Jump to content


Photo

[ROM] ZTE GRAND X UK STOCK & ROOTED & SIGNED V3 + OTA [UPDATED 10-27]

* * * * * 2 votes

  • Please log in to reply
92 replies to this topic

#1
bartasrex

bartasrex

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE GRAND X
  • Twitter:@bartasrex
TAKE NO RESPONSIBILITY FOR ANY POSSIBLE CHANCE OF BRICKING YOUR PHONE.
FLASH THIS ROM ON YOUR OWN RISK!



This is a flashable zip i have made from my stock ICS system with which my GRAND X came.
You can use it as an backup rom if you software brick our original system.

I have made this rom for two reasons, because I have flashed original rom from zte.ru and i missed some of the features which wasn't included in it and to have a backup of my original stock rom.

Advantage of this is that I can share it with you and I will give a try to improve it with including some useful tweaks, but this is for further work.

Main advantages of the rom:
-ROOTED!
-Stock ICS lock screen (I didn't like the green long pressing dot)
-DOLBY MOBILE included (it produces better sound quality than the SoundFX)
-Update software to be up to date with any upgrades
-Facetones included
-Full Share included
-TegraZone included
-X-office included
-Removed apps like FB, G+, Twitter, TouchPal, Chrome (you can install from PLAY STORE).

Languages included:
-Cestina
-Deutsch
-English
-Francais
-Hrvatski
-Magyar
-Nederlands
-Polski
-Romana
-Slovencina
-Svenska
-Turkce
-Russian
-Serbian

Changelog:

V2- Rerooted and fixed problem with fixing root after flashing

V3:
-FIxed battery icon not showing when charging
-Changed default wallpaper after flashing, now its stock ICS vanilla
-Build.prop tweaks (touch responsiveness, scrolling, battery save, signal strenght, net speed)

Installing:

I didn't check if it will fash trough stock recovery, it is signed though

1. Reboot to CWM Recovery
2. Wipe/Factory reset
3. Choose install custom zip from sdcard and chose my rom
4. After flash complete chose to fix root. (no need to do this with V2 version)

IF DOLBY MOBILE NOT WORKING THEN TURN OFF YOUR PHONE AND AFTER A SECS TURN IT ON AGAIN.

THIS ROM DOES NOT HAVE RECOVERY INCLUDED

BUGS:
I have noticed only that in About Phone there is no information about Baseband available, dont know if its a bad sign, or if its nothing to worry about, but I have to mention it here. But every things works fine, calls, data etc.

DOWNLOAD:
Click here (fixed root)
V2 (no need to fix root after flashing) WIPE BEFORE FLASHING, DON'T INSTALL OVER THE VERSION ABOVE
V3 IF FLASHING OVER PREVIOUS VERSION THEN WIPE CACHE AND DALVIK AFTER FLASHING THIS ROM

OTA UPDATE:

FLASH ON YOUR OWN RISK

This is an OTA update which was released in Serbia yesterday. Thanks to meanhornet for providing the zip.

I modified the updater script and disabled the checking, now its flashable through cwm recovery.

1. First go to super user app and in the information tab choose the check box next to OTA survive or something like that, mine is polish so dont know how it would be...
2. Download this and put to sd card
3. Reboot to cwm recovery and choose to install this zip.
4. After complete while rebooting choose to prevent recovery install and root fix.
5. After your phone starts go to super user app and uncheck the ota option and chceck once unroot temp option, your phone will unroot, and then check it again and it would be rooted again:)

---------------------------------

TWEAKED VERSION:

ONLY FOR ADVANCED USERS, PHONE MAY BE UNSTABLE, FOR TESTING ONLY, YOU CAN DELETE SCRIPTS AND FIND WHICH ARE THE BEST WITH OUR PHONE.

Tweaks are located in /system/etc/init.d

Dont know if tweaks applied successful but uploading so you can check.
Credits for tweaks goes here to st@matis and all those who created this tweaks.

Download: Install this version with full wipe
Click here
V2 with fixed root Install this version with full wipe (updated, added script loader, scripts are loading after boot, give them a little time:))

Edited by bartasrex, 27 October 2012 - 09:51 AM.

  • 3

#2
meanhornet

meanhornet

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:ZTE Grand X
Nice, going to try it now. I am too stucked at Russian version which i dont like much because of lockscreen.

Edit: Titanium backup says it's not rooted. Otherwise seems ok. Thx

Edited by meanhornet, 20 October 2012 - 04:07 PM.

  • 0

#3
bartasrex

bartasrex

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE GRAND X
  • Twitter:@bartasrex

Nice, going to try it now. I am too stucked at Russian version which i dont like much because of lockscreen.

Edit: Titanium backup says it's not rooted. Otherwise seems ok. Thx


Did you flashed it with CWM recovery?
It should ask after installation to FIX root, you should click Yes and you should be rooted

Edited by bartasrex, 20 October 2012 - 04:12 PM.

  • 0

#4
meanhornet

meanhornet

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:ZTE Grand X
Yes I have flashed it via CWM recovery, and confirmed when asked to Fix.

Edit: Nwm, rerooted it again. Everything else seems to work fine. Its a bless to see stock lockscreen :)

Edited by meanhornet, 20 October 2012 - 04:25 PM.

  • 0

#5
Suruceanu.Nick

Suruceanu.Nick

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Gender:Male
Work with stock Recovery?

  • 0

#6
Loki86

Loki86

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 278 posts
  • Gender:Male
  • Location:Terni
  • Devices:Orange San Francisco
just one little thing how can i install cwm, i didn't undestand how. i read all post please help me

  • 0
ZTE blade: OLED black gen1-->gen2 v10f
clockwork: v6.0.1.1 touch
current rom: CM10.1 KonstaT

#7
bartasrex

bartasrex

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE GRAND X
  • Twitter:@bartasrex

Yes I have flashed it via CWM recovery, and confirmed when asked to Fix.

Edit: Nwm, rerooted it again. Everything else seems to work fine. Its a bless to see stock lockscreen :)


Could you confirm that you have working root after rerooting? I cant manage to implement it in rom and even after rerooting it seems not working.
Probably I will remove it completly from rom so there would be no problems to root it with the tool from other post.

edit: created prerooted system, testing now...
edit: works, first post updated

Edited by bartasrex, 20 October 2012 - 10:58 PM.

  • 0

#8
Suruceanu.Nick

Suruceanu.Nick

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Gender:Male
Did anyoane get problems with storage while instaling apps?
Not enoth storage space, I have more then one gig free space available.

Edited by Suruceanu.Nick, 21 October 2012 - 07:24 AM.

  • 0

#9
bartasrex

bartasrex

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE GRAND X
  • Twitter:@bartasrex

Did anyoane get problems with storage while instaling apps?
Not enoth storage space, I have more then one gig free space available.

please try the v2 version, need to wipe, dont install over old version

  • 0

#10
Suruceanu.Nick

Suruceanu.Nick

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Gender:Male
I flashed the V2 tweaked version an seams to work fine . no storage problems.

Edited by Suruceanu.Nick, 21 October 2012 - 12:52 PM.

  • 0

#11
mlatti

mlatti

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:Samsung B7610
Ok , how to install cwm???

  • 0

#12
Suruceanu.Nick

Suruceanu.Nick

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Gender:Male

Ok , how to install cwm???


Instal CMW Recovery this way:
1. Download This.
2. Unzip it.
3. Run recovery.bat
4. Select option 2.
and you are done!

Download from GPlay Rebooter to reboot in to recovery.

Edited by Suruceanu.Nick, 21 October 2012 - 12:43 PM.

  • 0

#13
mlatti

mlatti

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:Samsung B7610
Yes, finally.
Thx Suruceanu.Nick

  • 0

#14
Suruceanu.Nick

Suruceanu.Nick

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Gender:Male

Yes, finally.
Thx Suruceanu.Nick

You're welcome! :)

  • 0

#15
Suruceanu.Nick

Suruceanu.Nick

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Gender:Male
Its vanila dialer , phone.apk i mean?

  • 0

#16
hso

hso

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts
  • Devices:zte skate
hi tried installing rom but it said its not signed any help please

  • 0

#17
bartasrex

bartasrex

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE GRAND X
  • Twitter:@bartasrex

Instal CMW Recovery this way:
1. Download This.
2. Unzip it.
3. Run recovery.bat
4. Select option 2.
and you are done!

Download from GPlay Rebooter to reboot in to recovery.

hi tried installing rom but it said its not signed any help please


Try using CWM recovery

  • 0

#18
hso

hso

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts
  • Devices:zte skate
i did i put cwm on and it still dont work

  • 0

#19
bartasrex

bartasrex

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE GRAND X
  • Twitter:@bartasrex

i did i put cwm on and it still dont work

I have no idea, flashing with no problems here

  • 0

#20
hso

hso

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts
  • Devices:zte skate
i think my cwm is stock coz i only get 4 options and when I had been it on always I had loads

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users