Jump to content


Photo

New Bootloader that (potentially) fixes "3G reboot" issue released

- - - - -

  • Please log in to reply
154 replies to this topic

#1
ACS10

ACS10

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Devices:Hauwei G300
Dazz has released a new modified bootloader which claims to have fixed the 3G reboot issue on our G300.

He posted the work in the CM9 thread but it might get overlooked by others so I thought a new thread would go down well.

"Update: an issue people frequently encountered for quite some time (3G reboots) was located in the unlocked bootloader images. This has been fixed. If you are having these issues, run the bootloader unlocking script here again.

Read: https://docs.google....Kq10K_-aeM/edit

Download: http://g300.thebrona...926-root-bl.zip

Dazz does it again. :)

EDIT: If you're getting "Permissions denied", do this - Settings >>> 'Developer Options' => 'Root access' => 'Apps and ADB'. Thanks to fiah84.

Post your results here - has it fixed 3G reboots for you?

Massive thanks (as usual) to top G300 dev Dazz.

Edited by ACS10, 04 February 2013 - 03:59 PM.

  • 0

#2
fiah84

fiah84

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
Well, I had 0 spontaneous reboots with whatever I had on my G300 before (no 3G coverage), so I guess I could be the control group :)

  • 0

#3
peterck

peterck

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 231 posts
  • Gender:Female
  • Devices:Huawei Ascend G510-100
Will this work on the cm10.1 rom

  • 0

#4
Dazzozo

Dazzozo

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,309 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shropshire, UK
  • Devices:Crescent, G300, Y300, Nexus 5
  • Twitter:@Dazzozo
It's a bootloader...

  • 0
Like my work? Give me rep!

Like my work a lot? Donate! Remember to leave your forum name if you want to be credited!

#5
peterck

peterck

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 231 posts
  • Gender:Female
  • Devices:Huawei Ascend G510-100
I don't know if I have a problem with my 3g network it just shows this, so don't know if I need to fix it though cause I don't get any 3G reboot.

Attached Files


Edited by peterck, 03 February 2013 - 07:13 PM.

  • 0

#6
Dazzozo

Dazzozo

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,309 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shropshire, UK
  • Devices:Crescent, G300, Y300, Nexus 5
  • Twitter:@Dazzozo
...what? Have you even installed it?

  • 0
Like my work? Give me rep!

Like my work a lot? Donate! Remember to leave your forum name if you want to be credited!

#7
ACS10

ACS10

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Devices:Hauwei G300
That just means you don't have a signal. This is a reworked custom bootloader which has nothing to do with the OS.

AFAIK everybody with the custom bootloader (i.e. everyone not on stock) has reboot issues to some degree. On some roms I found it'd reboot sometimes when switching between 2g/3g (low 3g signal), under 10.1 it rebooted randomly while driving the other day.

This could potentially fix everybody's reboot problems.

Hats off to Dazz.

  • 0

#8
ACS10

ACS10

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Devices:Hauwei G300
I'll be reporting my findings this week - I've installed the new bootloader without issue. Everything good!

  • 0

#9
shadygad

shadygad

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
installed trying to fix the issue

  • 0

#10
Pain_Deluxe

Pain_Deluxe

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 603 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:skating,hardware,cars
  • Devices:Huawei G300 [email protected]
Posted Image

i'm on infusion.

Can Capture the last lines :/(screenshooting) because the cmd close imendently after its done.

so is it done?

  • 0

#11
peterck

peterck

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 231 posts
  • Gender:Female
  • Devices:Huawei Ascend G510-100

That just means you don't have a signal. This is a reworked custom bootloader which has nothing to do with the OS.

AFAIK everybody with the custom bootloader (i.e. everyone not on stock) has reboot issues to some degree. On some roms I found it'd reboot sometimes when switching between 2g/3g (low 3g signal), under 10.1 it rebooted randomly while driving the other day.

This could potentially fix everybody's reboot problems.

Hats off to Dazz.

I don't know if it's just no signal. when I turn on 2g network the signal works whereas when I turn on 3g network I have no signal :blink:

Attached Files


  • 0

#12
Dazzozo

Dazzozo

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,309 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shropshire, UK
  • Devices:Crescent, G300, Y300, Nexus 5
  • Twitter:@Dazzozo

Posted Image

i'm on infusion.

Can Capture the last lines :/(screenshooting) because the cmd close imendently after its done.

so is it done?


yes

  • 1
Like my work? Give me rep!

Like my work a lot? Donate! Remember to leave your forum name if you want to be credited!

#13
dreamypuma

dreamypuma

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:Huawei G300
Sorry to be a complete noob.

I'm using the Baidu Rom, and CWM v4. I've read the google doc,but i'm still not entirely clear on how I run this script?

Using windows, do I just leave the phone in USB debugging, and run the bootloader batch file?

When complete will I lose CWM?

  • 0

#14
Pyntux

Pyntux

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 466 posts
  • Gender:Male
  • Devices:G300, Alcatel Idol 6030X
I will install this new bootloader, but I haven't reboot problems with old bootloader... :)

  • 0

#15
Pain_Deluxe

Pain_Deluxe

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 603 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:skating,hardware,cars
  • Devices:Huawei G300 [email protected]

yes


thanks my god:D

(in my scareness i have it done now it a couple of time :D Hope thats not a issue ^^)

So test it now over the night by loading the battery and tomorrow over the day.

Edited by Pain_Deluxe, 03 February 2013 - 08:01 PM.

  • 0

#16
vibracopilu

vibracopilu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
So considering that the bootloader is separate from the rom, even if I switch to another rom I will still have this fixed bootloader on my my device after I install it?

  • 0

#17
jsevi83

jsevi83

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 posts
  • Gender:Not Telling
ACS10, maybe you should've waited until this was properly tested. I really hope this bootloader fixes 3g reboots but we still don't know if it does, it needs time to test and confirm.

  • 0

#18
ACS10

ACS10

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Devices:Hauwei G300

So considering that the bootloader is separate from the rom, even if I switch to another rom I will still have this fixed bootloader on my my device after I install it?


Once it's flashed it'll be there for good unless you change it yourself. It won't affect anything with your rom or recovery.

@ jsevi83 It'll only get tested if people on here are willing to try it en masse ;) I've had no ill effects so there's no harm in trying. You can always flash the old bootloader if for any reason this one causes problems.

Edited by ACS10, 03 February 2013 - 08:50 PM.

  • 0

#19
jsevi83

jsevi83

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 posts
  • Gender:Not Telling

@ jsevi83 It'll only get tested if people on here are willing to try it en masse ;) I've had no ill effects so there's no harm in trying. You can always flash the old bootloader if for any reason this one causes problems.


You are announcing it as "new bootloader that fixes 3g reboot issue". There are already some users in the irc chat testing it because they get reboots very often, so they can confirm if this bootloader fixes the issue. Anyway, I hope you won't have to change the title of this thread :P

  • 0

#20
vibracopilu

vibracopilu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300

Sorry to be a complete noob.

I'm using the Baidu Rom, and CWM v4. I've read the google doc,but i'm still not entirely clear on how I run this script?

Using windows, do I just leave the phone in USB debugging, and run the bootloader batch file?

When complete will I lose CWM?



My method (I previously had CM9 but the scripts weren't detecting my phone):

1) Flash B952 repack via CWM http://www.modaco.co...page__hl__ b952
2) Enable debugging after flashing the rom
3) Connect to the pc
4) instal the "Handset WinDriver"
5) Run "root-windows"
6) Run "bootloader-windows"

*If you still get some issues for step 5) and 6) try to change your usb port

Edited by vibracopilu, 03 February 2013 - 09:05 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users