Jump to content


Photo

[DEV][ROM][1.11.] CyanogenMod 10 (Android 4.1.2)

* * * * * 6 votes

  • Please log in to reply
556 replies to this topic

#321
boros2222

boros2222

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 77 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hungary
  • Devices:Motorola Moto G (XT1032)
I have another one. When I charge the phone's battery full, It discharges very fast. I went away in the morning with about 95 percentage. I didn't use the phone very much and when I arrived home, the phone's battery was about 40-50 percentage. It's not about my battery, because It doesn't happen with other roms. But It was same with Konstat's CM10.1. :(

  • 0

moto_g.gif

Motorola Moto G (XT1032) - 16GB

 


#322
rush1903

rush1903

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
hi
I have ZTE BLade III for avea(turkey) and I rooted my phone as well, current clockworkmod is 6.0.3.2 and flashed cynogen mod 10, but when I try to load 10.1 I get an error msg while flashing
can you advoce me how can upgrade my cynogen mod 10 to 10.1
thank you

  • 0

#323
robt77

robt77

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 343 posts
  • Gender:Male
  • Location:Salford
  • Devices:ZTE Blade III
What error message was it? Also did you do a full wipe before flashing 10.1? If not wipe DAT etc in cwm then try and flash ROM again

  • 0

#324
rush1903

rush1903

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
now I full wiped (data, chace, dalvik) then I flashed but It seems same again
error msg was below

assert failed: getprop(''ro.product.device'')==''blade'' II getprop(''ro.build.product'')==''blade''
e:error ın /sd card/cm-10.1-20130514-konstaKANG-blade.zip
(status 7)

  • 0

#325
leripe

leripe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 132 posts
  • Gender:Male

I have another one. When I charge the phone's battery full, It discharges very fast. I went away in the morning with about 95 percentage. I didn't use the phone very much and when I arrived home, the phone's battery was about 40-50 percentage. It's not about my battery, because It doesn't happen with other roms. But It was same with Konstat's CM10.1. :(

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nema.batterycalibration&hl=en
download that
follow instructions
then use phone for 3-5 almost full discharges(like 100%->1-5%) and see if it helps
the battery learns how you use it or something like that if i have understood right

  • 0

Current phone:

 

S4 mini lte

 

Blade III

Blade I


#326
leripe

leripe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 132 posts
  • Gender:Male

now I full wiped (data, chace, dalvik) then I flashed but It seems same again
error msg was below

assert failed: getprop(''ro.product.device'')==''blade'' II getprop(''ro.build.product'')==''blade''
e:error ın /sd card/cm-10.1-20130514-konstaKANG-blade.zip
(status 7)

do a manual format for all except sd card (system,boot,cache etc.) and then flash the rom

  • 0

Current phone:

 

S4 mini lte

 

Blade III

Blade I


#327
rush1903

rush1903

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

do a manual format for all except sd card (system,boot,cache etc.) and then flash the rom



Yes I did full wipe also sd cart then I flashed but It gave same error message :( why I couldnt load 10.1 ??

  • 0

#328
leripe

leripe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 132 posts
  • Gender:Male

Yes I did full wipe also sd cart then I flashed but It gave same error message :( why I couldnt load 10.1 ??

You are sure your blade is the real blade 3? and 10.1 rom has different thread too.

  • 0

Current phone:

 

S4 mini lte

 

Blade III

Blade I


#329
boros2222

boros2222

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 77 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hungary
  • Devices:Motorola Moto G (XT1032)

https://play.google....libration&hl=en
download that
follow instructions
then use phone for 3-5 almost full discharges(like 100%->1-5%) and see if it helps
the battery learns how you use it or something like that if i have understood right


Unfortunately, It doesn't work.. It still discharges so fast. :-(
I hope Konstat can fix this, because this is the best rom so far, but Konstat doesn't check this topic really often...

  • 0

moto_g.gif

Motorola Moto G (XT1032) - 16GB

 


#330
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,770 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

https://play.google....libration&hl=en
download that
follow instructions
then use phone for 3-5 almost full discharges(like 100%->1-5%) and see if it helps
the battery learns how you use it or something like that if i have understood right

Battery calibration/wiping battery stats myth was debunked years ago.

Unfortunately, It doesn't work.. It still discharges so fast. :-(
I hope Konstat can fix this, because this is the best rom so far, but Konstat doesn't check this topic really often...

None of that it true. How I'm supposed to fix something that isn't broken. There's no known issues with battery drain in CyanogenMod builds. Battery performance is as good as it is with any other ROM.

If you have issues battery drain, it's up to you find out what's causing it for your. In most cases it's some misbehaving app that you've installed yourself.

  • 0

#331
leripe

leripe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 132 posts
  • Gender:Male

Battery calibration/wiping battery stats myth was debunked years ago.


None of that it true. How I'm supposed to fix something that isn't broken. There's no known issues with battery drain in CyanogenMod builds. Battery performance is as good as it is with any other ROM.

If you have issues battery drain, it's up to you find out what's causing it for your. In most cases it's some misbehaving app that you've installed yourself.


Oh, didnt know that.
Anyone had a "problem" with their charging/battery that it only charges up to 99%?

  • 0

Current phone:

 

S4 mini lte

 

Blade III

Blade I


#332
fleky

fleky

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 42 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hungary
  • Devices:ZTE Blade III, Nokia 3210

Oh, didnt know that.
Anyone had a "problem" with their charging/battery that it only charges up to 99%?

it will be charged over 99%, just very slowly (approx 1-1,5 h extra time needed to charge from 99 to 100, idk why, but that how it works for me, with all ROMs i tried.)

  • 0

#333
leripe

leripe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 132 posts
  • Gender:Male

it will be charged over 99%, just very slowly (approx 1-1,5 h extra time needed to charge from 99 to 100, idk why, but that how it works for me, with all ROMs i tried.)

Oh good to know, I think it might be the battery protecting itself from overcharge? I think I read somewhere that you shouldnt ever let modern batterys go 0% or overcharge after 100% (or not even charge to 100%).
Correct me if im wrong :D

Edited by leripe, 26 May 2013 - 11:40 AM.

  • 0

Current phone:

 

S4 mini lte

 

Blade III

Blade I


#334
ch282167340

ch282167340

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
Hi!
I found a rom (cm10 msm7627a), replace the rom inside the app and framework to your rom, and then re-brush into my v889d, found Bluetooth to work properly, this will fix blade 3 Bluetooth? This is the address
http://pan.baidu.com...13&uk=841985103
You can try

  • 0

#335
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,770 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

Hi!
I found a rom (cm10 msm7627a), replace the rom inside the app and framework to your rom, and then re-brush into my v889d, found Bluetooth to work properly, this will fix blade 3 Bluetooth? This is the address
http://pan.baidu.com...13&uk=841985103
You can try

Bluetooth already works on CM10/Android 4.1. It's the new bluetooth stack introduced in Android 4.2 that's causing problems (and not only on this device).

Is that ROM for V889D? Do you have a link to forum thread or something like that? It's quite impossible to download anything from Chinese servers here...

  • 0

#336
ch282167340

ch282167340

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Bluetooth already works on CM10/Android 4.1. It's the new bluetooth stack introduced in Android 4.2 that's causing problems (and not only on this device).

Is that ROM for V889D? Do you have a link to forum thread or something like that? It's quite impossible to download anything from Chinese servers here...

That is indeed a lot of trouble.I thought it was CM10.No,its not the ROM for v889d. Its just a ROM(dual SIM CM10 ) for MSM7627A device.

  • 0

#337
GarryHD

GarryHD

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Devices:ZTE Blade III
Hi KonstaT, AndroSensor shows me that the proximity sensor is not working, what can I do to work again?

  • 0

#338
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,770 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

Hi KonstaT, AndroSensor shows me that the proximity sensor is not working, what can I do to work again?

You read the answer I gave you the last time you asked the same question. :P

  • 0

#339
dRJoker4o0

dRJoker4o0

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:ZTE Blade III
Hello all. I have one problem with this ROM.
Phone: ZTE Blade III
When i flash this rom i get stuck on CyanogenMOD circle logo? Why?? Please help!

  • 0

#340
leripe

leripe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 132 posts
  • Gender:Male

Hello all. I have one problem with this ROM.
Phone: ZTE Blade III
When i flash this rom i get stuck on CyanogenMOD circle logo? Why?? Please help!

Did you flash with cmw? Did you format everything except sdcard?

  • 0

Current phone:

 

S4 mini lte

 

Blade III

Blade I





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users