Jump to content


Photo

[ROM] Cirrus ROM v1.0.5b [04/02/2013]

* * * * * 2 votes

  • Please log in to reply
86 replies to this topic

#1
vache

vache

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,038 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer CloudMobile
  • Twitter:@vachounet

Cirrus ROM v1.0.5b

(tagged beta cause it's not final JB ROM from Acer)


Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image



Prerequites :
-Leaked JB ROM installed
-Unlocked bootloader
-CWM Recovery


What's new :

Posted ImageRooted
Posted ImageBusybox, sqlite, zipalign, openVPN...tools
Posted ImageZipaligned APKs
Posted ImageInclude patch kernel to allow /system remount
Posted ImageNew audio (ringtones, alarms...)
Posted ImageUpdated Google Apps
Posted ImageThemed UI
Posted ImageSemi transparent notification and app drawer
Posted ImageNew font for QuickSetting
Posted ImageJB 4.2 Apps (Clock, Gallery, Keyboard...)
Posted ImageNew Quick Call/SMS widget from V360
Posted ImageAdvanced Power Menu (Reboot, recovery, bootloader)
Posted ImageDisabled some useless debugs
Posted ImageBattery %
Posted ImagePatch services.jar for better multitasking
Posted ImageMPEngine11 (http://forum.xda-dev...d.php?t=2076101)
Posted ImageOverall performance and battery tweaks (init.d scripts, build.prop...)
Posted ImageTweaked gps.conf
Posted ImageCrossBeeder (http://forum.xda-dev...d.php?t=2122859)
Posted ImageExt4 Mount Tweaks
Posted ImageZipalign at boot
Posted ImageAdded Terminal Emulator, FX File explorer and Flash Player
Posted ImageDisabled some useless services
Posted Image...and much more...



Removed :

Acer Nidus, Acer Registration, Acer Cloud Suite, Acer EM, Acer OOBE2, Acer Print, Google Currents, Acer Widgets, EquiView, FD Updater + service, HD Channel, Polaris Office, Swype, Social Service, maybe other i forgot.


Tell me wich app(s) you miss and i'll make flashable package.



How to install :

Make a nandroid backup
Put the zip file on the root of your your external SD
Reboot in recovery
Format data/factory reset
Flash the ROM
Reboot.




Download Link : http://vache-android..._ROM-1.0.5b.zip


Please reports bugs here, providing at least logcat.





Addons :


Polaris : http://vache-android...laris_addon.zip

Swype : http://vache-android...Swype_addon.zip

Acer Widgets : http://vache-android...cer_Widgets.zip

Volume Rocker WakeUp : http://vache-android...lume_WakeUp.zip


Both are flashable with recovery.


Edited by vache, 07 February 2013 - 04:22 PM.

  • 4

#2
s0ci0

s0ci0

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer CloudMobile s500
Looks nice! Thanks alot :)

  • 0

#3
merou09

merou09

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
  • Location:FRANCE
  • Devices:CloudMobile+Liquid MT+S100-A1
YEAH !!! Thx Vache ;)

for me "Polaris Office" is a must have... It seem not for you...

It's always a great pleasure to flash your Rom's
Thx ! :D

  • 0
CloudMobile + MT Gingerounay + A1 S100 LCR-F2.0

#4
wimmme

wimmme

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 132 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG G2/Nexus7/AcerS500/iPad3
  • Twitter:@wimmme
I believe this is the first ROM for our CloudMobile ? Congratz ! What Gallery 4.2 did you use for it ? Also, the Zipaligned APKs, do you notice the difference ?

Edited by wimmme, 04 February 2013 - 02:47 PM.

  • 0

#5
vache

vache

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,038 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer CloudMobile
  • Twitter:@vachounet
I used 4.2 apk from Nexus dump, don't understand what you want to know exactly.
Didn't check memory consuption before and after zipalign, so i can't affirm that there's a big difference. Also it seems like Acer already did it.

  • 1

#6
wimmme

wimmme

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 132 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG G2/Nexus7/AcerS500/iPad3
  • Twitter:@wimmme

I used 4.2 apk from Nexus dump, don't understand what you want to know exactly.
Didn't check memory consuption before and after zipalign, so i can't affirm that there's a big difference. Also it seems like Acer already did it.

Ok, didn't know if you used a circulating apk or a self-extracted one. If I have my microSIM adapter for my ZTE Blade (so I have a backup phone) I will sureley install it. I will only miss the swype because I kind of like it :-)

  • 0

#7
Mircerson

Mircerson

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Devices:Acer CloudMobile
If you own a EMEA_ORGROD / EMEA_MBSD and you dont have the bootloader unlocked , just .. dont try to flash this cause it will just brick your device :P

  • 0

#8
mc01319

mc01319

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer CloudMobile S500
Thank you man, I'll try it

  • 0

#9
BrtH

BrtH

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Devices:Acer S500
Seems great, downloading now.
About the apps, can you make a package with swype, polaris and acer widgets in it? I think these three are the only useful ones.

Edit: Installed, works very good. One bug: the quick settings are in French. I understand that you made them in French, but is it possible to make them English or the system language. It's not really a big deal, but it'd neat.

Edited by BrtH, 04 February 2013 - 11:02 PM.

  • 0

#10
mc01319

mc01319

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer CloudMobile S500
I installed the Rom following the instructions and everything is OK. But I have a problem. In the jelly bean leak there was the Greek language in the menu. But in this Rom the Greek language is missing.

Can you upload a zip file to flash with the Greek language please?

  • 0

#11
godzilaxxxl

godzilaxxxl

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:TG-Jiu,Romania
  • Devices:Acer Cloud Mobile s500
you found a way to unlock the bootloader : emea_orgrod(orange Ro devices) ?

  • 0

#12
umbro123

umbro123

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
can you tell me what are the differences between type 1 and type 3 because i can't find anything relevant on google..

  • 0

#13
godzilaxxxl

godzilaxxxl

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:TG-Jiu,Romania
  • Devices:Acer Cloud Mobile s500
type 1 and typ

can you tell me what are the differences between type 1 and type 3 because i can't find anything relevant on google..

type 1 & type 3 is the SKU

  • 0

#14
Mircerson

Mircerson

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Devices:Acer CloudMobile
Diference bettwen -3 and -1. its just a dual carrier issue.
"Dual-carrier is not dual-sim. It is a technology that allows network speed up to 42Mbps where the standard cloudmobile will only go up to 21Mbps.
It is called dual carrier because it uses two carriers (lines) to double the speed."

  • 0

#15
godzilaxxxl

godzilaxxxl

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:TG-Jiu,Romania
  • Devices:Acer Cloud Mobile s500
I

Diference bettwen -3 and -1. its just a dual carrier issue.
"Dual-carrier is not dual-sim. It is a technology that allows network speed up to 42Mbps where the standard cloudmobile will only go up to 21Mbps.
It is called dual carrier because it uses two carriers (lines) to double the speed."

I have -1 version and -3 ,is no difference(both version have the same speed )

  • 0

#16
godzilaxxxl

godzilaxxxl

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:TG-Jiu,Romania
  • Devices:Acer Cloud Mobile s500
we should buy a samsung or something else than Acer :))

s**** phone s**** price

Edited by godzilaxxxl, 04 February 2013 - 10:05 PM.

  • 0

#17
gkai

gkai

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer S500 Cloudmobile

YEAH !!! Thx Vache ;)

for me "Polaris Office" is a must have... It seem not for you...

It's always a great pleasure to flash your Rom's
Thx ! :D


For me too, polaris was nice to have, and Swype even more. I tried to install them back (made a backup of the apk in /system/app before flashing, and
pushed them back after Cirrus was installed) but no luck: Polaris launch, but force close when trying to open a file. Swype force close immediately when ativated (or when acessing settings), so I believe some libraries are missing, not only the APK. Vache, could you provide a flashabe zip with those 2 apps? would be great :-)

I may also try to clear data/ factory reset after those APK are installed, there may be some kind of registration process....But I prefer to wait for Vache input before doing that, if it does not help thats quite a loss of time...

Edited by gkai, 04 February 2013 - 10:11 PM.

  • 0

#18
godzilaxxxl

godzilaxxxl

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:TG-Jiu,Romania
  • Devices:Acer Cloud Mobile s500
I'll make tomorrow a custom rom for orange users Romania (emea_orgrod) if vache forgot these users .....

  • 0

#19
Mircerson

Mircerson

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Devices:Acer CloudMobile
O sa faci , si cate dintre deviceuri o sa brickuiesti? Gandeste ca e vorba de un tot alt baseband :) Mai bine las-o asa . Si crede-ma , unul functional 100% fara basedump sau alt minuni nu o sa gasesti. Era unul cu 4.1.2 pe EMEA_ORGROD , dar e instabil rau.

Just random stuff... another baseband , orange crap , cpu locked, and he's probabbly just talking :P

Edited by Mircerson, 04 February 2013 - 10:47 PM.

  • 0

#20
BrtH

BrtH

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Devices:Acer S500
What is MPEngine11? From the thread it looks like V6 SuperCharger with less features. Is this correct or does it do something else? Should/can I install V6 SuperCharger?

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users