull the battery. Or turn off fastboot.





Everything is working with your method, thanks :)
I hate that Chinese logo still on boot...

Don't flash vendor/update.app after doing this, the phone won't boot.


Try this: http://www.modaco.co...-splash-screen/

Edited by Rico_89, 16 July 2012 - 09:09 PM.

  • 1

#23
Cyda

Cyda

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,448 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wales
  • Devices:Nexus 4 & 7 running PAC

it wont let me boot into fastboot? hold volume down and it just boot normaly

Pull battery, leave out a few seconds and replace, hold vol. down and keep it held, press power and keep vol. down help. The phone should hang on splash screen and you are in fastboot.

  • 0

#24
chico2069

chico2069

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
Thanks Hpez for the wonderful post and for others who helped / supported.

Worked like a charm for. Installed 927 with success, rooted and with CWM working and bootloader unlocked :)

Cheers.

Edited by chico2069, 16 July 2012 - 09:12 PM.

  • 0

#25
andy.hyde4

andy.hyde4

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 260 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Devices:Huawei G300, Nexus 5
i obviously wasnt holding down for long enough thanks! installing now.

Just to let people know you do not need to flash boot.img it will still boot and run perfectly fine.

Edited by andy.hyde4, 16 July 2012 - 09:17 PM.

  • 0

#26
Cyda

Cyda

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,448 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wales
  • Devices:Nexus 4 & 7 running PAC
You might want to though as I think it contains a newer kernel.

  • 0

#27
John Matrix

John Matrix

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 85 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei g510
Is there any benefit from upgrading to 927 ?

  • 0

#28
efix_LT

efix_LT

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 67 posts
  • Devices:U8815, U8800Pro
how about clean B927_update.zip, once CWM working? Its chinese version? Huawei marked as unofficial or normal? Stable build (no reboots)?

  • 0

#29
FrownBreaker

FrownBreaker

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 207 posts
  • Devices:R1

As you changed your system.img you will need to re-root but you shouldn't need to unlock the bootloader (and as you know CWM is already installed) - download the root/unlocker from here: http://www.modaco.co...tach_id=81949�. and connect your USB cable.


Thanks for the guide, and the great work! Downloading now.
One point the line above about talks about not needing to unlock the bootloader again just reroot, which makes sense, BUT the link is for the program to unlock the BL! Perhaps this is a typo?

  • 0

#30
Rico_89

Rico_89

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 767 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
  • Devices:Huawei Ascend G300, Vowney V5.
  • Twitter:@Rico_89_

Thanks for the guide, and the great work! Downloading now.
One point the line above about talks about not needing to unlock the bootloader again just reroot, which makes sense, BUT the link is for the program to unlock the BL! Perhaps this is a typo?


The .exe when launched has two buttons, the top button will root and the lower button will unlock bootloader.

  • 0

#31
FrownBreaker

FrownBreaker

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 207 posts
  • Devices:R1

The .exe when launched has two buttons, the top button will root and the lower button will unlock bootloader.


Ah I see, my bad (only flashed ICS yesterday you'd think I'd remember!)

Just flashed the phone took sometime I thought the flashing had hung but the files are big so I did not get a progress message for 35 seconds. Just to let folk know to be patient during the flashing...


C:\ics\B927>fastboot.exe flash system system.img
sending 'system' (387072 KB)...
OKAY [ 35.790s]
writing 'system'...
OKAY [ 70.950s]
finished. total time: 106.747s

C:\ics\B927>fastboot.exe flash boot boot.img
sending 'boot' (4094 KB)...
OKAY [ 0.384s]
writing 'boot'...
OKAY [ 0.945s]
finished. total time: 1.336s
Press enter to continue:

  • 0

#32
FrownBreaker

FrownBreaker

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 207 posts
  • Devices:R1
Just restarted and unlocked all fine. Running a backup in CWM..

Many thanks all for their help. :)

  • 0

#33
djuroue

djuroue

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 280 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Alcatel OT-6030X, Nokia N85
Flashed my phone very easily. Thanx for this thread !

  • 0

Like and use my Huawei G300 Facebook page :

https://www.facebook...500555660012245

5979.gif
47648.gif
39369.jpg
23706kl7.gif
7232ky4.jpg


#34
dt_matthews

dt_matthews

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 335 posts
does b927 have any serious problems, I recall people saying they couldnt get to some apps on play store?

  • 0

#35
Hogweed

Hogweed

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 392 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
The Play Store problems are "fixed" by editing build.prop (and then reboot) to pretend it is a U8818 on B926 (same as Chinese B926) . Seems Google Play Store isn't currently happy with a U8815 on B927. That might change or it might be permanently locked out as an unofficial release. Time will tell.

Btw, anyone know whether Play needs both the hardware and software version changed in B927 or just one of the two. The change posted so far changed the entire ID string to match that the Chinese U8818/B927 ROM.

I am resisting upgrading at the moment in case I want to downgrade again and run into the problems a few seem to be experiencing where neither posted method seems to work. However these do seem to be rare and I am weakening. My resistance will probably break down completely after a few drinks at the weekend - which is not the optimum time to do it really. Need a breathalyser app :-)

Edited by Hogweed, 17 July 2012 - 02:55 PM.

  • 1

#36
dt_matthews

dt_matthews

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 335 posts
doesnt really seem worth the upgrade then tbh (imo)

  • 0

#37
FrownBreaker

FrownBreaker

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 207 posts
  • Devices:R1
Did my first phone fine. Tried to update another phone today (B888) to ICS926 then 927 all done but the toggles on the pull down are missing.
Was this added by the vendor file in the 926 release (I skipped Vendor on the second phone)

Just wanted a the pull down toggles otherwise the phone is fine and on 927!

Edited by FrownBreaker, 18 July 2012 - 12:34 PM.

  • 0

#38
droiddruid

droiddruid

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 210 posts
  • Gender:Male
  • Location:Newcastle, UK
Didn't the toggles come from 927 vendor update IIRC?

  • 0

#39
rosco-85

rosco-85

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 117 posts
  • Gender:Male
  • Location:Aberdeen
  • Devices:LG Nexus 4

Did my first phone fine. Tried to update another phone today (B888) to ICS926 then 927 all done but the toggles on the pull down are missing.
Was this added by the vendor file in the 926 release (I skipped Vendor on the second phone)

Just wanted a the pull down toggles otherwise the phone is fine and on 927!


Yup, Power Toggles are part of the vendor update on all the ROM's that I've had so far (B888, B926, B927).

Personally with B927 I would want the vendor part, where as on B926 you get all the Chinese bloat.

Edited by rosco-85, 18 July 2012 - 01:34 PM.

  • 0

#40
timfimjim

timfimjim

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 632 posts
  • Gender:Male
  • Location:Leeds, UK
  • Devices:Huawei Ascend g300, Nexus 7
Any chance of a mirror for this? Thanks

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users