Jump to content


Photo

[DEV][ROM][24.7.] CyanogenMod 10.1 (Android 4.2.2)

* * * * * 69 votes

3447 replies to this topic

#961
elrond_bs

elrond_bs

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade
You need several charging cycles until battery is at optimal level. You can't know real battery usage of any ROM until at least few days of using it.

  • 0

ZTE Blade with CyanogenMod 11 (Android 4.4.4 KitKat)


#962
Niko84

Niko84

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade
Since last update, i have chronus FC...no idea ?

  • 0
French User

#963
danyangelo11

danyangelo11

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
And another question, how do you go to developer options? I can't seem to find that option.

  • 0

#964
SagartT

SagartT

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:ZTE Blade

And another question, how do you go to developer options? I can't seem to find that option.

Go to Settings -> Telephone information (the last menu at the bottom) -> 7x tap on Build number

  • 0

#965
Pranav Jindal

Pranav Jindal

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Gender:Male
  • Location:INDIA
  • Interests:Computers, Coding, Internet, Android, Smart Business.
  • Devices:Dell XCD35 (ZTE Blade Gen2)
hey, can our blade connect to computer as a media device as most of xperia phones do. :huh:
In xperia, there is no need to mount phone as usb storage. it just connects as a media player on its own, and we can easily access sdcard both in phone and computer at the same time.

and can i some how disable that usb storage pop up?? its quite annoying :angry:

Edited by Pranav Jindal, 03 February 2013 - 09:47 PM.

  • 0

Proud user of ZTE Blade :)
A big Thanks to all the Developers and communities for such an immense support for our Device.
Especially to KonstaT, Daemond, Ganster, Zeelog and all others at Cynogenmod...
Current ROM- CyanogenMod 10.2 (Android 4.3.1)- KonstaT
Current Recovery- ClockWorkMod 6.0.2.7- KonstaT
Coupled with a 16 GB SanDisk Ultra®MicroSDHC™ partitioned into 1 GB ext, 256 MB Swap & Rest for FAT32.
For Music, best budget companion Philiphs- In-Ear SHE3570BK


#966
99x

99x

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
  • Devices:Samsung GT-i9000

hey, can our blade connect to computer as a media device as most of xperia phones do. :huh:
In xperia, there is no need to mount phone as usb storage. it just connects as a media player on its own, and we can easily access sdcard both in phone and computer at the same time.

and can i some how disable that usb storage pop up?? its quite annoying :angry:


What you are referring to is MTP mode I believe, if a CM build supports this you can usually change the USB mode to MTP (don't think our blade has this option though)

To stop the pop up enable USB debugging

  • 1

#967
Pranav Jindal

Pranav Jindal

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Gender:Male
  • Location:INDIA
  • Interests:Computers, Coding, Internet, Android, Smart Business.
  • Devices:Dell XCD35 (ZTE Blade Gen2)
how do I force request date and time from network?

since then i'm on ics of jb, my date gets disturbed over night, i don't know how. :blink: and I've to correct that manually. :(

so how can I force request date and time from network? just like an "update now" button ^_^ .

Edited by Pranav Jindal, 04 February 2013 - 10:32 AM.

  • 0

Proud user of ZTE Blade :)
A big Thanks to all the Developers and communities for such an immense support for our Device.
Especially to KonstaT, Daemond, Ganster, Zeelog and all others at Cynogenmod...
Current ROM- CyanogenMod 10.2 (Android 4.3.1)- KonstaT
Current Recovery- ClockWorkMod 6.0.2.7- KonstaT
Coupled with a 16 GB SanDisk Ultra®MicroSDHC™ partitioned into 1 GB ext, 256 MB Swap & Rest for FAT32.
For Music, best budget companion Philiphs- In-Ear SHE3570BK


#968
Ganster

Ganster

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 92 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ukraine
  • Devices:Orange San Francisco
  • Twitter:@Ganster41
We can enable MTP mode with new USB drivers in kernel, but where get drivers for this device? Blade hasn't MTP in any other ROM, so no suitable drivers for resulting VEN/DEV pair.

  • 2

#969
Krunal11489

Krunal11489

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Hi guys,
I am first time partioned my SD card but its not showing in portion info. Please sujest me what should I do to make it working?

  • 0

#970
De@n

De@n

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 556 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Devices:Xperia S & Blade

Hi guys,
I am first time partioned my SD card but its not showing in portion info. Please sujest me what should I do to make it working?

Download S2E on page #2

  • 0

#971
Sulthekk

Sulthekk

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 619 posts
  • Devices:ZTE Blade

We can enable MTP mode with new USB drivers in kernel, but where get drivers for this device? Blade hasn't MTP in any other ROM, so no suitable drivers for resulting VEN/DEV pair.


What about just modifying an existing driver?
On linux, I think we have source for at least one of them.
On windows, it can be be added to the driver.inf file (plain text).
On a mac, it may be possible to add it to the Info.plist file (plain text, in an xml-like format) of the kext (Kernel EXTension, which itself is a directory with it's name ending with .kext. They are the drivers of the mac world.).

Edited by Sulthekk, 04 February 2013 - 01:09 PM.

  • 0

#972
vNa5h

vNa5h

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 774 posts
  • Gender:Male
  • Location:India
  • Devices:Dell XCD35 (ZTE Blade)

What about just modifying an existing driver?
On linux, I think we have source for at least one of them.
On windows, it can be be added to the driver.inf file (plain text).
On a mac, it may be possible to add it to the Info.plist file (plain text, in an xml-like format) of the kext (Kernel EXTension, which itself is a directory with it's name ending with .kext. They are the drivers of the mac world.).


but why do we need mtp isnt data storage mode enough...

  • 0

Dell XCD35 a.k.a ZTE Blade a.k.a Orange San Fransisco

Powered by

CM10.1 KonstaKANG, Soundmagic PL11 earphones, Samsung class 6 16GB



Apps installed

TV Shows / Movies .....I have watched....


#973
Pranav Jindal

Pranav Jindal

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Gender:Male
  • Location:INDIA
  • Interests:Computers, Coding, Internet, Android, Smart Business.
  • Devices:Dell XCD35 (ZTE Blade Gen2)
beacuse it easily allows to dual mount sd card. simultaneously on computer and sd card. overall its easy.

  • 0

Proud user of ZTE Blade :)
A big Thanks to all the Developers and communities for such an immense support for our Device.
Especially to KonstaT, Daemond, Ganster, Zeelog and all others at Cynogenmod...
Current ROM- CyanogenMod 10.2 (Android 4.3.1)- KonstaT
Current Recovery- ClockWorkMod 6.0.2.7- KonstaT
Coupled with a 16 GB SanDisk Ultra®MicroSDHC™ partitioned into 1 GB ext, 256 MB Swap & Rest for FAT32.
For Music, best budget companion Philiphs- In-Ear SHE3570BK


#974
gaarared23

gaarared23

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:zte blade
Does anyone have problems with sd card? Sometimes says that sd card is damaged when it's working on other phones. Now I can't do nothing, even install other rom, because on mode recovery says that "sd card can't be mounted"...
I've tried to format on pc and on phone but doesn't fix the problem. Any sugestions? Thanks.

  • 0

#975
Pofka

Pofka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
First of all, KonstaT, thanks for working on blade. :)

I have couple questions, just out of curiosity:
1. currently Im using cm9 build. Works like a charm for daily use. Is it worth moving to cm10.1?
2. What is preinstalled launcher at cm10.1 build?
3. Do I need to use that modified s2e (from second page) or can I download s2e app from play store? And if yes, just flash it and thats all?

  • 0

#976
Moldova

Moldova

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Gender:Male
  • Location:Europe
  • Devices:ZTE BLeADE

I've encountered another possible bug today (build from 12. 1.):
If I call a person and I get a busy signal, the ringing sound is coming through the "music" speaker and is very loud. I'm using the default Dialer app.
The easiest way to test this is to call your own number, you will get the busy line sound.



Plug headset and press play music, sound is coming through the speaker.
After receiving/dialing call music starts to play through headset OR start playing music before plug in headset


“With every incoming call it seems to take a few seconds after picking up that my voice gets through to the caller. This issue has been posted already for other devices.”
http://code.google.c...detail?id=42525

Messages are dated from Apr 19, 2011 to nowadays … I make at least 50 calls a day, so i`m OMFG "happy" ( and people who ask why i don`t answer ) of first day testing ROM =)

sometimes buzzes electric sound/voice


Q: do you have same s... ?

Q: how to get rid of annoying picture frames in phonebook & contacts?

Edited by Moldova, 04 February 2013 - 09:00 PM.

  • 0

#977
snarkavenger

snarkavenger

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
"1. currently Im using cm9 build. Works like a charm for daily use. Is it worth moving to cm10.1?"

I switched from CM9 to CM10.1 about 2 weeks back and I think it's much better for daily use (I thought you'd also like an end user opinion)

  • 0

#978
Pofka

Pofka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 45 posts

"1. currently Im using cm9 build. Works like a charm for daily use. Is it worth moving to cm10.1?"

I switched from CM9 to CM10.1 about 2 weeks back and I think it's much better for daily use (I thought you'd also like an end user opinion)


Yeah, thanks for the opinion. :)

  • 0

#979
jimwormold

jimwormold

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 117 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade, Huawei G510, Nexus7
I tried to set up a Raspberry VPN last night and all worked well (http://wellsb.com/po...y-pi-vpn-server).

I can connect to it from Windows 7 and Windows XP, from the LAN and the WAN. However, I have no such luck with CM10.1 (on either the blade or my Nexus 7). It's just using PPTP, but I get an IllegalStateException error stating that "mtpd is dead".

Does anyone know what this means?

Has anyone got a VPN connection working on CM10.1?

Many thanks,

Jim

  • 0

#980
monstrmprz

monstrmprz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hungary
  • Devices:ZTE Blade
Hello.

After doing a full wipe and installing this ROM, my phone is stuck on the CyanogenMod boot animation. I waited about 30 minutes before going back to the bootloader and flashing another ROM.

  • 0




4 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users


    Facebook (1)