Jump to content


Photo

New Bootloader that (potentially) fixes "3G reboot" issue released

- - - - -

  • Please log in to reply
150 replies to this topic

#41
Pain_Deluxe

Pain_Deluxe

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 603 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:skating,hardware,cars
  • Devices:Huawei G300 [email protected]
Works. No Reboots anymore.

  • 1

#42
Pain_Deluxe

Pain_Deluxe

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 603 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:skating,hardware,cars
  • Devices:Huawei G300 [email protected]
Works. No Reboots anymore.

  • 0

#43
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,197 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin, Ireland
  • Devices:Haier W910, Coolpad F1 8297W

I believe this new bootloader is unlocked too, just done right ;) I did a reboot, yes. I think a bootloader is only used while booting so I did a reboot.

Sorry - I had just assumed that this bootloader was locked and that the hypothesis was that this fixed the problem because it was the unlocked bootloader that caused the problem in the first place? Was I mistaken and this new bootloader is also unlocked - but hopefully fixed? :blush:

Edited by dalyer, 04 February 2013 - 11:56 AM.

  • 0

#44
mjosifek

mjosifek

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
  • Twitter:@mjosifek
Sorry, doesn't work for me. Still reboots. I don't understand where is the trick. I have rooted my phone with the package from the http://huaweig300.co...-ics-pack-linux and this zip file contains the files oemsbl.img and bootloader.img with the same md5 sums. Here it is:


a6bb49c589db6eceb273b7dcc0833da5 ./oemsbl.img
dde217de9bc4adbf5398db1e034f2d62 ./bootloader.img

Is this the correct version of the fixed bootloader?

Thanks

  • 0

#45
ltsmash

ltsmash

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Hey folks, if you're receiving a "permission denied" error in the command prompt when running the script make sure you set root access to "apps and ADB" under developer options.

Had to do that on mine before it worked.

  • 0

#46
ACS10

ACS10

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Devices:Hauwei G300

You are announcing it as "new bootloader that fixes 3g reboot issue". There are already some users in the irc chat testing it because they get reboots very often, so they can confirm if this bootloader fixes the issue. Anyway, I hope you won't have to change the title of this thread :P


Fair point, updated title accordingly!

Thus far no reboots since installing this last night although they were rare for me anyway. Glad to hear some positive responses from others.

  • 0

#47
raverrr

raverrr

    Recognised Ginger Ninja

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,063 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Moto G, ZTE Blate

Sorry, doesn't work for me. Still reboots. I don't understand where is the trick. I have rooted my phone with the package from the http://huaweig300.co...-ics-pack-linux and this zip file contains the files oemsbl.img and bootloader.img with the same md5 sums. Here it is:


a6bb49c589db6eceb273b7dcc0833da5 ./oemsbl.img
dde217de9bc4adbf5398db1e034f2d62 ./bootloader.img

Is this the correct version of the fixed bootloader?

Thanks

Are you sure you are running the right script? (The bootloader one and not the root one)
There is no reason this wouldn't work for you to.

  • 0
-If i've been helpfull to you in any way, press that little green thanks button

#48
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,197 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin, Ireland
  • Devices:Haier W910, Coolpad F1 8297W
No reboots so far but I haven't been moving around much and that's when it normally happens for me. I'll report back again later...

  • 0

#49
vibracopilu

vibracopilu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
Ok, so in 20 hours of use & standby with 3G enabled and wifi disabled I got only one reboot, compared to 5-10 reboots a day that I was getting with the old bootloader. I am monitoring with the Boot Logger app.

EDIT: 2 now :(

Edited by vibracopilu, 04 February 2013 - 06:55 PM.

  • 0

#50
grabster

grabster

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Gender:Male
  • Location:Newtownabbey
  • Devices:Moto g
Had only the one reboot today in one of my usual spots.

  • 0

#51
vibracopilu

vibracopilu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
Yaay, got my third reboot :(

  • 0

#52
fuddman

fuddman

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Devices:Acer F900
No reboots for me, 24 hours on.

  • 0

#53
pOcHa

pOcHa

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 519 posts
  • Gender:Male
I always used the geno kolar's bootloader unlocker, does it have the same problem? I personally didn't had any reboots...

  • 0

Baidu Cloud ROM stable V6 (finalized beta V47): http://www.modaco.co...lish-2014-04-24
Baidu Cloud ROM beta V49: http://www.modaco.co...glish-2014-06-06


#54
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,197 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin, Ireland
  • Devices:Haier W910, Coolpad F1 8297W
No reboots in c. 24 hours but I wasn't really wandering in the usual areas where they happen so I'll continue to test and report back. Hope this helps.

Can somebody outline the theory of operation of the fix? Just curious...

  • 0

#55
raverrr

raverrr

    Recognised Ginger Ninja

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,063 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Moto G, ZTE Blate
No reboots here since. (deliberately doing what usually induces them)

  • 0
-If i've been helpfull to you in any way, press that little green thanks button

#56
Buffalo Soldier

Buffalo Soldier

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 186 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei G300
I had one reboot last knight, with phone on the desk in bedroom. :( I heard some people on other forums saying that they don't have reboot problems cause they used Genokolar's unlockbootloader.exe, so I want to try this. I found it here: http://www.modaco.co...e-updated-1513/
Is it the same procedure, just connect it to usb, run the script and hope for the best??? :D
My last update.app was B926, now I'm on CM9 R8.

  • 0

#57
daVil

daVil

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Devices:G300
Before this bootloader I always used the one from Genokolar and had random reboots on every ROM

  • 0

#58
Buffalo Soldier

Buffalo Soldier

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 186 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei G300
OK, thanks for the answer, I used this one: http://huaweig300.co...rkmod-recovery/ , so I thought it's worth a try, but now I see it's not. Thank you once again.

  • 0

#59
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,197 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin, Ireland
  • Devices:Haier W910, Coolpad F1 8297W
33 hours and no reboot here. This morning I did wander through an area where I often got reboots and no problem so far. I'll keep monitoring it.

  • 0

#60
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,197 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin, Ireland
  • Devices:Haier W910, Coolpad F1 8297W

OK, thanks for the answer, I used this one: http://huaweig300.co...rkmod-recovery/ , so I thought it's worth a try, but now I see it's not. Thank you once again.

FWIW That's what I used originally to unlock/root etc. and I have the reboot problem. I am now obviously on the new one mentioned in the original post of this thread.

  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users